Ishte nje dite e bukur me shume shi. Shiu binte litar-litar si nje qurret e nje femije te ftohur deri ne palce. Lepuri Bungo me origjine nga Spanja, vriste mendjen per te hapur nje biznes. Pasi u ndergjegjesua qe s'mund te hapte dot nje shtepi publike(e kishte enderr qe i vogel), vendosi te hapte nje pub. Ne fakt filloi ti ecte shume. Klientela ishte yll fare: lepurushe me tanga playboy, dhelpra me floke me fije, elefante me boksera wanted, arinj palloshe vinte nganjehere edhe luani me luaneshen. E keshtu ditet ne pyll ishin me te lezecme. Dy lepurushet e vogla qe kishin ikur pa leje nga shtepia, u drejtuan per te pubi, po ngelen shume te zhgenjyera, kur pane qe ishte i mbyllur dhe thane te kalonin nga fast-food-i i tyre i preferuar per te ngrene ndonje gje te lehte meqe ishin dhe me diete.
Ne gjithe zallamahine e krijuar atje, lepurushja bjonde, vuri re se lepuri ishte ulur ne tavoline me nje zeber gazetare qe e hiqte veten shume intelektuale. Te dy po pinin red bull, pasi i kishin kthyer ca birra te mira me pare.
Zebra i thoshte: nuk e kuptoj sesi nje mashkull sexy si ti nuk ka ende nje te dashur, sinqerisht jam shume e surprizuar, nuk duhej te ishte keshtu. Lepuri mendoi me vete se kjo po ia kerkonte me korrespondence dhe filloi te fliste percarte: Mua gjithmone me kane pelqyer zebrat, por nuk kam pasur ndonje variant te mire, ndaj kam pritur deri me sot, tani qe te kam takuar ty, me duket sikur kam gjetur castin e duhur per te te ftuar ne shtepi dhe bisedojme me gjeresisht per jeten ne pergjithesi. Zebra ktheu me fund red bull-in e shtate, po keshtu dhe lepuri, por po i merreshin kembet dhe u nisen per ne shtepi, lepuri vezullonte dhe nuk e shihte rrugen mire. Kur arriten atje, ne vend qe te fliste per veten, u ngaterrua pak i gjori dhe filloi te bente muhabete politike: Jo, Sala eshte burre i zoti, ai duhet te vinte ne pushtet me pare, ai e meriton postin, s'ka llafe ketu, eshte e qarte kjo pune, poshte Nano, lart Xhoi! Rrofte Sala dhe gjithe anetaret e Forumit!
Zebra e inatosur me lepurin i kelthet ne fytyre: kujt i thua poshte Nano ti more zagar, more i pafytyre, injorant i dreqit, (dhe direkt i hidhet siper me histerizem dhe filloi ta mbyse lepurin e shkrete), une te bej ate qe s'ta ka bere asnje deri me sot, do te nxjerr neser ne faqen e pare te gazetes, Poshte ti dhe Sala, lart Nano,rrofte sa malet e Tepelenes o zot i madh jarebi...
Lepuri filloi ta ndiente veten shume keq, pesha e zebres ishte e padurueshme, me nje gjysem zeri i thote: te pakten nderrrojmeee pozicionet se vdiqaaa...
te vdesesh more i poshter, kafshe qe nuk vlen, impotent i dreqit...!
kjo e fundit lepurit i rendoi shume dhe nisi te mendonte pse zebra ia tha kete gje, po per ta marre vesh edhe ju do te prisni nje fabule tjeter...
Krijoni Kontakt