A di ndokush te me tregoje ku te bej download programit qe ben te mundur kthimin nga VHS ne DVD
A di ndokush te me tregoje ku te bej download programit qe ben te mundur kthimin nga VHS ne DVD
Nje menyre eshte qe te blesh nje Video Capturing Card si puna e kesaj ketu
ATI All-in Wonder Radeon 8500DV http://www.ati.com/products/radeon8500/aiwradeon8500dv/
kushton nja $150. Kjo karta vjen me nje "video capturing software" pra shkarkon ne kompjuterin tend filmin nga VCR. Pasi e ke shkarkuar ne kompjuter, perdor software per ta kopjuar ne DVD, Nero Express eshte shume e lehte per tu perdorur per kete pune.
VHS ne DVD e thjeshte ~!~ NQS ke DvD RW bli nje kabell AUX lidhe nga VHS ne Kompjuter ! Nderkohe qe i jep PLAY ne VHS do dali ne ekran Filmi ! Beji Record me Movie Maker ! Pastaj me Nero shtyp Create DVD ! Merr kete qe sapo regjistrove ! NQS ke Neron me te fundit e Konverto Vete ne Format DVD NQS ske duhet te marresh nje konvertues nga Interneti ! Program i mire eshte dhe ROXIO 8.0 ! I Ben te gjitha Konvertimet Direkt ! SHNET ! GOOD LUCK !
Hajde qor ajde, qe te besh kete qe thua ti duhet te kesh nje capture card ( hauppage, ati dhe te tjera) ose nje video card me VIVO qe teknologji e ATI. Roxio eshte tek 7.5 jo tek 8.Postuar mė parė nga MUA-HHH
Arushe mos u lodh shume. Bli nje DVD rekorder dhe e ke te zgjidhur.
HMMMMMMMMMMMM shif mire aty ku je KERKO tek google ROXIO 8.0 dhe shif ca delPostuar mė parė nga master
![]()
Pyetje interesante kjo...Postuar mė parė nga arusha2
Si perfundim per ne fillestaret mund te na thoni se si te bejme nje gje te tille dhe ca na duhet te marim [pervec komjuterit, videos (VCR) dhe DVD]
Faleminderit.
edhe une kisha nje problem te tille para ca kohesh dhe e zgjidha duke blere nje aparature 300 euro por tani kane rene deri ne 180 ku ne njeren ane fut kaseten dhe ne tjetren dvd shtyp play ne vhs dhe regjister ne dvd e futja nja dy ore gjum kur te zgjohesh e ke te gjith ne dvd.
ciao
megjithese nuk jam i bindur se nje teme e tille mund te postohet nen piraterine kompjuterike po ju tregoj sa di.
Formati VHS eshte format analog dhe si i tille nuk mund te hidhet direkt ne kompjuter pa u konvertuar me pare ne format dixhital. Per kete konvertim ka disa menyra. Nje menyre eshte te blesh nje karte video (jo grafike) si pinnacle e cila eshte e pajisur me hyrje analoge te figures (RCA ose banane sic quhen ne zhargonin video). Pas instalimit te kesaj karte ne kompjuter me ane te nje video te thjeshte VHS mund te konvertohet video analoge ne format dixhital dhe te ruhet ne HD (capture). Per ta kthyer kete video pas montazhit dhe permiresimit te kualitetit te figures ne DVD ju nevojitet edhe nje DVD writer si p.sh. Asus DRW -0804P dhe nje program i thjeshte si Ulead dvd movie factory. Me nje program te tille mund edhe te beni montazhin dhe me pas shkrimin ne DVD. Mbani parasysh se video e dixhitalizuar prodhon faila te medhenj rreth 13 GB per ore video dhe nje HD i vogel tenton te mbushet shume shpejt plot.
Nese nuk deshironi te beni montazh te VHS-se apo te korrektoni kualitetin e figures se saj atehere zgjidhja me e mire eshte ajo e sugjeruar prej postuesit te meparshem per te cilen nuk nevojitet as kompjuteri.
Une kam nje video duale (DV-VHS) ku konvertimi dixhital i VHS behet automatikisht brenda saj dhe percillet ne kompjuter permes nje lidhje dixhitale te quajtur firewire dhe deri tani jam i kenaqur.
Tung!
Krijoni Kontakt