Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 33
    Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882

Mjekë, gjinekologë, apo kasapë?

Sot jemi ne qejf e gjithe shoqeria, pasi njeri nga koleget tane u be me djale, dhe ti rroje dhe u befte mbret.

Por ja se cfare konstatova sot ne martenitetin e Tiranes:

Pafytyresia e perfitimit ndyn duart edhe me gjak,
    Ata qe nuk besojne te hapin kartoteken e martenitetit dhe te vene duart ne koke. 85% e nenave shqiptare qe lindin per here te pare duhet ti nenshtrohen operacionit per lindje,! pasi lindja normale eshte per eliten e femrave shqiptare, te cilat paguajne edhe per lindje normale dhe per nje fjale goje, ndersa femra e zakonshme shqiptare duhet ti nenshtrohet thikes sepse mjeku duhet shperblyer per punen e tij.
    Ne korridorin e martenitetit, kur cuam kete gruan e shokut tone na priten krahe hapur dy mjeke dhe disa infermiere. por...! me vone pame baterdine, Dy mjeket zune te ziheshin ne sy tone se kush do kryente operacionin sepse mjaftoi nje prekje me dore te thonin qe eshte per thike.
    Si tip investigativ qe jam shkova ne kartoteken e martenitetit dhe aty pashe akoma me tej se ku shkonte makuteria e ketyre mjekeve, perfitonin ne dy krahe, ne nje ane thernin dhe merrnin shperblime ne anen tjeter merrnin ilacet e ketij marteniteti te cilat s'dihet ku degdiseshin sepse cdo pacient i blinte jashte martenitetit vete, ilacet qe duheshin.
    Lind nje pyetje mese normale: Perse rreth 90% e femrave para viteve 1990 kryenin lindje normale dhe tashme jo, mos valle femrat shqiptare paten evolim fizik apo atrofizim fizik!!! Problemi me madhor qendron tek vete sistemi mjekesor i cili nuk zbaton 1/1000 e librit te shejte te Hipokratit dhe keta mjeke nuk do te silleshin ne kete menyre makabre.

Te luash me jeten e tjetrit me brisk ne dore vetem per disa kartomonedha dhe ne nje pozicion te shejte si mjeksia eshte Barbarizem.

Pra cfare jane keta, Mjeke, Gjinekologe, apo Kasape???.

Dito.

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anëtarësuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    Rastesisht e hodha nje sy si gjithmon jam kalimtar ne kete forum me pelqejn shum temat qe hapni .

Jan dicka ne realitet megjithse kam shum vitre qe jam larguar prej Shqipris me trup mendoj se me problemet qe qendrojn jam shum afer sa dhe vet them shum her si elam dhe si ukatandis .

Mevjen shum keq kur lexoj dhe degjoj veprime te tilla por fatkeqsisht pajtohem me mendimet dhe shkrimet edikouja qe sjell ketu ne forum .

Sigurisht qe mjeket ne SHtetin SHqiptar jan Kasap fatkeqsi emadhe per popoullin SHqiptqr .

Pardje Lindi Motra ime ne qytetin Sarandes djalin edyt ti rroj dhe me jet te gat por sigourisht qe dihet tashemme Operacion skemi cfar te thomi eshte emodes se sotme .

SHyqir qe jan mir eshendosh se sa per paraat te rrojme neve qe jetojme jashte kufive te atdheut dhe po japim gjak qe tq nxierrim ate pare kush po na eqan hallin .

SHendetin dhe kokat ne vend ithon nje fiale te urt popoullore

Me vjen shum keq qe ndodh keshtu por dicka qe nuk mund ta ndalojme kurajo dhe shendetin se parat asnje nuk jua pa prokopin te gjith mby tok ilan dhe ketu i vuajten edhe gjynahet as nje nuk ka shpetuar nga gjynahet ketu ikan lar qe te gjith ju uroj ti lajen edhe keta kasap njecik me shum se te tjeret

Faleminderit

♪ @)-/-- ♪ Maska e Kërçovare1
    Anëtarësuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afër...
    Postime
    222
    Dito, heren e pare desha te them t'ju rroje djali dhe e prifte e mbara!
    Oi sa keq... Une s'kam degjuar per keto cudira, por gjithcka eshte e mundur ne viset tona... Sa te pashpirte qenkan keta Mjeke!? Me te vertete Kasape. Si u tajtuaka keshtu femra?
    Shpresoj qe ti ke marre masa ne kete rast dhe nuk eshte kryer operacioni nese nuk eshte dashur. Une nuk e di si shkojne punet ne Shqiperi, por une mendoj qe kjo duhet shqyrtuar, te ndalohet sa me shpejt dhe keta Kasapet te marrin denimin e duhur. Ata vetem pse jane Mjeke mos mendojne se jane kushedikushi dhe mund te veprojne si te duan me trupin e nje tjetri?! Apo u duket se jane Perendi dhe ne te tjeret te verber dhe prone e tyre!?

Happiness is: ME & YOU ;)

Perjashtuar Maska e fejer_nagy
    Anëtarësuar
    18-08-2005
    Vendndodhja
    këtu
    Postime
    231
    Odeon_Relax aka 'Dito', nuk ke perse te habitesh. Fenomeni qe ke pershkruar me lart ndodh edhe ne boten perendimore. Domethene, edhe ne vendet e zhvilluara kapitaliste, shumica e femrave shtatzena i nenshtrohen te njejtes procedure. U caktohet nje date, nje dite, nje ore, kur do te kryhet operacioni qe tua 'nxjerrin' foshnjen; pra nuk presin qe femija te lind ashtu normalisht, sic thua ti.
    Sic e sheh, jo vetem 'nenat shqiptare' i nenshtrohen nje trajtimi te tille, po edhe 'nenat e tjera'.

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Odeon_Relax aka 'Dito', nuk ke perse te habitesh. Fenomeni qe ke pershkruar me lart ndodh edhe ne boten perendimore. Domethene, edhe ne vendet e zhvilluara kapitaliste, shumica e femrave shtatzena i nenshtrohen te njejtes procedure. U caktohet nje date, nje dite, nje ore, kur do te kryhet operacioni qe tua 'nxjerrin' foshnjen; pra nuk presin qe femija te lind ashtu normalisht, sic thua ti.
    Sic e sheh, jo vetem 'nenat shqiptare' i nenshtrohen nje trajtimi te tille, po edhe 'nenat e tjera'.
    Mos ja fut kot se s'eshte aspak e vertete qe u preferoka nga mjeket lindja me operacion perpara lindjes natyrale, dhe madje edhe dikur nje femer te doje vete te lindi me operacion, mjeket jane te detyruar ti thone rreziqet qe kjo mbart, vetem nese lindja normale eshte e rrezikshme kalohet te lindja me operacion.
    S'eshte çeshtje mode, thjesht shume femra mund te mendojne qe ne ate menyre evitojne dhimbjet, po ne ditet e sotme ka menyra te tjera per te evituar dhimbjet, nderkohe qe operacioni ka me shume demtime sesa te mira.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga fejer_nagy

Wow ne c'vend te botes e ke pare te ndiqet kjo metode ori cike ?
    Se me ckam pare dhe degjuar ne usa ky " fenomon " ose uri per $$$ nuk ekziston ne fushen e mjeksise ( ne fakt mos me keqkuptosh paguan qimet e kokes por te kane dhene opsione nga me te ndryshmet si health insurence per ta lehtesuar ) .
    Ti e ngaterron me Fenomenin qe po ndodh ne Shqiperi , ku me pare te thone - Nxirr $$$ dhe te shohin hmm helbete do e besh sot ..por me operacion se ashtu na leverdis neve .. se te zgjuar domosdo i bien lapsit pse mos te marr me shume pare kur me operacion merr 200 mije dhe per nje lindje normale merr ehh 100 .. si pak he ...

Jo mi jo eshte si nata me diten puna e lindjeve dhe materniteteve ne usa dhe ne boten kapitaliste , nuk te fut njeri me operacion dhe te te caktoje daten , oren dhe minutat kur ti nenshtrohesh thikes .. lol ( sorry po kjo me duket funny shume )
    I nenshtrohesh operacionit vetem nese je per operacion , kur ka probleme femija apo nena .. otherwise do i japesh vetes fuqi .... o burra ta nxjerresh natyral si ka qene dem-ba- ba- dem .. lol

Nejse ta bej story-n sa me shkurt , ne shqiperi jane kasape dhe kaluar kasapeve .. .mjere ato qe jane atje dhe i bie me u shtru ne spital !
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    C'jane keto informacione te gabuara qe i hidhni sa andej-ketej si pa te keq? Ne vendet Perendimore zor se gjen mjek qe te te beje operacion sepse askush nuk do ta marre persiper kete pune. Madje, duhet t'ia besh te ditur gjinekologut qe deshiron te lindesh me operacion qe te te drejtoje tek doktorri i duhur, perndryshe merret parasysh automatikisht qe ti ke deshire te lindesh natyral. Per lindjen natyrale, cdokush qe ka vajtur ne shkolle per mjekesi (edhe farmacistet) e kane te domosdoshme qe te dijne c'te bejne.

Tjetra qe mu duk e cuditshme te kjo tema -- si ore nuk benin operacion femrat para 1990? Une thashe se pas 1990 dolen keto femrat "muderne" qe deshen te lindnin pa operacion, te ndjenin dhimbjet e lindjes natyrale ne shpresa te nje lidhjeje akoma me te ngushte me bebin... (ehh! aman... lindja eshte mjaft graphic -- sa me te ngushte e do lidhjen me bebin?) Mendoja se para 1990 normalja ishte te lindje me operacion, 3-4 dite ne spital, te jepnin dhe kos pasi zgjoheshe nga gjumi... edhe kaq, shkoje ne shtepi. Me korrigjoni nqs e kam gabim. E me qe ra fjala per rregullsine e spitaleve, une di qe me kane ngaterruar nje here ne maternitet ( nje here qe e dijme)...

Fajin e kane ligjet shkel-e-shko. Populli eshte i painformuar dhe i shohin doktorret medeomos si shpetimtare (kane zgjidhje tjeter?), nderkohe qe opinioni i dyte nga nje doktorr tjeter (apo i trete, katert, pese...) duhet tu rekomandohet. Nuk eshte civilizim kur vijne e luajne me jeten tende e me jeten e femijes tend bashke. Keta te bejne mos besh femije fare. Po humbet endrra e te nisurit nje jete te re, e po zevendesohet me kercenimin e vdekjes. Po kthehemi prap ne 2 shekuj me pare, qe shtatzania nuk ka qene nje kohe e bukur per nje femer, por nje pritje e tmerrshme, 9 muaj ne ankth duke pyetur veten ne duhet te pregatiten per vdekje apo jete te re. Problemi tjeter eshte mungesa e profesionalizmit. Dmth profesioni eshte per hobi, e bejne kur u teket e si u teket, duke filluar qe nga politikanet qe dalin nga mbledhjet kot se deshen, deri tek ca zuska b'ythe-levizur qe nuk rrijne dot ulur ne banakun ku punojne (qofte zyre, banke, aeroport) dhe doktorre qe grinden ne sy te pacienteve dhe familjareve te tyre -- apo me keq, rast i vertete ky -- viti 1989, doktorre qe luajne shah ne dhoma te tjera nderkohe qe njera prej pacienteve te tyre qe sapo kishte lindur pati hemoragji dhe vdiq duke kerkuar ndihme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 31-10-2005 më 11:19
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Leila
    C'jane keto informacione te gabuara qe i hidhni sa andej-ketej si pa te keq? Ne vendet Perendimore zor se gjen mjek qe te te beje operacion sepse askush nuk do ta marre persiper kete pune.
    E ke gabim, mjeket ne perendim (if they had their way) te fusin ne thike sepse eshte me e lehte dhe me pak komplikime, per ta puna.

Dito si c'do gje tjeter ne Shqiperi duhet ta kesh ligjin me vete. Me vjen keq per kete realitet te eger.

i/e regjistruar Maska e ONI_LALI
    Anëtarësuar
    19-08-2005
    Postime
    2
    tu them te drejten ktu smirret vesh cfare behet nje thote me mire kshu nje thote mire ashtu qe mos te zgjatemi me shume puna eshte ktu se ne shqiperi te thajne nga gjepta edhe lindja me ane te operacionit eshte me e rrizikshme se lindja normale se me operacion mos te harrojme kemi shume hemoragji se nuk ehste se do heqim apendesitin lol edhe ne operacion ehste loja me jeten edhe gjinekologet ne shqiperi me qe thote ai qe ka hedh kte teme per diskutim ai eke ven re kte fack edhe eka hedh ktu per diskutim vetem e vetem per te thene qe gjinekologet e bejne kte pune vetem e vetem per ty thene qytetareve se kjo ehste nje pune e veshtire edhe do e mos duhet paguar mire ok kjo ishte e gjitha e duam shume ate shqiperi eshte e jona po perseri nga nje her ose shume her themi mire qe jemi jashte asaj se jeta atje te kushton vetem 2 lek kalofshi mire edhe gjithe te mirata

NUK BEHET SHQIPERIA ME SHQIPTARET

Nuk jane te gabuara fare ato informacionet ne lidhje me "thiken" qe ha dhe ketej nga perendimi. Menyre shume e mire per ta "vjele" sa me shume siguracionin qe ke - por edhe me pak lodhje (per doktoret) eshte sigurisht. Shoqja ime e punes ne qershor e beri vajzen ne te njejten menyre. Ishte caktuar data dhe ora e operacionit. Nuk ka nevoje te te kapin dhimbjet fare. Dmth bebi nuk ka asgje ne dore. Skandal! Nuk e di por mua kjo menyre artificiale dhe thjesht zhvatese me duket skandal e shkuar skandalit.
    Kam degjuar dhe histori te tjera si kjo. S'te mbetet vec te thuash qe mjeket e sotem jane kanibale. Leku ka shkaterruar dhe fashitur ate imazhin "humanitar" te tyre. Jane cdo gje tjeter pervecse humanitare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga green : 31-10-2005 më 16:15

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •