me vjen mire qe e ke sensin e kerkimit te faljes..jo shume shqiptare e kane kete ndjenje..megjithate ka nje fjale populli kur thote '' i ra vlera shuplakes perderisa doli fjala me fal ''.. fjala vret me shume se plumbi dhe nuk mjaftojne as 100 falje per kete..megjithese une nuk e mora seriozisht ate qe prure ti...
.Mendim qė nuk e kam lexuar nga ju Øderim me tani nė kėtė temė
pse duhej ta thoja kili..mua nuk me ben pershtypje fare kjo puna e toponimeve..keq me vjen per nje toponim qe nje pushtues apo nje pushtet e ka ndryshuar dhunshem..ama per ato toponime qe jane qindra vjeqare nuk me ka bere pershtypje asnjehere..mua me shume me bejne pershtypje nderhyrja e njerezve ne te drejten themelore te njeriut qe eshte pavaresia e tij..kjo eshte me shqetesuese..e thash edhe me siper qe nuk qalon gomari nga veshet..kemi gjera me te rendesishme per te diskutuar se sa punen e toponimeve..eh ne akoma nuk kemi shtete te forta shqiptare e na bie ndermend se si quhet nje lagje apo nje fshat..luks i tepert...
nuk reaguat ne komentet e mia pse une nuk paskem thene se duhen ndryshuar toponimet sllave kili.nuk reagove as ti e as ilirjani per kete fakt..ju ju djegu fakti qe ju vura ne dukje manine per patriotizem tendin dhe te shume forumnistave ketu ne forum..ju vura ne dukje tema pa lidhje per ate cka bejne te tjeret apo per ate se cka duan te tjeret..ju vura ne dukje faktin qe nese dikush mendon ndryshe nga ju ( jo veq ti por shume si ti ) menjehere e etiketoni armik i popullit , antishqiptar serbofil apo grekofil apo internacionalist..nuk guxon njeriu te thote se pelqej dicka serbe apo greke apo marsiane se menjehere vijne epitetet..ja pra me shume ju djegu kjo gje se sa ajo qe argumentova rreth ndryshimeve topografike..dhe menjehere ne sulm..nuk ben keshtu kili..mesohuni me diversitetin e mendimeve...
sigurisht qe kushtetuta eshte diktat i dashur por mos harro se shoqeria njerezore ka rregullat mbii te cilat ndertohet e zhvillohet ..dhe nje nga rregulloret eshte edhe kushtetuta..por kushtetuta nuk merret me toponimet e as me barbarizmat..
nejse....
Krijoni Kontakt