Paqja,siguria dhe qetėsia qoftė mbi ju dhe me ju.
Paqja,siguria dhe qetėsia qoftė mbi ju dhe me ju.
Per veprimet e mendimet, ka gjithmone nje kohe, nje kohe te mire, nje me pak te mire, e nje kohe per te mos mbetur pa bere gje e menduar..kurse per ndjenjat e vetmja kohe eshte koha ime, kohe qe kufizohet nga caste boshsie, kur vetem rrahjet e zemres tregojn jete..Tani s'di pse kam nje deshire te cmendur te jetoj me ndjenjat e se shkuares, e te kap kohen me te mire per te menduar. Nderkohe qe luaj me fjalet, mendjen e ndjenjat i le akoma dhe per pak te qeta, te shijojne copzat e fundit te ca diteve te cuditshme.Tani me kujtohen oret e ankthit, qeshjet e stuhishme, prekjet e embla, e sy, sy qe me ndiqnin ngado, me dhimbje, ngazellim, lutje, adhurim,,sy qe shume here me shihnin pakuptimshem e me linin ti zgjidhja vete dometheniet..Nata e fundit aty ku vite me pare ksihin kaluar net, shume nga te peferuarit e mi...Heminguej,Iglesias, Greta Garbo, Pierre Lotti ...ishte nje mbyllje e bukur. I dhashe nje kuptim gjithckaje. Heret a vone cdo gje merr vendin e vet. Asgje qwe s'duhet te ndodhe, s'ndodh aksidentalisht.
Sot i lumtur do jesh ne krahet e saj..Gjith c'mbetet pas do jene fragmentet e embla te 3 javeve te veshtira.
Nje puthje e lehte te cepi buzes, ne gjysme erresiren e korridorit te vogel e perdja bie...
Per tu kthyer serisht ne mendimet e ndjenjat qe levizin per te gjetur kohet e tyre, mbyll syte fort, leviz gishtat ngadale neper kacurrelat e prishura, e eci drejt kater mureve qe dhe per ca kohe do jene mburoja e trupit dhe e miksit me te bukur e me te frikshem te ndjenjave, mendimeve e endrrave te mia..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marsela : 05-03-2006 mė 04:29
kisha kohe pa shkruar ne kete ditar
Ndihem e gezuar...
Kjo me ndodh! shum here... kur ndegjoi lajme te gezuara bashk me to dhe mallengjohem!
Sot Lajmi e Gezuar ishte nga Babai Im.I Perkoshem ne Gjermani... me Lajmin qe Solli per Fejesen e Djalit Gjenin. Me nje Vajz me Mbiemrin kelmendi Podujev dhe ajo ne Gjarmanie.
sa shum u ndjeva e gezuar, eshte KRENARI kur merr lajme te tilla... sidomos per fejesen e vellaut motra hahahah
ne fakt isha ne pritje, qe kur u njohen vellau me ate vajzen qe pelqenin njeri tjetrin..kjo eshte emir pritur dhe kenaqesi per te dyja palet Familjare..
me pak shaka shkembyem fjalet e embla Familjare..neper mes telave telefonike ndegjohej muzika dhe kenga qe me lidheshin me ndjenjen dhe gezimin,ata me par me ftuan qe t'jem atje, ne mesin e tyre Familjar... kur t' shkonin me marr fjalen e fejeses ku gjithqka kishte shkuar si pas "Tradites Shqiptare" nga te dyja palet.. dhe me njojhje te lart miqsore...sa mir kur ke kete knaqesi dhe e perjeton,edhe pse nuk isha mu ne mesin e tyre e pershkruaja disi si te isha aty!
duke ju then beni qka me lidhni nje ur mbi detin... se po vija per nje qast,duke bere shaka hiq pa endal Telfonin ata ma nderpren dhe akoma vazhdonim muhabete,nga disa fjal ngacmuese me vllaun ,i them pse bre vella s'me keni treguar kur te ka lindur nusja per t'ia gjetur dhe asaj Emrin e Bukur ashtu si ty'ai duke qeshur me te madhe me thoshte se eshte e bukur vete e emri nuk prish pun kurse une e dua me zemer kshtu si t'jet dhe me emrin emrin nuk eben me te mir e as me te keqe hahahah
mjafton qe mua ma ke pershkruar emrin e bukur Argjen!
ne fakt kte ma benin si nder, (Baba dhe Gruaja e Babs) ne fakt te dy Vllezerve ua kam ven Emrin une sipas deshires time, i madhi Vlla e ka Emrin "Arben kurse i dyti Argjen"!! Gjithnje kam patur dashurin dhe respektin ndaj tyre.. dhe ata ndaj meje gjithashtu.flm,
Benin kishim martuar para 6 viteve,ne vitin -1999- me nje vajz Rugove po fati i qelloi jo i mir dhe pas (6 viteve u ndan) dhe sot jetonin ne te njetin shtet,(fatkeqsia dhe fati ishte qe ata mos te jen te bashkuar me gjat), ndarja e tyre nuk ishte dhe aq delikate!
krejt qka e ka munduar Gruan e tij Gjelozia!...pse shkove, ku ishe ,ne ket koh, pse u vonove???? e disa tje,ku nuk durohet teprica nga asnjera pal qoft, kur nuk don fati te jet me tej shendrrohet ne mosmarrveshje,,, ku per fat te keq merr teposhten,,,sa per t'gjetur shkas!
gje qe nuk ia vlen pa fakte, vetem sa e keqson gjendjen dhe rrezikon jeten thjesht ku lindin dhe probleme tjera... deri te mos-marrveshje kshtu dhe perfundon ne ndarje!
kur ndodhi ky rast,qe te gjith u befasuam!pse? se Fillimisht kur u njohen keta (dy persona) ne mesin e tyre ishte nje dimnamike e tepruar dashurie,jasht mase... qka ishim Familje e ngusht dhe me gjer mund t'them, ndiheshim te lumtur me martesen e tyre..kur pas 6 viteve ndodhi, dhe ajo qka e thash dhe me siper ndarja!!e cila ishte gjysem Vdekje per Babain Tim, e ne pergjithesi Familjes Nikqi(nika) nga Rugova!
Tani Vellai i Madh i ka mbushur te 30-etat,dhe akoma nuk eshte i interesum konkret per martesen!
Fjalet e tija ishin per Vellaun qe Fejoi,then mos i lejo veti te kaloni kufirin e dashuris,e cila po te (mbytke ndjenjen definitivisht)!
mir ia kthente Vellau i Vogel Argjeni disa here ta kam then se mos u halit, shum vlla,hahaha kte fjal kam ndegjuar nga ana e Gjlanit diku dhe e Ferizajit e disa qyteteve qe lidhen me komunen e Prishtines! me duket kshtu, s'kam shum njohuri vetem nga disa shoqeri qe i kemi ketu afer i kam ndegjuar kshtu,kurse ke ne Rugova e Themi mos u (lazdro)
E di shum mir dhe e mbaja ne mend Vjershen, ne klasen e tret fillore... ishte me 9 Strofa Vjersha me "Titullin" Lazdrajka e Nenes!
ndonse na ka ngecur Fjala nga kjo VJERSH,lol!
hajla nga Rugova!
Sot e kisha ditė tė lirė (nė tė vėrtetė kisha vetėm 6 orė punė, kjo pėr mua ėshtė gjysmė punė), por pėr qudi, njė shqetėsim nė zemėr nuk mė lente tė qetėsohem. Vallė edhe unė sikur fluskat e borės tė pėrcjellura me erėn e ftohtė, qenkam ngrirė, apo mė ėshtė ngrirė vetėm gjaku tė cilin e ngroh dashuria, kurse ajo sot bėri mungesė pa arėsye?!
MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA
sa shpesh me sillet verdalle, kjo dite e (marta) uroi se do i vije radha nje dite,qe prap aty te rikthehet! sa do-doja lulja3
hajla,
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Tungat,si jeni?
hajla,
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
kush fitoj?
ajo qe duhej te fitonte!
![]()
ah,sot pas nje poezie qe shkrova,,,derdha ca (grimca lotesh) ne kete leter te mallkuar!asgje tjeter,,,
hajla,
Krijoni Kontakt