Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 61
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Citim Postuar më parë nga Stefan07
    Po,si u krijove ti ore lalush?
    Edhe ti ishe nje cope dheu,dhe pastaj Zoti yt te dha shpirte dhe forme te njeriut,dhe kjo ndolli me nje fjale te ti''Behu'' dhe ti u bere njeri prej nje grushte balte...
    Kujtoje,kur İsa. a.s. me fjalen e Zotit,ngjalli te vdekurin,pastaj prej nje grushi dhe krijoji pellumbe te bardhe etj...Kujtoje kur Muahmedi a.s. me fjalen e Zotit ndahu henen ne dy pjese per te deshmu se ka Zotit dhe ai eshte nje.
    pra,Tmos kishe egzistu ti edhe Zoti yt nuk do ishte.Por Zoti te krijoji ty dhe ti tash egziston.
    O ti që mbahesh Mysliman!
    Të duket jeshil anë e mbanë.
    Mohon gjithçka që të mbanë,
    Mohon Nënën dhe Babanë.

Njëri që s'njeh veten e vetë,
    Ikën si kali në të përpjetë.
    Barrën e rëndë mban mbi shpinë,
    E djersët i rrjedhin,mbulojnë synë.

Një herë kastile i thanë dhelprës,
    Ta vizitonte "zotin e saj".
    S'më ka lën mëndja,u'a ktheu dhelpra!
    Nuk do më puthë,do të më hajë.

Feja, i dashur,është bërë Luanë.
    Ka ngrënë,po ha dhe do të hajë.
    Ku gjen si ty të nënështruar.
    Kur i venë në fole...Përse të luaj?

| |_ 0 \/ |_-` `|` 0 |_| Maska e Pl@yeR
    Anëtarësuar
    16-06-2007
    Vendndodhja
    Ne Xhepin E Rastesis
    Postime
    1
    Citim Postuar më parë nga KORCARE_100
    o RaPsouL, te treja "provat" e tua mund te hidhen poshte:

1.ai kurani me fax nga lart ju erdhi? apo e ben sic donin vete myslimanet sic bene krishteret biblen per t'i mbajtur njerezit nen pushtetin qe ata donin?

2.nuk na ka krijuar zoti por vete nena natyre nga hici

3.sepse jane aq te pashprese sa mendojne se deshtimet e tyre dhe fatkeqesite jane e veper e atij lart, dhe me keq akoma ata mendojne se dhe ato pak gjera qe arrijne me zotesi dhe rastesi konsiderohen si dhurate e zotit.............pak patetike me duket mua!!!
    Nga te gjitha aresyetimet e dhena ne kete teme, me beri me teper pershtypje postimi te cilin po e citoj , kjo per vete faktin se eshte cituar nje fjali shum domethenese ( 2.nuk na ka krijuar zoti por vete nena natyre nga hici )...
    Me kete dua te them se nese ka njeri qe i jep pergjigje fjales ( hic ) mua mund te me ktheje ne cilen fe te doje...
    E them kete me sigurine me te madhe, per faktin se kan qene te shumte njerezit e munduar per te treguar se dicka lindi nga hici, por te gjithe bazat e tyre si materjale ( faktore ), apo demagogji, ose , Filozofi te thena, kane rene poshte me kalimin e kohes, edhe pse dikush e dikush i ka pranuar edhe sa kane qene vete ne kete bote...
    Dicka qe duhet patur parasyshe me sa mendoj un eshte qe " Fakti bazohet ne Argumente ", kur mendon se keto te dyja nuk plotesojne njera tjetren, duhet te degjosh edhe "Legjenda"....
    Liria fillon nga Ironia

i/e regjistruar Maska e gima
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Postime
    8

Post ti prap nuk i pranon

Tung se pari njeriu si njeri normal nuk guxon te kerkoi fakte se Zoti egziston, ai pa dyshim se egziston.
    Se pari nje prove eshte nga vet fakti se ti egziston.Nga erdhe ti?
    Nga nena jote, po.E nena jote nga erdhi.... kushe e krioj njerzimin, shtazet, shpezet, insektet...
    Tani. Kushe e krijoj qiellin,ajrin, token, diellin, natyren, gjithesin me trego ti nga te erdhen keto.
    Pase vdekjes ku do te shkoshe.Kjo bote a ka pase fillim sipas teje.Qdo gje qe fillon edhe mbaron.E edhe fundin do ta ket nje dite.E pas ati fundi do te jemi te gjithe para Allahut(zotit)
    Keto jan fakte qe egziston Zoti.Se Allahu i dha jete edhe ISAIT(jezusin) qe besimtaret krishtere e quajn "zot" qe eshte nje gabim.
    Lexoje KUR'AN-in dhe do te keshe shum e shum arsye te tjera dhe do te biundesh.
    Egziston nje ZOT dhe ska tjeter.
    kalo mire.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700

Nje prove.

Nuk ka njeri qe nuk e din apo nuk ka ditur se paku njehere per Zotin.
    Nuk ka njeri qe se paku njehere te mos kete besuar ne Zot.
    Nuk ka njeri qe se paku njehere ne jeten e tij te mos jete perkulur Zotit (nuk po them perkulje siç bejne besimtaret);
    Edhe ateistat me te medhenj se paku njehere ne jeten e tyre kane besuar ne Zot apo diçka hyjnore.

Zoti nuk paraqitet njejt ne mendjet tona ,secili nga ne e sheh ndryshe .
    Edhe besimtaret te te njejtes fe kane ndryshime se si e njohin Zotin e tyre .
    Ndryshojne besimet dhe mbrendesite e njerezve se si e kuptojn Zotin.

Edhe une kam qene ateist dhe nuk i urrej aspak ateistat , i kuptoj ateistat se edhe une kam qene ne pozite te tyre.

Jeten shpirterore duhet ta shohim nganjehere sikur te ishte nje aventure , nuk duhet te rrime ne nje vend dhe ngulim kemb duke thene se i gjetem te gjitha .
    Ka shume gjera qe ende duhet ti zbulojm ,avantura shpirterore eshte nje udhetim qe e ben jeten ma te bukur dhe ma interesante.

Mire mbetshi .
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 23-07-2007 më 13:07

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    .ai kurani me fax nga lart ju erdhi?
    jo e sjellur nga engjulli

.nuk na ka krijuar zoti por vete nena natyre nga hici
    po me thuaj si u krijua diqka nga hiqi dhe me thuaj qka don te kuptosh ti me fjalen "hiq"

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    gimaxhami me thuaj nga lindi nena jote mor i mjer ë ?

A mundet te krijoje zoti nje gur aq te madh te cilin smund ta ngreje dot?
    pse te gjith ateistat kur nuk arsye per tjeter sen e bejne kete pyetje
    kjo eshte nje nga pyetjet me idiotike qe mundet njeriu te beje per te treguar mos ekzistencen e zotit

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    )Po qe se ideja e zotit do te kishte nje baze reale ngjarjet nuk do te vareshin nga deshira e te fuqishmeve ?

po zoti ta ka dhen mendjen dhe ai nuk perzihet ne pun te njerzve dhe ato thenie qe jan se zoti beri kshtu a beri ashtu nuk jan te sakta se zoti i madherishem ta ka dhuru mendjen e shendosh per me gjyku ti vet si mendon se eshte e drejt duke mos e penguar por kur te vija dita e gjykimit do te peshohen gjerat

Po te kishte zot njeriu s do ishte keshu sic eshte ,por ndryshe ?

pse si duhet te ishte njeriu sipas teje ?

)Zot quhet gjithcka qe zbulon dobesine tone ?
    e kush e zbulon anen e fort te njeriut ? - mos besimi ne zot ?

E dua letërsinë Maska e tiramisu
    Anëtarësuar
    03-07-2007
    Vendndodhja
    Escondido, CA
    Postime
    37

Nese une te tregoj 3 prova a do te besosh qe Zoti ekziston?!!

Kush Kerkon Gjen

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Ledio1 me te vertet po te them une 3 prova ti nuk do besoje.Besimin e ke mbrenda vetes nuk te imponohet.Keshtu i bie qe ti te mos besosh qe Skenderbeu ka ekzistuar ndonjehere mund te jete mit per ty sepse mund te thuash qe besoj ne ate qe kam pare.Heres tjeter hap nje teme me me sens se keto lloj temash nuk jane per diskutim. Une mund te them vetem kete qe ka thene Jesusi.Lum ai qe nuk pa e beson sepse e tij eshte mbreteria e Hyut.

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anëtarësuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar më parë nga xhamia
    .ai kurani me fax nga lart ju erdhi?
    jo e sjellur nga engjulli

.nuk na ka krijuar zoti por vete nena natyre nga hici
    po me thuaj si u krijua diqka nga hiqi dhe me thuaj qka don te kuptosh ti me fjalen "hiq"
    te tregoje une per fjalen "Hic" nese nuk di shqip sa ti japesh nje kuptim kap nje fjalor shqip -shqip dhe do ta gjesh pergjigjjen...................
    lapsin dhe letren i ka krijuar njeriu edhe jo zoti ........... kush e pa zotin ta faksoj kuranin ore se na cmendet me keto mendime perrallore.
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  2. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  4. A ekziston flamuri që u ngrit më 28 Nëntor 1912 në Vlorë?!
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 07:57
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •