"ndermarrur një qendrim të lartë"= VENDIM I PALUHATSHEM
"pozicion të fortë qendrimi" vendimë paluhatshëm si pergjigjëje, apo reagim (nderhyrje) në politikë.
Si shembull: qeveria peruane ndermori nje VENDIM të rreptë ndaj opozites.
"ndermarrur një qendrim të lartë"= VENDIM I PALUHATSHEM
"pozicion të fortë qendrimi" vendimë paluhatshëm si pergjigjëje, apo reagim (nderhyrje) në politikë.
Si shembull: qeveria peruane ndermori nje VENDIM të rreptë ndaj opozites.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 13-11-2005 mė 05:15
Une kuptimin e fjales e di por pyesja se nese ka ndonje fjale ne shqipe e cila e zavendeson kete ne cdo moment.
Une nuk kam mesuar ne shkolle shqipe dhe per kete kerkova ndihme.
Nuk e di se a eksiston kjo fjale en fjaloret e shqipes?
Kjo fjale, ne kete forme perdoret ne shume gjuhe.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Po gjithe ato shpjegime me lart nuk te mjaftuan?Postuar mė parė nga iliria e para
Flm gjithsesi.![]()
Ju falmnderoj per sqarimet.
Une pervec kesaj mendoja se ka nje fjale te vetme ne gjuhen tone e cila e zavendeson kete ne cdo moment.
Shpesh huazojme fjale te huaja dhe per kete thash mos kemi dicka ne kete stil?
Shendet dhe faleminderi!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
#Postuar mė parė nga iliria e para
Eshte SJELLJE iliria dhe jo qendrim. Attitude eshte nje fjale aktive, ne levizje, dhe jo pasive, ne gjendje, sic eshte fjala QENDRIM. Shume fjale ne anglisht jane huazuar nga latinishtja, por e kane humbur ate kuptim qe kane patur ne ate gjuhe. Si p.sh, SIMPATICO me Simpathy etj etj etj
Attitude- sjellje por nenkuptohet gjithmone nje palo sjellje, nje sjellje e pakuptueshme se kujt i sherben. Ne STUDIM E SIPER KJO LLOJ SJELLJE. Dicka nuk shkon.
bad attitude- sjellje jo e frutshme, aktive dhe e demshme per te ardhmen. Fakt
right attitude- sjellje e frutshme, aktive dhe ne rrugen e duhur per te ardhmen. Fakt
Mendoj se eshte qendrim jo sjellje, ose te pakten nese do zgjidhje nje nga keto fjalet do ishte qendrim, pasi sjellja nenkupton nje veprim konkret qe ndodh, dhe para se te ndodhe eshte qendrim, e me pas sjellje.
Postuar mė parė nga kocollari
dhe sic e ke thene edhe vete, nuk perdoret vetem ne kontekstin negativ![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga diikush : 28-11-2005 mė 20:06
Krijoni Kontakt