Miliona çifte britanike po rrezikojnë shëndetin e marrëdhënies së tyre duke mos kaluar kohë cilësore me njëri-tjetrin.
Megjithë diskutimet për "balancim të jetës me punën", një studim i detajuar i më shumë se një mijë personave të rritur që punojnë dhe jetojnë së bashku tregoi se një në pesë vetë tashmë është shumë i zënë me angazhimet në punë, saqë ata kalojnë javë të tëra pa kohë cilësore me njëri-tjetrin.
Studimi i komisionuar nga At Home Society - një organizëm i ngritur me qëllim inkurajimin e çifteve të kalojnë më shumë kohë bashkë, tregon se mbi 30% e forcës punëtore në Britani nuk kalon vetëm '9 deri në 5' në punë, por '9 deri në 8'.
Sipas autorit të studimit, çiftet që nuk kanë mundësi të kalojnë "kohë cilësore së bashku" seriozisht rrezikojnë shëndetin dhe jetëgjatësinë e marrëdhënies së tyre".
Cili është mendimi juaj për këtë çështje? Sa kohë cilësore kaloni ju me njëri-tjetrin apo me njerëzit më të dashur që keni?
Do të donim të dinim përvojat tuaja apo rrugët që keni zgjedhur për të forcuar marrëdhëniet në familje me fëmijët apo të dashurit tuaj.
Burimi: bbc.co.uk/albanian
Krijoni Kontakt