Close
Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 268
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Mund te jete ajo qe thua ti po ama un ne 15 vjet qe jam ne greqi athina eshte quajtur athine dhe asnjeher theonoi po keshtu dhe sta arxaia ellinika.
    Une nuk thashe se Athnia eshte quajtur Theonoi por thashe c'do te thote ky emer (sipas Platonit). Te dhashe edhe referencen ku do ta gjesh).

po ashtu dhias eshte quajtur dhias dhe jo eudia.
    Edhe ketu keqkuptove. Nuk them se Dhias u quajt eudhia por jane fjale me te njejten origjine.

eshte flamuri i bizantit i cili u trashegua nga shqiptaret me skenderbeun te cilit asnje shtet nuk mund ti thoshte jo per flamurin. a mund te dal ne perfundim qe ne kishim lidhje me bizantin dhe mitologjin???
    Flamurin bizanti e trashegoi nga Romaket se Perandoria bizantine ishte pasardhese e perandorise Romake.

Jo, ky perfundim nuk mund te dale, vetem se edhe shqiptaret ishin te neneeshtruar te Bizantit

Shqiptari Maska e J-X
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Ne Kasolle
    Postime
    121
    keshtu qe keto fjale si baze {dhia, athina} nuk kane asnje kuptim ne greqisht.

Lyco Jay

Shqiptari Maska e J-X
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Ne Kasolle
    Postime
    121
    e pse nuk mund ta quash qe shqiptaret ishin pasardhesit e bizantit kur bizanti e trashegoj nga romaket flamurin???

Lyco Jay

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    keshtu qe keto fjale si baze {dhia, athina} nuk kane asnje kuptim ne greqisht
    Si e nxore kete perfundim??? Nuk ta shpjegova me se miri c'do te thote c'do fjale ne greqisht???

e pse nuk mund ta quash qe shqiptaret ishin pasardhesit e bizantit kur bizanti e trashegoj nga romaket flamurin???
    Nuk e trasheguan shqiptaret por familja e Kastrioteve. Princet e tjere kishin flamuj te tjere. Shqiptaret e trasheguan nepermjet Kastriotasve.

Por harron se edhe Ruset, Austriaket, Serbet e kane 'trasheguar' shqiponjen dy-krenare? Keta donin te tregonin se ishin pasardhes te bizantit prandaj e morren. Shikoji me vemendje stemat e ketyre shteteve dhe do kuptosh.

i/e regjistruar Maska e King_Gentius
    Anėtarėsuar
    24-11-2004
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    485
    Citim Postuar mė parė nga J-X
    Mund te jete ajo qe thua ti po ama un ne 15 vjet qe jam ne greqi athina eshte quajtur athine dhe asnjeher theonoi po keshtu dhe sta arxaia ellinika.

po ashtu dhias eshte quajtur dhias dhe jo eudia.

sipas mitologjis dhia mori nje shqiponje nga lindja nje nga perendimi dhe i bashkoj te dyja keto duke bere shqiponjen dy krenare. si mund ta shpjegosh kete? eshte flamuri i bizantit i cili u trashegua nga shqiptaret me skenderbeun te cilit asnje shtet nuk mund ti thoshte jo per flamurin. a mund te dal ne perfundim qe ne kishim lidhje me bizantin dhe mitologjin???

Mos e ke fjalen per shqiponjat qe fluturuan ne drejtime te kunderta te botes dhe u takuan mbi Delfous? Apo ja futa dhe une kot?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Mos e ke fjalen per shqiponjat qe fluturuan ne drejtime te kunderta te botes dhe u takuan mbi Delfous? Apo ja futa dhe une kot?
    Kete ka keqkuptuar...

Shqiptari Maska e J-X
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Ne Kasolle
    Postime
    121
    mbase e kam un gabim per flamurin. Por per punen e dhias dhe athinas nuk me dhe nje perkthim por me dhe per dy fjale te tjera. qe ngjajne me to. une te thash qe dhia edhe athina jane quajtur ashtu qe nga arxaia, dhe nuk jane quajtur ndryshe apo e kam gabim?? sepse si fjale athina me theonoi nuk ka lidhje.

Lyco Jay

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    ta tregova pse ke gabim dhe ti dhash shpjegimet si emri Athina u be Theonoi.

Edhe Dhias ta dhash kuptimin edhe Athina.

Ne qofte se do te kundershtosh, kundershto me argumente.

Shqiptari Maska e J-X
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Ne Kasolle
    Postime
    121
    ne rregull e mbyllim temen e mitologjis per momentin.

a e mbeshtet mendimin tim qe greket dhe shqiptaret kane qene i njejti popull deri ne vitet e perandoris otomane dhe pastaj u ndane per arsye te besimit fetar?

Lyco Jay

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    a e mbeshtet mendimin tim qe greket dhe shqiptaret kane qene i njejti popull deri ne vitet e perandoris otomane dhe pastaj u ndane per arsye te besimit fetar?
    Nga ana politike kane qene qe te dy popujt nen perandorine Bizantine.

Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Armiqtė e shqiptarėve: Nė kėrkim tė themelit tė politikės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  4. Shqiptaret, sa kokeforte
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 18:55
  5. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •