Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 147
    Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

puthi, puthi se forumi asht' i juej :D

Angel, po te jete puna per afollogjizma, te jep cupka sa te duash por mendoj se eshte me e vlefshme sikur te flasim nga eksperienca.

Shkurt muhabeti, dashuria eshte dicka qe une kurre nuk e kam kuptuar. Eshte sa e cuditshme dhe misterioze: dashuria nuk eshte e pafundme, ne kuptimin qe disa nga parafolesit duan ti japin. Perkundrazi, ajo eshte finite. Une nuk mund te them se kam njohur shume, aq me pak mund te them se kam dashur shume, por nese te parin e kam dashur, te dytin e kam dashur me shume se te parin, dhe te tretin me shume se te dytin, (well, two is enough to prove my point ) c'ka do te thote se i kam dashur te gjithe me vete. Per me teper, kurre nuk me ka erdhur keq qe te tretin e kam dashur me shume se te dytin, apo te dytin me shume se te parin--dashuria nuk shikon kurre mbrapa!
    C'dua te them me kete? Asgje vec asaj qe thashe, qe kushedi sa here te kemi dashuruar, dashurine e rradhes e ndjejme sikur te kish qene hera e pare; ajo eshte gjithmone e re, gjithmone e paprovuar, gjithmone e etur.
    Pse ndodh keshtu? Sepse si individe, ne nuk jemi kurre te plote. Gjithmone ka pasur, dhe gjithmone do te kete dicka qe na mungon. Eshte pikerisht kjo dicka qe gjejme tek tjetri, dhe qe duam ta bejme tonen me c'do kusht. Mirepo sic thashe, ky tjetri ka dicka, por jo gjithcka, dhe kjo na ben te dashurojme perseri e perseri. (nuk po them qe njeriu eshte ne gjendje te dashuroje njeqind here, por disa here eshte e mundur per shumicen e njerezve.)

E megjithate, une perseri mendoj se keto qe thashe jane vetem nje pjese e se vertetes. Se c'me ben mua te cmendem per nje te shkelur te syrit, te vdes per nje ze te embel, apo qofte edhe per nje llagap qe dikush me therret me perkedhelje, kjo eshte dicka qe une s'kam per ta marre vesh kurre. Ajo qe di eshte se, te fundmit qe kam dashur i kam thene: "you are the only one" and I have meant that!!!

ps. lum ai qe dashurohet i fundit (ai qe dashurohet them, dhe jo ai qe dashuron lol)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Cupke_pe_Korce : 18-11-2005 më 00:18
    Summertime, and the livin' is easy...

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Asgje vec asaj qe thashe, qe kushedi sa here te kemi dashuruar, dashurine e rradhes e ndjejme sikur te kish qene hera e pare; ajo eshte gjithmone e re, gjithmone e paprovuar, gjithmone e etur.
    Pse ndodh keshtu?
    Dashuri rradhe hahaha

Më bëri shumë për të qeshur citimi më lart nuk mund ta kaloja pa e përmendur.

Përshëndetje të gjithëve, ju dua...

Ma I Forti Maska e K1nG_BanDo
    Anëtarësuar
    21-02-2005
    Vendndodhja
    GjaKovë
    Postime
    15
    Dashuria gjindet ne mes te Oqeanit ...Dhe kshtu qe te arrijm ate duhet ta dim Notin Mir apo te jem Notart mir.. kshu qe me vjen keqq qe shum pak njerz mund ta arrin ate.. 2% e ksaj bote e kan shiju edhe e shijojn ate ndersa 98% e kti populli Dashuri e kan paaran makinen edhe interesin.. kshu qe te pakt jan ata qe mudn t flasin per Dashurin reale te paster dhe te sinqert
    K1nG '4' EvEr

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    epo, sic i thone amerikanet "you cant eat lobster every day. you also need the peanut butter." Sa per nje perspektive tjeter LOL

pershendetje gjithashtu dhe....likewise
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Cfare eshte dashuria?
    shume poet/shkrimtar/forumiste () etj. jan munduar te pershkruajn dashurine me fjal dhe shprehje te bukura, por as njeri sja ka haritur qellimit
    Ppo e mar mundimin ti pergjigjem nje pyetje qe sgjej dot fjal te pershtateshme per ta pershkruar.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720

Sevdaja dhe dashnija...............

Po te zbresesh neper bodrumet e shpirtit te njeriut do gjesh neper sendyqe,dashuricka dhe dashurira.

Dashurickat shembellejne me ato netet kur zemra dhe shpirti kerkon dru qe te "ngrohet",dhe kur vjen mengjezi dhe shikon surratin ne pasqyre eshte i nxire nga bloza e tymit................lol

Dashurite............
    Po degjoja nje nga keta te dashuruarit te kendonte..........

"Te thash te dua,por te genjeva
    Se ato qe thash,jane me pak,se ato qe ndjej"

Edhe thone se akoma me e veshtire eshte te pershkruash ato qe ndjen.

PS Cupe e gjitonit tim me duket ka rene ne dashuri.Po e degjoja te kendonte sot ne dush nje kenge nga keto me amore..............

Me ngelen ne ment ca vargje qe thoshin
    "Dashuria nuk eshte femije me llogjike"
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    epo, sic i thone amerikanet "you cant eat lobster every day. you also need the peanut butter." Sa per nje perspektive tjeter LOL
    Cupke, po ne qoftese mendon se akoma nuk e ke zbuluar plotesisht (kush eshte ai njeri qe mund te zbuloje plotesisht dike tjeter kur ne mezi zbulojme vetveten?) ate qe do? Po ne qoftese nje njeri mendon dhe deshiron vazhdimisht ta njohi me mire ate njeri qe do? Nuk mund te krahasohet njeriu me lobster-in. Nga lobsteri mund te merzitesh sepse nje shije ka, por njeriu... njeriu eshte shume here me kompleks se sa nje lobster....

Ca njerez mendojn se dashuria lind, vdes dhe keshtu vazhdon duke kaluar nga nje dashuri ne tjetren. Une nuk puqem me kete mendim. Kolombi permendi "dashuricka" dhe "dashuri". Une mendoj qe ato qe lindin dhe vdesin jane dashuricka. Ndersa ajo qe rron eshte dashuri.

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anëtarësuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Mendimi...deshira....dhimbja....malli...lotet....d eshperimi....keto ndjenja te mundojne larg atij personi qe ti e do....Kur edhe koha...muajt vitet....smund ti ndryshojne keta ndjenja....E ju vazhdoni te ndjeni ne te njejten menyre....Kjo eshte dashuri!!!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

i/e regjistruar Maska e As^Dibrane
    Anëtarësuar
    03-12-2002
    Vendndodhja
    e humbur diku
    Postime
    206
    2)Dashuria:eshte te shohesh te dashurin tend me nje tjeter duke i mbushur mendjen vetes se eshte e motra duke e ditur mire qe eshte djal i vetem
    Zot me shpeto nga miqte, une mund te mbrohem vete na armiqte

i/e regjistruar Maska e As^Dibrane
    Anëtarësuar
    03-12-2002
    Vendndodhja
    e humbur diku
    Postime
    206
    Dashuria lind jeton dhe vdes në sy
    Shakespeare

S'ka dyshim se dashuria është një fshehtësi e pazbuluar
    Messot

Dashuri, dashuri kur na ke në dorë, mund të themi me siguri, lamtumirë mendje e arsyeshme
    La Fontaine

Në dashuri vetëm fillimet janë tërheqëse. Nuk më vjen çudi pse njerëzit gjejnë kënaqësi që shpesh t'ia nisin prej fillimit
    De Ligne

Në dashuri shumëçka mund të falet por jo edhe të harrohet
    Shanford

Dashuria është sikur vozitja e automobilit; starton ngadalë, vozit shumë shpejt dhe frenon kur është tepër vonë
    Sagon

Ngarkesa e madhe mundim për deven. Dashuria e madhe vuajtje për zemrën
    Fjalë e urtë Mongoleze

Meshkujt e ndershëm i dashurojnë femrat ata të cilët i mashtrojnë i adhurojnë ato

Zoti i ka krijuar femrat për t'i zbutur meshkujt

Dashuria e vërtetë është e rrallë, miqësia e vërtetë edhe më e rrallë
    La Rochefoucauld

Prej të gjitha pasioneve dashuria është më e forta dhe njëkohësisht e sulmon zemrën, kokën dhe mendjen
    Voltaire
    Zot me shpeto nga miqte, une mund te mbrohem vete na armiqte

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •