Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 108 prej 108
    UCK asht shperba tashme,ska lidhje ma,te palarat dalin ne shesh mbas disa vitesh!
    Enveri shpalli diten e 5 majit dite deshmoresh,diten qe u vra Qemal Stafa,por mbas 50 vjetesh ne mesojme qe Qemalin e spiunoi Enveri,a e kupton sa te thella jane pabesite!
    Puna e Kosoves ka marr fund,le te anderroje kushdo per rimarrjen e saj!
    Perplasjet qe ndodhen ndermjet komandanteve te UCK jane te njoftuna!

Nder komandantet ma te paster asht Adem Jashari,ai sakrifikoi te gjithe familjen,keto te tjeret vetem se u hangren ndermjet vedit!
    Te kemi parasysh Jakup Krasniqin,deri vone kujtonte se asht zoti mbi toke!epra me nji rradje marrse-dhanse ka ndejt tan kohen nen nji qader plasmasi!
    I kemi parasysh krejt kto komandanta,sa mendjemedhenj e arrogante ishin!
    Tjeter,Xhavit Haliti,dy fjal nuk din me i lidh,me lidhje shume te dyshimta,komunist i flaket!
    Ramush Haradinaj,megjithse personalisht kam respekt per Ramushin,nuk mund t'i kuptoj perplasjet qe pati familja e tij me nji familje tjeter,nga e cila mbeti i vrare vellai i tij,nje vella tjeter u burgos,kurse Ramushi i shpetoj kot nje apo dy atentateve!
    Klika komuniste kosovare arriti deri aty sa te guxoje t'i baje atentat edhe Ibrahim Rugoves!
    Per mendimin tim ne UCK e luftes dhe pasluftes ka existu nji grupim i forte komunist/stalinist,te cilet futen ne perdorim menyrat Enveriste te 43-44!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga OROSHI Lexo Postimin
    UCK asht shperba tashme,ska lidhje ma,te palarat dalin ne shesh mbas disa vitesh!
    Enveri shpalli diten e 5 majit dite deshmoresh,diten qe u vra Qemal Stafa,por mbas 50 vjetesh ne mesojme qe Qemalin e spiunoi Enveri,a e kupton sa te thella jane pabesite!
    Puna e Kosoves ka marr fund,le te anderroje kushdo per rimarrjen e saj!
    Perplasjet qe ndodhen ndermjet komandanteve te UCK jane te njoftuna!

Nder komandantet ma te paster asht Adem Jashari,ai sakrifikoi te gjithe familjen,keto te tjeret vetem se u hangren ndermjet vedit!
    Te kemi parasysh Jakup Krasniqin,deri vone kujtonte se asht zoti mbi toke!epra me nji rradje marrse-dhanse ka ndejt tan kohen nen nji qader plasmasi!
    I kemi parasysh krejt kto komandanta,sa mendjemedhenj e arrogante ishin!
    Tjeter,Xhavit Haliti,dy fjal nuk din me i lidh,me lidhje shume te dyshimta,komunist i flaket!
    Ramush Haradinaj,megjithse personalisht kam respekt per Ramushin,nuk mund t'i kuptoj perplasjet qe pati familja e tij me nji familje tjeter,nga e cila mbeti i vrare vellai i tij,nje vella tjeter u burgos,kurse Ramushi i shpetoj kot nje apo dy atentateve!
    Klika komuniste kosovare arriti deri aty sa te guxoje t'i baje atentat edhe Ibrahim Rugoves!
    Per mendimin tim ne UCK e luftes dhe pasluftes ka existu nji grupim i forte komunist/stalinist,te cilet futen ne perdorim menyrat Enveriste te 43-44!
    UÇK deshem apo nuk deshem ne ta pranojme eshte vlera me kulmore e gjakimit te popullit shqiptar per liri dhe mvehtesi,pa te cilen besoj se Kosova edhe sot e kesaj dite do te ishte nen tytelen e Serbise.Ti permende disa nga organizatoret dhe komandantet emblem te kesaj ushtrie te lavdishme me te cilen
    do te mburren gjeneratat qe do vijne,te asaj ushtrie qe kthej faqen e historise.
    Po z. Oroshi eshte e vertete UÇK-ne e organizuan dhe e perbene shqiptare si ne pra askush nga qielli , as nga ndonje planet tjeter. Njerze konkret por atdhetare te devotshem,trima, te majte apo te djethte ,nga Kosova ,Shqiperia, trojet e okupuara shqiptare apo diaspora . Po kishte shqiptare edhe me te shkolluar, ndoshta edhe politikane me te zotet ,por per fat te keq u mungonte
    guximi dhe gadishmeria,u mungonte besimi ne veten e tyre dhe ne forcen e popullit te tyre,madje jo vetem qe friksoheshin vete por friksonin edhe popullin ne teresi me forcen e okupatorit.Po z. Oroshi keta djem qe e munden friken ndoshta nuk flisnin bukur si disa tjere te cilet madje flisnin edhe serbisht me pushtetaret e okupatorit . Keta djem eshte e vertete se e donin nenen Shqiperi ,si do qe te ishte enveriste apo zogiste me teper se Serbine, e donin nene shqiperi sepse e dinin se ishin pjese e saje e ndare me dhune nga gjiri i saje.Ata do ta kishin dashur dhe respektuar cilin do prijes shqiptar qe do i printe Shqiperise pa dallim ideologjie ,ti e ke veshtire ta kuptosh, por te merresh me parti e ideologji ne roberi eshte si lozish futboll ne erresire.
    Eshte e vertete se ata qe rroken armet e luftuan armikun shekullor te Kosoves
    ishin njerze te zakonshem,djem nenash shqiptare ,te rritur ne skamje e varferi,te pa shkolluar sa duhet apo te shkolluar neper shtepia private e podrume. Nuk kishin tanksa e airoplane as oficere te shkolluar neper shkolla te perendimit por mos harro ishin vete shpirti i trazuar i mllefosur i nje populli te shkelur dhe te ndrydhur me shekuj nga roberia e padrejtesia me te gjitha tiparet dhe virtytet shekullorore te tij. Pra me guximin, fisnikerine,pastertine dhe deshiren per liri te atij populli.Ishin vete populli zoti Oroshi me te mirat dhe te metat e tij dhe te fyesh e akuzosh UÇK-ne eshte njesoj si te perbuzesh sakrificen dhe virtytet e popullit tone.
    Jo z. Oroshi nuk pajtohem ne asnje menyre se ka analogji mes ushtrive qe luftuan ne njerin apo tjetrin bllok nderluftues ne luften e dyte botrore,poashtu eshte e padrejte te behen krahasime mes perplasjeve brenda partiake te cilesdo parti a ideologji dhe nje ushtrie qe luftoi okupatorin serbosllev dhe u perpkrahe nga e tere bota demokratike duke arritur se bashku edhe mrekulline dhe endrren shekullore te nje populli .
    Une nuk kam ndermend ne nje debat forumi te ndryshoje bindjet e kujdoqofte
    per qeshtjet kombetare. Une sa di e mundem perpiqem te shkruaj te verteten ashtu si e ndjeje une nje shqiptare i thejeshte i cili e don vendin dhe popullin e tij.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Mos e perziej zotin me luften,ku ishte zoti tash 500 vjet!

Hasjani,ne mund te nxjerrim teori te reja mbi eliminimet alla komuniste te luftes dhe mbas saj!
    Por ti permend vetem dy vete,une mund te permend mbi 100 vete duke fillu nga rangu ma i nalte i ministrit te mbrojtjes e deri te ushtari i thjeshte te cilet jane ELIMINU!
    Per nji gja jam i bindurane vra njerez te cilet mund te jepnin shume per Kosoven!
    Jane vra patriote!

Ndegjo une besoj dhe jam shum shum i bindun ne egzistencen e Zotit , nuk besoj ne djaj apo demon , besoj ne te miren dhe te keqen . Pra Zoti ka ven rregulla natyres , edhe pse kemi hjek shum si popull si komb jo qe 500 vjet por qe 2000 vjet pres se e njohim pak a shum historin ton , por nje gje eshte e sigurt , perderi sa nuk lufton ne menyr te paster dhe te ndershme per aspiratat e tua kur kur kurr nuk do te jesh fitimtar , ket gje UCK-ja e ka zbatuar thuja me perpikmeri , as gjat historis nuk njihet ndonje masaker e madhe e kryer nga shqiptaret ndaj armiqve . Zoti egziston dhe Zoti i ka ver ligje natyres po i zbatove ato ligje osht okej po nuk i zbatove harroje te miren .
    We are all Aliens

Hasjani,as une nuk du te te nderroj opinionin ty,thjeshte po diskutojme!
    Ne vitet e luftes partizane,Dulla me shoket komisare shiheshin si engjuj mbi toke nga partizanet e thjeshte,sepse populli kerkonte lirine,nje aspirate e vjeter kjo!
    por cfar ndodhi,nena filloj(ende pa mbaru lufta)te haje bijt e vet!
    vrasjet e '44 neper rruge dihen nga te gjithe,Kajo karafili ishte nje nder atentatoret e komunisteve,vetegjygjesia behej mbi inate personale apo ambicie postesh!
    E ke idene se sa u eliminuan?
    Mbas '44 cfar ndodhi?Liria e premtuar e komunisteve u kthye ne nje ferr te vertete per intelektualet dhe fiset patriotike shqiptare!

Po per vallet dhe isot qe mbanin partizanet perpara kufomes se sapo vrare nga ata(e do nje teks te ketyre kengeve?),i di ti kto?besoj se i di!
    Po per pabesine qe iu ba partizaneve kosovare ne Tivar ,e di?
    Po per dorezimin e te gjithe nacionalisteve kosovare ne dore te serbeve nga Shefqet Peçi,e di?

Tani ti do me thuash se ku ka lidhje kjo me komandantet e UCK,ka plako ka!
    Jo te gjithe,dhe sigurisht jo te thjeshtit,por ata qe do merrnin detyra politike me vone!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Hasjani,as une nuk du te te nderroj opinionin ty,thjeshte po diskutojme!
    Ne vitet e luftes partizane,Dulla me shoket komisare shiheshin si engjuj mbi toke nga partizanet e thjeshte,sepse populli kerkonte lirine,nje aspirate e vjeter kjo!
    por cfar ndodhi,nena filloj(ende pa mbaru lufta)te haje bijt e vet!
    vrasjet e '44 neper rruge dihen nga te gjithe,Kajo karafili ishte nje nder atentatoret e komunisteve,vetegjygjesia behej mbi inate personale apo ambicie postesh!
    E ke idene se sa u eliminuan?
    Mbas '44 cfar ndodhi?Liria e premtuar e komunisteve u kthye ne nje ferr te vertete per intelektualet dhe fiset patriotike shqiptare!

Po per vallet dhe isot qe mbanin partizanet perpara kufomes se sapo vrare nga ata(e do nje teks te ketyre kengeve?),i di ti kto?besoj se i di!
    Po per pabesine qe iu ba partizaneve kosovare ne Tivar ,e di?
    Po per dorezimin e te gjithe nacionalisteve kosovare ne dore te serbeve nga Shefqet Peçi,e di?

Tani ti do me thuash se ku ka lidhje kjo me komandantet e UCK,ka plako ka!
    Jo te gjithe,dhe sigurisht jo te thjeshtit,por ata qe do merrnin detyra politike me vone!
    Jeni shum gabim zoteri Oroshi ne perpjekjet per te bere analogji mes dy lufterave. Une e thashe dhe po e perserise eshe njehere lufta e Ushtrise Çlirimtare per lirine e Kosoves ishte e paster sepse nuk ishte kjo lufte per parti e ideologji por thjeshte lufte per lirimin e trojeve shqiptare dhe popullit tone nga
    okupatori shekullore dhe gjakatar serbe.
    Ne kete lufte nuk u perballen mes veti vllezerit per parti,fe e ideologji,jo z. Oroshi ne anen e kundert te frontit te luftetareve te lirise ishin forcat militare dhe paramilitare serbosllave me ndonje kuisling shpirtshitur shqipfoles dhe vullnetare rus. Une luften e dyte botrore e shikoj me teper kur jane ne pyetje shqiptaret si lufte ideologjike dhe vllavrasese . Njeri thrriste rrofte DuÇja e tjetri rrofte Stalini, ndersa lufta per lirine e Kosoves nuk ishte e tille. Po te mos ishte konfuzioni qe shkaktoi politika besoj se i gjithe populli do te ishte ne anen e qlirimtareve . I din ti te gjitha por si duket mjegulla e urrejtjes ideologjike ende nuk te lene te pranoshe te verteten. Ne Kosove kjo mjegull pothuajse eshte larguar fare . Njerit kane kuptuar tashme se pa ate lufte,guxim dhe sakrifice te djemve te luftes nuk do te kishin dale nga roberia shekullore sllavo-serbe.
    Ajo politika e nenshtrimit dhe durimit, te cilen ti si duket e mbron verberisht, do ta lente Kosoven ne nje krahine te Serbise sepse populli qe nuk sakrifikon dhe nuk lufton per lirine e vete ai nuk e meriton lirine as shtetin.
    Une deridiku ju kuptoj ju vllezerve nga Shqiperia per alergjine ndaj komunizmit dhe Enverit ,por a nuk ishit vete ju qe e ngritet Enverin ne perendi . A nuk ishit vete ju qe i kendonit dhe e perisnit e percillnit ate si shpetimtare. Ne shqiptaret e Kosoves ishim ne roberi dhe u frymzuam nga poetet,shkrimtaret,kengetaret qe ta admirojme Enverin tuaj dhe nuk pendohemi per kete. Edhe atehere do ishte shum me mire te ishim te bashkuar nen Enverin dhe me Shqiperine sepse do te ishim edhe tani se bashku. Ne nuk e donim Enverin si komunist por si prijs te Shqiperise.
    Te kisha lutur te mos beshe krahasime mes luftes se dyte botrore dhe asaj per lirine e Kosoves. E para ishte lufte blloqesh dhe ideologjishe ku ne shqiptaret ishim nje pike uje ne oqeandhe as nuk ra fashizmi nga forca apo shkaku jone dhe as nuk fitoj pala tjeter fale shqiptareve. Ne ishim pjese fare e parendesishme ne ate lufte. Lufta e UÇK-se per lirine e Kosoves edhe pse mori permasa nderkombetare ajo kishte ne epiqender shqiptaret dhe tokat shqiptare dhe ishte thjeshte lufta jone per lirine e trojeve tona.
    Luften ebejne trimat plako si Thote Fishta ne vargjet e tij per preng Bibe Doden:

Ai eshte zane ai kapidani,
    Kapidani prej Mirditet,
    Per te cilin larg perflitet,
    Larg perflitet e larg tregohet,
    Zi e bardh per te shartohet,
    Se i forti si din vete,
    MIre e zi punon ne kete jete,
    Kur ti merr mendja perpjete.
    Ti inprovizova nga penda e Homerit shqiptar disa vargje per kapidanin tend.
    Besoj se e kupton edhe nje here po perseris se luften nuk e bejne shejnia por trimat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-06-2009
    Postime
    7

oroshi

jam nga prishtina dhe jetoj ne prishtin per gjdo gj mind te me shkruani
    ju faliminderit

Hasjani

"zi e bardh per te shartohet,
    se i forti,si din vete,
    mir e keq punon n'kyt jete"

Epra,ta ka than Fishta me kater vargje!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    120
    Hasjani

"zi e bardh per te shartohet,
    se i forti,si din vete,
    mir e keq punon n'kyt jete"

Epra,ta ka than Fishta me kater vargje!
    Po Oroshi vertete e tha Fishta i MADH ne keto vargje ,E thote edhe ne mijera vargje te cilat i per kushtoi trimave qe luftuan per lirine e dheut te te pareve,per ata qe luftuan me pushke ne dore kunder hasmit me te eger e me barbare te shqiptareve. Dukesh si njohes e mire i veprave te Homerit shqiptar dhe e din si shperthen poeti kur disa hesitojne te mbrojne token e te pareve.Ai gjuan me name si rrufe mbi hasmin permes pater Gjonit.
    Luten nuk e bejne engjujt i nderuari Oroshi por trimat ata me guximtaret ,me te vendosurit luftojne deri ne flijim per te mbrojtur idealet dhe atdheun. E verteta eshte se lufta eshte ne vete eshte nje gjendje jonormale jo vetem e realitetit por deri ne nje mase e vetedijes njerzore ne te cilen ndodhin gjera shum te renda dhe te tmerrshme,te cilat me vone njerze me anime politike si une kur ulemi dhe shkruajm neper dhomat e rehatshme duke pire kafe a ndonje birre te ftofte i kritikojme dhe i gjykojme ,pa i vendosur ato te hapsire dhe kohe.
    E vertete eshte se ka lufta te drejta dhe padrejta. Lufte e drejte eshte ajo qe bejne popujt per te mbrojtu vendine tyre nga agresoret grabiteqare dhe per fat shqiptaret gjithnje kane bere lufta te tilla. Pra kane luftuar per lirine dhe mbrojtjen e trojeve te tyre karshi agresoreve te egjer dhe barbare te cilet kurre nuk prane se lakmuari dheun tone qe na kla vete Zoti.
    Mos me e zgjate At Gjergj Fishta luftetareve qe luftuan per te mbrojtur token dhe nderin e shqiptareve ju kendon bukur i ngrite ne latesi qe meritojne si gjemon me tere ate force poetike kunder sahanlepiresve, trathetareve dhe laramaneve te cilet i mallkon ne ememr te zotit dhe atdheut.Fishta nuk le dilema edhepse prifte mes qyqarise dhe trimerise ai zgjedhe te dyten.

Keshtu pra Oroshi e kuptoj une Fishten ,poetin i cili e beri penden pushke per komb e atdhe.

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •