Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 50
    i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Une mendoj se kjo teme sqaron shume fakte rreth kesaj ceshtjeje.

http://www.forumishqiptar.com/showth...t=50679&page=2

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces

Një gjë të tillë e sqaron shumë mirë edhe Jezusi, të cilin ju e pranoni si profet dhe i pranoni mësimet e tij. Ai thotë, p.sh. që të duam ata që na urrejnë, sepse ç'vlerë do kishte sikur të donim vetëm ata që duam. A nuk bëjnë të njëjtën gjë edhe kriminelët?

Këtu bëhet e qartë se nuk është nevoja t'i themi të tjerëve të duan vetëm ata që na duan dhe sillen mirë me ne, pasi kjo gjë është vetë në natyrën e njeriut.

Si mendon ti?
    Pershendetje!

Atehere, po te pergjigjem serish me dy llafe:
    Kurani eshte zbritur per Njerezit e jo per engjejt nderkohe te duash armikun eshte jashte mundesise e natyres njerezore, dhe kurani nuk ka pse te na obligoje me shume nga ckemi mundesi te bejme.
    Te oblogosh njeriun te doje vrasesin apo armikun, eshte njelloj sikur te obligosh njeriun te jetoje nen uje ose peshkun te jetoje ne toke
    Pra kush Shqiptar do te donte Miloshevicin?
    Nese Zoti do te obligonte kete askush nuk do ti bindej, sepse vertete Zoti qe na Krijoi e di me se miri Natyren tone, cfare kemi e cfare nuk kemi mundesi te bejme.
    Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga INDRITI
    Te oblogosh njeriun te doje vrasesin apo armikun, eshte njelloj sikur te obligosh njeriun te jetoje nen uje ose peshkun te jetoje ne toke
    Nuk ka ku të vejë më saktë! I ke rënë pikës. Të obligosh njeriun të dojë armikun është njësoj sikur t'i kërkosh njeriut të bëjë jetën e Perëndisë. Pra të kërkosh nga njeriu një gjë të tillë është njësoj sikur të kërkosh nga derri të bëjë jetën e njeriut.

Gjithsesi, përgjigja jote më ka shtuar më shumë pyetje se sa më ka sqaruar. Por kam frikë t'i bëj këto pyetje këtu, pasi mund të merret sikur dua të ngrej Krishtërimin në kurriz të Muslimanizmit. Megjithatë pyetjet mbeten pyetje!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Te obligosh njeriun te doje vrasesin apo armikun, eshte njelloj sikur te obligosh njeriun te jetoje nen uje ose peshkun te jetoje ne toke
    Pra kush Shqiptar do te donte Miloshevicin?
    Amen!
    Kjo tregon me se miri se ata qe i kane falur armiqte e tyre, e kane bere kete me anen e nje jete tjeter, shume here me te larte!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    postuar me pare nga FLORIRI tek tema "a ndalohet muzika ne Islam"

Nese ushtaret e Sultan Fatihut qe pushtoi konstandinopojen do te degjonin kenge dashurie te tipit sikidim apo simarik do te ndjenin veten e tyre shume te lidhur me jeten e kesaj bote.Do te iu binte ndermend vajza e bukur ballhene e syulli qe i pret tek pragu i shtepise e zor se do kishin moralin e larte qe te sakrifikonin veten per kauzen Islame.

Ky pasazh e shpreh qarte me fjalet e dala nga goja e nje besimtari musliman parafytyrimin qe keta kane per krishterimin.

http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=56635&page=2

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Seminarist

Ky pasazh e shpreh qarte me fjalet e dala nga goja e nje besimtari musliman parafytyrimin qe keta kane per krishterimin.

http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=56635&page=2
    Eshte e kote me u lodh se aty te Kostantinopolosi te rri saati ty.

Qe nga menyra se si flet dukesh se ç'mentalitet ke. Keta? Kush keta? Kujt po i drejtohesh? Me ke po flet? Po ben gje ndonje thirrje per kryqezata?

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Nuk ka ku të vejë më saktë! I ke rënë pikës. Të obligosh njeriun të dojë armikun është njësoj sikur t'i kërkosh njeriut të bëjë jetën e Perëndisë. Pra të kërkosh nga njeriu një gjë të tillë është njësoj sikur të kërkosh nga derri të bëjë jetën e njeriut.

Gjithsesi, përgjigja jote më ka shtuar më shumë pyetje se sa më ka sqaruar. Por kam frikë t'i bëj këto pyetje këtu, pasi mund të merret sikur dua të ngrej Krishtërimin në kurriz të Muslimanizmit. Megjithatë pyetjet mbeten pyetje!

Me fal tani por,te jesh njeri dhe te jesh ufo eshte e ndryshme, ashtu sic eshte e ndryshme te jesh njeri edhe derr.
    Une shqip te them se kurani ka zbritur per njerezit, ndaj ka urdhera qe perputhen me natyren njerezore, dhe nuk ka urdhera qe duhet te zbatohen mbi ufot.
    Sa per pyetjet nuk prishin gje nese ben pa marre parasysh sasine e tyre.

Citim Postuar më parë nga Matrix
    Amen!
    Kjo tregon me se miri se ata qe i kane falur armiqte e tyre, e kane bere kete me anen e nje jete tjeter, shume here me te larte!
    A mund te me jepesh nje shembull kur ju i keni falur armiqte?
    Po te jap une nje, ate te kryqezatave, ku nuk pritet tju godasin ne njeren faqe, por goditet te paret.

Nje pyetje per ju te dy: Si te krishtere te devotshem qe jeni, a a keni falur Miloshevocin per masakrat qe ka bere ne Kosove?
    Se dyti, cfare mendoni rreth ketij personi?
    Me pas flasim serish.

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga Seminarist

Ky pasazh e shpreh qarte me fjalet e dala nga goja e nje besimtari musliman parafytyrimin qe keta kane per krishteriminhttp://forumishqiptar.com/showthread.php?t=56635&page=2
    .
    Me habit ti mua semo...
    E kur dilka fjala e Indritit apo Floririt permbi fjalen e profetit?

Dhe e dyta, cfare lidhje ka posti yt me temen?
    Ta paska dhene meshen ters Hiresia e tij

Citim Postuar më parë nga [xeni]
    Eshte e kote me u lodh se aty te Kostantinopolosi te rri saati ty.

Qe nga menyra se si flet dukesh se ç'mentalitet ke. Keta? Kush keta? Kujt po i drejtohesh? Me ke po flet? Po ben gje ndonje thirrje per kryqezata?
    Ke degjuar ate fjalen ti xeniPalla e gjuhes vete tek dhemballa qe te dhemb
    mos i vej faj te shkretit
    Ndryshuar për herë të fundit nga INDRITI : 08-12-2005 më 06:07

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Degjo Indrit, po deshe te flasim me gjuhe ironike...

po ti per cfare e hap kete teme, me na tregu se nuk jeni dhe aq egersira?

Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Kete teme e hap qe te tregoj trajtimin e te krishtereve ne fene islame, duke qene se tipa si ty e mundohen ta paraqesin ate shume ndryshe nga ceshte ne te vertete.

Edhe une kam nje pyetje:
    Ke 2971 poste, te tere keshtu i ka mbushur duke ja futur si kau peles?

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. KUR'ANI:Fjalë e Allahut xh.sh. apo vepër e Muhamedit a.s.
    Nga Senadi_ul në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-11-2006, 15:50
  2. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  3. Një miliard musliman në krah të Muhammedit a.s
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 14:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •