Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 61

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Mendja dhe rastesia

Mendja e argumenton eksistencen e Zotit sepse te gjitha keto krijesa te para dhe te fundit patjeter e kane nje Krijues qe i ka nxjerre te eksistojne dhe nuk mundet qe keto krijesa te krijohen vetvetiu dhe nuk mund qe te gjenden rastesisht.Nje krijese nuk mundet te krijoje veten e saj sepse ajo me pare nuk ka eksistuar.Rastesia nuk mund qe te beje qe te eksistojne keto krijesa sepse cdo gje qe eshte,patjeter e ka nje qe e ka shpikur ate.Rastesia ndodh vetem nje here dhe nuk mund te ndodh me psh : Dielli,pse nuk del rastesisht nga jug-perendimi?Rastesia nuk vazhdon ne rregullimin e gjithesise,sepse eksistenca rastesisht nuk mund te jete e rregulluar dhe ajo qe gjendet rastesisht eksiston ne themele jo te rregullta e si mund te regulloj veten e saj?

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    dhe ky "Zoti" si krijese dmth e ka nje krijues apo jo, se ska se si te ishte krijuar vete, keshtu qe dikush e ka krijuar. Dielli,pse nuk del rastesisht nga jug-perendimi?Rastesia nuk vazhdon ne rregullimin e gjithesise,sepse eksistenca rastesisht nuk mund te jete e rregulluar dhe ajo qe gjendet rastesisht eksiston ne themele jo te rregullta e si mund te regulloj veten e saj? Rastesia nuk mund te beje qe "Zoti" te eksistoje keshtu qe ate e ka krijuar Argajula.

Pendohu dhe pranoje Argajulen ne zemren tende sepse do shperblehesh.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    nuk mundet qe keto krijesa te krijohen vetvetiu dhe nuk mund qe te gjenden rastesisht
    Rastesia ndodh vetem nje here dhe nuk mund te ndodh me...
    La_Lune, prova i quan keto ti? Ti po perdor mendjen tende per te argumentuar funksionimin e asaj pjese te mendjes njerezore qe ende nuk njihet? Rastesia ndodh vetem nje here?! Sinqerisht, me duhet te te jap disa leksione rreth percaktimit te koncepeve 'shkence', 'prove', 'kundershembull dhe kontradikte', shkurt fare te filloj te te jap mesim qe nga A-ja.

Kundershembulli per citimin e pare: mikro dhe makroevolucioni. Te keshilloj te lexosh libra dhe artikuj mbi keto dy tema, sepse me sa shoh nuk je e pergatitur per te dhene mjaftueshem argumenta. Kundershembulli i dyte: prezenca e pashmangshme e rastesise. Rastesia ndodh e panderprere ne kohe: zhvillimi i kancerit (mikroevolucion), takimi me ish-te dashuren (rastesi me probabilitet te pallogaritshem), vdekja nga nje aksident me makine, etj. Qe ti te flasesh ashtu sic argumenton me siper, duhet te njohesh thelle Teorine e Probabilitetit. Me duket se nuk je familjarizuar as me aksiomat baze te kesaj te fundit. Si mund te flasesh per rastesine, kur ti nuk njeh konceptet baze?

Sinqerisht, do te mireprisja nje shpjegim logjik nga ty se si i ke konceptuar shprehjet ne citimet e mesiperme...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Borix : 04-06-2007 më 07:11
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,952
    Citim Postuar më parë nga loretta
    lexo kuranin dhe aty do te kesh jo 3 prova por me mijra prova..... kush te krijoi ty kush te pruri ne kete bote kush te fali bukurin kush krijoi gjith keta njerz ,natyren token ujin etj. kuptohet se zoti i krijoi te gjitha .... prandaj pendohu sa sesht ber von kupto se zoti egziston e ai eshe nje
    Që të gjesh ti zotin,pse lexon kuranë?
    Prova po kërkonë? Dy i ka yt'atë,tjetra pyet mamanë.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Une me siper nuk kam cituar ndonje fjale 'prove'.por nje arsyetim si e perceptoj une ekzistimin e Krijuesit.

Llogaritjet e probabilitetit kane provuar se jo qeliza po as proteinat nuk mund te shfaqen rastesisht.Rastesia e daljes se 2000 llojeve te ndryshme proteinash ne nje bakterie te thjeshte ishte 1 ne 10 (vendos dhe 40 mije zero pas njeshit ,nje numer qe nuk ka te barazvlefshem ne univers)Imagjino tek njeriu qe ka mbi 200.000 lloje proteinash,nje probabilitet i PAMUNDUR.

*Ideja se e gjithe kjo strukture e tanishme e universit eshte fryt i rastesise eshte nje ide krejtesisht e cmendur.Me nocionin "te cmendur" nuk nenkuptoj qellimin zhargon te fjales por e perdor plotesisht me kuptimin teknik psikologjik.Faktikisht nje ide e ketij lloji pernghan me modelin e ideve skizofrenike.

Karl Stern,psikiater i Universiteit te Montrealit

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,952
    Citim Postuar më parë nga La_Lune
    Une me siper nuk kam cituar ndonje fjale 'prove'.por nje arsyetim si e perceptoj une ekzistimin e Krijuesit.

Llogaritjet e probabilitetit kane provuar se jo qeliza po as proteinat nuk mund te shfaqen rastesisht.Rastesia e daljes se 2000 llojeve te ndryshme proteinash ne nje bakterie te thjeshte ishte 1 ne 10 (vendos dhe 40 mije zero pas njeshit ,nje numer qe nuk ka te barazvlefshem ne univers)Imagjino tek njeriu qe ka mbi 200.000 lloje proteinash,nje probabilitet i PAMUNDUR.

*Ideja se e gjithe kjo strukture e tanishme e universit eshte fryt i rastesise eshte nje ide krejtesisht e cmendur.Me nocionin "te cmendur" nuk nenkuptoj qellimin zhargon te fjales por e perdor plotesisht me kuptimin teknik psikologjik.Faktikisht nje ide e ketij lloji pernghan me modelin e ideve skizofrenike.

Edhe psikiatrit...kan nevoj për psikiatër!

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693

Wink

Citim Postuar më parë nga ledio1
    Jam munduar shume qe te gjej nje fakt konkret qe zoti egziston dhe akoma nuk e kam gjetur. A mund te me thote ndonjeri prej jush 3 fakte qe te vertetojne egzistencen e zotit?

Ja une te jap 3 prova por dhe prova te forta dhe pastaj ndoshta te bindesh nese ekziston apo jo.

1.Merr nje litar.
    2.Merr dhe nje karige.
    3.Provo veten a ka zot qe te ndalon.

Nese ke guxim nuk ka zot per ti ,por nese ske guxim don te thot qe mund te ket zot edhe per ti

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-05-2007
    Postime
    26

Uhh, fillojm...
    Se pari pse ti mendon qi ki Mbarim edhe Fillim krejt senet duhet me pas qasi procesi ? Edhe diqka tlutna mos fol per Universin kur ske ide si eshte structura e Universit.

Mendo pak, Pse duhet Universi me pas Krijus ? Pse ? Pse smunet viq mu KON, nuk mundesh me paramenu ? Tregoj une pse, sepse ti mendon qi gjithqka duhet me pas nje arsye pse me egzistu, me shiko mire edhe me studiju ti Universin, shume qart e sheh qi eshte Krejt KAOS, njerzimi e ka inventu fjalen "Rregullim" per vetveten per me mbush vrimen e padituris dhe per me ndje veten sigurt.

Kur shkon e thu Prej qkafti eshte kriju qikjo e ta jep njer person pergjigjen e ti thu e prej qkafit i kriju qikjo e personi nuk e din sepse SHKENCA hala nuk eshte ne ate nivel, nuk SUPOZOHET apo tregon qi u kriju prej diqkafit, apo nuk eshte eshte nje MATERIE qi tregon egzitences an diqkafit tjeter.

Sepse qofse logjiken e ke ashtu siq thua ti gjithqka u kriju prej "Zotit" prandaj logjikisht i bjen qi edhe "Zoti" u krijua prej diqkafit eshte shume logjike edhe vet kontradiktore.

Edhe diqka kur thuni Universi u formua nga "Big-Bang" ate teori kaq leht mundet te kundershtohet nuk e ke parasysh, une nuk e shoh pse Universe duhet me pas nj Krijues... nuk e shoh arsyen pse, me duket shume absurde qi gjithqka duhet me kriju prej diqkafit eshte shume absurde.

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga La_Lune
    sa eshte propabiliteti i shfaqjes se nje fenomeni ne nje pafundesi mundesish?

sa qef i kam kur perdorin instrumenta shkencor per te mbrojtur tezat e tyre lunatike (lol, po propabiliteti i kaesaj sa eshte? ).
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    E para boll na shitet men se te flas apo jo per universin apo rastesine...kur nuk keni informata rreth dijes time.
    E dyta per ty x4clubs e ke idene se cfare pohon kur thua universi me duket si kaos??Shko pyet ndonje astronom a shekncetar qe merret me te e shiko cdo te thote.
    Fakti se ky univers ka një sistem unik te përkryer e mënjanon faktin se u krijua rastësisht.Pasi nëse mendojnë një univers të rastësishëm atëherë duhet të mendojmë edhe për një sistem po të tillë ku ka gjasa të ndryshojë apo të çrregullohet në periudha kohe të shkurtra.Do te thoshte vete shkaterrim.
    Nuk është e mundur që universi u krijua rastësisht sepse gjeti një sistem të përkryer i cili nuk ndryshon nga procedurat sesi u caktua.

Sa per teorine e Big Bengut gjeta nje citim qe te le te mendosh:

*Ne formen e saj standarte,teoria e Big Bengut pohon se universi ka filluar me zgjerimin e menjehershem te te gjitha pjeseve.Po si arriten te zgjeroheshin ne te njejtin cast,te sinkronizuar te gjitha pjeset e universit?Kush ua dha komanden atyre?

Andrei Linde,profesor kozmologjie

P.s "Per ata qe duan te luajne kuka-mcefti ska pergjije "

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  2. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  4. A ekziston flamuri që u ngrit më 28 Nëntor 1912 në Vlorë?!
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 07:57
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •