Close
Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 268
    i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar mė parė nga Iliriani

PS: Po je grek thuaje , se kaq pasion qe ke per ta nuk shpjegohet.
    Nuk jam Grek jo, mos ki merak fare per kete. Jam Shqipetar me pashaporte Hollandeze dhe kam lindur e jetuar 14 vjet ne Shqiperi. Un e dua Shqiperine dhe i dua edhe njerezit si puna e jote, sepse kenaqem ketu ne forum; ngandonjeher ja plas te qeshurit me ato gafat qe shkruhen, po tani, hajt mo; kenaqem duke i lexuar.

Edhe un dikur keshtu si ty mendoja, Fenikasit dhe Atlantis. Ah.....Romantike e gjalle. Por mua ka filluar te me pelqej edhe kjo romantike qe ekziston dhe qe un e kam pare me syte e mi (kam qene me pushime ne Greqi dhe Egjipt) dhe keshtu fillova te lexoj, te studjoj ne universitet dhe te behem i interesuar per me gjetur ato rrenjat e mija dhe Ilire.

Falemnderit Ilirjani per pergjigjet qe me dhe.

Ja kalofsh mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anėtarėsuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Edhe nje gje tjeter .

Ne lashtesi gjithe qyteterimet e qytet shtetet kryesore kane qene perreth mesdheut.

Se aty behej shkembimi i madhrave me i madhe, tregetia e zhvillimi qe ne qytetet fiset e popujt ne breg te tij.
    Sic shembeheshin mallrat, shembeheshin dhe kulturat dhe idete.

E nuk qe rastesi , se fiset greke, edhe pse qene shume te vogla, e jo te shtrira ne toke, e jo ne numur te madh e ne breg te detit , u zhvilluan shume nga tregetia e nga komunikimi me gjithe kulturat e tjera te meparshme te zhvilluara mes mesdheut.

Pra kjo qe arsyeja,pozita gjeografike , e zhvillimit te greqise se lashte, e qe qyteterimi sic kaloi nga Egjypti-Izraeli- Greqia e Roma, kaloi ne greqi e greqia u be nje hallke e tij.

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Edhe nje gje tjeter .

Ne lashtesi gjithe qyteterimet e qytet shtetet kryesore kane qene perreth mesdheut.

Se aty behej shkembimi i madhrave me i madhe, tregetia e zhvillimi qe ne qytetet fiset e popujt ne breg te tij.
    Sic shembeheshin mallrat, shembeheshin dhe kulturat dhe idete.

E nuk qe rastesi , se fiset greke, edhe pse qene shume te vogla, e jo te shtrira ne toke, e jo ne numur te madh e ne breg te detit , u zhvilluan shume nga tregetia e nga komunikimi me gjithe kulturat e tjera te meparshme te zhvilluara mes mesdheut.

Pra kjo qe arsyeja,pozita gjeografike , e zhvillimit te greqise se lashte, e qe qyteterimi sic kaloi nga Egjypti-Izraeli- Greqia e Roma, kaloi ne greqi e greqia u be nje hallke e tij.
    Po eshte e drejte dhe ke te drejte per kete.

Perreth detit Mesdhe u krijuan qytetet e para Evropiane, Izraelite, apo te Veriut te Egjiptit (Aleksandria).
    E kishin lidhje qytetet me njera tjetren, jam plotsisht dakort, sepse eksportonin dhe importonin. Por ne kohen qe Aleksandria u krijua (themelua) Greqia kishte ndertuar me kohe ate Akropolin.

Por me pelqeu kjo qe shkruajte per mesdheun.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anėtarėsuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Citim Postuar mė parė nga Arcimedes
    Nuk jam Grek jo, mos ki merak fare per kete. Jam Shqipetar me pashaporte Hollandeze dhe kam lindur e jetuar 14 vjet ne Shqiperi. Un e dua Shqiperine dhe i dua edhe njerezit si puna e jote, sepse kenaqem ketu ne forum; ngandonjeher ja plas te qeshurit me ato gafat qe shkruhen, po tani, hajt mo; kenaqem duke i lexuar.

Edhe un dikur keshtu si ty mendoja, Fenikasit dhe Atlantis. Ah.....Romantike e gjalle. Por mua ka filluar te me pelqej edhe kjo romantike qe ekziston dhe qe un e kam pare me syte e mi (kam qene me pushime ne Greqi dhe Egjipt) dhe keshtu fillova te lexoj, te studjoj ne universitet dhe te behem i interesuar per me gjetur ato rrenjat e mija dhe Ilire.

Falemnderit Ilirjani per pergjigjet qe me dhe.

Ja kalofsh mire.

Ky debati qe bejme bashke eshte debat real qe behet mes grekerve te sotem ne greqi. e historianeve ne bote.[ jo se historianet ne bote bejne me greket po greket ciren ]

Greket ne greqi per arsye te sotme, nga qe per ata historia e lashte, ka qene arma me e forte e atij shteti, si nafta ne Arabine Saudite . kalojne ne ekstrem e harojne qe historine qe eshte sote te tjeret jua kane thene e zbuluar.

Pra keta thone.

Qe qyteterimi lindi ne greqi e greqia eshte njeshi i saj.

Historianet boteror thone e eshte gje e vendosur, qe qyteterimi levizi nga Egjypti --Izralet-Greqi --Rome
    Greqia qe nje hallke e tij , pa ja hequr vlerat, e gjithe haritjet e njerezit e medhenj qe dolen aty.

Pastaj po te futesh qe ky qyteterimi grek nga i kishte shume gjera te tij .
    Dalin shume gjera , qe qene nga qyteterimet e meparshme te medha
    Qofte nga ato lokale e paragreke ne zone.

Meqe je ne Holande, une jam ne amerike, e historine e kam pasion.

Ketu ne universitet nuk kam gjetur shume libra qe flasin per kulturen greke e bejne shume referime per Iliret.

E shume libra per lashtesine qe flasin shume per iliret kur kerkojne misteret e asaj zone.

E ne disa libra kishte plot gjera qe ne ne shqiperi nuk na i ka then njeri e jane gjera qe ne nuk i dime per Iliret.

Prandaj dhe une shkrova keto.

Madje duke lexuar keto libra ketu, e njerez qe nuk kane te bejne fare me shqiperine e iliret, kur kerkojne rrenjet e shume gjerave ne lashtesi i referohen ilireve me ka treguar se ne kemi bere shume pak per historine tone.

Pothuajse e kemi lene jetime.

E fqinjet tane na kane marre pjese te terra te saj qofte ne lashtesi qofte sot.

E mban mend para ca kohesh maqedonasit sllav donin te mirrnin dhe Nene Terezen.

Prandaj si shqiptar mua me interesojne rrenjet tona se edhe per shume shkencetar interesi eshte te mbrojne dicka te vecante,qe eshte vendi jone ne kete rast, se kultura greke jo vetem eshte mbrojtur po shume gjera nga kulturat e tjera i ka gllaberuar ajo ose ja kane vene asaj.

Naten.

Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Ky debati qe bejme bashke eshte debat real qe behet mes grekerve te sotem ne greqi. e historianeve ne bote.[ jo se historianet ne bote bejne me greket po greket ciren ]

Greket ne greqi per arsye te sotme, nga qe per ata historia e lashte, ka qene arma me e forte e atij shteti, si nafta ne Arabine Saudite . kalojne ne ekstrem e harojne qe historine qe eshte sote te tjeret jua kane thene e zbuluar.

Pra keta thone.

Qe qyteterimi lindi ne greqi e greqia eshte njeshi i saj.

Historianet boteror thone e eshte gje e vendosur, qe qyteterimi levizi nga Egjypti --Izralet-Greqi --Rome
    Greqia qe nje hallke e tij , pa ja hequr vlerat, e gjithe haritjet e njerezit e medhenj qe dolen aty.

Pastaj po te futesh qe ky qyteterimi grek nga i kishte shume gjera te tij .
    Dalin shume gjera , qe qene nga qyteterimet e meparshme te medha
    Qofte nga ato lokale e paragreke ne zone.

Meqe je ne Holande, une jam ne amerike, e historine e kam pasion.

Ketu ne universitet nuk kam gjetur shume libra qe flasin per kulturen greke e bejne shume referime per Iliret.

E shume libra per lashtesine qe flasin shume per iliret kur kerkojne misteret e asaj zone.

E ne disa libra kishte plot gjera qe ne ne shqiperi nuk na i ka then njeri e jane gjera qe ne nuk i dime per Iliret.

Prandaj dhe une shkrova keto.

Madje duke lexuar keto libra ketu, e njerez qe nuk kane te bejne fare me shqiperine e iliret, kur kerkojne rrenjet e shume gjerave ne lashtesi i referohen ilireve me ka treguar se ne kemi bere shume pak per historine tone.

Pothuajse e kemi lene jetime.

E fqinjet tane na kane marre pjese te terra te saj qofte ne lashtesi qofte sot.

E mban mend para ca kohesh maqedonasit sllav donin te mirrnin dhe Nene Terezen.

Prandaj si shqiptar mua me interesojne rrenjet tona se edhe per shume shkencetar interesi eshte te mbrojne dicka te vecante,qe eshte vendi jone ne kete rast, se kultura greke jo vetem eshte mbrojtur po shume gjera nga kulturat e tjera i ka gllaberuar ajo ose ja kane vene asaj.

Naten.
    Levizi, nuk levizi (un u lodha me kete gje) ai Akropolis qe ndertuan Greket ishte ne kohen e lashte akoma i papare ne Evrope (mrekulli ne Evrope dhe nje nga mrekullite ne bote, akoma dhe sot e kesaj dite).

Per Nene Terezen mos u bej merak, sepse per ate eshte vertetuar qe eshte Shqipetare dhe nuk ka se ca te thojne as Maqedonasit dhe as nje shtet tjeter ne bote.

Me behet qefi qe jeton ne Amerike. Kam qene ne USA, sepse kam tezen qe banon atje, prandaj.

Kalofshi mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arcimedes : 06-02-2006 mė 22:41

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Kush do na e perfundoj temen e Digames pak. Ti prof Dr. pasardhes i Eqrem Cabejt, nderuar nga Akademia Romune(jo ti po Cabej). Hajde se ke i muj qe thu do sjell informacion.

Eshte e cuditshme qe nese te bejme nje rraport me "shkrimet shqipe" ose "ilire-pellazge" etj etj dhe hulumtimet qe jane botuar per keto pak shkrime qe kane mbiejtuar, ose me sakte, nese duhet te flasim si shkencetar, keto pak shkrime qe DIHEN se kane mbijetuar me shkrimet e ashtuquajtura greke dhe latine, bashke me botimet serioze qe merren me ORIGJINAT E LASHTA te ketyre gjuheve, do shofim qe jemi pak a shume ne te njejten note.

Pse gjithshkah qe gjendet i rraset shekullit te gjashte ? Pse keta shkencetar pocet e shekullit te 12 para krishtit etruske na dilkan huazime te poceve te 600 viteve me vone "greke" ???? Kush e shpjegon kete rebus absurd, kete histori te felliqur te krijuar nga nje popull qe ka 2000 vjet qe vetem vjedh ? Normalisht asnjeri, se ketu hajduti fiton, dhe nese do te qendrosh ne Akademi vazhdo me rrenen, ose nese ke intelektin e duhur, patjeter dhe ndershmerine qe mos shesesh cdo gje qe gjen tek atDHEU, mbase mbase do kesh krenarine dhe ndjenjen e permbushjes qe te lesh emrin tend te ngulitur me shkronja te arta, pas vdekjes kuptohet.

Hajde tek Digamma na koklavit dicka atje.
    E thash qe do ta mbaroj dhe do ta mbaroj....

Po pse nxitohesh kaq shume, mos ke ndonje provim mbi kete teme dhe do ndihme? Se po eshte keshtu ta shpejtoj temen dhe te te jap dhe informacione te tjera. (Εχεις καμια εργασια επι τουτου?)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    19

Angry

Citim Postuar mė parė nga ILIRI I MADH
    Po gjuha shqipe eshte e njejta si gjuha greke, prandaj neve u beme myslimane edhe ata mbeten ortodoks krishtere...
    ME FAL ORE MIKE,PORE GABOHESH SE GJUHA SHQIPETARE ESHE SHUME ME E VJETER SE GREKJEA DHE SHUME NDRYSHE.DHE GREKET JAN PARAZITA TE PA GJAK.
    JAN PARAQITURE BOTES GJITHEMON ME MERITAT E SHQIPETARIT.(ALEKSANDRI I MADHE.OSE RROBAT NAZIONALE QE KAN JAN TE LEBERVE,TE ALI PASHE TEPELENES..)E URREJ GREQINE DHE SERBINE .

x Maska e Juvi
    Anėtarėsuar
    20-07-2005
    Vendndodhja
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Postime
    354
    O ju djem
    trima te bregut
    te penes e te dyfekut
    qe merrni gjysmen e lekut
    se late flamurin e grekut

kemi flamurin shqiptar
    qe valevitet ne himare

Hallall vlore, qumesht i gjirit
    ja mekove djalerise
    e nuk tu drodh qerpiku i syrit
    se je palce e Laberise

Gjuha shqiptare nuk ka asnje gje te perbashket me gjuhen greke. Madje nuk jemi nje dege unike e trungut te perbashket indoevropian.
    Mos ta degjoj me kete teze mbi afrine e gjuheve.

E vetmja gjuhe qe afroj une eshte kur ja leshoj me llape ndonje grekeje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Juvi : 07-02-2006 mė 11:27
    mos ja u pafsha surratin ordinereve te forumit

1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967
    Citim Postuar mė parė nga Juvi
    O ju djem
    trima te bregut
    te penes e te dyfekut
    qe merrni gjysmen e lekut
    se late flamurin e grekut

kemi flamurin shqiptar
    qe valevitet ne himare

Hallall vlore, qumesht i gjirit
    ja mekove djalerise
    e nuk tu drodh qerpiku i syrit
    se je palce e Laberise

Gjuha shqiptare nuk ka asnje gje te perbashket me gjuhen greke. Madje jemi nje dege unike e trungut te perbashket indoevropian.
    Mos ta degjoj me kete teze mbi afrine e gjuheve.

E vetmja gjuhe qe afroj une eshte kur ja leshoj me llape ndonje grekeje

Mire e ke thone
    Te lumte ee,une per vete se kapi ate gjuhe,dhe fare nuk me buket qe ka dicka te perbashket me gjuhen shqipe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Tani une kam nje teori timen per shqiptaret dhe greket.

Nese greket moren si kostumin e tyre kombetar fustanellen epirotase, kjo do te thote qe rrobat e tyre ishin kot....

Prandaj mund te arrish ne perfundimin qe greket ne krahasim me shqiptaret kane qene historikisht brekegrisur.

Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Armiqtė e shqiptarėve: Nė kėrkim tė themelit tė politikės
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  4. Shqiptaret, sa kokeforte
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 18:55
  5. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •