Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    谷ஜ๑۩۞۩๑•谷ஜAuGuSt ๑۩۞۩๑•谷ஜ Maska e AuGuSt_
    Anėtarėsuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090

Arrow Ndjenja e inferioritetit

Ndjenjen e superioritetit e ndjejme shume relative ne varesi te personave dhe situatave ne te cilat ndodhemi.

sigurisht qe perqindjet qe i perkasin njeres apo tjetres ane varet nga karakteri yne.

ajo qe kam mesuar nga kultura te ndryshme eshte se egzistenca e disa normave qe do te ishte problmeatike ne nje kutlure mund te jete mbijetuese ose e nevojshme ne nje kulture tjeter.

Nuk eshte e thene qe ky te jete rasti qe ju permendet, por inferioriteti mund te mos konisderohet problmeantik ne cdo kulture

Anėtarėsuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090

Question Ps

Me rastisi te diskutoja me nje vajze me origjine nga (nuk ka rendesi me mire). Cuditerisht ne fillim mu duk shume e hapur edhe e hedhur. Zgjuarsia e saj ishte per tu admiruar. Megjithate duke rremuar ne horizontin e saj vura re nje ndjenje inferioriteti te saj karshi meje. Pa te keq thjesht spontanisht e pyeta se cfare e ngacmonte edhe mu pergjigj qe thjesht nuk ndihej komode. I ndjere ngushte po mundohesha te bisedoja per te krijuar ate ndjesine e shoqerise. Perseri stepej.
    Si perfundim u ndjeva me te vertete ne rruge pa kthim edhe e pyta drejtperdrejte nqs kishte dicka qe nuk shkonte.
    Pergjigjja e saj me habiti totalisht. Ajo tha qe e ndiente veten ndryshe nga une edhe qe nuk ndihej komode te shoqerohej me djem qe kishin nje nivel me te larte se ajo . E pyeta nese i konsideronte "keta" me lart se te tjeret e mu pergjigj qe perkundrazi ndihej me e ulet se te tjeret. U mundova ti shpjegoj qe barazia eshte dicka qe lind e vdes me njeriun por prape stepej sic duket ndjenja ishte aq e forte sa nuk e lejonte te shprehej. I zhgenjyer e lashe te qete dukepyetur veten. A isha me te vertete superior? Apo ndjenja e inferioritetit eshte semundje sentimentale qe shume individe e vuajne moralisht?

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Kam degjuar qe nje nga menyrat me efikace "to dump" dike eshte te besh inferiorin,ne kete forme tjetri nuk vritet shpirterisht dhe ti lirohesh nga ai/ajo Thua eshte e vertete?
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Citim Postuar mė parė nga AuGuSt_
    Megjithate duke rremuar ne horizontin e saj vura re nje ndjenje inferioriteti te saj karshi meje.
    Kete nuk e kuptoj. Cdo te thuash?! Explain.

Anėtarėsuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090

Thumbs up Ps

Citim Postuar mė parė nga greenflower111
    Kete nuk e kuptoj. Cdo te thuash?! Explain.
    duke pare se sa bagazh kishe si njeri .. ok"?

Anėtarėsuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090

Thumbs up

Citim Postuar mė parė nga Blue_sky
    Kam degjuar qe nje nga menyrat me efikace "to dump" dike eshte te besh inferiorin,ne kete forme tjetri nuk vritet shpirterisht dhe ti lirohesh nga ai/ajo Thua eshte e vertete?
    Nuk e kam kuptuar mire pyetjen por sido qe te jete po te jape nje pergjigje megjithese nuk e di se ku do te arish me ate ndinjeinferioriteti qe kroijon vette ndaj vetes .Eshte pika me e dobet e nje njeriu nese ti e mer vesh se ai ndihet inferior ndaj teje dhe aty mund ta sulmosh fare lhte dhe mund ta shkaterosh ne te gjitha aspektet .Nese nuk eshte kjo pergjigja qe prisje me bej nje pyetje me specifike

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Une doja te thoja kete(e thene tani me fjale te varfera): nganjehere njeriu mundohet te lirohet nga i tjeter duke i bere te besoje qe ajo/ai s'eshte e denje per te.Ne kete rast ke keto avantazhe:
    1)E largon
    2)ai/ajo ndihet superior/e dhe keshtu s'eshte i vrare emocionalisht.

Une gjithmone jam terhequr nga njerez me "mendje te ndritura",se fundja ai/ajo mund te jete mire ne nje fushe por ama une jam ME MIRE ne fushen TIME.Kerkoj spjegime per gjera te ndryshme dhe vete shkolla te lejon qe te besh nje bisede decente dhe ne fusha ku je injorant.

Por psh ka dhe raste qe pasuria ose bukuria con dike ne ambiente qe si perkasin,e natyrisht qe s'do ndihet "ne mes te derrave" qe eshte mesuar

Nuk me pelqejne njerezit qe ndihen inferiore pasi respekti fillon ke vetja dhe nese eshte dicka qe s'ke atehere mos e prit as nga te tjeret!

P.S Kot sa per kuriozitet sa klase shkolle kishte ajo goca?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 17-09-2004 mė 18:07
    Kam vetem nje limit: qiellin!

duke pare se sa bagazh kishe si njeri .. ok"?
    Nuk e kisha me qellim te keq, keshtu qe nuk eshte nevoja te veshesh MBUROJEN
    Megjithate njerezit me "bagazh"(dmth qe dine sadopak apo shume se kush jane) , nuk i tremben dikujt tjeter me "bagazh" me te larte. Perkundrazi intrigohen nga kjo gje, nuk terhiqen ne guacken e tyre.

Lady Kad Maska e gurl
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    Ndjenja e inferioritetit per mendimin tim lind tek ata njerez qe e kane ego-n vetiake shume te larte dhe kane arritur ta vene veten ne nje piedistal ne shume fusha te jetes dhe nuk mund ta pranojne faktin qe mund te egzistoje dikush tjeter me i ditur se ata ne keto fusha. Kjo i ben te ndihen inferior ndaj ketij personi ose nje grup personash.

Megjithate une arrij ta shoh inferioritetin si dicka problematike sepse dhe nese ky person do perpiqet ta dale nga kjo ndjenje e inferioritetit duke fituar me shume 'njohuri', mbase nuk ka per tia arritur kurre sepse do jete gjithnje dikush qe eshte me superior se ai/ajo.

Rrugezgjidhja: pranimi qe gjithnje do te kete dikush me te mire se vetja.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    Me rastisi te diskutoja me nje vajze me origjine nga (nuk ka rendesi me mire). Cuditerisht ne fillim mu duk shume e hapur edhe e hedhur. Zgjuarsia e saj ishte per tu admiruar. Megjithate duke rremuar ne horizontin e saj vura re nje ndjenje inferioriteti te saj karshi meje. Pa te keq thjesht spontanisht e pyeta se cfare e ngacmonte edhe mu pergjigj qe thjesht nuk ndihej komode. I ndjere ngushte po mundohesha te bisedoja per te krijuar ate ndjesine e shoqerise. Perseri stepej.
    Si perfundim u ndjeva me te vertete ne rruge pa kthim edhe e pyta drejtperdrejte nqs kishte dicka qe nuk shkonte.
    Pergjigjja e saj me habiti totalisht. Ajo tha qe e ndiente veten ndryshe nga une edhe qe nuk ndihej komode te shoqerohej me djem qe kishin nje nivel me te larte se ajo . E pyeta nese i konsideronte "keta" me lart se te tjeret e mu pergjigj qe perkundrazi ndihej me e ulet se te tjeret. U mundova ti shpjegoj qe barazia eshte dicka qe lind e vdes me njeriun por prape stepej sic duket ndjenja ishte aq e forte sa nuk e lejonte te shprehej. I zhgenjyer e lashe te qete dukepyetur veten. A isha me te vertete superior? Apo ndjenja e inferioritetit eshte semundje sentimentale qe shume individe e vuajne moralisht?
    Isha nje dite me nje fermer simpatike dhe po e vija re se nuk ndihej mire....

E pyeta drejtperdrejt n.q.s. kishte dicka qe nuk shkonte.
    Pergjigjja e saj,ne fakt, te jem i sinqerte, nuk me befasoje.
    Ajo tha qe nuk ndihej komode kur shoqerohej me djem qe ishin dukshem me simatik & intiligjente se ajo.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ka mbarim ndjenja e dashurisė?
    Nga Erindi nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 13-03-2007, 08:02
  2. A eshte e konsumueshme ( hargjueshme) ndjenja
    Nga fisniku-student nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-02-2007, 08:47
  3. Simpati/dashur behen shok. A mund te kthehet prap ne ndjenja
    Nga Eyes'n'words nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 07-05-2006, 13:51
  4. Konfuz nė ndjenja, ēfarė tė bėj?
    Nga H5N1 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 15:24
  5. Njerėz me nevoja neurotike, Interpretimi i ėndrrave dhe ndjenja e inferioritetit
    Nga J@mes nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 07-07-2004, 16:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •