Me kete skam asnje problem, ashtu mendoj dhe une. Por gjithashtu mendoj se edhe nese nuk jane te kufizuara nga shoqeria ku jetojme (dmth. qendrimi im patjeter qe mund te jete i ndryshem ose dhe i kundert me qendrimin e te gjithve ne shoqerine ku jeton per momentin), jane te formuara nen efektin e botes se jashtme, dhe une ketu shtova dhe nje shoqeri ku mbase nuk jetojme, por kemi jetuar dikur, ose kemi pasur kontakt. Duhet te sqaroj qe me kontakt kuptoj edhe nje rrjedhe sado te vogel mendimesh. Gjithashtu e quajta te jashtme, ēdo gje qe vjen nga Zoti, shkurt nuk i lashe asgje njeriut.Postuar mė parė nga Veshtrusja
Diskutimet per te drejten dhe te gabuaren, jane te nevojshme nese duhet te ndjekim burimin, origjinen e zgjedhjeve qe ben njeriu (pra kane lidhje me identitetin).
Qe nga thelbi dhe deri tek detaji me i vogel jemi sa te ndryshem aq edhe te ngjashem.
Kerkoji rrenjet e ketij dimensioni te identitetit tend dhe mblidh mendjen sa s'eshte vone.![]()
Le ta quajme kapitull edukues te mbyllur (qe duhet rilexuar kur te kem kohe) meqe paskemi kaluar tek Ekzistenca.
Nga leximi i pare (rileximet dhe komentet me vone se ka nje mungese te dukshme kohe ketej) i shkrimeve te Zogut mund te them qe jane interesante, kerkojne nje rilexim dhe te tundojne te shkruash.
Shkrimet e Cupke pe Korce interesante por sidomos shembulli i perdorur eshte mjaft sqarues.![]()
Krijoni Kontakt