Skam ndjenja sot !!
Mbas kures se gjumit dje , nuk me punon ..... truri hic sot . Nuk ndjej gje , i them dhe ketyre ketu ne pune .... pickomeni tju pergjigjem .. otherwise shifena neser prape .
Skam ndjenja sot !!
Mbas kures se gjumit dje , nuk me punon ..... truri hic sot . Nuk ndjej gje , i them dhe ketyre ketu ne pune .... pickomeni tju pergjigjem .. otherwise shifena neser prape .
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Ne qoshkun e mbremjes jane vetem dy Hije vetmitare qe shkembejne nxehtesite e zbrazeta me njera - tjetren.
Flasin per tejdukshmerine e tyre te pakuptimte dhe njeheresh te rende.....cohe e endur psheretimash.
S'arrijne te perqafohen dhe kjo i bene te avullt ne krahet e rruges.
U mungojne veshtrimet dhe kane veshe te uritur per zera ndersa kerkojne te zgjojne meshiren e nates per ti mbrojtur nga hija e saj.
A mundet nata te vrasi veten...???
Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....
Është shumë ftohët, një ngricë e madhe që të depërton në çdo pore të trupit. Por për qudi përkundër këtij acari që nuk mbahet në mend, unë e kam ngrohtë rreth zemrës!? Dielli nuk duket askund, as edhe një rreze e tij nuk e arrin tokën, veç rrezeve që ti lëshon dhe që shumë lehtas arrijnë të depërtojnë në zemrën time, ta ngrohin me ndjenjën më të ëmbël që jeta mund të dhuroj-dashurinë.
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
Mos valle jam vertet i vdekur dhe tani po shkojne te marrin celesin magjik te ringjalljes,mendova me vete.
Ku mu zhduk shtepia ime,babai,nena,shoket, miqte?Ku e kam ate qe kerkoj kaq marrezisht, te dashuren time ?Ku?Valle ku jam?Mos valle jam shendrruar ne nje komete e rreshqas neper univers duke kapercyer plejada e plejada yjesh per te gjetur ate yllin me te bukur,e prane saj jeten time te humbur.Gjithcka me duket e njetrajtshme,e afert dhe e larget ne te njejten kohe.Mos valle po rikthehem me vertik per te vajtur atje ku isha.............................?
Isha perballe nje porte gjigande me kanata te florinjta.Porten ma hapi nje ZANE.Pas saj une pashe ate te dashuren time,bukurine time te humbur.Hapa krahet ta perqafoja,te cmallesha.Dridhesha nga emocionet e se papritures.Me iku mendja nga malli dhe dhembja,aq sa thirra emrin e saj mesa fuqi qe pata.Mu duk se dhe vete deti u drodh dhe u dallgezua.Befas filloi perseri pianoja dhe grupi i vajzave te veshur krejt ne te zeza, e nisen te vallzonin.Ishin te gjitha te reja ne krye te valles ishte ajo e dashura ime e humbur.
Ik-ma bente me dore,ik.Je i padenje,jo vetem per mua,por dhe veten tende.Me ler te qete ne dhembjen time ne hallet e mia.As ishe ti qe me thoshe se jeta as shitet as blihet, po keshtu dhe dashuria,dhe jane si nje lule margarite qe po e preke vyshket?Dhe ja plasi te qarit.
-Kjo ishte dashuria jote?Dhe vjen si nje hipokrit dhe kerkon serisht shitblerjen e frymeve te vdekura.Largohu nga jeta ime ikkkkkkkk.....
Joooooo,bertita dhe u zgjova.Krahet me ishin mpire.Ndjehesha i lodhur dhe i tromaksur.Jashte kishte zbardhur krejtesisht.Ndeza nje cigare dhe dola ne dritare i menduar.Era me shi perplasej neper xhama e inatosur.Akoma ndjeja ne vesh jehonen e dhimbshme te zerit te saj.......................
Sa herė qė e ngushėllova vehtėn , mundohesha qė tė mos lėndoj ty . ėshtė e pamohueshme dhimbja ime qė mė pėrshkon sa herė qė e shoh se rruga jote dhe e imja kanė dimensione krejtėsisht tė kundėrta. Vetėm atėherė e pyes vehtėn : Vallė , ėshtė kjo lumturia qė dua unė ?! Dhe vetėm atėherė mundohem tė jam mė pak i lumtur , qė ti tė mos kesh aq shumė dhimbje nė jetė .Drejtėsi quhet kjo ?!!!
Patjetėr qė, sa herė mė shkojnė ndėrmend mendime tė tilla , ėshtė e pamundur tė mos e pėrsėris tėrė historinė "tonė" ! E din ,sa herė kam thėnė :
Kur mendoj pėr ty , kam aso lloj ndjenjash ,qė nuk do t'i pėrshkruaje dot ndryshe posikur qė vijon :
Nuk do tė mund tė tė bėj mė tė bukurėn nė botė , por nė sytė e mi , nuk do tė mund tė ekzistonte qenie tjetėr njerėzore qė do t'ma tėrhiqte vėmendjėn .Sa herė qė do tė shijoja pak nga dashuria jote ,aq mė i uritur do tė isha .
Megjithatė , nė realitet mė kthen vetėm njė gjė .Tashmė jam i lodhur nga kėto mendime tė kota . Ti i takon jetės qė zgjodhe vetė , e unė ....unė, di tė mbijetoj nė bazė tė kushteve dhe atmosferės ....Edhe ashtu pak kohė mė ka mbetur qė ta shijoj , e tėrė kėtė do ta shijoj vetėm sipas mėnyrės sime . Sa herė qė i numėroj , janė shumė mė pak ditė nga ato qė ti kam treguar ty ... vetėm edhe 265 ditė ...
Pėr t'i njohur tė tjerėt
mė parė ,duhet ta njohėsh vehten.
si e vogel, gjeja me e tmerrshme per mua kur e humba (nanen)
*po dhe e me tmerrshme kur e nxuni vendin e (nan's) njerka!
po per baben nuk i vinte fort keq,po mir, mir opet sa nuk u permbys kulmi i shtepis, mqse shum gjera ndryshuan ate dite e sot, po qfare se?!.
keni parsysh qfar domethenje ka kjo?kush e kuptoni mbajene per vete, e kush jo? lereni ketu.. hajla,
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Spara me pelqen te merrem me njerzit shume...me neveriten nganjehere, dhe kur me provokojn mezi sa e mbaj "veten." Ketu ne pune sa erdhi nje zezake dhe me pyeti ku mund te perdorte nje kompjuter, i thash duke i treguar me gisht "lab 1050" dhe mire pas 2 minutash vin mbrapa dhe thote "ska lab 1057"..(siduket pa numrin e deres te zyrave tona dhe mendoj se i thash 1057..."jo jo 1050" i them duke i treguar me gisht" the one with the open door/ajo qe e ke deren hapur"..."ti me the 1057" me thote me nje tone teper te neveritshme..."dhe me duket teper e pasjellshme menyra juaj dhe te kesaj vajzes ketu qe ka dy ore duke folur ne telefon dhe vazhdoj te fliste pa me asistuar mua...dhe jam e sigurt qe ti the 1057, kur ne fakt 1057 eshte kjo ketu mbrapa teje"...
-"jo zonje jam e sigurt se thash 1050, as qe se kisha pare kete numrin prapa meje biles...te thash 1057 dhe biles ta bera me gisht"...
-"une degjova 1057 dhe jam shume e sigurt per kete"...
-"well me vjen keq po une qe e thash vete nga goja ime e di qe thash 1050"
-..."epo atehere mbase ste interpretova mire (e tha me nje ze ironike)...por ne menyre pa respekt qe me drejtuat ju te dyja do ju kerkoja te me jepnit emrat te ankohesha, po sdo ta bej"..
o zot ne ate cast isha gati ti thoja ja ku e ke letren dhe stilolapsin...pfff, por e injorova...pas 10 minutash vin dhe kerkon ndihme te printoj, dhe per cudi po sillej "mire" duke then faleminderit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 29-01-2006 mė 15:29
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Postuar mė parė nga Hekurani1
*Zotriu Hekurani1 Te fala nga larg, hajla!
per relaksimin e duhur mbrenda frekueces se juaj ku dhe prej kohesh e paskeni pritur kete dite te madhe... si dhe uroni dhe te tjeret tipa si ju te marrin pjes ne kete ide kaq njerzore,,, te 5 diteve mbrenda dates (25)!( e cila me ka prekur jasht mase...! kjo mbi shkrimet ejuaj ketu eper,,, ( te falenderon bija dhe motra shqiptare une, hajla)!.
megjithate, krenohem qe jam shqiptare dhe qe kam nderin e Lart permedur Rugova. Ku jam, moter dhe bije, nan e gjyshe, e atij/asaj qe ka vertet ndjenje shpirtrore dhe "Gjak Shqiptari rreth nji Kombi" jam pa dallime ne vlersimin e gjithe KOMBIT SHQIPTAR DHE TE GJITHA FIGURAVE MA TE NDRITURA SHQIPTARE NE HISTORIN SHEKULLORE...QOFT PER ATA/O TE PENES,QOFT PER ATA/O TE ARMES...!(sa i perkete personalitetit tim, nuk do jem moter e as bije e juaj e (anuloi) as qe ia lejoi veti diq te till.
(te tipave keshtu si ju Hekurani1).mbi faktin ku hudhni gurin mbi shkrimet ejuaja ku shum mir e kuptova iden ejuaj e cila te ka munduar prej kohe te cilen ia keni kushtuar prej kohe, ne veqanti kete relaksim te pritur dhe te ditur tashme dhe e paskeni bere dhe me te kjart ata qka synoni dhe qfar kerkoni akoma te synoni mbi fakte, po per fat te keqe nuk e paska patur dhe aqe larg kjo, qe ju ia keni lejuar veti kete ndergjegjeje jasht ligjetimit njerzor ne fakt mbi shkrimet e tua dhe herave tjera ku keni hudhur gurin,vazhdimisht mbi Njeriun e Kushtezuar drejt Idealit te Tije Njerzor te Paqes*. Me nje perspektive te veqant unike ku nuk ua ka varur veshin fare nga disa tipave kshtu si ju, po ai ka kryer punen e vete ne momentet e duhura si dhe deri ne frymen e fundit per vendin dhe popullin e Kosoves Dardane antike.SI SHTET SOVRAN DHE DEMOKRATIK.
KU MA NE FUND NDERROI JETEN ME NDERIN DHE VEPREN E TIJE MBREND KESAJ HISTORIE TE LART PERMENDUR SHEKULLORE ME TE HAPURIT E GJITHA SHTIGJEVE DREJT BOTES SE CIVILIZUAR PER TRADITEN DHE KULTUREN SHQIPTARE TE MBAR KOMBIT DR.IBRAHIM RUGOVA.
*
kete ide ia kam kushtuar veti me koh, per tu shmangur tipave keshtu si ju per mos t'shkelur ne derrasen e kalbet, dhe qe as kam shkelur ndojhere,di dhe Zotin te falenderoi por dhe mendjen time te matur.flm,
edhe pse dikur me keni pershendetur me mesazhe private, ku dhe me quat moter shqiptare te pershendes qe te beheni gjyshe e pekushtuar, te jetosh e lumtur me nipa dhe mbesa qe te jen me fat te uron Hekurani1)-(Flm,
*
pase sot, nuk kam t'bej me mesazhe private, po dua te pershendes para opianit PUBLIK,mqse e kam mbyllur ate private me vete deshiren dhe te stafit shqiptar po ne kete Forum.
kam pershtypjen te pershendes,,,ndaj kesaj ndjenje madheshtore qe ju paskeni ndier!...ne relaksimin e duhur mbrenda frekuences se juaj individual,,, te kesaj date, pra (25) Janari! ku me beri (jashtzakonisht) prekse,,,
e cila ishte mbuluar e tere Kosova me te (Zi) Rreth Presidentit te Shquar Shqiptar.Dr.Rugova. E Tere Kombi Shqiptar...ku nuk keni gjetur kohen per t'shprehur ngushllime...per ti bere Homazhe mbi Trupin e tij te ndjer,me te shprehurit dhembjen e pikellimin e thell Njerzore te (acaruar) nga natyra e dhembja shpirtrore per ata /ato kush e din?.
*Ndaj ju si individ! me disa tipa ktu mbrenda ketij forumi gjeni kohen e relaksimit dhe te urimeve mbrend simpatizuasve te juaj kinse si shqiptar qe i thoni veti,,, po kur nuk jeni per kete dite, po per qfar dite tjeter do presim ne prej juve???!!! nje e di! ate per vendin ekarrikes se jo te idealit Njerzor apo te Vepres se lart permendur si ishte Kjo!.
E te ndjerit Presidentit te Kosoves Dr.Ibrahim Rugova.Ecila e qoi e tere Kombin shqiptar ne kam e cila Tronditi dhe preku thell ne shpirt popullin e njerzimin e qytetruar nga te gjitha Trojete Trevat etnike Shqiptare... SI DHE MBAR OPONIONI KOMBETAR NGA TE GJITHA SHTETE E BOTES KU KJO DHE U DOKUMENTUAR FAKT, MBI FAKTE VEPRA MBI VEPRA TE SHQUARA TE NDERIT E TE IDEALIT TIJ PAQESOR SHQIPTAR. NE SYT E BOTES SOT NE HISTORIN EKOMBIT SHQIPTAR DHE ATE TE BOTES GJITHMON KU DHE JO RRALL E KAM THEN KETE SE NJE DITE KA PER TI FOLUR VEPRA DHE IDEALI I TIJ I PASTER SHQIPTAR KU DHE NGRITI ZERIN DHE PENEN DREJT RRUGES PER PAVARESIN KU DHE NE FAKT U VERTETUA PAVARESIA E TIJ DHE FORMIMI I SHTETIT MBI TRUPIN E TIJ TE PA JET NE SHPIRTIN E TIJ TE PAVDEKSHEM GJIGAND I BALLKANIT DHE I EVROPES PA DYSHIM QE DO TA GEZONIM KETE NDRIT TE TIJE PER HERE E DHASHTE ZOTI TE MBAREN KOSOVES DARDANE DHE POPULLIT TE VUAJTUR KU UA KA KUSHTUAR SHTRENJT ME GJAKUN DHE MUNDIN E TYRE TE PASTER DREJTE E TE SE ARDHMES SE LIRIS DHE PAVARESIS NE REALIZIMIN E ENDRRES TE GJITH KETYRE NDER SHEKUJ DHE ME NE FUND ME NJOHJEN DHE IDEALIN E KETIJ NJERIU DURIMQAR KU ETER JETA E TIJE QENDROI NEN NDIKIMIN E TE ATYRE DUKE IA VEN JETEN NE LOJE E NE KEQE PERDORIME E ME SHARJE E FYERJE PO KY NJERI U TREGUAR SI I VEQANT DHE ME I DALLUAR NDER TE TJERET ME VETE QENDRIMIN E DURIMIN E ZJARRT NE SHPIRT I QOFT DHEU I KOSOVES I LEHT ENDRRA E TIJ U BEFT DRIT MBI KOSOVEN DARDANE ANTIKE GJITHMON NE HISTORI TE PERSHKRUHET ME TITULL "FLAKA E JANARIT" SIQ E KISHTE PERCAKTUAR DHE AI VETE KUR ISHTE NE KETE JET TE RREJSHME E CIAL KJO JETE VETEM NA PROVOKON NA MASHTRON NA SHEF NA SHTYN SE KUSH JEMI DHE KUJT DUHET TI PERKASIM ASJ (SHTAZORE) APO ASAJ NJERZORE E KUR NJE DITE FLITET MBI TY E MUA E TJETRIN E TJETREN NE REALITET PA DYSHIM MOS TE PRETENDONIM ATE QKA NUK BAN DHE ATE QKA NUK MUNDEM TE IA DALIM NE MBAN DUKE ANASHKALUAR DERI TE ME E KEQJA HISTORIA FLET PER MIR DHE FLET PER KEQ MOS T'HARROJM KAQ PER SOT JUFALEMDERIT NGA KUSH ME KUPTONI JU KERKOI NDJES PO KOHA KA ARDHUR SOT FJALES SE LIR DHE VEPRES SE LIRA TE GJITHA KUSH DIN ATO TE MOS I KEQPERDOR I LUMI AI/AJO.
*
Fale ZOTIT qe jeni shum pak nje (grusht i vogel) dhe nuk do ia delni mban, dhe kesaj here meqse,nje dite do te veni veten deri te pendesa ku dhe eshte e hapur tema nga Shkrimtari i njohur D.Agolli shqipatr dhen nga Koha Ditore Gazeta. aty ju pret!.
Ps,athua hekurani1 si munde te ia shtroni veti kete ndergjegjeje te till,ku per fat te keq, askush nuk tu paska perveshur ne kete lami,te kesaj frekuence te jasht (ligjimitetit) njerzor! kshtu e shof une si arsye e kesaj date!(pra (25) Janari! ku dhe e cekni shum kjart mbi shkrimet ejuja qe thoni qe 5 dite ndihem i relaksuar,dhe tjetra, ka koh qe kam pritur,dit te madhe...dhe ku thoni urime te gjithe atyre qe jen ne te njejten frekuence me mua! kjo e tregon dhe vete fakti,si arsye e disa nga te dhenat ejuaja koh me par mbrenda poezive, si pjesmarreses i ketij forumi te antarsuar shqiptar se qfar keni shkruar dhe kush jeni, dhe me qka merreni si e dini ju vete dhe une e di shum mir se kush jeni!. tani dhe me shum i kuptova vlerat mbi ty, se kush tek jeni?pra ne te kunderten e jo si mu shpreheshi me fjalet kinse te ngrohta ku e thash me lart!
te fala,
hajla nga Rugova.
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Secret Garden "nocturn"...Tingujt e embel levizin ne ajrin e ftohte te dhomes perplasen ne muret e zhveshur e zbehen ngadale ne kontaktin e pare me zhurmen e mendimeve te mia.
Jam e lodhur... se foluri, se degjuari, se punuari, se veshuri e zhveshuri ate petkun e njejte te shpreses genjeshtare.
Per mua vetem ka dale, ekziston kjo fjala ankese?
"Ecin" njerzit, gjerat,,, nderrojn pafundsisht nisjet , destinacionet..vetem une dhe mendimet e mia vertitemi ne te njejtin rreth qe nis e mbaron me zhgenjim.
Do kete nje te neserme ndryshe ?
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Per vite me rradhe, rrahjet gjithnje me kujtonin metalin. Duhet te jem vrare dikur, ndoshta kam kafshuar gjuhen sic vazhdoj e bej dhe sot, dhe prej shijes ne goje mu fiksua se metali mund te ishte sinonim i dhimbjes fizike. Kur qellonte te isha e pranishme ne ndo nje perleshje me grushta ne shkollen fillore, menjehere shtypja qiellzen me gjuhe nga ndjesia e cuditshme qe me krijoheshe perbrenda. Mund te ishte edhe keqardhje.
Ngjarja e befasueshme afer nje kafeneje ne rrugen "E" ndryshoi dicka ne mos gjithshka rreth perceptimit tim te dhimbjes fizike. Kisha marre ne makine nje supe te ngrohte me perime dhe copera djathi Monterey Jack qe i pres ne kube te vegjel perpara se ti hedh brenda ne supe, tek sa prisja me Elen per disa miq te ktheheshin nga kafeneja perballe nesh. Ishte e qeshura e Eles per skenen qesharake qe po krijoja duke ngrene supe ne publik ne nje gote te madhe plastike qe me terhoqi vemendjen nga skena dhe kur me ne fund i hodha nje shikim kafenese perballe nesh dallova te njohurit e mij duke goditur nje djale te shkurter. S'dukeshin sikur donin ndihme keshtu qe vazhdova te haja supen me mirebesimin se ata kishin nje arsye te forte per skenen qe po skandalizonte Elen. Vetem kur makina u nis njoha viktimen prej te ecures se tij dhe u kerkova llogari se pse goditen nje te panjohur. Arsyeja e brutalizmit ishte "pordhaclleku" i "dhise se zgjebosur me bishtin perpjete." Terhoqa supet dhe vazhdova te kerkoja verberisht me luge per copera djathi te mbetura ne fund te supes. Mendjemadhesia s'me eshte dukur arsye per ti bere dem dikujt, por ndoshta viktima s'e mendon keshtu. Sa shpesh diskriminon dhe denon njeriu te tjeret per cilesi qe i posedon vete? Kjo duhet te jete norma e civilizimit.
Sot kafshova gjuhen. Dhimbja ishte e njesojte por shija ishte zevendesuar me Campbell's Select Vegetable soup & Monterey Jack cheese (qe me erdhi si surprize). Viktima me te ecuren e tij karakteristike femerore, kush e di se sa shpesh godet gishtin e kembes tek cepi i deres dhe mallkon emrin tim. Pse mos e beje? Mund te ishte dhe rastesi.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 31-01-2006 mė 23:27
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Krijoni Kontakt