Ajo qe u tha më lartë është e ditur, ç'kan bërë edhe më parë keta te rinjë dihet, ku për 14 korrikë të ketijë viti janë djegur më se 27 vetura vetem në bllokun tim, pra pa pasur trazira fare !
Dhe keshtu kjo ka hy si mesim i keqë ne gjeneratat e reja, djegja e veturave, si i vetmi aktë ndajë paknaqësisë se tyre, se s'kan ç'të bëjnë tjeter.
Në epoken e Miterandit qe nisur akcioni për kthimin e emigrantëve ne vendet e tyre, duke iu kompenzuar një shumë prej 30 000 euro, por nukë zgjati ¨shumë kohë se u hapen kufinjet dhe sa dilnin disa fishe më shumë hynin. Sot hyjn në francë më së 300 000 të huaj, përë të mbetur në vendë definitivishtë.
Pra po su muar një akcion i tillë, keto shtetet e europes do e psojnË shumë keq mbrenda 20 vite ku do ndeshemi me te vertetë me një guerrilla urbne...
E vetmja zgjedhje paqësore do ishte, kthimi paqësorë me pagesë, me një shumë te hollash te majme, ndoshta do pranonin te ktheheshin ne vendet e tyre. Kjo eshte e vetmja zgjidhje se te gjitha tjerat qojnë në piken e fillimit.
Mos harrojm se keta emigrant gati secili ka nga një shtepi atje nË vendet e tyre te origjines dhe ate e kan ndertuar ose blere me parat e ndihmave te shtesave te femijve. pra keta te rinjet e dijn shumë mirë se po erdhi deri aty, kan se ku te shkojn, ne shtepit e prindve te tyre, keshtuqe kan ku shkojnë, se po te mos kishin fare vend ku te shkojn besoj se as nuk kishin guxuar te silleshin ne kete menyrë.
Pra ata e kan rezerven e tyre atje e pune e madhe per letra te identitetit qe i kan françeze, ata veten se konsiderojn aq françezë si tjeret.
keto janë dy menyrat e daljes nga kriza qe po e kaplon europen dhe do e qesi ne dy gjunjet po nuk ndermorren masa sa më shpejtë përe Repatrima(rikthimin e tyre) me kompenzim, ku te rinjet besoj se do e gjejn vehten të barabartë dhe pa diskriminim vetem ne vendet e tyre, si spartakusat e kohes romake qe donin te ktheheshin por roma nukë i lejonte.
Krijoni Kontakt