Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 31
    i/e regjistruar Maska e Ela_int
    Anėtarėsuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    5

Smile Sa ndryshon mentaliteti i shqiptareve kur shkojne te jetojne jashte Shqiperis?

Pershendetje te gjithve!
    Vendosa te hap kete teme sepse doja te dija mendimet tuaja
    persa i perket mentalitetit te shqiptareve ne Shqiperi dhe kur shkojne
    jashte saj.
    Kam vene re se, psh ketu ne Itali,duke u ndikuar nga ambjenti ndoshta dhe nga vet jeta shume te rinj i shikojne bashkemoshataret e tyre ne Shqiperi shume pas
    per se i perket mentalitetit.
    A ju ka ndodhur dhe ju dicka e till.....???
    Cfare ndodh me ne kur fillojme te jetojme jashte Shqiperis???

Mirepres mendimet tuaja........
    Ciaooo

toXic Maska e ridy85
    Anėtarėsuar
    17-10-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    339
    Kjo qe thua eshte e vertet. Edhe un jetoj ne Itali. Por nuk besoj te jet diēka e ber me qellim. Po te vesh re shqiptaret qe shoqerohen me italian, domosdo qe dhe mentaliteti i tyre do ndryshoj, dhe shqiptari do filloj te mendoj njesoj si italiani. Kurse po te vesh re shqiptar ktu ne Itali qe nuk kan miqesi me italianet por vazhdojn te frekuentojn shqiptar te tjer, ato do vazhdojn te sillen siē u sillnin ne Shqipri. Un duke shkuar ne shkoll kam pasur shoqerin me italian. Dhe veja re diferencen kur me binte rasti te flisja me shqiptar te tjer qe punonin ktu ne itali dhe ndoshta nuk kishin shum shoqeri me italianet. Besoj se esht normale te sillesh si njerezit q ke reth teje.
    firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!

Mbremja Matures Maska e PrettY_EL
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Postime
    200
    ridy edhe ketu ne united states eshte e njejta gje! shqiptaret qe rrijne me shqiptare jan shum shum fanatike.... me vjen mire qe jam shqiptare po ne te njejten kohe me vjen mir qe nuk menoj me mentalitetin shqiptar ! TE SHKRETET NE SA TE PRAPABET QE JENA ....

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Une ktu (ne Kanada) nuk e kam vene re ne menyre te dukshme nje gje te tille. Padyshim qe njeriu fillon e merr nga pak tiparet e njerezve qe e rrethojne po ketu shqiptaret jane shume normale dhe jo me ndryshime kushedi se cfare nga shqiptaret e tjere. Me shume ka te beje edukata qe merr, familja...

♪ @)-/-- ♪ Maska e Kėrēovare1
    Anėtarėsuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afėr...
    Postime
    222
    Flas per Shqiptaret ne SHBA. Ketu ata Shqiptare qe rrin gjithnje me Shqiptare dhe qe s'duan ta nderrojne mentalitetin, sic e tha edhe dikush me pare, nuk e ndryshojne mentalitetin, ngelin ashtu sic e kane pasur kur kane ardhe ketu. Dmth nese kane erdhe ketu para 20 vjetesh kane mbetur ashtu, dmth me te prapambetur bile edhe se Shqiptaret ne vendlidje...

Happiness is: ME & YOU ;)

Gone Maska e MiLaNiStE
    Anėtarėsuar
    19-05-2003
    Vendndodhja
    dónde ustedes no me puede ver
    Postime
    1,770
    pff me sa di un mentaliteti i ndrrysho sh dhe ket gjo e kom von re

me te rinjt osht ndrryshim i madh por edhe me ato siper te rinjve ka ndrryshim mbase jo aq tmadhe sa me te rinjt por prap ka

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Mendoj se varet nga njeriu .. sa e lejon ai ndryshimin tek vetja ... nese dikush sheh qe mentaliteti Shqiptar ka disa te meta mundohet ti zevendesoje ato me disa me te mira qe mund ti kete ai shteti tjeter .. megjithate ka disa tipare te mentalitetit Shqiptar qe jan me te mira .. nuk eshte e thene qe te fshijme gjith ckemi mesuar me pare me te reja .. esh pak proces i veshtire ky ne fakt .....do kohe ...

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    You can take the man out of the country...but you can't take the country out of the man!

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Citim Postuar mė parė nga Ela_int
    Pershendetje te gjithve!
    Vendosa te hap kete teme sepse doja te dija mendimet tuaja
    persa i perket mentalitetit te shqiptareve ne Shqiperi dhe kur shkojne
    jashte saj.
    Kam vene re se, psh ketu ne Itali,duke u ndikuar nga ambjenti ndoshta dhe nga vet jeta shume te rinj i shikojne bashkemoshataret e tyre ne Shqiperi shume pas
    per se i perket mentalitetit.
    A ju ka ndodhur dhe ju dicka e till.....???
    Cfare ndodh me ne kur fillojme te jetojme jashte Shqiperis???

Mirepres mendimet tuaja........
    Ciaooo
    Ka raste kur mentaliteti thyhet prej faktoreve te jashtem (e te rinj) ashtu sic mund te thyhen edhe keto te fundit kur ndeshen me 'mentalitetin'.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    ridy edhe ketu ne united states eshte e njejta gje! shqiptaret qe rrijne me shqiptare jan shum shum fanatike.... me vjen mire qe jam shqiptare po ne te njejten kohe me vjen mir qe nuk menoj me mentalitetin shqiptar ! TE SHKRETET NE SA TE PRAPABET QE JENA ....
    Ishte njera ne nje fest shqiptare dhe ishte mbushur me veth dhe tatuazhe. Para 5 vitesh nxirte pulat dhe baktit xhiro dhe tani erdhi ne Ameriik. ter oren kishte ne goje fjalen "sa te prapambetur qe jeni ju shqiptaret!" Ajo dhe ca shqiptar te tjer si ajo mi ngren shume nervat. Te vjen turp te thuash qe je Shqiptare kur shikon plera te tilla, dhe fatkeqsisht ka shume si ato. Personalisht i kam fanatik kta te mit por jam dhe vet pak me fanatike nga ata. Ti ruajme ca norma njerezore e marte dreqi se sikur sja vlen te Amerikanizohesh shume.

ps. Akulloreelbasani je vajze apo djal?

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hipertensioni: tensioni i larte i gjakut
    Nga Mimi_1 nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 01-04-2013, 21:23
  2. Epir + Dardani + Iliri = Shqipėri
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Tė konvertuar a ka ndonjė nė forum?
    Nga drita nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39
  5. Rritet qarkullimi i parasė jashtė sistemit bankar
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-09-2003, 08:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •