Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 46 prej 46
    Citim Postuar më parë nga thunder
    Të gjithë ortodoksëve, katolikëve dhe protestantëve të forumit desha t’iu shtroj një pyetje:

A a konsideroni veten së pari ortodoksë/katolikë/protestantë apo së pari të krishterë? Dmth, cili identitet ka më shumë rëndësi për ju, ai i fesë së trashëguar, apo ai i besimit në Jezus Krishtin (në se besoni në Jezus Krishtin)?

Në se do t’ju thuhej se ortodoksia/katolicimi/protestantizmi nuk ka të bëjë me kishën e krishterë të hershme, me krishtërimin original, si do të përgjigjeshit?

Pres vetëm një përcaktim se si e shihni jetën e krishterë brenda të të qënit ‘ortodoks’ /'katolik'/'protestant'. Nuk dua shkrime të gjata boshe, libra të tërë të copy-paste-uar mbi vërtetësine e ortodoksisë/katolicizmit/protestantizmit dhe gabimet e rrymave të tjera të krishtera. Dua vetëm një përgjigje të thjeshte, nga zemra, se si e pajtoni ortodoksinë me krishtërimin në jetën tuaj.

Sa për sqarim, e bëj këtë pyetje sepse vetë jam kundër ndarjeve fetare të të krishterëve. Fatkeqësisht këto ndarje janë shumë të theksuara në këtë forum qëkur krietari inë Albo vendosi me dhunë përçarjen virtuale të të krishterëve shqiptarë. Unë besoj se pavarësisht se shumë njerez janë të rreshtuar në ushtritë fetare të imponuara nga forca e ndikime të huaja, ne mund të marrim Jezus Krishtin si bazë të përbashkët.
    Thunder Përshëndetje
    Në se më lejohet te jap dhe unë mendimin tim kjo është çka unë mendoj.

Gjoni 3,3-8
    Po të them që nëse një nuk ka rilindur, nuk mund ta shohë mbretërinë e Perëndisë... kush nuk ka lindur nga uji dhe nga Fryma, nuk mund të hyjë në mbretërinë e Perëndisë. Ç'ka lindur nga mishi është mish; por ç'ka lindur nga Fryma është frymë. Mos u mrekullo që të thashë: "Duhet të lindni përsëri". Era fryn ku të dojë dhe ti ia dëgjon zërin, por ti nuk e di nga vjen as ku po shkon; kështu është edhe çdo njeri që ka lindur nga Fryma.

Kështu, Jezui thotë që eshtë e domosdoshme që njeriu të lindë sërish në mënyrë që të bëhet besimtar i vërtetë dhe pjesëtar i Mbretërisë së Perëndisë. Ai thekson, gjithashtu, se kjo rilindje nuk është diçka natyrore, ajo është diçka shpirtërore që kryhet nëpërmjet veprimit të Frymës së Shenjtë. Ç'ka lindur nga mishi është mish; por ç'ka lindur nga Fryma është frymë.

Për më shumë do të inkurajoja të lexoje (këtu).
    Faleminderit për vemëndjen tuaj.
    ZTB
    ☻/
    /▌
    / \ ...this is ... pergjigje.org

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Lista e Patriarkaneve:

Patriarkana Ekumenikale ne Konstandinopoli

Patriarkana e Aleksandrise
    Patriarkana e Antioqis
    Patriarkana e Jerusalemit
    Patriarkana e Moskes
    Patriarkana e Serbise
    Patriarkana e Rumanise
    Patriarkana e Bullgarise
    Patriakana e Gjeorgjise

Dhe me poshte disa nga kishat Autoqefale:
    Kisha e Greqise
    Kisha e Shqiperise
    Kisha e Polonise
    Kisha e Cekise & Sllovakise
    Kisha e Finlandes
    Kisha e Estonise etj.

================================================== ========
    Shume keq qe ka hyje shqipria me keto vende sllave!!!
    te gjitha ato vende me ato kisha jane kunder shqiptarve, te shqipris, po ashtu edhe me shume kunder kosovarve! Ne shqipetaret sherrin me te madhe jemi kahe ja shofem ketyre shteteve te cekura me lart, e sidomos kosova! per fate shume te keq ne mesin e tyre gjindet edhe nje "kishe shqiptare"!

Jam duke cituar shkrimin me lart; - ================================================== ========
    Shume keq qe ka hyje shqipria me keto vende sllave!!!
    te gjitha ato vende me ato kisha jane kunder shqiptarve, te shqipris, po ashtu edhe me shume kunder kosovarve! Ne shqipetaret sherrin me te madhe jemi kahe ja shofem ketyre shteteve te cekura me lart, e sidomos kosova! per fate shume te keq ne mesin e tyre gjindet edhe nje "kishe shqiptare"!
    __________________________________________________ ____________
    - çka je tu than bre o arush...., kush te tha ty se Aleksandria eshte sllav apo Antioqia, Jeruzalemi, Rumania, Shqiperia, Finlanda, Estonia...., kur Kisha Ortodokse eshte ne te gjithe globin, si ne Sh.B.A. ashtu edhe ne Japoni, nga Argjentina deri ne Australi, Ortodoksia permban brenda gjirit te vet njerez nga te gjitha rracat dhe jo vetem sllave......., por lind pyetja, çfare te ka bere nje njeri qe jeton ne Vladivostok dhe as qe di per egzistencen tende????
    Eshte nder i madh per shqipetaret qe egziston nje Kishe Ortodokse Shqipetare, ku Ajo ben pjese dhe respektohet si e barabarte ne te gjitha efektet.

E dua letërsinë Maska e tiramisu
    Anëtarësuar
    03-07-2007
    Vendndodhja
    Escondido, CA
    Postime
    37

Post tre

(me falni nese e keni permendur me pare), por do doja te sillja nje shembull nga natyra qe tregon se si tre mund te jene ne te njejten kohe nje: veza.
    Ajo ka levozhgen e vezes-te bardhen e vezes-e te verdhen e vezes. Te treja jane me funksione te ndryshme, nese mungon njera pjese veza s'egziston. Ky eshte nje shembull shume i thjeshte dhe s'krahasohet me persosmerine e egzistences se trinitetit. Ne fund te fundit disa gjera mendja jone e kufizuar nuk mund t'i zberthje dot, prandaj kur ti zgjedh te besosh se ka nje Zot, ti vendos duke u mbeshtetur tek "shqisa e gjashte" - BESIMI
    Keshtu une vete duhet te vendos nese e besoj apo jo. Sado e/i bindur te jem une per kete vendim, s'do ndryshoje dot gje ne lidhje me egzistencen e Trinitetit: At-Bir-Shpirt i Shenjte.

Kush Kerkon Gjen

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,410
    Postimet në Bllog
    22
    Nese nuk jeni besimtar i krishtere, nuk keni perse merrni pjese ne diskutimet e forumit protestant. Mund te lexoni ne heshtje por nuk mund te pyesni apo diskutoni per besimin e nje komuniteti te cilit nuk i perkisni.

Cdo komunitet ka forumin e vete ne forum dhe secili prej jush duhet te shkruaje ne ate komunitet qe i pershtatet bindjeve te tij fetare. Eshte rregull ky ne forum.

Albo

P.S Te gjitha pergjigjet jashte teme nga jo besimtaret u fshine.

i/e regjistruar Maska e asopaj
    Anëtarësuar
    15-07-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    55
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Nese nuk jeni besimtar i krishtere, nuk keni perse merrni pjese ne diskutimet e forumit protestant. Mund te lexoni ne heshtje por nuk mund te pyesni apo diskutoni per besimin e nje komuniteti te cilit nuk i perkisni.

Cdo komunitet ka forumin e vete ne forum dhe secili prej jush duhet te shkruaje ne ate komunitet qe i pershtatet bindjeve te tij fetare. Eshte rregull ky ne forum.

Albo

P.S Te gjitha pergjigjet jashte teme nga jo besimtaret u fshine.

Hallall buka kallamoqe te qoft mor trim qe i paske hequr shume shrime! Por jo te gjitha kan qen per tu hequr! E ketu nuk kam cfar te te them, pasi qe vet je ligj e vet maliq!
    Ju uroj pune te mbar, dhe hanksh mish (thot nje mik i imi).

asopaj
    "Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtërimi në Shqipëri
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterë
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •