Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 80
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    me vjen mire qe e ke sensin e kerkimit te faljes..jo shume shqiptare e kane kete ndjenje..megjithate ka nje fjale populli kur thote '' i ra vlera shuplakes perderisa doli fjala me fal ''.. fjala vret me shume se plumbi dhe nuk mjaftojne as 100 falje per kete..megjithese une nuk e mora seriozisht ate qe prure ti...

Mendim qė nuk e kam lexuar nga ju Øderim me tani nė kėtė temė
    .

pse duhej ta thoja kili..mua nuk me ben pershtypje fare kjo puna e toponimeve..keq me vjen per nje toponim qe nje pushtues apo nje pushtet e ka ndryshuar dhunshem..ama per ato toponime qe jane qindra vjeqare nuk me ka bere pershtypje asnjehere..mua me shume me bejne pershtypje nderhyrja e njerezve ne te drejten themelore te njeriut qe eshte pavaresia e tij..kjo eshte me shqetesuese..e thash edhe me siper qe nuk qalon gomari nga veshet..kemi gjera me te rendesishme per te diskutuar se sa punen e toponimeve..eh ne akoma nuk kemi shtete te forta shqiptare e na bie ndermend se si quhet nje lagje apo nje fshat..luks i tepert...

nuk reaguat ne komentet e mia pse une nuk paskem thene se duhen ndryshuar toponimet sllave kili.nuk reagove as ti e as ilirjani per kete fakt..ju ju djegu fakti qe ju vura ne dukje manine per patriotizem tendin dhe te shume forumnistave ketu ne forum..ju vura ne dukje tema pa lidhje per ate cka bejne te tjeret apo per ate se cka duan te tjeret..ju vura ne dukje faktin qe nese dikush mendon ndryshe nga ju ( jo veq ti por shume si ti ) menjehere e etiketoni armik i popullit , antishqiptar serbofil apo grekofil apo internacionalist..nuk guxon njeriu te thote se pelqej dicka serbe apo greke apo marsiane se menjehere vijne epitetet..ja pra me shume ju djegu kjo gje se sa ajo qe argumentova rreth ndryshimeve topografike..dhe menjehere ne sulm..nuk ben keshtu kili..mesohuni me diversitetin e mendimeve...

sigurisht qe kushtetuta eshte diktat i dashur por mos harro se shoqeria njerezore ka rregullat mbii te cilat ndertohet e zhvillohet ..dhe nje nga rregulloret eshte edhe kushtetuta..por kushtetuta nuk merret me toponimet e as me barbarizmat..

nejse....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 09-06-2011 mė 17:46
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466

A duhen ndryshuar emrat sllave te toponimeve shqiptare?

Une jam per ndryshim te emrave te toponimeve sllave.. ama jo te behen shqiptare a ilire, kategorikisht jo. Anglisht per mendimin tim do te ishte me se miri t'ja fusim emrat.. ose ne ndonje gjuhe tjeter, varesisht prej tregut dhe po e spjegoj pse.
    Na shqiptaret jemi duke e shitur cope cope Shqiperin dhe trojet e deritashme shqiptare dhe jemi ne asimilim e siper, mjaft te shpejte. Kush beson diqka tjeter e rren vetveten, mue jo. Prandaj do te ishte mire qe ta pergadisim terrenin me heret, ta hulumtojme tregun kush eshte i interesuar.. dhe ne baze te te interesuarve t'ja leme edhe emrin. Nese vetem shkijet e greket jane te interesuar s'kemi c'te bejme, do ja lame emrat ashtu si jane ku jane sllav, e ku nuk jane ti ndryshojme ne sllavisht. Une thash anglisht.. duke deshiruar qe anglo-amerikanet te jene pronaret e rinj, per kete arsye.
    S'kemi qka ta lodhim kryet ma per Shipni a per toponime shqipe-ilire, eshte humbje kohe dhe zhvleresim i mallit, praktikisht.
    Ne jemi te destinuar te asimilohemi, ne mos sot neser, eshte deshira e krejt botes dhe nuk kemi kapacitet te mjaftueshem t'i perballojme. Vetem Adem Jasharat mund t'ja kthejne kahjen ketij kapitullimi te turpshem. Ata nuk jan ma, tjere nuk kemi.
    1+1=2, eshte shume e thjeshte, shikone historine.
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

Po i ndryshuam keto vendemra, ndoshta do duket pak si shovinizem. Por nese ekziston nje emer me i lashte sesa ardhja e sllaveve, edhe emri eshte Shqip, atehere pse te mos kthehet emri i vjeter, do ishte me mire.
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    Po i ndryshuam keto vendemra, ndoshta do duket pak si shovinizem. Por nese ekziston nje emer me i lashte sesa ardhja e sllaveve, edhe emri eshte Shqip, atehere pse te mos kthehet emri i vjeter, do ishte me mire.
    kliko ne google map dhe do shohesh se kosova ne toponime duket si e huaj ne token e vet
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

shkruan tani 26;
    A duhen ndryshuar emrat sllave te toponimeve shqiptare?

--------------------------------------------------------------------------------
    Po mire at'here, le ti shuajme keto emra, po ne ē'gjuhe do ti veme, pasi qe ne shqip pak si e veshtire, pasi do te grindeshim me keq se ne parlament...
    hall minja mire e ka, ne gjuhen qe eshte me ne treg sot, po si t'ja bejme ne te mjeret qe s'ja kemi idene kinezēes...!
    Po pse edhe me emrat e fshatrave do merremi, po pse nuk ju shqeteson fakti qe jane duke u boshatisur, ne kuptim demografik, ka nje mergim progresiv qe te le pa fjale...
    E kujt do ti hynte ne pune pastaj emri i nje fshati kur ne ate fshat ka vetem banues fantazma dhe sorrat vertiten mbi germadhat......
    Por perseri jam dakort me tanin 26, me simpati per moshen ) ja sa per te provuar qe jam i nje mendimi po filloj une me nje emer qe te vret veshin, elbasan, le ti a veme si ne origjine...
    Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arbereshi_niko : 18-06-2011 mė 18:05
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Tema eshte shume e bukur dhe koherente , gjithkush qe i thote vetes shqiptar nuk ka asnje medyshje qe emrat sllave, dhe turq duhet te ndryshohen dhe te vendosen emrat e vjeter ilire ose aty ku nuk dihen te vendosen ne gjuhen shqipe. . Kjo mund te behet ose me referendum ose me ane te pushtetit vendor .
    Per kuptimin e emrit El-basan vjen nga arabishtja qe do te thote -vura dore. Emri i vjeter i Elbasanit eshte Skampa , Skampius, Skampini. Qe ketej rrjedh dhe emri i lumit Shkumbin.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Dikur, kam hapur nje teme me emra fshatrash te cuditeshem......solla disa emera ,por me vone shume forumiste sollen te tjere shembuj emra fshatrash ku nje pjese e tyre ishin teper qesharak.
    Shumica e toponimeve jane ne hartat e vjetra dhe ato thjesht mundet te rivendosen sic kane qene shqip,ndersa te tjerat ato sllavet apo turke duhen hequr detyrimisht.Mos u trembeni nga dekretet sepse edhe gjuha letrare qe ne perdorim ne te shkruajtur dhe ne te folur keshtu u be ........
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Ja psh. ti quajme penxhere, tenxhere, kazan, etj, por duke i shtuar han e stan prapa..., jo se keshtu ishin ne origjinen e vonet.
    Po ē'ju paska zen meraku me keto emrat, po pse nuk dalin vete banuesit e atyre fshatrave e te kerkojne me deshiren e tyre dhe vetvendosjen ua garanton ai qe zbret nga malet me frena dore....
    Ja dhe Neokastra, u ndryshua tani rradhen e ka Durresi, po e jap une nje mendim ( te me falin durresaket ), Ura e Daj Lanit ..., sipas deshires mund ti hiqet shtesa ure.........:-)
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    (Kishnica) do ishte mire t'i ndrrohet te merr emerin Kisha e Nikes
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-08-2011
    Postime
    145
    Mire do te qe te ndryshoheshin por si proces do ishte i gjate deri sa te nguliteshin ne shprehine e popullit

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  2. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  5. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •