Tema eshte e perfunduar dhe kam dhene dhe bibliografi peshakqen33 (e shikon, une e them te plote se po te tash peshk dhe lash qenin eshte eufemizem).Postuar mė parė nga peshkaqeni33
Pse c'ka forma? Ke lexuar ndonje studim shqiptar gjuhesor (si te Demiraj ose te Cabej) qe te thuhet ndryshe? Ti nen cilen detyre mund te thuash c'fare eshte respekt ndaj shqipes apo jo.Por te shpjegosh ditet e javes ne shqip ne ate forme?!!!!!! Me falni por kjo eshte nje shenje mos respeki ndaj shqipes.
Mesime te para te latinishtes i bera ne UShT (ne qofte se di c'fare eshte) dhe me pas i plotesova ne Selanik dhe Athine. Ti ku e mesove latinishten?Ku e ke mesuar ti, dhe c'fare te bene ty te besosh qe
E marte - marsi - na qenka me prejardhje latine.
Mars ne latinisht do te thote luftetar, ai qe shemb etjMa shpjego c'do te thote fjala "mars" ne latinisht?(e pashe qe ishe munduar te shpjegoje ne latinisht ate qe ne shqip e thote vet fjala).
Po pres me agoni te me thuash 1 (nje) perendi greko-romake qe te ket emer shqiptar.Dhe e di ti sa e gjate eshte lista e perendive greko-latine qe kane emra shqipetar(ose me mire te perkethyeshem ne shqip) Te lutem shume nese di ,ose do te kontribosh, kontribo!
Duket se i ke te turbullta, nuk do ndihmen time.Mos na turbullo idete.
Edhe pa sugjerimin tend keshtu do ta konsiderojaKonsideroheni kete si nje mendim timin personalo-amator.
Nga menyra qe do te shpjegosh fjalet e nje gjuhe qe flitej para 2500+ viteve me ane te nje gjuhe te sotme nuk me duket amatorllek, budallallek (me lejoni te them, dhe po nuk ju pelqen kam fjale me te renda).Nga menyra se si kerkon ti shpjegoni gjerat dhe nga menyra se si i radhitni mendimet, me dukeni me amator se une.
Me thuaj njehere sa ishin keto perendite dhe pastaj me kerko emrat.
Krijoni Kontakt