I dashur GL Branch e kam lexuar artikullin per Durresin qe po me bashkangjit. E verteta eshte se durresi quhej Epidamnos, emer grek dhe jo Ilir pasi grekerit e krijuan sic thote Thukididis ne librin 'Istorie' qe e kam lexuar ne origjinal. Ne qofte se ju intereson mund tju dergoj origjinalin heren tjeter qe do shkruaj bashke me perkthim shqip. Tek Thuqididis bazohet edhe artikulli i forumit (Thuqididis ishte grek nga 1/4 kurse 3/4 ishte Thrak).
Une nuk thash kurre qe Iliret nuk kishin qyteterim apo nuk ishin te zhvilluar por e verteta eshte se Iliret u shfrytezuan edhe nga grekerit edhe nga romaket se ishte popull agresor dhe luftedashes (polemoxaris, ne autoret greke), keshtu qe ishte nje burim i pasur njerezor per legjionat edhe fallangat. Keshtu qe kontributi i Ilireve ishte ne njerez si perandoret e Romes (Dioklitiani dhe te tj.). Edhe greket morren gjera nga finikasit, nga egjiptianet, nga babylonet por te pakten epranojne. Ne nuk pranojme asgje se kemi nder mendje mos na aneksoje greku, mos na marri Shqiperine e Jugut dhe propaganda te tjera. Mos haroni se kufijte me te sigurte jane ato me Greqine se jane kufij me Evropen e Bashkuar dhe me nje shtet te NATO-s.
Krijoni Kontakt