Close
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 145
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ajo qe u tha më lartë është e ditur, ç'kan bërë edhe më parë keta te rinjë dihet, ku për 14 korrikë të ketijë viti janë djegur më se 27 vetura vetem në bllokun tim, pra pa pasur trazira fare !
    Dhe keshtu kjo ka hy si mesim i keqë ne gjeneratat e reja, djegja e veturave, si i vetmi aktë ndajë paknaqësisë se tyre, se s'kan ç'të bëjnë tjeter.

Në epoken e Miterandit qe nisur akcioni për kthimin e emigrantëve ne vendet e tyre, duke iu kompenzuar një shumë prej 30 000 euro, por nukë zgjati ¨shumë kohë se u hapen kufinjet dhe sa dilnin disa fishe më shumë hynin. Sot hyjn në francë më së 300 000 të huaj, përë të mbetur në vendë definitivishtë.
    Pra po su muar një akcion i tillë, keto shtetet e europes do e psojnË shumë keq mbrenda 20 vite ku do ndeshemi me te vertetë me një guerrilla urbne...
    E vetmja zgjedhje paqësore do ishte, kthimi paqësorë me pagesë, me një shumë te hollash te majme, ndoshta do pranonin te ktheheshin ne vendet e tyre. Kjo eshte e vetmja zgjidhje se te gjitha tjerat qojnë në piken e fillimit.
    Mos harrojm se keta emigrant gati secili ka nga një shtepi atje nË vendet e tyre te origjines dhe ate e kan ndertuar ose blere me parat e ndihmave te shtesave te femijve. pra keta te rinjet e dijn shumë mirë se po erdhi deri aty, kan se ku te shkojn, ne shtepit e prindve te tyre, keshtuqe kan ku shkojnë, se po te mos kishin fare vend ku te shkojn besoj se as nuk kishin guxuar te silleshin ne kete menyrë.
    Pra ata e kan rezerven e tyre atje e pune e madhe per letra te identitetit qe i kan françeze, ata veten se konsiderojn aq françezë si tjeret.

keto janë dy menyrat e daljes nga kriza qe po e kaplon europen dhe do e qesi ne dy gjunjet po nuk ndermorren masa sa më shpejtë përe Repatrima(rikthimin e tyre) me kompenzim, ku te rinjet besoj se do e gjejn vehten të barabartë dhe pa diskriminim vetem ne vendet e tyre, si spartakusat e kohes romake qe donin te ktheheshin por roma nukë i lejonte.

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Citim Postuar më parë nga oiseau en vol
    France ekziston nje racizem kulturor. Nuk ka as racizem per shkak te ngjyres, apo gjuhes qe flet, por thjesht francezet kane deshire qe te respektohen ne shtepine e tyre nepermjet respektimit te kultures se tyre.

Kush te ndalon ketu te regjistrohesh falas (kur je i papune) ne nje biblioteke dhe te lexosh per te hapur horizontin tend ? Asnje. Bile te nxisin.

.
    E kush te tha ty qe kultura e francezeve eshte me e mire se kultura e te tjereve.
    Francezet nuk jane vetem kunder emigranteve; ata jane kunder te gjitheve, anti-amerikan, anti-turk, anti-gjerman, anti-arab, anti-shqiptar etj, etj.
    Per ato bibliotekat falas edhe ne kohen e Enverit shkollat ishin falas, drita elektrike falas, ç'do gje ishte falas por çe do qe perfunduam rrugeve te botes.
    Ajo qe po i kerkohet sot Frances eshte ti konsideroje qytetaret e vet si te barabarte.
    Eshte i vertete fakti qe ata qe kane origjine te vertete franceze nuk jane rraciste, ata i mbeshtesin keto revolta,ata e dine qe pas ketyre revolteve fshihet nje ndryshim i madh.Rracistet e vertete jane ata qe kane para 70-80 vjetesh prej Rusie, Portugalie, Greqie, Turqie etj, etj.
    Njof shume shqiptare qe sapo marrin dokumentat ne France behen rraciste dhe jane per largimin e atyre pa dokumenta.

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Citim Postuar më parë nga qafezezi
    Njof shume shqiptare qe sapo marrin dokumentat ne France behen rraciste dhe jane per largimin e atyre pa dokumenta.
    Eh sikur te varej nga ne kjo pune!! Pse kuvendon per lume a derebardhe!

Keta "shum Shqiptaret" jane te detyruar ta fillojne jeten nga A-ja dhe
    shumica hapat e para i hedhin ne lagje me shumice derrmuse te huajsh.

Sa per dijeni, ne dokumentat e mija emri i personit te firma eshte "Abdullah ...".
    Kursin e ferngjishtes falas ma ka dhene "Jameli" (Xhemali) nga Maroku.
    Pegjegjsat e gjithe hoteleve te shtetit nga kam kaluar ne muajt e pare kane qene
    arabe. Kerkesen per shtepi ma ka trajtuar nje arab dhe per te thene te
    verteten, nqs s'do kisha futur nje mik francez, ky arabi kishte ndermend te
    ma jepte shtepine pas 10 vjetesh. E gjeta dhe shtepine, pergjegjesi i
    godines arab (Abdelkaderi), i cili ka nje antipati te theksuar per lindoret
    (qe ju marin punen dhe vendet e shtepive arabeve): bota perseprapthi!!!
    Mos te flas pastaj per lagjen rreth e rrotull, ku arabet jane duke shnderruar
    lokalet e bistrote ne librari Islamike, qebabtore, rroba te gatshme; ferexhe,
    hixhab ... Per te gjetur nje lokal jo-hallall, ku mund te pish nje gote birre
    duhet te shkosh nga lagjet e francezeve jo-hallall.
    Pastaj fillon puna, shefi Rashidi, nen-shefi Saidi, mes kolegeve kam,
    Hakimin, Muhametin, Mehdiun, Omarin etj .. çuna shume korrekt, qe
    kane bere shollen kur ishte per te bere, kane diploma inxhinjeresh
    e manaxheresh, kane ikur nga lagjet popullore dhe kane marre
    shtepi ne ato te "mirat" mes francezeve? (pse nje arab korrekt nuk
    do te qendroje mes arabeve te tjere?!).

Bera ca konstatime te kapura cep mbas cepi pa ndonje lidhje ashtu si
    parafolesi. Thjesht per te treguar se problemi eshte shume me kompleks
    dhe se thjesht me konstatime mund te nxjerresh ç'perfundim te duash.

shendet e te mira!

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Lightbulb

Re: Postimi #86 ; *Përndezja E Paralagjeve Në Francë*

Atë që e shkruan Dr.Muhamedin Kullashi,në mënyrë të ngjashme e deklaroi para ca ditësh edhe Dr.Stefan Collignon.

- Dr.Stefan Collignon është Profesor në The London School of Economics and Political Science dhe në Harvard University(Visiting Professor).

Ndodhi të ngjashme kishte edhe më parë ... Brixton në Angli më vitin 1981, por edhe në SHBA në vitet e 60-ta ... !!!

PrInCiPiEl
    Ndryshuar për herë të fundit nga PrInCiPiEl : 13-11-2005 më 11:51

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Keto trazira nuk me kan befasuar aspak ...bile ja jepi edhe pak kohe kur te fillojne ne Hollande- Pse?? ..sepse para disa javesh shteti Hollandes ka proposuar disa ligje teper te forta per emigrantet/njerez spisifik nen fene Islamike! Duke pasur parasyshe qe ky shtet eshte me liberali (rreth 60% jane te huaj/turk etj) edhe te mari masa kaq ekstreme..cudi! Ligje me kryesor nga disa nga idete eshte - Ndalimi i veshjes se Budhkas ne vende publike...

Sa per Frances (me te vertete nuk kam simpati) per qeverine e ketij shteti, nuk me pelqen rezhima qe ato perdorin- kundra te ardhme ne ate shteti. Fakti qe i hedh te gjith ne 1 thes- nuk zgjedh problemin... do vjeri 1 kohe ku nga pesha ai thes so hapet...
    Ashtu si futja e tyre ne burg- nuk eshte 1 nga pergjigjet e ketyre problemeve...
    How can she fall, if there is no one there to catch her

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049

Franca kerkon zgjatje te ligjit te krizes

Qeveria franceze do t'i kërkojë parlamentit të zgjasë afatin e qëndrimit në fuqi të ligjit të gjendjes së jashtëzakonshme.

Ligji u rivu në fuqi të mërkurën e javës së kaluar për të përballuar trazirat që shpërthyen në lagjet e varfëra të vendit.

Deputetëve do t'u paraqitet të martën projekligji ri, me anë të cilit do të kërkohet që masat të mbeten në fuqi deri në vitin 2006.

Ato do t'u mundësojnë autoriteteve që të ushtrojnë kompetencat që u jep ligji i gjendjes së jashtëzakonshme për tre muaj, nga 12 ditë që parashikohen në ligjin aktual.

Trazira në rënie

Trazirat në zonat e populluara kyresisht nga arabë dhe afrikanë etnikë, po vijnë në rënie.

Megjithatë, gjatë natës duke u gdhirë e hënë pati prap probleme në zona të caktuara.

Franca është ende në krizë pasi ka përjetuar për dy javë e gjysëm trazirat më të mëdha në disa dhjetëvjeçarë.

Një zëdhënës për qeverinë thotë se kabineti ka vendosur t'i paraqesë parlamentit një projektligj për të zgjatur deri në tre muaj kohën e qëndrimit në fuqi të ligjeve të gjendjes së jashtëzakonshme të vëna në fuqi javën e shkuar.

Paketa ligjore iu mundëson autoriteteve lokale të aplikojnë masa të rrepta sigurie, mes tyre ndalimqarkullimin dhe ndalimin e grumbullimeve publike.

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Gjendja eshte qetesuar ne France megjithese gjate dy neteve te fundit u dogjen 570 makina, pa pemendur edhe demet e shkaktuara neper objekte te ndryshme publike.
    Nje polic i cili u burgos per arsye se qelloi nje revoltus u lirua sot nga burgu ku ishte izoluar tre dite me pare.
    Parlamenti do shtyi ndalim-qarkullimin per tre muaj te tjerte.Qeverria franceze ne fakt i trembet festave te Vitit te Ri.
    Gjithashtu parlamenti evropian mund ti akordoje 60 milione euro Frances per te varferit.
    Megjithese aktet e dhunes te gjithe i denojne, shumica e francezeve nuk eshte kunder te rinjeve qe u revoltuan ditet e fundit.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Le qe ka ndodhur ne francë por tani edhe tere europa do te veproje njesoj ndaj te huajve se e vertete eshte, gota eshte mbushur !

Askush nuk guxon te japi shifra e statistika se sa do kete emigrant afrikan e aziatike brenda 30vitesh !
    prandaj une u kisha lutur atyre politikajve tane qe te punojn aty ku jane dhe mos te levizin shume me sovranitetin e Shqiperise gjoja pere hir te pranimit ne europe, se pere mua kjo eshte nje kurthe e rrezikshme pere neve qe jemi popull i vogel....
    me duket qe u kuptuam me kaqë apo jo !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 14-11-2005 më 16:57

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga qafezezi
    Megjithese aktet e dhunes te gjithe i denojne, shumica e francezeve nuk eshte kunder te rinjeve qe u revoltuan ditet e fundit.
    Kjo bie ne kundershtim me statistikat ku sipas te cilave, 57% e franceze perkrahin Sarkozy.

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Kjo bie ne kundershtim me statistikat ku sipas te cilave, 57% e franceze perkrahin Sarkozy.
    Te jesh me Sarkozin nuk do te thote te jesh kunder te diskriminuareve ne France.Personalisht jam me te dy krahet.Po te shohesh shume intelektuale ne France jane kunder rracizmit, per nje France modrene, kunder politikaneve qe dalin nga shkolla enarke.
    Sarkozy eshte politikan modern qe do ti duhet Frances.Ishte ky qe kerkoi te drejte votimi per emigrantet e Frances disa dite me pare.Eshte ky qe kerkon te luftoj papunesine.
    Por ç'fare do te jete Franca pa rinine e saj.Mos harro se Franca ka shume pleq dhe pa femijet e emigranteve ajo do te zhduket.
    Francezet jane te merzitur pa mase me presidentin, kryeministrin qe s'kane bere asgje perveç mashtrimeve.

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lojë me Emra, Qytete, Shtete, Filma, kafshë, Sende!
    Nga Erlebnisse në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 607
    Postimi i Fundit: 10-10-2015, 13:27
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Mbushen hidrocentralet, përmbyten qytete e mëdha
    Nga white-knight në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:11
  4. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  5. Epidami dhe Dyrrahu, qytete ilire
    Nga Albo në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-07-2005, 16:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •