Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 40
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Your heartbeat accelerates, you have butterflies in the stomach, you feel euphoric and a bit silly.
    whoa i never been in love than :/

se marr vesh kete "flutra ne stomak/bark" se di si mund te ndjesh "flutura" ne bark...te lutem dikush qe i kan ndjehur, pershkruani njecik...jam shume kurjoze per kete gje pasi e kam degjuar shpesh here dhe prap se kuptoj
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Ka kohe qe e di qe endorfinat qe prodhohen ekstra gjate periudhes se renies ne dashuri zgjasin 6(po taljont e paskan zgjatur ne 1 vit) muaj perpara se trupi te fitoje rezistence ndaj tyre.
    Pastaj ketu i lihet vendi romanticitetit,njeiru i afeksioniohet tjetrit duke kaluar shume kohe me te e pune te tilla,gje qe ne njerezit e emertojme dashuri.

Zbulimi i proceve kimike gjate renies ne dashuri eshte i njohur me kohe,ashtu si dhe sasia e endorfinave etj.Ate qe mund te kene bere keto mund te jete identifikimi i ndonje receptori specifik ose izolimi i tije.
    Pastaj"molekule me i cope emri",huh,pak me specifike njerez,ca permbajtjet kimike ka,cfare e shkakton me specifikisht...?

Dhe pak statistike po s'ju erdhi keq:
    cfare parametrash perdoren ato per te matur renien ne dashuri te atyre zoktheve?
    Italianet jane mjaft te njohur per gafat shkencore,me e fundit qe degjova ishte sindroma e David,ku dilnin ne konkluzione mjaft te renda e kjo pa marrur per baze linjat kryesore te kerkimeve shkencore(dmth qe kerkimin e tyre duhet ta kishin zhvilluar me statuja te ndryshme,njekohesisht,ne te njejten situate etj.).Kam qeshur kur lexova "zbulimin madheshtor" te tyre. Po pati kush nevoje spjegimi te Sindromes te David leshoni 1 britme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 30-11-2005 mė 14:37
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar mė parė nga My_Soul
    Ajo ishte 17 ai 24.

Nje dite te bukur ne nje eveniment fisnor i thote kjo atij :"C'ti bej ketyre une(kalamaqerve) pa te mbaja kollaj une ty, gomar". A mund ti drejtohesh keshtu nje njeriu qe e ke dashur aq shume?

po sigurisht qe per 5+ vite njerezit ndryshojne..jo vetem modelin e flokeve
    TBD

Jam Tea :) Maska e My_Soul
    Anėtarėsuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Diku...
    Postime
    464
    Citim Postuar mė parė nga Larsus

po sigurisht qe per 5+ vite njerezit ndryshojne..jo vetem modelin e flokeve
    Poooo, tamam ai eshte tullac tani, si shoku Ropi qe dikur ishte me kacurrela, lol
    HAKUNA MATATA

Perfection is perfected Maska e Djalke-pe-Korce
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    NJ
    Postime
    24
    ka rendesi dashuria ne kete mes dhe jo kacurrelat....(mos e bej muhabet me njeri)
    Thank you for flying Alitalia!

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Sa per romantik, ju njerezit nuk na vini as tek kocka e kembes ne zogjve. Nuk ka me romantik sesa ne. Kemi halle s'kemi halle, ciu ciu bejme...

Por, edhe pse si zog, nuk me ndalon kush t'i them dy fjale dhe per njerezit (me ē'kam pare).

Kane ardhur kohe te keqija. Kohe te veshtira. Dashuria eshte kthyer ne nje tematike. Per shembull krahas tematikes se punes, shkollimit, argetimit, udhetimeve, etj etj. Ka njerez qe e parashikojne kur do te bien ne dashuri. Sot eshte e merkure, te shtunen do bie ne dashuri, fundja nuk eshte kaq e veshtire. Une pelqej nje goce, ia them menjehere, ajo goca me thote qe nuk jam dhe aq i keq dhe hop... rame ne dashuri. Te shtunen tjeter jam duke kerkuar nje dashuri tjeter.

Kjo vjen ngaqe indiferentizmi, egocentrizmi, dhe deshira per te shprehur fjalen e vet me ēdo kusht, ben qe asnje nuk e ēan koken per asnje. Po me deshi kush, mire, po s'me deshi, prape mire. Ja kaq e thjeshte eshte bere.

Per punen e molekules, e kam degjuar dhe une kete histori. Disa e marrin seriozisht e disa jo. Por une do te doja qe "DASHURIA" te mos binte ne nivelin e nje molekule apo indi, sepse kesaj i thone te zhvishemi nga gjithēka e trasheguar ne fushen e shkrimeve dashurore. Sikur kjo molekule te ishte pergjegjese per dashurine, atehere Romeo dhe Juliette paskan qene vetem dy veta qe u jane marre vesh ndermjet tyre molekulat. Ndjenjat e sakrificat (deri ne humbje te jetes per hir te kesaj dashurie) paskan qene nje mashtrim.

Sikur molekula XYZ te ishte pergjegjese per ndjenjat e mia kundrejt dikujt, atehere ky dikush mund te me thote shume mire : boll boll u qurravite, hajt sa te kaloje molekula dhe pastaj si gjithe te tjeret dhe ti. E keshtu, nuk merret vesh me.

Une besoj me shume ne ate punen e zemres, shpirtit dhe mendjes. Te tjerat me duken perpjekje per te racionalizuar gjithēka, duke mbytur keshtu ēdo sinqeritet te fjales "te dua".

Kaq kam pare nga ju njerezit. Andej nga zogjte nuk kemi molekula keshtu. Nje ciu ciu... dhe hop... pernjehere fillojne ato "fluturat" qe e ēuditet Rexhinen me to.

ciu ciu... ciu ciu...

Jam Tea :) Maska e My_Soul
    Anėtarėsuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Diku...
    Postime
    464
    Une them se ceshtja eshte tek Cupid atje lart ne qiell qe na dergon ato shigjetat.

Po te jete ne dite te mire Cupid e shtrin krahun mire e ta leshon ate shigjeten me aq force sa te mbetet per gjithe jeten.

Kur Cupid eshte ne dite jo te mire mezi e terheq harkun e te ngul ndonje shigjete qe ti e heq javen tjeter.

Por mos e zemeroni Cupid se ta ngul mbrapsht ate shigjeten pastaj, lol si Ben Hilli
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga My_Soul : 30-11-2005 mė 16:42
    HAKUNA MATATA

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    ...ciu ciu... ciu ciu...
    Une kujtoja se do those me pas ciu ciu ciu ....crrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tamam si tha Manulja, shume bukur e ke qendisur Zogu.

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Citim Postuar mė parė nga patriotja
    se marr vesh kete "flutra ne stomak/bark" se di si mund te ndjesh "flutura" ne bark...te lutem dikush qe i kan ndjehur, pershkruani njecik...jam shume kurjoze per kete gje pasi e kam degjuar shpesh here dhe prap se kuptoj
    mos u nxito , se do e kuptosh vete,me pershkrim s'eshte gje

Sa per temen , do i lutesha krushkes te mos i thyeje mitet ne kete menyre te prere
    Shyqyr qe kjo NGF u prodhoka vetem per nje vit, se vallahi edhe kaq , shume eshte te te çorientoje, me mire qe dashuria pasionale zevendesohet nga ndjenje me e matur, se ndryshe do e kishim mendjen ne ajer gjithe kohes.Dhe nese s'eshte e thene te kthehet ne ndjenje me te matur, prape nder na ben qe prodhohet vetem perkohesisht.
    S'e vras mendjen shume si qysh pse, shkenca ka punen e vete, per ate paguhen ata, organizmi i njeriut eshte shume i nderlikuar, ndaj rrine rrine ndonje gje do e gjejne qe te justifikojne shpenzimet.
    Manulaki e tha shume mire shembullin e vete, une s'mund te them shembullin tim, po shoh prinderit e mi qe jane 50 vjec dhe s'i jane merzitur njeri tjetrit edhe pa injeksione te kesaj NGF , perkundrazi shprehin dashurine si dhe me shume se me pare.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga helene
    shoh prinderit e mi qe jane 50 vjec dhe s'i jane merzitur njeri tjetrit edhe pa injeksione te kesaj NGF , perkundrazi shprehin dashurine si dhe me shume se me pare.
    une i kam gati 60 te dy prinderit, dhe per te merzitur merziten (ashtu sic merzitet cdo njeri) por ama kjo nuk do te thot se i iku dashuria per njeri tjetrin

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sėmundja e dashurisė
    Nga ~Geri~ nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2011, 21:54
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  4. Piramida e dashurisė
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:26
  5. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •