Megjithese Moisiu ka thene nje te vertete te madhe (per te cilen e pergezoj) une mendoj se ai nuk duhet ta kishte bere kete deklarate per vete poziten qe mban. Ai duhet ta dije mire qe muslimanet ne kohet e sotme jane bere teper te ndjeshem per cdo gje qe ndodh me ta, qe nga bombat e metrove deri tek deklaratat e forumeve. Eshte nje periudhe reflektimi te thelle per islamizmin boteror kjo qe jetojme tani. Do kalojne ca kohe dhe myslimanet do rivleresojne pozicionet qe kane per te mos u futur ne konfliket me trecerekun e botes.
Edhe gjyshi im e nderroi fene para nja tre shekujsh. A u ofendova une nga deklarata e Moisiut? Absolutisht jo. Islami tek une ska asnje rrenje, dhe eshte nje fe qe une e trashegova me mbiemer jo me deshire. Te rrime shtrember e te flasim drejt, Moisiu tha te verteten. Kush ofendohet ose genjen, ose nuk e njeh mire identitetin e vetvetes.
Ne shqiptaret e morrem krishterimin atehere kur e morri gjith evropa. Ajo ishte feja jone derisa Osmanllinjte na detyruan ndryshe.
Edhe dicka tjeter. Eshte injoranca me e madhe qe thuhat nga vellezerit tane kosovare se po te jesh shqiptar i krishter je ose grek ose serb!! Hajde te kam rixha.
Eshte mire qe ne shqiptaret te nxjerrim statistika te sakta per numrin e myslove ne shqiperi. Me duket se ky numer eshte teper me i vogel se ajo 70% qe permend Evropa.
Eshte mire qe komuniteti musliman te mos flase edhe ne emrin tim edhe te shume shqiptareve te tjere qe as kemi me te voglin interes per muslimanizmin. Ma do mendja qe edhe kerkesa per falje ndaj Moisiut vjen nga ata shqiptare te shkolluar shkretetirave arabe. Myslimanet tradicionale shqiptare nuk jane kaq te ndjeshem dhe paranoike.
Krijoni Kontakt