Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 40
    i/e regjistruar Maska e skerdi
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    138
    Taulantit

Nuk mendoj aspak qe femrat do te ktheheshin ne 'padrone' po te fitonin te drejtat e tyre. P.sh. ne vendet e zhvilluara femrat nuk jane aspak padrone.
    Rasti qe dhe me USA nuk mund te pergjithesoje rastin e femres. Eshte gjithcka krejt tjeter. Megjithate USA eshte i vetmi vend qe u kthye ne padron. Kane qene mbi 200 shtete qe fituan pavaresine gjate 2 shekujve te fundit dhe nuk u bene padrone te gjithe.

i/e regjistruar Maska e anonymous
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Postime
    6
    Sjellja e lire e femres?!
    Po mire po sikur ato te pyesnin per sjelljen e lire te mashkullit? Ku eshte ndryshimi ketu, apo ne mentalitetin patriarkal me te cilin sjellja e femres vezhgohet nga te gjithe dhe peshohet nga te gjithe, nderkohe qe e mashkullit justifikohet sepse eshte mashkull.
    Bota nuk ka per t'u shkaterruar sepse femrat me ne fund po kerkojne te ecin me te njejtin hap me meshkujt perkundrazi.
    Dhe nese me sjellje te lire nenkuptoni ate seksuale, me vjen keq por gjeni nje manastir e fshihuni, se kjo gje ka marre fund doni apo s'doni ju.
    Sa per vete, e preferoj...
    If you love somebody tell them!

njeshi Maska e Joe Black
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    18
    Fakti qe ne tere boten festohet 8 marsi, tregon qe akoma femra nuk ka fituar ato te drejta qe i perkasin!!!
    Simply the best

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2003
    Postime
    7
    njerez. ne flasim shume per moralin.por,a mudet dikush te perkufizoje moralin.sa per Besimin .........
    asnjehere nuk i dihet se me ke jemi duke debatuar

te thashe te dua
    pastaj u fsheha
    i trembur,ne dhimbje
    s'di pse u shpreha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-02-2009
    Postime
    7
    Unë mendoj se kjo gjë është e vërtetë.Por unë nuk do t'i kufizoja vetëm me termin "Vajzat", sepse jo që unë jam vajzë por në përgjithësi rinia ka filluar rrugën e një devijimi të rrezikshëm.

Ndërsa do të lidhesha me atë që thanë Për Arabin Saudite, nuk dua që ti mbroj por kërko të dhëna në internet dhe shiko se ku është më e përhapur Droga,Prostitucioni, e shumë e shumë gjëra negative, a janë më shumë të përhapura në SHBA apo në Arabi Saudite.
    Vetëm nëse kërkon të dhëna ato të mos jenë të shpërndara nga Amerikanët.Kemi shumë shtete të tjera që merren me këto gjëra.

Unë mendoj se vërtet ia vlen të diskutohet jo vetëm në këtë forum por edhee në media për këtë gjë.
    Unë nuk dua të them që të jemi krejtësisht të bllokuar por edhe ne duhet të kemi një kufi.Sepse shumë njerëz e keqpërdorin lirin.Pasojat janë të pa-parashikueshme kur kemi liri të plotë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-02-2009
    Postime
    7
    Morali është formë e veçant e ndërdijes njerëzore. Moral - ka kuptimin edhe MOS ME U SJELL KEQ, MOS ME GËNJYER.
    Shkenca që studion moralin është ETIKA.
    Morali bënë pjesë në superstrukturën ideore.
    Elementet e Moralit janë 3:
    a) Normat e moralit
    b) Gjykimet e moralit
    c) Sanksionet e moralit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-08-2004
    Postime
    14
    mendoj se vajza gjithmone ka qene dhe do jete nje qenie jo e lire ne ndryshim nga djemte

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Besimi ka gabu, POR nuk ka ba krim. Andaj unë në këtë temë po shoh injorantë mesjetarë që po e djegin në turrë të druve Besimin tamam siç i digjnin "shtrigat" në atë kohë.

A ka mundësi të mos zbatohet gjuetia e shtrigave në këët forum?

Besimi ka ba një gabim, e ky është se ka fajësuar VETËM njërën gjini. Por kur njeriu është i preokupuar me diçka serioze, dhe në atë moment e rrethojnë murgjit dhe kalorësit e ia vendosin kokën në gijotinë, më duket jashtëzakonisht çmenduri.

Besimi e ka fjalën për jetën e shthurur që në një farë mënyre ka përfshirë trojet shqiptare pa dallim krahine, feje e ideologjie.

Këtu përfshihen: Incest, Inter-racial, Homo, Bi, Zoo, Adulteri, etj

Çfarë thuani për një baba që kalon kohën me kurva? Si ndjehen fëmijët e tij pa e pasur pranë babain? Hmmm përgjigja e zakonshme nga maskilistët: "Ai është mashkull"

Çfarë thuani për një nënë që kalon kohën me meshkuj tjerë, fëmijët në shtëpi? Hmmm përgjigja e zakonshme nga feministët: "nëna të tilla nuk ekzistojnë, nëna është e shenjtë".

Personalisht nuk njoh njerëz të tillë për së afërmi, por raste ka sa të duash.

Nga ana tjetër, në Perëndim e han burgun për një ngacmim të vogël seksual në orarin e punës, kurse në Kosovë aty ku punëtorët nuk kanë shumë punë, e kalojnë kohën e lirë duke ngacmuar seksualisht tërë ditën koleget, qofshin këto të martuara, nëna fëmijësh, madje deri aty sa të hudhin stimuluesë seksualë në ushqimin e tyre.

Nuk po flasim këtu për ligjin, ligji nuk njeh seksin fare (me përjashtim të përdhunimit që e dënon me 2 vite burg e shpesh-herë e fal), po flasim për moralin.

Morali është jashtë ligjit. Ligji dhe morali janë dy gjëra të ndryshme. Kur morali sanksionohet me ligj, ai nuk është më moral, por është ligj.

Personalisht NUK KAM TRU, që t'i kuptoj devijimet e sipër-përmendura.

Zgjidhja ime do të ishte: Dhoma Gazi në një Aushvic të dytë.

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    vajza gjithnje eshte nje hap pas djalit sepse shoqeria jan nuk e lejon ta ec parpara sepse vene ne krye nje lider qe ne e quajme .per sa koh ekziston ky lidr do jen dhe kufizimet ne sjedhjen e lir te vajzave
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    vajza gjithnje eshte nje hap pas djalit sepse shoqeria jan nuk e lejon ta ec parpara sepse vene ne krye nje lider qe ne e quajme .per sa koh ekziston ky lidr do jen dhe kufizimet ne sjedhjen e lir te vajzave
    Vajza sot i ka të gjitha të drejtat dhe të gjitha mundësitë që të arrijë të jetë vetvetja.

Por, sikurse, jo të gjithë meshkujt arrijnë në nivelet e larta të pasurisë, forcës dhe famës, kjo vlen edhe për femrat.

Ka meshkuj këngëtarë sikurse femra këngëtare, e ka edhe meshkuj që pastrojnë WC sikurse ka femra që pastrojnë WC.

Kaq muj me thanë sa i përket të drejtave të femrës dhe respektimit të tyre.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Vidhet shtëpia e vajzës së Sali Berishës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-07-2013, 04:39
  2. Sjellja e mirë ndaj injorantit
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 12:26
  3. Historia e vajzës shqiptare që u shit nga familja në BBC
    Nga Shijaksi-London në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 26-03-2007, 00:10
  4. Sjellja e meshkujve ne chat!!
    Nga Visage në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 07-07-2006, 20:26
  5. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •