Edhe pse kjo pyetje eshte lodhur e eshte sterlodhur se reni rrotull xhiros gjithandej brenda trurit te njerezimit, une, dhe ndoshta shume te tjere nga ju, ja ndjejne nevojen te lodhet pak me teper... edhe ne vete te lodhemi pak me teper me pergjigje.
Kendveshtrimi nga i cili dua ta trajtoj kete rradhe pyetjen e famshme vijon si me poshte:
A eshte dashuria nje zog rebel? (Marr shkas nga fjalet e operas Karmen "L'amour c'est un oiseau rebele... L'amour est un enfant de Boheme / Il n'a jamais, jamais connu de loi" qe perkthehet "Dashuria eshte nje zog rebel... Dashuria eshte nje femije i Bohemit / i cili kurre, kurre nuk e njohu ligjin") Pra, a eshte dashuria si nje zog apo nje blete qe merr nektar nga nje lule sa kenaqet dhe pastaj kur natyrisht magjia e kesaj luleje s'i duket me "magji"... thjesht shkon ne nje lule tjeter per te ngopur nepsin me nektar e keshtu me rradhe? (Ashtu sic shkonte Karmeni, nga nje i dashur tek tjetri.)
Per me teper, tek kjo qe sapo thashe me lart dua t'ju paraprij disave duke ju thene qe mos me keqkuptojne, sepse nuk behet fjale vetem per seksin, por per dashurine. Biles meqe jam ketu, mund t'ju paraprij dhe disa te tjereve qe duan t'i pergjigjen kesaj pyetjeje duke pasur ne mendje nje njeri specifik qe duan apo kane dashur, sepse aktualisht une po pyes per dashurine si dicka me vete, si koncept disi me abstrak.
Apo eshte dashuria dicka tjeter? Apo ndoshta dashuria eshte deshire per ngrohtesi, per harmoni, per te formuar nje shtepi tenden (ne kuptimin e berthames familjare), dhe pse jo deri diku nje deshire apo nevoje shpesh e pandergjegjshme e njeriut per te prokrijuar (femije)? A eshte dashuria nje prezence konstante ne jeten e njeriut dhe cfaredo qe te ndodhe ajo prape nuk te braktis, por ka deshire te te shoqeroje e te te jape mbeshtetje si ne gezimet, ashtu edhe ne hidherimet, veshtiresite apo pengesat qe te nxjerr jeta here pas here?
Cfare eshte pra dashuria?
Krijoni Kontakt