Close

Rezultati i Sondazhit: cila eshte sipas jush shenja e pare e gripit?

Votues
10. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • temperature e larte

0 0%
  • kolla

1 10.00%
  • rrjedhje hundesh

1 10.00%
  • dhimbje koke

2 20.00%
  • dhimbje muskujsh

6 60.00%
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
  1. #-9
    Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081

Cila është sipas jush shenja e parë e gripit?

Eshte me e sigurte qe kete sezon me grip ta presim te pergatitur.viruset e gripit ne fakt mund te hapin rruge drejt inflamacioneve pulmonare te shoqeruara me temperatura te larta qe jane te predispozuar moshat me te vjetra dhe te semuret kronike te tjeret nese do semuren me grip do ta mundin per rreth 7 deri 8 dite me ndihmen e cajrave,vitaminave dhe suprave.Kur antitrupat fillojne luften kunder virusit beni te pamunduren ti forconi ato.
    -duhet patjeter te shtriheni(gjendje shtrati) sepse mund te jape komplikime bakteriale.keshtu pasi simptomat paraqiten shtriheni ne krevat dhe rrini derisa temperatura trupore te kethehet ne normale.
    -temperatura me shpesh fillon e bjen per rreth dites se dyte ose trete.nese vazhdon me gjate dhe i semuri merr rende fryme thirrni doktorin.
    -kunder dhimbjes merrni ndonje analgjezik ose per uljen e temperatures ose me te dy efektet.
    -e rendesishme eshte te parandaloni dehidrimin.e rendesishme eshte te pini shume lengje frutash me permbajtje vitamine c.cajrat rekomandohen sidomos me kamomil ose trendafil te eger.nje limon i shtrydhur .
    -nje kolle e thate zakonisht e shoqeron gripin.qe veshtiresia ne fyt te zbutet eshte mire qe te jene te ngrohta pijet.poashtu ka shirupe per kolle qe duhet te perdoren.
    -perdorni ushqim te lehte sa te jete e mundur,gripi zakonisht ta heq oreksin por ju duhet te hani sa te mundeni qe te forconi organizmin ,prandaj hani supera,pini qumesht dhe ushqipe me permbajtje qumeshti.

Pra asnjehere mos harroni shume ,shume lengje.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

2. #-8
    ♪ @)-/-- ♪ Maska e Kërçovare1
    Anëtarësuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afër...
    Postime
    222
    Une mendoj qe shenja e pare e gripit eshte dhimbja e muskujve. Nuk e di a eshte e vertete por une per vetje nuk i preferoj shurupet per kolle sepse me duket qe sa me shume i perdor aq me shume behesh e mvarur nga to, pra ka gjasa te semuresh perseri se shpejti. Eshte me mire qe gripin ta luftosh ne menyre me natyrore. Kur une verej nje shenje te pare te gripit, zakonisht dhimje muskujsh, menjehere pi nje gote me uje me akull shume dhe limon te shtydhur ne te. Gjithashtu tentoj te haj ushqime te lehta sic i permendi miki_al2001. Dhe vetem aq, keshtu nuk i jap shanse gripit qe te vazhdoje veprimin e metejshem, perfundon aty ku fillon... LOL

Happiness is: ME & YOU ;)

3. #-7
    Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Them se fillon me dhimbje koke si shenja e pare e gripit dhe pastaj gjith trupi.

4. #-6
    . Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Dhembja e grykeve dhe etje per uje sapo ngrihesh ne mengjes...keshtu me troket ne dere mua..
    When in Doubt, Act Stupid!

5. #-5
    Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Po une qe kam nja shtate vjet qe nuk e njoh gripin, dhe nja 30 e kusur vjet qe nuk me dhemb koka, a jam ne rregull zoti doktor ? Apo zonja, se nuk po e marr vesh ketu kush eshte kompetenti...

Sinqerisht, kjo puna e kokes qe nuk me dhimbur kurre, me shqeteson pak. Me duket se s'kam asgje brenda... Nga nje ane mire, por edhe bosh aman nuk behet. Nje dite e perplasa koken tek puna, dhe shoket u habiten : ka rezonuar salla aty nja gjysme ore... au...au...au...au...au...au...au... Dhe pastaj u kujtuan qe isha shqiptar dhe filluan te qete punen

6. #-4
    ♪ @)-/-- ♪ Maska e Kërçovare1
    Anëtarësuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    ...aty afër...
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga oiseau en vol
    Po une qe kam nja shtate vjet qe nuk e njoh gripin, dhe nja 30 e kusur vjet qe nuk me dhemb koka, a jam ne rregull zoti doktor ? Apo zonja, se nuk po e marr vesh ketu kush eshte kompetenti...

Sinqerisht, kjo puna e kokes qe nuk me dhimbur kurre, me shqeteson pak. Me duket se s'kam asgje brenda... Nga nje ane mire, por edhe bosh aman nuk behet. Nje dite e perplasa koken tek puna, dhe shoket u habiten : ka rezonuar salla aty nja gjysme ore... au...au...au...au...au...au...au... Dhe pastaj u kujtuan qe isha shqiptar dhe filluan te qete punen
    LOL
    As une s'di dhimbje koke, por s'e di valle eshte normale. Zakonisht thone qe "Kur te dhemb koka, eshte mire, atehere e di qe ka dicka brenda." Shpresoj kjo s'vlen per rastin tone LOL. Sidoqofte, te shohim cfare do te thote doktori!

Happiness is: ME & YOU ;)

7. #-3
    Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    lum ai qe ka dhimbje thoshte nje profesor i imi i fispatologjise ne tirane kur na shpjegonte mekanizmin e dhimbjes ,viktor e quanin dhe e dini pse?sepse shume njerez ur kane dhimbje drejtohen tek mjeku.ka shume raste qe disa semundje shoqerohet me parestezi (mungese ndjeshmerie).kjo dmth se mungesa e dhimbjes nuk eshte e thene qe sje i semure pra ka dhe shenja tjera pervec dhimbjes.per dy parafolesit them qe ju skeni dhimbje sepse jeni te shendoshe kjo eshte e sigurt.pra mos e vrisni shume mendjen se do fillojne kokdhimbjet.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

8. #-2
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Zakonisht siptomat e para te gripit per mua jane :

Dhimbje koke , ose dhimbje trupi ( muskujsh ) dhe vazhdon me hundet e zena , apo teshtima .. apppppshiuuuu

Per kete vit sme ka zene akoma , ishalla sme ze , harron te vij te une se eshte i bezdisshem .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

9. #-1
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Merzia per t'u cuar ne mengjez per me u nis per fakultet dhe ajo shenja kur gjithmone je prane radiatorit per nxemje
    My silence doesn't mean I am gone!

Tirona ne zemrat tona Maska e ~Miracles~
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Vendndodhja
    Tek shtepia ime
    Postime
    31
    Harruat ethet. nder shenjat e para te gripit eshte temperatura e shoqeruar me ethe. Une per vete jam vaksinuar per kete dimer.
    temperatura e larte eshte varianti i pare qe kam vene,pra se paskemi harruar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga miki_al2001 : 29-11-2005 më 18:58
    Carpe diem!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gripi i derrit A/H1N1 (Swine Flu)
    Nga shigjeta në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 23-12-2009, 16:22
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Virus i gripit të derrave, alarm në Meksikë e SHBA
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 160
    Postimi i Fundit: 16-06-2009, 03:15
  4. ‘’Vaksina Kunder Gripit ‘’
    Nga new-man në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 16:10
  5. Shenja e Kryqit ne Testamentin e Vjeter
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-02-2003, 06:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •