Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Askund Kisha Ortodokse nuk pretendon se eshte nje fe, nderkohe qe Krishti eshte tjeter gje perkrah kesaj feje.

Krishti eshte Feja Ortodokse.

Protestantizmi eshte fe biblike, qe dmth qe eshte krijuar duke komentuar biblen (si gazete)! Madje protestantizmi, ne vecanti ai evangjelist eshte fe anti-fe, sepse ka krijuar nje Ligj ne baze te cilit mohon Ligjin. Eshte organizate anti-organizate, sepse organizativisht mohon organizimin e komunitetit kristian. Eshte nje strukture anti-strukture, sepse strukturalisht mohon strukturimin.

Te thuash se Kisha s'ka te beje me Krishtin, meqe ne titujt qe perdor per veten nuk permend fjalen Krisht, eshte pjese e satires ironike intelektuale evangjeliste, madje edhe hipokrizi, sepse nga MIJERA sektet evangjeliste, shumica as qe e permendin Krishtin ne titullin e tyre.
    Seminarist,
    Me gjithe respektin qe kam per pasionin tend (ndonese shpesh shpreh teori dhe praktika kontradiktore, si ne kete rast) them se je gabim. Vete fjalet qe ke shkruar te kontradiktojne ate qe ke dashur te shprehesh.
    Plus, qe askush nuk thote se Kisha s'ka te beje me Krishtin. (perndryshe nuk do te quhej kishe)

A nuk ke pare ti "orthodhokse" te tipit "ateist"? Nuk ka pse te ndihesh i kercenuar nese dikush ben nje pyetje te tille. Ideja eshte shume e qarte, por mbase do te ishte me mire te ishte vene ne kete forme: "A ka njerez qe jane pjese e kishes orthodhokse thjesht per formalitet?" Dhe pergjigja eshte: PO. Cdo kishe ka delet e zeza, cjepte, dhite.. me the te thashe. Te thuash ndryshe eshte thjesht verberi e tepruar.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Meqë Albo i solli edhe temat që Thunderi kishte postuar tek Komuniteti Ortodoks dhe ai Katolik, e pashë të arsyeshme të bashkoj ato tre postime në një të vetëm.

Gjithashtu hoqa një postim të Zombie-t që nuk kishte asnjë lidhje me temën në fjalë. Kështu hoqa edhe përgjigjen që Manulaki i kishte dhënë pasi përgjigja e saj nuk do kishte asnjë kuptim pa shhkrimin e mëprarshëm të Zombie-t.

I dhashë këto shpjegime këtu për t'i shpëtuar sqarimeve në veçanti në mesazh privat të tre këtyre anëtarëve të sipërpërmendur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 30-11-2005 më 12:46
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Protestat e kane vendin ne forumin protestant jo ne forumet e tjera.

Albo
    Ky fener i turpit e ka vendin tek mësonjësja...
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Seminarist

Tashti, nqs nuk e di, ortodoksia eshte nje term qe shpreh formen me besnike te te qenit kristian, kuptimi i se ciles eshte adhurimi apo doktrina e vertete, keshtu qe ortodoks dmth ne vetvete kristian, edhe nuk mund te kete kristian ne te vertete pervec se duke qene ortodoks.

Flmn për këto rrëfime dhe gjykime tua! Të jesh kristian i vërtetë duhet t'i përngjajmë Jezusit!

Un në Bibel asnjëher nuk kam arritur të lexoj lidhur me atë që ti thua. Zoti na ka porositur krejt ndryshe; Ai na mëson: "Nuk mund të shkoj te Ati ai i cili thotë o Zot o Zot, por ai që kryem vullnetin e Atit tim" , andaj une jam i mendimit se edhe nese nuk jam ortodoks por katolik; dhe që jam i pagëzuar në emër të Atit e të Birit e Shpirtit Shenjët, dhe, që i besoj Jezusit dhe e perqafoj Atë për Zot dhe Shpetues, Jezusit ja dorzoj jeten time; zbatoj urdhërimet e tijë, dhe nese veproj sipas vullnetit të Perendisë; besoj se jam kristian i vërtetë edhe pa qenun fare ortodoks, por qe jam Katolik.

Mendoj se nuk ka vend për vlersime të tilla, jemi të krishterë dhe; edhe pse jemi të krishterë duhet të jemi të kujdesshëm; sepse, ne mund edhe të jetojmë në mëkat pa e vërejtur fare vetveten. Nuk jemi na ata që mund të arrijmë diqka, por është Zoti Ai që në ban neve të arritshëm.

Te e fundit ky është mendim dhe bindje e imja!

respekt, toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 30-11-2005 më 19:49

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni
    Të jesh kristian i vërtetë duhet t'i përngjajmë Jezusit!
    Nuk jemi na ata që mund të arrijmë diqka, por është Zoti Ai që në ban neve të arritshëm.
    Te e fundit ky është mendim dhe bindje e imja!
    Amen,vella.

Keto jane fjale qe vetem Fryma mund t'ia zbuloje nje te krishteri.

Kjo eshte vertetesia e te qenit i krishtere: te besosh ne Jezus Krishtin, t'a marresh Ate ne jeten tende dhe te jetosh cdo dite me te.

Ne asnjehere nuk mund te arrijme asgje,por kur Ai jeton brenda nesh dhe kur ne e leme te lire,atehere Ai do na beje te arrijme shume.

I falam-nderit Zotit tone,vella,qe t'i ka zbuluar keto te verteta,te cilat te tjere e kane te veshtire t'i kuptojne.

Lavdia i qofte vetem Zotit Jezus Krisht perjete.

e kthjellet dhe e kalter Maska e Niagara
    Anëtarësuar
    29-10-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230
    Citim Postuar më parë nga Shtegtari
    Amen,vella.

Keto jane fjale qe vetem Fryma mund t'ia zbuloje nje te krishteri.

Kjo eshte vertetesia e te qenit i krishtere: te besosh ne Jezus Krishtin, t'a marresh Ate ne jeten tende dhe te jetosh cdo dite me te.

Ne asnjehere nuk mund te arrijme asgje,por kur Ai jeton brenda nesh dhe kur ne e leme te lire,atehere Ai do na beje te arrijme shume.

I falam-nderit Zotit tone,vella,qe t'i ka zbuluar keto te verteta,te cilat te tjere e kane te veshtire t'i kuptojne.

Lavdia i qofte vetem Zotit Jezus Krisht perjete.
    Mbeshtes plotesisht keto dy postime,
    te krishtere jane te gjithe ata qe kane ne zemrat e tyre Krishtin si Zot dhe Shpetimtar....
    per Zotin nuk ka ndasi... Zoti i njeh te vetet...
    Fjalet e embla jane si nje huall mjalti,
    embelsi per shpirtin dhe ilac per kockat.
    Fjalet e Urta 16:24

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni
    Nuk jemi na ata që mund të arrijmë diqka, por është Zoti Ai që në ban neve të arritshëm.

Nuk doja qe te nderhyja ketu, por kete gje duhet me e thene. Me pelqeu shume kjo fjali qe shkruajte ti toni.

Kjo fjali eshte rrenja e besimit tend, mendoj une. Dhe kjo eshte ajo qe me terhoqi mua. E ndjej te detyrueshme per me vleresuar kete gje sepse un mendoj qe Zoti ta tha kete fjali e ti pastaj vetem se e shkruajte.

Dhe gjerat qe thote Zoti, un vetem i mirpres, i perulem dhe i admiroj.
    .................................................. .................................................. ......

Ku e di une qe e tha Zoti kete fjali? E di, sepse Zoti jeton edhe prane meje, ashtu sikur ai jeton prane te gjithe njerezve, anembane ne bote.

Ja kalofshi mire dhe diskutim te mbare
    Zoti qofte me ju
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arcimedes : 29-01-2006 më 14:07
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Te krishtere.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Une i perkas Krishtit dhe vetem Krishtit. Feja ime dhe religjioni im eshte vetem Krishti. Pali tha se, ajo qe une njoh dhe di tani eshte vetem Krishti. Pra kush jam une te mos e pranoj fondamentalisht nje deshmi te tille?
    Si mendoni: Kush eshte me i rendesishem: "kostumi" apo "trupi"? Per mua "kostumi" eshte ne sherbim te "trupit, dhe nje dite ky "kostum" do te hidhet. Mjere ai qe eshte rob i "kostumit" dhe ron per "kostumin".

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Nje pyetje kam une (si e paditur ne pune feje qe jam) Cfare do me thene 'skizme' dhe kur ka ndodhur? Kush eshte ndryshimi mes nje katoliku e nje protestanti? Po nje pretestanti me nje ortodoks? Cfare do me thene evangjelist? Flm per mirekuptimin.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtërimi në Shqipëri
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterë
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •