Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 40
    i/e regjistruar Maska e skerdi
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138

sjellja e lire e Besimit

Une mendoj se sjellja e "lire" e Besimit (i paedukate dhe qe e hap gojen para logjikes) sjell shkaterrim. Une kujtoja se po tallej ky
    C'ben mo njeri? Nuk jemi para 1000 vjetesh. Pse ke frike nga te drejtat e gruas (te drejta Universale). Kush kujton se je te flasesh keshtu per jeten e dikujt tjeter? Mos valle ke frike se po te ngrene femrat koken, shokeve te tu (apo mbase dhe ty) nuk do tu ece mire tregtia (e prostitucionit)?
    Forgive them God. They have no f...ing idea what they're doing. Dear Lordddddddddd

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Dhe une do i luteha zotit per femrat qe do te binin ne doren tuaj.

Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138
    No kiding Estella

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    273
    besim

Ke humbur rrugën n'oborr lol! Kush të kupton ty se çka flet?

Durimi është më e madhja trimëri.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22
    Cili eshte ai ligj apo ajo norme qe u jep lirite apo u mohon lirite njerezve te sekseve te ndryshme?

Mendoni per nje cast dhe perpiquni te gjeni burimin e lirive apo "moralit" dhe kini per te kuptuar qe cdo shoqeri e cdo kulture ka ritualet e veta dhe rolet te ndryshme te sekseve ne ate shoqeri.

Une nuk marr persiper te them qe kjo eshte drejte dhe kjo eshte e gabuar, pasi kjo bote eshte vende dhe popuj, dhe si e tille ka nje larmi kulturash te ndryshme me vlerat e tyre.

Mendimi im eshte qe askush nuk duhet ti imponoje kulturave te tjera moralin e vet. Evoluimi i mentalitetit njerezor duhet te kete trajektoren e nje renie te lire, e pa ndikuar nga faktoret e jashtem.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138

Jo morale, UNIVERSALE

Albo. Me gjithe respekt per postimin tuaj (e kuptoj qe nuk nisesh me qellime te gabuara), do te thoja qe nuk jam dakort me ty per disa gjera.
    Je shprehur qe sjellja e gruas (tema per te cilen flasim) varet nga larmia e kulturave dhe ka vlera te ndryshme.
    Sjellja e gruas percaktohet vetem nga Krijuesi (natura, zoti) qe i ka dhene vetem e vetem nje vlere: e barabarte me burrin. Pra nuk ka pse te varet nga morali, pasi eshte universale (natyrore).

Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138

Besimit

Te degjuam te flasesh per "sjelljen e lire te vajzes".
    Ke ndonje leksion per "psiqiken e saj"????

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22
    Skerdi, nese do ti mesonim gjerat ne teori, pa kerkuar qe te gjenim nje zbatim edhe ne praktike, gjithcka do te ishte ideale.

Ti me lart shprehesh se eshte Krijuesi dhe Zoti qe i ndan rolet, dhe une do te thosha qe ne shoqerine qe jetojme kjo nuk eshte aspak e vertete. Shembuj:

Gjithe besimtareve katolike u ndalohen maredheniet seksuale para-martesore, por shumica e tyre po e shkelin kete ligj kardinal.

Te gjithe besimtareve katolike u ndalohet divorci, por edhe ky ligj ka filluar te nenvleresohet derisa nje dite do te bier.

Nese rolet do te na i falte Zoti, a do te toleronte ai abortin?

etj. etj..

Me kete dua te them qe nuk eshte as Zoti, dhe as librat e shenjta nga te cilat ne marim moralin si shoqeri. Moralin si shoqeri e marim nga ligjet qe nxjerrin kongreset dhe parlamentet, nga filmat qe shohim, nga organizatat ne te cilat bejme pjese. Pra me pak fjale: NJEREZIT.

Shkrimi im kish per qellim qe tu bente te kuptonit se njerezve te kulturave te ndryshme, askush nuk ka te drejte tu mohoje moralin e tyre, duke u diktuar moralin tone me justifikimin se "ata jane te prapambetur, dhe ne jemi moderne". Ndikimi maksimal qe nje shoqeri mund te beje mbi nje tjeter, eshte shembulli i stilit te jetes dhe kaq. Nuk mund tu diktosh njerezve moralin tend, i mire apo i keq qofte, pasi secili e zgjedh vete moralin e tij.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar Maska e sweety79
    Anëtarësuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    17
    Po Albo ka te drejte nuk duhet te gjykojme moralin e te tjereve si i drejte apo i gabuar duke i thene qe e drejte eshte ajo qe mendojme ne.Po jepni mendimet tuaja per ate cfare kerkon ai pavasiht se ajo per shume nga ne nuk kerkon pergjigje.
    Qeshi jetes qe ajo te qeshi ty

Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138
    Tamam kete dua te them edhe une, asnjeri nuk ka te drejte te imponoje moralin e tij kundrejt nje tjetri. P.sh. shoqerite arabe nuk kane aspak te drejte per te imponuar moralin (imoralitetin) e tyre kundrejt gruas
    Sa per abortin, une mendoj qe zoti do ta toleronte ate.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vidhet shtëpia e vajzës së Sali Berishës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-07-2013, 04:39
  2. Sjellja e mirë ndaj injorantit
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 12:26
  3. Historia e vajzës shqiptare që u shit nga familja në BBC
    Nga Shijaksi-London në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 26-03-2007, 00:10
  4. Sjellja e meshkujve ne chat!!
    Nga Visage në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 07-07-2006, 20:26
  5. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •