Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 45
    Comunicazione & Marketing Maska e Albmaster
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    REPUBBLICA ITALIANA
    Postime
    811

Post Emigranti Shqiptar Homoseksual

Nuk e kisha degjuar me pare qe dhe homoseksualet mund te merrnin statusin e Rifugiato ne Itali.

Un giovane albanese, Arben, 21 anni, ha ottenuto lo status di rifugiato, ai sensi dell' articolo 1 della Convenzione di Ginevra, perché omosessuale: in patria avrebbe rischiato la vita. E' il primo caso in Italia e uno dei primi in Europa. Il giovane vive ora nella provincia di Pistoia e conta di poter continuare gli studi e trovare un lavoro. La storia č stata resa nota da Bert d'Arragon, presidente dell'Arcigay della Toscana, e da Daniela Gai, assessore provinciale alle politiche sociali a Pistoia, dove č attivo da qualche anno un centro di antidiscriminazione che ha avviato le pratiche per la concessione del riconoscimento. "In Albania - ha spiegato Arben - l'omosessualitą non č punita dal codice penale, ma č come se non esistesse: non c'é informazione e i gay vengono pesantemente discriminati e non tutelati dalla legge". Arben, mentre era in Italia, ha ricevuto lettere di minacce, anche di morte, da parte dei suoi familiari. Scaduto il suo permesso di soggiorno, non se l'é sentita di tornare a casa e ha preferito rimanere in Italia, "Paese - dice - dove non ho mai avuto problemi e dove mi sento tranquillo". Dopo un periodo trascorso anche in un Cpt, ora, come rifugiato, puņ condurre una vita normale anche se non potrą pił tornare in Albania.

(ANSA)

Skandaloze...

Nuk po dine me se cfare po bejne ketu...cdo dite del dicka e re....
    Nuk kam degjuar ndonjeehre qe nje gay ta vrasin ne shqiperi...edhe pse mentaliteti i vyshkur shqiptar nuk e pranon akoma kete realitet te perditshem ne shoqerine e perparuar europiane!

Ju lutem jepni mendimet tuaja persaiperket ketij rasti te rrale!

Flm

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    E dija kete lloj ligji.
    Me shume mundesi ky ēuni nuk eshte homoseksual por e ka deklaruar kastile per te marre dokumentat, qe te mos e perzinin.

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anėtarėsuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Ore po ne qe nuk dime italisht si ta kuptojm kte na e perktheni dhe ne shqip ju lutem

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    ore 100 her esht then ne forum folni shqip se nuk dim te gjith italish sidomos kur hapni tema ose mos e hapni fare!!!!!
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ne pak fjale per ju qe nuk kuptoni italisht, nje emigrant shqiptar mbasi i skaduan dokumentet u deklarua homoseksual dhe kerkoi statusin e refugjatit ne itali sepse sipas tij rrezikonte jeten ne shqiperi per faktin se ishte homoseksual. Ky djali kishte thene gjithashtu se familja e tij e kishte kercenuar per vdekje.

Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    ou qenka extrem njoni...po esht homo ai apo ja ka fut kot sa per letrat ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ka mundesi t'je kete futur kot sa per letrat, sepse duket genjeshter aty ku thote qe e kane kercenuar me vdekje familja, eshte e vertete qe ne shqiperi nuk i shohin me sy te mire homot, por dyshoj se do e kene kercenuar me vdekje.

Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    e aman mos fol para kohe se ne shqiptaret vrasim baben dhe nonen aman se sonte nuk i dihet cfare nuk shikojme ne lajme....por dhe une them qe rre ai sa per letrat se kur na doli homo ai mbasi kur i skadun dokumentat e..sa na di byt... ne shqiptarve;-)

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anėtarėsuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    nuk ma ha mendja pse ai eshte homo ta kercenoj familja e vet me vdekja eshte nje budallallik kjo per mua......po te ishte femija im do e akceptoja se nuk kam cte bej shpirti dhe zemra nuk ma do kte gje por cte besh .......ate qe te ben femija nuk ta ben as perendija por kjo eshte realiteti

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2008
    Postime
    93
    keta jane gjera qe dihen , madje edhe ata qe aplikojne per ameriken kane me teper prioritet ata qe hiqen sikur jane homoseksuale.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •