... Sa posht paskan rene "Luftetaret e Lirise" ...
... Sa posht paskan rene "Luftetaret e Lirise" ...
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
I nderuar, ishte nje shprehje figurative ajo, nga nje fjale shume e mire popullore, qe nuk do te thote medoemos ta marresh ti si nje perzierje e interesave fetare e politike.Postuar më parë nga Davius
Për ata/ato të cilët thirren se ndryshimet u prekin ndjenjat kombëtare si dhe që thirren në gjakun e dëshmorëve!
U pyetën dëshmorët kur u bënë këto ndryshime?
Po shoqatat e luftëtarëve u pyetën dhe si reaguan këto shoqata?
Kush i dha të drejtë vehtes apo qoftë edhe si grup që të fshijë (heqë) shqiponjën nga Amblema e mëhershme?
Apo këto ndryshime u pranuan në heshtje (heshtja në këtë rast miratim a?) sepse i kërkonte koha,pozita dhe funksioni që do të kryente institucioni i TMK?
Etj,etj....
Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)
Lista e injorimit: Llapi
Postuar më parë nga Davius
I dashur Davius as une apo as edhe opinionistet, historianet (te pakten ata qe kane dale kundra flamurit te Rugoves), nuk mendojme, themi apo kerkojme qe Kosova e pavarur te kete te njejtin flamur si edhe ne. (Tashme dihet historia kineze qe nuk perfaqesohesh dot ne OKB per shkak se flamurin kinez e kishte edhe Taivani).
Thjeshte flamuri i Kosoves duhet te jete i perafert me simbolet e flamurit te deshmoreve, duhet te jete i perafert me simbolet e flamurit te te gjitheve.
Psh: Fusha e kuqe nuk duhet te ndryshohet, sepse ngjyra e kuqe gjithmone ka simbolizuar gjakun e te reneve. (Jo Rugova qe me duket flamurin e tij e ka me ngjyre blu apo jeshile, per kete nuk jam i sigurte) Shqiponja gjithmone ka simbolizuar shpirtin e lire te Shqipetareve.
Po si mund te jete zgjidhja?
Thjesht ne Flamure mund te shtohet edhe Fjala Kosove, Dardani apo ndonje fjale apo simbol tjeter ne menyre qe kur ajo te jete e pavarur te pranohet ky dhoj flamur. (Theksoj se ka flamur te shteteve te tjera qe ndryshojne veçse nga nje simbol, yll etj)
ps: Mendoj se ky proçes duhet te behet me nje debat te hapur midis forcave politike ne Kosove, midis historianeve, midis juristeve etj.
Lind pyetja: A eshte bere?
Jo! Atehere Mos vetem Rugova eshte me i mençuri apo me i dituri?
ps: Nuk dua te erresoj figuren e Rugoves, pasi si nje banor i Shqiperise une kam pasur respekt per ate vetem se ne kete veprim nuk me pelqeu.
Nëse thonë se lufta dëmton paqen unë "m.g.q.n.t.v." po ju them lufta për liri është paqia vetë!
Pershendetje per te gjithe.
Se pari deshta qe tjua uroj te gjithe shqiptarve, festen 28 Nentorin diten e flamurit tone kombetar, dhe datelindjen e Komandantit tone legjendar Adem Jasharit.
Mua personalisht me mundon shume ajo qe respektimi i mendimit te tjerit eshte ne nivel te ulet, apo thuajse fare nuk egziston.
Pashe apo lexova shkrime(mendime) te ndryshme lidhur me temem e flamurit te Kosoves.
Sipas mendimit tim e gjithe shqiptaria e ka vetem nje flamur e ai eshte!!! besoj qe te gjithe e dine se cili eshte ai.
Per ate flamur, kane luftuar gjenerata e gjenerata te tera, kane derdhe gjakun e tyre djemte e bijat me te mira te kombit tone, duke i nisur nga Gjergj Kastrioti Skenderbeu, Ismail Qemaili e gjer Fehmi e Xheve Lladrovci, Luan Haradinaj, e shume e shume trima tjere te shqiptarise, dhe natyrishte familja legjendare e Jasharajve ne krye me komadantin legjendar Ademin, pra te gjithe i kane luftuar armiqte e kombit tone, per kete flamur, qe ne sot e gezojme kete dite.
Ndryshuar për herë të fundit nga ARTORI : 29-11-2005 më 16:53
Ti se pari e di cka ishte UCK e cka eshte tani TMK?Postuar më parë nga Harudi
Ku deshe te dalesh me keto krahasime?
Amblema e UCK-se nuk eshte nderruar o i nderuar,po nuk ka me lufte dhe as UCK.
UCK-ja ka qene deri ne clirim...........UCK jane vetem ata ushtare qe luftuan per clirim.Dhe vetem ata perdoren ate amblem.
Tjeter eshte TMK.Dhe tjeter amblem kan.
Jo te gjithe ushtaret e TMK-se kan qene ne lufte.
TMK-ja eshte nje ushtri qe na sherben tani ne paqe,dhe shoqatat e dala nga lufta i mbron veteranet,invalidet,dhe te gjitha vlerat e LUFTES.
Pse kerkush nuk reagoj kur dodhi kjo kur u hudh posht flamur kombetar nga nderkombetaret. Apo kur u ndryshy emblema e UCKse ne harten e kosoves si dikush se permendi me par .
Pra kjo asht shpifje qe te na dajn ne partia sa ma shum te jem ndare ne pjes pjes me medime Evropa e Bota asht duke na qeshur se nuk po dijm qka po dojm ala. KOSOVE apo SHQIPERI TE MADHE. Nese Kosove ather gjenormale se duhet flamur te ri (PO JO I RUGOVES AJO ASHT FLAMUR PARTIAK E JO SHTETROR) Flamuri i kosoves nuk duhet te jet e ngjajshme me flamur partiak. po vetem pak shum pak ndryshime me flamur KOmbetar. Ktheheni kryen kqyrni qka po bon KFORi e UNMIKu se kan me na lon lloq prap nen-okupim prap SEBISE apo najfar UNMIKut me emer te ndryshem
Ishallah kuptoni dhe mos u mashtroni me bop luft per njeri tjetrin
Thak dreqi ty o rugove se ti i bon kta sherat
Ferizaj, 29 nëntor 2005 (Kosovapress) Time: 14 : 55
Lëvizja Popullore e Kosovës, Këshilli i rrethit në Ferizaj, ka kërkuar të martën shkarkimin e Gafurr Ymerit nga posti i nënkryetarit të KK-së së Ferizajt për shkak se ka urdhëruar ngritjen e flamujve të kryetarit Ibrahim Rugova më 28 nëntor pa pasur në konsideratë asnjë urdhëresë dhe mbështetje institucionale.
Prishtinë, 29 nëntor 2005 (Kosovapress) Time: 12 : 30
Rrëfimi është ndryshe. Vendimi nuk ka qenë i kuvendeve komunale, mirëpo një gjë të tillë e ka kërkuar këshilltari politik i kryetarit Ibrahim Rugova, Sali Cacaj. “Cacaj më ka thirrur në telefon dhe më ka thënë që t’i marrim 200 flamuj të kryetarit dhe t’i vendosim në qytet,” ka thënë për “Ekspres”, të hënën, drejtori i Drejtorisë për Kulturë në KK të Prishtinës, Mustafë Halili.
Nuk eshte me rendesi kush dhe cka ka qen ai Flamur ta dini qe me keto gjeste vetem cka ja theni Serbis , dhe ja knaqeni zemeren atyre qe sot nuk e duan Kosoven dhe jan pjes e Beogradit.
Për hater te popullit deri sa te nigjohet noj fjal e mire per kosoven , populli apo banditet e mafies politike te pdk-s duhet ti ndalojn keto pislliqe , e te drejtohen drejt punes se mire per pavarsi , e jo te ja knaqemi zemeren serbis dhe popujve te tjere qe jan kunder Kosoves.
Ta din ata plera qe dolen dhe dogjen flamujt e presidences ( Apo edhe Flamurin e ardheshem te Kosoves ) qe me 1 Flamur dy shtete nuk mbahen , dhe nqs jan aq patriota dhe e duan aq shum Flamurin , Shqiperia nuk eshte aq larg nga Kosova te ikin dhe te knaqen me at Flamur , kurse ne qe mendojm per te miren e Kosoves , do rrim dhe do e perkrahim mendimin e Presidences , apo kush do qoft qe do hedh propozime.
Dhe ta dini qe Flamuri tani per tani eshte i Shqiperis , e jo i Kosoves dhe kshtu qe , nqs noj her siq e tha edhe nje bashkbisedus me larg , kur te behet edhe Bashkimi i Tokave Shqiptare ateher , nuk e besoj qe do te kete kunder , qe te mbahet Flamuri kuq e zi.
E ata burra qe dogjen duhet ta din qe vetem ja knaqen zemern SERBIS , sepse as pak si ben keq Rugoves apo cka kan mendu ata njerz.
Shpresoj qe kjo gje nje dite do te zgjidhet , sepse kan thon edhe do thon qe jemi populli me i pa marur vesh në Bot , qe te gjitha i kemi , por nuk dim ti mbajm..!
Gjith te mirat
Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..
Krijoni Kontakt