Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    lexo kuranin dhe aty do te kesh jo 3 prova por me mijra prova.....
    Ja dhe dialogu mes besimtarit dhe ateistit:

1. A ka ndonjë provë se zoti ekziston?
    2. Po lexo librin e shenjtë dhe aty gjen prova.
    1. Po përse të besojë "librin e shenjtë"?
    2. Duhet t'a besosh sepse atë e dërgoi zoti.
    1. Po ku të besoj se zoti ekziston?
    2. Eh, këtë e thotë libri i shenjtë.
    1. Po përse ky libër qenka i shenjtë?
    2. Është i shenjtë sepse e dërgoi zoti etj etj...

............ Një rreth i mbyllur logjik, pa asnjë argument të qartë për të bindur se ka zot.

kujtese harreses Maska e gimaxhami
    Anëtarësuar
    01-05-2007
    Vendndodhja
    ne vendin e cudirave
    Postime
    25
    oooo ju njerez bij e bija te nenave qe na linden na dhane qumesht nga trupi ityre.;Na dhane gjak nga zemra e tyre, na dhane jete nga jeta e tyre . NENA eshte ZOTI im NENA qe me lindi . krahet, mendja,shendeti. kto jane per mua ekzistenca per njeriun. une besoj ne evolimin miliona vjecar te shtazve te ngjashme me organizmin qe ne kemi sot. Eva dhe Adame apo Hava e Ademe jane si ato vizatimoret qe femijet shohin ne ekranin e televizorit qe bojatisen so e slyhen mot. Po mire do besoj ne gjithcka ne zotin sic thoni ju "besimtaret" nqs do i ktheni pergjigje njerit qe tha shume bukur me lart Po zotin qe nasolli bibla e kurane kush ekrijoi??????????????????????????????????????????? ?????????? Ju flm

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Question

Citim Postuar më parë nga fatlumi18
    baza e karaketerit te nje ateisti si ti, sigurisht se eshte INJORANCA !

edhe po te lekundemi i tere ky forum, e tere SHQIPTARIA, i tere NJERIZIMI, e te te ngopim me fakte, ti nuk do kenaqesh me pergjigjjet !

u mor vesh, kjo ndodh vetem nese je 'TAMAM ATEIST' !
    Nderkaq nese po perpelitesh ne vorbullen e dualiteteve ( çka eshte krejt normale ), te keshilloj te shfletosh me shume !

dera me tani Historia e Filozofise njeh : 2 teza kryesore mbi eksistencen e ZOTIT

e para eshte teza e Shen Toma Akuninit, qe flet mbi '5 rruget kah ZOTI'

ne menguse te kohes, po i'a beje nje digresion sa do te vogel :
    1.Zoti sipas Akuninit ekziston ngase eshte LEVIZES, nderkaq qe vet eshte I PALEVIZSHEM

PS : ( kete teze e gjejme edhte tek konkluza e Aristotelit per 'LEVIZESIN E PALEVIZSHEM' andaj teza ne fjale nuk eshte primordiale )

2.Zoti ekziston ngase eshte SHKAKTAR, SHKAKUES, I VETESHKAKTUESHEM,dhe nuk SHKAKTOHET nga ndonje qenie, force, apo fenomen tjeter

3.Zoti ekziston ngase eshte QENIE E DOMOSDOSHME, kundruall totalitetit dhe gjithesise qe jane QENIE TE RASTESISHME

4.Zoti ekziston ngase eshte PERSOSHMERI NE VETE, dhe se nuk ekziston tjeter qenie me te persosur.

5.Zoti eksiston si QELLIM I GJITHQKAJE, nderkaq krijimi i tij dhe 'mbajtja ne eksistence e tij, nuk jane qellim i askujt.

Kjo qe teza e pare e Akuninit ! ;

nderkaq qe sipas Anzelm Kenterberiut, Zoti ekziston ngase nuk tjeter shpjegim, rreth faktit se per tere dialektiken e totalitetit eksiston nje subjekt gjenerues, subjekt rentabil, i persosur, mbikeqyres, nderhyres etj etj...

Kjo qenie sipas Kenterberiut eshte pikerisht ZOTI !
    ( PS : Kjo teze sa e lavderuar po aq e kritikuar, vuan nga dy defekte kryesore :
    e para : se pari subjektin ( thelbin ) dhe ekzistencen i njejteson, dhe se dyti se pari e atribuizon kete subjekt me argumente te ndryshme qofshin ato edhe hipotetike, nderkaq qe ne fund si rrjedhim konkludon per eksistencen e Zotit ! )

kto qene 2 spjegimet ATEIST i nderuar !
    A mundet te krijoje zoti nje gur aq te madh te cilin smund ta ngreje dot?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    if God can create a stone which He cannot lift,then He is not omnipotent(since He cannot lift the stone in question).if God cannot create a stone which He cannot lift,then he is not omnipotent(since He cannot create the stone in question)pra nese Zoti mund te krijoje nje gur te cilin se ngren dot,ateher ai nuk eshte i gjithfuqishem(meqenese ai nuk mund ta ngreje gurin ne fjale)nese Zoti nuk mundet te krijoje nje gur te cilin se ngren dot,ateher ai nuk eshte i gjithfuqishem(meqenese ai nuk mundet ta krijoje gurin ne fjale).Rezultati!Zoti nuk eshte i gjithfuqishem pra Ai nuk egziston!!!?

i/e regjistruar Maska e Stefan07
    Anëtarësuar
    08-04-2007
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    140
    Citim Postuar më parë nga ledio1
    Jam munduar shume qe te gjej nje fakt konkret qe zoti egziston dhe akoma nuk e kam gjetur. A mund te me thote ndonjeri prej jush 3 fakte qe te vertetojne egzistencen e zotit?
    prova e pare;1,ti linde dhe jeton,dikush te krijojit ty dhe jeten tende?
    2.ti vdes nje dite,dikush ta merr shpirterin,e ai eshte qe ta dha shpirterin!
    3.ti je deshmi e nje krijuesit,pra,ti je argument,si krijese e Zotiti,qe deshmon se ty te krijoji Zoti.

i/e regjistruar Maska e Stefan07
    Anëtarësuar
    08-04-2007
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    140
    Citim Postuar më parë nga land
    if God can create a stone which He cannot lift,then He is not omnipotent(since He cannot lift the stone in question).if God cannot create a stone which He cannot lift,then he is not omnipotent(since He cannot create the stone in question)pra nese Zoti mund te krijoje nje gur te cilin se ngren dot,ateher ai nuk eshte i gjithfuqishem(meqenese ai nuk mund ta ngreje gurin ne fjale)nese Zoti nuk mundet te krijoje nje gur te cilin se ngren dot,ateher ai nuk eshte i gjithfuqishem(meqenese ai nuk mundet ta krijoje gurin ne fjale).Rezultati!Zoti nuk eshte i gjithfuqishem pra Ai nuk egziston!!!?
    Po,si u krijove ti ore lalush?
    Edhe ti ishe nje cope dheu,dhe pastaj Zoti yt te dha shpirte dhe forme te njeriut,dhe kjo ndolli me nje fjale te ti''Behu'' dhe ti u bere njeri prej nje grushte balte...
    Kujtoje,kur İsa. a.s. me fjalen e Zotit,ngjalli te vdekurin,pastaj prej nje grushi dhe krijoji pellumbe te bardhe etj...Kujtoje kur Muahmedi a.s. me fjalen e Zotit ndahu henen ne dy pjese per te deshmu se ka Zotit dhe ai eshte nje.
    pra,Tmos kishe egzistu ti edhe Zoti yt nuk do ishte.Por Zoti te krijoji ty dhe ti tash egziston.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Stefan07
    Po,si u krijove ti ore lalush?
    Edhe ti ishe nje cope dheu,dhe pastaj Zoti yt te dha shpirte dhe forme te njeriut,dhe kjo ndolli me nje fjale te ti''Behu'' dhe ti u bere njeri prej nje grushte balte...
    Kujtoje,kur İsa. a.s. me fjalen e Zotit,ngjalli te vdekurin,pastaj prej nje grushi dhe krijoji pellumbe te bardhe etj...Kujtoje kur Muahmedi a.s. me fjalen e Zotit ndahu henen ne dy pjese per te deshmu se ka Zotit dhe ai eshte nje.
    pra,Tmos kishe egzistu ti edhe Zoti yt nuk do ishte.Por Zoti te krijoji ty dhe ti tash egziston.
    Ore e lexon temen ti si titullohet apo jo, duhet te sjellesh prova qe zoti egziston dhe mos na trego pralla me mbret,si krijimi nga balta apo ngjallja e te vdekurve, kto jane nje gje qe ti i beson por nuk eshte prove,jo çdo gje qe ne besojme eshte e vertete,ne,une,ti,te gjithe njerzit kemi besime te gabuara per shume gjera nga me te ndryshmet,pra e kuptove tashme diferencen ndermjet besimit dhe provave.Kto prova per egzistencen e zotit nuk me takon ti sjell une sepse une si ateist nuk besoj qe ai egziston(mund te jete dhe ky i imi nje besim i gabuar).Siç ju besimtaret thoni qe zoti eshte omnipotent(i gjithpushtetshem)une me siper u mundova qe ta hedh poshte kete me nje argumentim te thjeshte logjik, i cili nuk eshte i imi,une e kam lexuar diku tjeter,nese ti nuk e ndjen vehten ne lartesine e debatit ateher...........
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga euzfor
    ledio1 desha te kujtoja historine kur djalli mori Jezu Krishtin dhe e coje ne maje te tempullit dhe i tha :" Hidhu qe ketej dhe nqs ti je vertet biri zotit engjejt do te presin dhe ti nuk do te biesh poshte" dhe Jezu krishti i tha:"Mos e provoko kurre zotin perendine tend ".. Keshtu po them dhe une por po te kerkosh prova ke sa te duash per ekzistencen e zotit njera prej tyre jane dhe engjejt...

Po pastaj ca ndodhi? U hodh Jezusi? Pranej paska vdek ai i shkreti...
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga simply_me
    ...3 prova qe zoti ekziston apo 3 qe s'ekziston???
    e para eshte icik e veshtire) cyou ,ciaooo
    Po te jap une 3 prova qe zoti nuk egziston
    1)Po qe se ideja e zotit do te kishte nje baze reale ngjarjet nuk do te vareshin nga deshira e te fuqishmeve
    2)Po te kishte zot njeriu s do ishte keshu sic eshte ,por ndryshe
    3)Zot quhet gjithcka qe zbulon dobesine tone
    La vida es un carnaval

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga brandon
    Po te jap une 3 prova qe zoti nuk egziston
    1)Po qe se ideja e zotit do te kishte nje baze reale ngjarjet nuk do te vareshin nga deshira e te fuqishmeve
    2)Po te kishte zot njeriu s do ishte keshu sic eshte ,por ndryshe
    3)Zot quhet gjithcka qe zbulon dobesine tone
    Se kisha pare te shprehur ne kete menyre me pare.. interesante..
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  2. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  4. A ekziston flamuri që u ngrit më 28 Nëntor 1912 në Vlorë?!
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 07:57
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •