Pershendetje.
Kohet e fundit jam interesuar per idete e reja shkencore ne qarkullim dhe me sa duket ka alternativa te avancuara dhe qe i afrohen nje teorie te gjithçkaje se sa fizika jone ashtu si e njohim ne.
Te gjithe e keni vene re qe me formulat Newtoniane, qofte dhe ato te permiresuara te relativitetit nuk arrijne te na japin shume pergjigje ne lidhje me boten qe na rrethon, perkundrazi i vene kufij pas te cileve ka vetem nje "?" .
Per kete ne fillim sigurisht u interesova mbi teorine e relativitetit dhe shkarkova librat dhe artikujt(ato qe gjeta) te Albert Einstein per te kuptuar diçka me teper ne lidhje me teorine e tij sepse neper shkolla e kemi trajtuar shume siperfaqesisht pa e ditur se si lindi kjo ide qe ndryshoi boten e te menduarit ne fizike, sidomos i hapi rruge te tjera ne mekaniken e kuanteve.
Gjate kesaj kohe lexova dhe disa artikuj mbi Experimental Aetheromety, term i krijuar nga Paulo dhe Alexandra Correa ne zhvillimin e metejshem te studimeve qe nisi me Nikola Tesla dhe hedh teori mbi perdorimin e energjise se lire ose "mass-free". Megjithese me sa duket nuk ka gjetur perkrahje nga komuniteti shkencor (pse valle?) megjithese formulat e reja dhe menyra e te konceptuarit zgjidhin shume probleme qe me formulat e mepareshme nuk imagjinoheshin. Kjo vjen si pasoje e nje rishikimi ne tre ligjet themelore te Newton. Mua mu duk shume bindese per vete faktin se eshte vertetuar eksperimentalisht (jo me kot quhet Experimental) .
Une nuk mund te quaj veten ekspert por nga sa pashe ishte shume here me e avancuar si ide dhe me shpresedhenese se sa filozofia e sotme. Nejse do rikthehem dhe nje here te rishikoj perfundimet mbase ndryshoj mendje.
Megjithate e vetmja gje qe me shtyu te hap kete teme ishte nje artikull qe rastisisht une e kisha shkarkuar si te Albert Einstein por qe ishte nje Esse qe reflektonte mbi teorine e tij dhe thjesht duke ndjekur nje rrjedhe mendimi te kuptonte se cfare fshihet pas asaj qe shohim. E veshtire per tu shpjeguar aq sa edhe per ta perkthyer sepse me te vertete hedh ide reflektuese qe te bejne te mendosh ose te krijosh nje ide te re se çfare ka pas. Nuk eshte nje artikull i bazuar ne formula por nje esse mjaft interesante qe mua me eshte dukur artikulli me bindes dhe me kuptim qe kam pare ndonjehere ne jeten time.
Ndoshta eshte vetem subjektiviteti im i shtyre nga deshira per te kuptuar.
Por te mos e zgjas me poshte po jap artikullin qe po perkthej pjese pjese
+artikullin origjinal ne PDF. Kam shtuar komente aty ku disa gjera nuk duken qarte dhe krijojne konfuzion, mua mu desh ta lexoja 2 here qe te arrija te kuptoja qarte.
Krijoni Kontakt