Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 113
    i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    Po po po po po
    Gjithcka eshte Shqip.

Sikur te ishin gjithcka ilire dhe gjithcka Shqipe, po ja qe sjan

Si nuk kane greket lidhje me mite dhe me trupa qiellore kur Romaket i morren keto nga Greket e lashte?

sme intereson cfare thot postimi #68 se nuk eshte ndonje kryepver historike ku librat a botes bazohen

postimi number 68 eshte po aq i sakte sa ky qe po shkruaj une tani
    kur te sjelli ndonje dokument atehere peshorja do anoje andej ose kendej

me pare kupto cfare shkruajta une dhe me vone futi hundet neqostese ka nevoje per korigjim

e premte ne anglish domethene "friday"
    firday eshte e marre nga nje mit i fese nordice, kjo hyjni femerore quhej frigg (ose dicka e tille)

ne te premten e kemi marre nga Romaket ku keta te fundit e morren nga Greket

pra me thuaj mua ku jam gabim kur them "fritag=friday=premte= venus = aferdita"?
    perfec faktit qe kam shkruajtur emrin e hyjnise nordike gabim

te llogjikojme pak
    venus = premte
    frigg = friday
    friday = premte

pra del qe frigg = venus

freya dhe frigg mund te kene qene po e njejta perendi

ti thua se ''na i morem nga romaket, e romaket nga greket''... po greket nga i moren...? sigurisht prej teje ahahaaaaa

- e pse dhetori eshte muaji i 12., kur duhet te jete i 10.???
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    greket sipas teje e disave, qenkan FILLI I BOTES... jeni te semure nga falsifikimet historiografike greke... Ne asnje gjuhe nuk spjegohen origjinal as ditet e javes, as muajt e vitit - vetem ne SHQIPEN E VJETER!

Citim Postuar mė parė nga ZANOR Lexo Postimin
    ti thua se ''na i morem nga romaket, e romaket nga greket''... po greket nga i moren...? sigurisht prej teje ahahaaaaa

- e pse dhetori eshte muaji i 12., kur duhet te jete i 10.???
    per te njejten arsye nentori eshte i 11 dhe jo i dhjeti.
    greket sipas teje e disave, qenkan FILLI I BOTES... jeni te semure nga falsifikimet historiografike greke... Ne asnje gjuhe nuk spjegohen origjinal as ditet e javes, as muajt e vitit - vetem ne SHQIPEN E VJETER!
    Po, gjithcka shpjegohen ne shqip
    Biles boten dhe gjithe qyteterimin e shpiken shqiptare

toka vet, u krijua nga shqiptaret, sepse kur erdhen ne ke ane te galaksise nuk kishin nje planet me kushte te pershtatshme.

Nuk po themi qenkan filli i botes, mos krahaso keto tonat me ate qe po thoni ju. Ju gjithcka e beni shqiptare...

Citim Postuar mė parė nga ubermensch- Lexo Postimin
    nga perandori oktavian august (para augustit muaji quhej sextilis)moj langaraqe me 8 klas qe vjen si e zgjuar ketu.

piutosto non devi fare la troia. CAPISCTIa
    mos posto me ne tema ku nuk merr vesh. na e felliqe korcen fare, analfabete.

ik andej nga romanca ne tema hot, dhe andej si kau peles ja fut ti, po nejse.
    Pyetje per forumin:
    Me mire analfabet dhe i bute apo zgjuarsine te pafunde si puna e ketij me larte por me sjellje kafshe.

nje pyetje beri...
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    Citim Postuar mė parė nga Xhemajl Gashi Lexo Postimin
    PRUMATHE-PREMTEU
    TURMUS-HERMS MERCUR
    MENERVA -MENJA=NERVA
    Ishin keto emertime paralatine te cilat figurojn neper pasqyret etrure dhe nuk eshte e verrtet se emrat e ditve te javes te shqipes jane te perkthyera nga latinishtja une mendoj se faktet i kemi gjithandej por inroranca i ka verbuar disa , gjuha latine ashtu si u formue ashtu edhe figuron gjuhe teknike .Gjuha shqipe eshte gjuha e cila ruan me gjelozi edhe sot e kesaj dite ruan kuptimin orgjinal te ditve te javes .

Xhemajl,varianti yt per te premten-prometheus duket me i besueshmi ketu.

PROMETHEUS was the Titan god of forethought and crafty counsel who was entrusted with the task of moulding mankind out of clay,
    ne shqip zot i parashikimit.
    Premte ndoshta mund te lidhet edhe me emrin e qytetit Permet:

permet-premeta-premta, ditet e javes jane gjinia femerore.

Per sa i perket ENJTE ndoshta mund ta lidhim etimologjikisht me etruskishten:

aita, eita "Pluto, Hades (divinity)" [az96, g/lb83, EM]
    "fear, veneration" [az96]
    < *aghi-, *aghita- [az96]
    see Greek Haides [g/lb83]

Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    per te njejten arsye nentori eshte i 11 dhe jo i dhjeti.

Po, gjithcka shpjegohen ne shqip
    Biles boten dhe gjithe qyteterimin e shpiken shqiptare

toka vet, u krijua nga shqiptaret, sepse kur erdhen ne ke ane te galaksise nuk kishin nje planet me kushte te pershtatshme.

Nuk po themi qenkan filli i botes, mos krahaso keto tonat me ate qe po thoni ju. Ju gjithcka e beni shqiptare...

Pyetje per forumin:
    Me mire analfabet dhe i bute apo zgjuarsine te pafunde si puna e ketij me larte por me sjellje kafshe.

nje pyetje beri...
    ti ik e tallu me tjeterkend, se je nje kokebosh sjellje kafshe - gjegju ne pyetje: nese na i morem nga latinet, e latinet nga grekt...po greket nga i moren? Atehere kafsho analfabet, NGA I MOREN GREKET KETO EMERTIME TE DITEVE TE JAVES E TE MUAJVE TE VITIT?

mos posto me ne tema ku nuk merr vesh. na e felliqe korcen fare, analfabete.

ik andej nga romanca ne tema hot, dhe andej si kau peles ja fut ti, po nejse.
    Po ik o vesh parafango u bere ti te me besh mua kumando ku e ku do postoj brek grisur ....
    korcen mos e fut here tjeter ne muhabet llapanxhos burre me minifund ....
    duken diturite tende nga pergjigjet qe jep sjebje
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Gushti e ka marr emrin nga Perandori Rromak Augustus.

Janari= ka marr emrin nga Janus, Zote i mitologjise se lashte Italike(me vone Rromake) qe Ruante porten e Fillimit dhe te Mbarimit. janari perfaqeson hapjen e deres dhe vijon viti i ri.

Shkurt= Vjen nga fjala shqipt Shkurt, muaji me i shkurt i vitit'

Mars= Eshte emri i Zotit te luftes mitologji rromake( ne fakt eshte shqip, qe do te thote i marr. shume here Marsi konsideroheshte si dikush me karakter te cmendur, i pa qendrueshem.

Prill=mendohet se ka prejardhjen nga aphrodita. April ka qene muaji i dyte i kalendarit te vjeter Rromak. Mendohet se Etrusket adoptauan emrin e Aphrodites(Apru=April)

Maj= vjen nga Maja=Maia Zongjushja e Tokes(gruaja e Vulkanit). Maja=Maia mendohet te ket nenkuptuar dika madheshtore, qe eshte krejt ne perputhje me fjalen shqipte Maj- Major, i madh, madheshtor.

Qershor=nuk jam shume i sigurt por mendoj se ka te bej me Qershite qe dalin ne fund te Prillit dhe mbarojn ne korrike.

Korrik= eshte muaji i Korrjes

Gusht e shpjegova ne fillim.

Shtator, tetor nendor, dhjetor= jane adomptime te Latinishtes. Ne kalendarin e vjeter Rromak qe fillonte ne Mars dhe respektivishte do te thone muajt e shtate, tet, nend dhe dhjet. Kalendari Xhulian i vitit 49 BCE ri-vuri ne qarkullim kalendarin me 12 muaj qe perdorim sote.

Dicka interesante per muajt shtatore, tetor eshte se me perpara jane quajtur shtator(britma e par), Tetor(britma e dyte). Britma ne shqipen e vjeter do te thote Me Pre. dhe qe perkthen Me korr=Te korresh.
    Faleminderit per pergjigjen e dija po nuk isha e sigurte!
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

ti ik e tallu me tjeterkend, se je nje kokebosh sjellje kafshe - gjegju ne pyetje: nese na i morem nga latinet, e latinet nga grekt...po greket nga i moren? Atehere kafsho analfabet, NGA I MOREN GREKET KETO EMERTIME TE DITEVE TE JAVES E TE MUAJVE TE VITIT?
    Po te bej une nje pyetje ...
    perse ne cdo muzeum shikoj pothuaj vetem histori greke ose me mire me shume shkrime edhe germa qe une ne greqishten e re i mar vesh?
    perse ne gjuhen tone nuk eshte shkruajtur asgje ne asnje nga muzeumet me te njojtur ...? Diturite me siper nese doni pergjigjuni te shikojme se sa shkolle kini po vetem me fakte jo me bllablla

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Po te bej une nje pyetje ...
    perse ne cdo muzeum shikoj pothuaj vetem histori greke ose me mire me shume shkrime edhe germa qe une ne greqishten e re i mar vesh?
    perse ne gjuhen tone nuk eshte shkruajtur asgje ne asnje nga muzeumet me te njojtur ...? Diturite me siper nese doni pergjigjuni te shikojme se sa shkolle kini po vetem me fakte jo me bllablla
    Helen,

Nuk nuk njoh debatuesit qe ti replikon dhe natyrishte nuk mund te vlersoj deklaratat e tyre. Por sa i perket shkimit tend, lart, je pak e gabuar.

Fatkeqsisht histroia eshte shkruajtur me kendveshtrimin e me te "fuqushmit" dhe jo ne ate te Vertetin. Fatkeqsisht historia e shqiperise gjithmone eshte shtremberuar, si nga te huajt ashtu edhe nga elementi Autokton. Komunistet shkruajten nje histori plotesisht te rreme. Krijuan deshmore nga azgjeja madje edhe kriminela. Fshin dhe diskriminuan patriotet dhe deshmoret e vertet te kombit. Ne kete menyre ata mashtruan nje popull te tere, per me teper se nje gjysem shekulli. Ne te njejten menyre jane manipuluar dhe trajtuar shume ngjarje te verteta, pikerisht per te fshehur te verteten, sepse kjo eshte e vetmja menyre qe padrejtesia mund te Sundoj. Vetem shkrimi nuk mjafton. Arsyeja e shendoshe kompeson per pjesen, e madhe, te historise se vertet qe mungon. Shumica e mitologjise te ashtu quajtur "Greke" eshte plotesisht e huazuar nga nje civilizim paragrek. Ne fakt shumica e figurave nuk kan ansji kuptim ne Gjuhen Greke. Nuk eshte cudi qe ato perkthehen vetem me ane te shqipes. Historia Greke eshte nje enigem e vertet. Shumica e njerezve, jane te kondiconuar te pranojn cdo gje Greke, sepse ashtu eshte shkruajtur pe nje kohe te gjate, por ne te vertet asnji nuk e di me siguri se kush ne te vertet kan qene greket e vertete, dhe aq me teper se kush ata jane sote. Kurse lidhje e shqipetareve me Iliret, qe jane shume me te vjeter se Greket, eshte e pakontestueshme nga njerezit objektive dhe qe zoterojn njohuri te vertet. Vetem gjuha nuk mjafton per te identifikuar identitetin. Ne fakt gjuha moderne Greke nuk ka te bej fare me ate te vjetren. Gegnishtja e vjeter i afrohet Greqishtes se lasht me teper, me sa kam degjuar dhe me sa kuptoj une.

Sado qe e verteta mundohet te fshihet, prap ajo le gjurmet e veta. Shkrimet mashtruese vetem mund te ndikojn ne formimin e opinionit dhe mentalitetit, por nuk ndikojn kursesei ne rrjedhen e ngjarjeve te verteta dhe gjurmet qe ato lene. Keshtu qe gjurmet jane lene dhe dalngadal po zbulohet e verteta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 22-08-2011 mė 17:36
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Ikthus une flas me fakte dhe ne kte pike te diskutimit tuaj kam be nje analize qysh prej 1983-4 kuptohet me aftesit e mia te nje autodidakti, kam nje material te pabotuar prej 100 faqesh ,dhe me vje keq perse nuk e kam publikuar ne tansi ketu ne forum edhe pse ne disa forume tjeras e kam publikue edhe pse une XH.GASHI kam hap nje teme per ditet e javes, shkaku eshte i nderhyrjes rrjedhes se diskutimeve une mendoj se ishin injoruese jo te gjitha por te disa anetareve , une kur i kam hyre kesaj pune per origjinen e emrave te diteve te javes nuk kishte forume as shqipetare as greke e latine por pamvaresisht shoqeria ka arritur te modernizohet ne kte aspekt edhe pse disa me gjdo kusht mundohen ta stopojn kohen ne favor te grekut e latinit por me gjithe ate e kan te kote tipat e tille sepse paga per sherbime te tilla nuk mund ta mund te verrteten e cila eshte me ndryshe se kjo e cila eshte sajuar ne kuloaret shkencore evropiane te viteve 1800.Ditet e javes jane nje argument i gjalle qe na tregojn devijimin e historis vete fjala histori eshte fjale shqipe qe kuptohet ne shqip germ per germ ISHTE qe nenkuptohet ngjarje apo ndodhi apo popull apo kultur .E drejta vonon por do te mbisundoj .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemajl Gashi : 22-08-2011 mė 19:18

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Viktor Frankl: Ku qendron kuptimi i jetes
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 17:35
  2. Katekizmi i Krishterė Orthodhoks
    Nga Eni nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 29-06-2005, 23:58
  3. Kuptimi i pėremrit “Ne” siē ėshtė i pėrdorur nė Kur’an?
    Nga ЯinoR nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 07-02-2005, 13:40
  4. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  5. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •