Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 113
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Ja sec kisha shkruar. Z ne greqisht eshte 7.

Lexo...

Po e di qe keto nuk te bindin prandaj lexo edhe Strabonin, nje nga gjeografet me te medhenj te antikitetit. Lexo x'fare thote ai: (Strabo Geog. 7a.1.9.3) 'ΕΣΤΙ ΜΕΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ', ne shqip 'PRA ESHTE PJESE E GREQISE EDHE MAQEDONIA'. C'te them me teper, scripta manent!

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Dhe burimet e lashta greke nuk jam si ti apo si ndonje tjeter qe ti mar nga interneti, apo ti gjej gati atje te perkthyera kaq keq sa e folura jote ne shqip...
    Librat e autoreve te lashte i kam ne shtepi, ne gjuhen qe jane shkruar, mbi 700 vellime vetem autore te lashte.... Kuptove styx-o...
    700 VELLIME!!! qe nga shekulli i 8-para Krishtit deri ne vitin 1500!!! Kjo eshte e gjithe pasuria shpirterore Greke.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Interesant qe pikerisht tine qe ke kuotuar gjithmone internetin, bile edhe te perkthyer keq (ta kam vene ne dukje ne poste te meparshme, psh. tek Javani me bri) ma hedh mua ne preher. Nuk cuditem, se kjo eshte e gjithe pasuria shpirterore Greke.

Me vjen mire qe nje grek mban ne shtepi vellime pe te shekullit te 8 pas Krishtes, te shkronjtura ne gjuhen e vjeter “greke”. Duket Straboni te ka lene kopjet e tija trashegim, ose bibliotekat e reparteve ushtarake kane ne kohe te Enverit paskan qene goxha te pasura me materiale "monarko-fashiste".

Apo edhe ato i stis ashtu si edhe postet e tua me ZZ dy jave pasi i ke shkruar, me te drejten e administratorit qe te kane donatisur?

Po edhe ne kete kuotim te ri qe ke prure 7a.1.9.3, nuk te duket qe ke me shume karaktere sec nevojiten? Une pe librit VII kam 7 kapituj, asnje pej tyre “a” ose “9", kapitulli pare ka 5 ndarje (jo 9)… e me radhe. Kjo greqishte e re e uruar edhe numrat ne perdorim i ka cirilike.

PS. Shqipja ime eshte me e kulluar se dialekti yt Aegean.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga dp17ego
    Kohët e fundit nëpër botën perëndimore po qarkullojnë mjaft Scy-Fy
    Historira të shkruara, apo të përpunuara nga kinematografitë e ndryshme. Si gjithmonë në pararojë është H W-di.Kur i thashë Rrethpreresit...për këto lloj romano-novela iu referova një studimi të mirëfilltë në USA. Janë analizuar Kodi I DaVincit dhe Siriana, por në të gjitha botën ka prodhime të ngashme, të cilat janë tepër efektive, fitimprurëse etj, si psh libri i Kolës,(shumë i dashur për ne shqiptarët, por me mjaft ??? edhe për me fanatikë nga ne). Ato janë shkruar nga njerës mjaft të aftë, me grada shkencore, kapin disa të verteta historike dhe manipulojne me ato. Njerëzit janë berë shume sensibël në këtë shekull dhe përqafojnë shpejt ide të tilla të cilat iu ledhatojnë sedrën, ca nga padija, ca nga komplekse të ndryshme ata bien pre e të ashtuquajturit autodestruksion.(për termin e fundit mund t’i referoheni psikiatrise).

Sa pen tjeter te lutem te perdoresh shqipen e paster kur shkruan dicka ne forum ....lerja Styx- it te belbezoje
    Aristidh Kola ishte avokat qe bente aq para saqe po te te binte ty ne koke me ate shukun e pares te linte shakull. Cfare interesi kishte ky njeri qe te shpikte gjera ? Un ta kam shpjeguar dhe tek tema e Akilit se cfare mundohesh te besh ti me figuren e Aristidh Koles por jane te tjere qe do e gjykojne nese ai e ka bere ate qe e ka bere per interes apo jo. Sepse heren e kaluar me the ndryshe qe eshte njeri me PASIONE. Ku na doli interesaxhi tani ?
    Ti ore ngele duke rene ndesh me argumentat e tua. Mire qe nuk lexon ato qe kritikon por me duket nuk di as car shkruan dhe vete. Pik e zeze ku ka mberrit akademia shqiptare.

Prandaj te thashe qe rroli jot dhe i ketij fakirit Hauz kallauzit eshte qe vetem te hedhi balte mbi figura qe jane zhdukur nga shteti grek sic jane zhdukur Negovanet me shoke. E filluat me vjedhjen e ikonave, ose me shitjen e tyre me konsensus, dhe tani po filloni te talleni me figurat shpirterore te shqiptareve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 07-12-2005 mė 13:24
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Dhe burimet e lashta greke nuk jam si ti apo si ndonje tjeter qe ti mar nga interneti, apo ti gjej gati atje te perkthyera kaq keq sa e folura jote ne shqip...
    Librat e autoreve te lashte i kam ne shtepi, ne gjuhen qe jane shkruar, mbi 700 vellime vetem autore te lashte.... Kuptove styx-o...
    700 VELLIME!!! qe nga shekulli i 8-para Krishtit deri ne vitin 1500!!! Kjo eshte e gjithe pasuria shpirterore Greke.
    Prandaja ti je ne gjendje ta shkruash ne greqisht gjithe historine e botes sic the dhe vete, vetem se bota nuk eshte vetem Greqi. Te kujt tjetri mund t'ja shkruash historine ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    E Hena i thote Tmartes
    qe ti thote Tmerkures
    se e Enjtjanuk e dinte
    e Premtjai thote te Shtunes
    qe e Dielaeshte pushim..
    Kete ma ka mesuar Gjyshja..
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic

Nga vjen fjala "jave"(javet e vitit)
    Vit ?
    Muaj ?

Gjithashtu dhe muajt e vitit do ishte mire te futeshin ne kete debat.
    Qe te treja jane fjale indo-evropiane.

"java" eshte nje fjale shqip qe permban brenda tingullin "j" te jetes dhe 'v" te vazhdimesise.Ne gjemanisht 'jaar"=vit .

'vit' eshte nje fjale shume e hershme e shqipes.Nga kjo fjale ne latinisht "vecchio' =vjeter.

'muaj' permban tingullin "m" te "motit' dhe 'j" te jetes.

Ndersa per muajt e vitit, ne shqip ndryshojne shkurti,qershori dhe korriku.Per korrikun nuk jam i sigurte,por per qershorin dhe shkurtin ,keshtu kane ekzistuar edhe ne greqisht dhe rumanisht ne folklorin popullor, derisa u ndyshuan ne gjuhen literare me julie dhe februarie.Ndersa ne shqip mbeten ashtu sic thuheshin ne popull.

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Po mire kush eshte rrenja e tyre qe i bejne te ashtuquajtura indoeuropiane.

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Le te themi qe "ne mbreterine e qorrave nderohet ai qe eshte me nje sy" (Balzak).

Si mund te shperdorosh kthjelltesine per t'ju pergjigjur truve & gjuheve njekohesisht te turbullta?

PS. ego17vjecaresh-

Gjuha shqipe eshte e gjitha e paster, perfshi dialektet. Apo sipas vendimeve te tua individuale gjuha e njesuar letrare duhet te konsiderohet si mase pastertie. Ide interesante per hauzin, qe perdor 100 sinonime nga dialektet "greke".
    Me duket se e permiresove nje cike gjuhen te lumte
    sereno

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Aristidh Kola ishte avokat qe bente aq para saqe po te te binte ty ne koke me ate shukun e pares te linte shakull. Cfare interesi kishte ky njeri qe te shpikte gjera ? Un ta kam shpjeguar dhe tek tema e Akilit se cfare mundohesh te besh ti me figuren e Aristidh Koles por jane te tjere qe do e gjykojne nese ai e ka bere ate qe e ka bere per interes apo jo. Sepse heren e kaluar me the ndryshe qe eshte njeri me PASIONE. Ku na doli interesaxhi tani ?
    Ti ore ngele duke rene ndesh me argumentat e tua. Mire qe nuk lexon ato qe kritikon por me duket nuk di as car shkruan dhe vete. Pik e zeze ku ka mberrit akademia shqiptare.

Prandaj te thashe qe rroli jot dhe i ketij fakirit Hauz kallauzit eshte qe vetem te hedhi balte mbi figura qe jane zhdukur nga shteti grek sic jane zhdukur Negovanet me shoke. E filluat me vjedhjen e ikonave, ose me shitjen e tyre me konsensus, dhe tani po filloni te talleni me figurat shpirterore te shqiptareve.
    Dikush ka thene nje shprehje per Ali pashane"Ai e donte aq shume Shqiperine(Arberine- lexo: pashallekun e tij), sa duke e perqafuar shternguar per pake e mbyti. Keshtu po me dukesh edhe ti.
    Tjeter: Une te quajta ty apasionant jo Kolen, ate nuk e di sa pasione kishte.
    Sa per vjedhjen e ikonave te kam derguar njehere nje mesazh privat, ku te kam sqaruar si shpetohen ikonat dhe vlerat tona kombetare, por sic duket paske edhe kujtese te shkurter.
    Tannhauser ka te drejte kur sqaron kuptimin e diteve te javes.
    Me pare sqarova qe ne kohen e Zogut ne gjeografite e atehershme nuk ekzistonte fjala Jupiter, por Enjti ,kush ka mundesi le te kontrolloje Biblioteken Kombetare...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dp17ego : 07-12-2005 mė 16:39
    sereno

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Viktor Frankl: Ku qendron kuptimi i jetes
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 17:35
  2. Katekizmi i Krishterė Orthodhoks
    Nga Eni nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 29-06-2005, 23:58
  3. Kuptimi i pėremrit “Ne” siē ėshtė i pėrdorur nė Kur’an?
    Nga ЯinoR nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 07-02-2005, 13:40
  4. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  5. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •