greket sipas teje e disave, qenkan FILLI I BOTES... jeni te semure nga falsifikimet historiografike greke... Ne asnje gjuhe nuk spjegohen origjinal as ditet e javes, as muajt e vitit - vetem ne SHQIPEN E VJETER!
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
per te njejten arsye nentori eshte i 11 dhe jo i dhjeti.
Po, gjithcka shpjegohen ne shqip
Biles boten dhe gjithe qyteterimin e shpiken shqiptare
toka vet, u krijua nga shqiptaret, sepse kur erdhen ne ke ane te galaksise nuk kishin nje planet me kushte te pershtatshme.
Nuk po themi qenkan filli i botes, mos krahaso keto tonat me ate qe po thoni ju. Ju gjithcka e beni shqiptare...
Pyetje per forumin:
Me mire analfabet dhe i bute apo zgjuarsine te pafunde si puna e ketij me larte por me sjellje kafshe.
nje pyetje beri...![]()
We never really grow up, we only learn how to act in public.
Xhemajl,varianti yt per te premten-prometheus duket me i besueshmi ketu.
PROMETHEUS was the Titan god of forethought and crafty counsel who was entrusted with the task of moulding mankind out of clay,
ne shqip zot i parashikimit.
Premte ndoshta mund te lidhet edhe me emrin e qytetit Permet:
permet-premeta-premta, ditet e javes jane gjinia femerore.
Per sa i perket ENJTE ndoshta mund ta lidhim etimologjikisht me etruskishten:
aita, eita "Pluto, Hades (divinity)" [az96, g/lb83, EM]
"fear, veneration" [az96]
< *aghi-, *aghita- [az96]
see Greek Haides [g/lb83]
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Po te bej une nje pyetje ...
perse ne cdo muzeum shikoj pothuaj vetem histori greke ose me mire me shume shkrime edhe germa qe une ne greqishten e re i mar vesh?
perse ne gjuhen tone nuk eshte shkruajtur asgje ne asnje nga muzeumet me te njojtur ...? Diturite me siper nese doni pergjigjuni te shikojme se sa shkolle kini po vetem me fakte jo me bllablla
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Helen,
Nuk nuk njoh debatuesit qe ti replikon dhe natyrishte nuk mund te vlersoj deklaratat e tyre. Por sa i perket shkimit tend, lart, je pak e gabuar.
Fatkeqsisht histroia eshte shkruajtur me kendveshtrimin e me te "fuqushmit" dhe jo ne ate te Vertetin. Fatkeqsisht historia e shqiperise gjithmone eshte shtremberuar, si nga te huajt ashtu edhe nga elementi Autokton. Komunistet shkruajten nje histori plotesisht te rreme. Krijuan deshmore nga azgjeja madje edhe kriminela. Fshin dhe diskriminuan patriotet dhe deshmoret e vertet te kombit. Ne kete menyre ata mashtruan nje popull te tere, per me teper se nje gjysem shekulli. Ne te njejten menyre jane manipuluar dhe trajtuar shume ngjarje te verteta, pikerisht per te fshehur te verteten, sepse kjo eshte e vetmja menyre qe padrejtesia mund te Sundoj. Vetem shkrimi nuk mjafton. Arsyeja e shendoshe kompeson per pjesen, e madhe, te historise se vertet qe mungon. Shumica e mitologjise te ashtu quajtur "Greke" eshte plotesisht e huazuar nga nje civilizim paragrek. Ne fakt shumica e figurave nuk kan ansji kuptim ne Gjuhen Greke. Nuk eshte cudi qe ato perkthehen vetem me ane te shqipes. Historia Greke eshte nje enigem e vertet. Shumica e njerezve, jane te kondiconuar te pranojn cdo gje Greke, sepse ashtu eshte shkruajtur pe nje kohe te gjate, por ne te vertet asnji nuk e di me siguri se kush ne te vertet kan qene greket e vertete, dhe aq me teper se kush ata jane sote. Kurse lidhje e shqipetareve me Iliret, qe jane shume me te vjeter se Greket, eshte e pakontestueshme nga njerezit objektive dhe qe zoterojn njohuri te vertet. Vetem gjuha nuk mjafton per te identifikuar identitetin. Ne fakt gjuha moderne Greke nuk ka te bej fare me ate te vjetren. Gegnishtja e vjeter i afrohet Greqishtes se lasht me teper, me sa kam degjuar dhe me sa kuptoj une.
Sado qe e verteta mundohet te fshihet, prap ajo le gjurmet e veta. Shkrimet mashtruese vetem mund te ndikojn ne formimin e opinionit dhe mentalitetit, por nuk ndikojn kursesei ne rrjedhen e ngjarjeve te verteta dhe gjurmet qe ato lene. Keshtu qe gjurmet jane lene dhe dalngadal po zbulohet e verteta.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 22-08-2011 mė 17:36
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Ikthus une flas me fakte dhe ne kte pike te diskutimit tuaj kam be nje analize qysh prej 1983-4 kuptohet me aftesit e mia te nje autodidakti, kam nje material te pabotuar prej 100 faqesh ,dhe me vje keq perse nuk e kam publikuar ne tansi ketu ne forum edhe pse ne disa forume tjeras e kam publikue edhe pse une XH.GASHI kam hap nje teme per ditet e javes, shkaku eshte i nderhyrjes rrjedhes se diskutimeve une mendoj se ishin injoruese jo te gjitha por te disa anetareve , une kur i kam hyre kesaj pune per origjinen e emrave te diteve te javes nuk kishte forume as shqipetare as greke e latine por pamvaresisht shoqeria ka arritur te modernizohet ne kte aspekt edhe pse disa me gjdo kusht mundohen ta stopojn kohen ne favor te grekut e latinit por me gjithe ate e kan te kote tipat e tille sepse paga per sherbime te tilla nuk mund ta mund te verrteten e cila eshte me ndryshe se kjo e cila eshte sajuar ne kuloaret shkencore evropiane te viteve 1800.Ditet e javes jane nje argument i gjalle qe na tregojn devijimin e historis vete fjala histori eshte fjale shqipe qe kuptohet ne shqip germ per germ ISHTE qe nenkuptohet ngjarje apo ndodhi apo popull apo kultur .E drejta vonon por do te mbisundoj .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemajl Gashi : 22-08-2011 mė 19:18
Krijoni Kontakt