Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 66
    i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anėtarėsuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Po edhe ne kete rast e keqja me e madhe na vjen nga Amerika ajo i ka fajet sdi qysh ta mban goja me i fol keto?? Po shihet qarte se per cka behet fjale por po ja la momentit dhe kohes te deshmoje kete debat.Ajete Kuranone jane te qarta dhe une nuk i kritikova ato edhe pse zi zakonisht sic e keni direktiven prej mjekrrave po fole kunder filozofise se tyre veshesh me petktat e qafirit por nejse.....

A e degjove dje komentet e nje far mjekrre kryesore ne Australi qe qenka arrestuar nga autoritetet dhe paska deklaruar se ne xhihad vdesin edhe te pafajshmit dhe xhihadi nuk mund te ndalet ?.

Ju qofte kjo filozofi une dhe besoj shumica e shqiptareve nuk jemi me ju.

E per bondin 007 dhe nja dy tre te tjere ketu qe mendojne se perfaqesojne shumicen e mendimit karshi mendimit tim "antifetar"( se strategjia eshte e njohur nese flet keshtu si une ne fund shpallesh qafir) perseri po ua la qe te vetkenaqen me momentin e fitores se tyre mbi "promamerikanin" (qafirin) dhe le te vazhdojne te enderrojne endrra antiamerikane e pro sllavo-talebane edhe per nje kohe.

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar mė parė nga Shkupi
    E per bondin 007 dhe nja dy tre te tjere ketu qe mendojne se perfaqesojne shumicen e mendimit karshi mendimit tim "antifetar"( se strategjia eshte e njohur nese flet keshtu si une ne fund shpallesh qafir) perseri po ua la qe te vetkenaqen me momentin e fitores se tyre mbi "promamerikanin" (qafirin) dhe le te vazhdojne te enderrojne endrra antiamerikane e pro sllavo-talebane edhe per nje kohe.
    Shkupi, ti ke tė drejtė tė hidhėrohesh, se siē e pe dhe vetė, nė kėtė temė JA KE FUT KOT! Ėshtė normal njė reagim i kėtillė. Nė raste kur njeriu zemėrohet, nė pamundėsi pėr t'iu kundėrvėnė bashkėbiseduesit me fakte, bėn siē po bėn dhe ti, si fėmijėt kur kapen pėr njė fjalė- de se de!

Ēa janė kėto gjepura qė po i pėrsėrit: "antifetar", "qafir" blla, blla, blla e blla, blla, blla... Nuk kupton se ē'kemi shkruar, apo bėn sikur nuk kupton? Kush frigohet me thėnė diē kundėr "talebancave"? NONSENSE! Muslimani nuk bėhet qafir nėse kritikon njė dukuri negative nė shoqėrinė muslimane. Dukuri negative, jo ēa tė teket ty dhe amerikės se ėshtė negative!

Nėse nuk ke gjė mė tė menēur pėr tė thėnė, tė lutem pusho, mos e lodh veten kot, se do tė nervozohesh edhe mė keq e do tė hyjsh llugave...
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

Anėtarėsuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    E ke me drejte Fjolla por ja interesant asnjeri nga ju nuk tha dicka konkret ne shembujt qe i solla per veprimtarine e mjekrrave ne Shkupin tone te bukur.Une personalisht nuk mund te perfaqesoj shumicen e mendimit por as tre, kater zera te juaj nuk e bejne kete dot. Ketu une e perfundoj dhe ju uroj me shume guxim ne te ardhmen.

Anėtarėsuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Ju ftoj te gjitheve qe keni mundesi ta lexoni shkrimin e Imamit Zekirija Idrizi ne numrin e sotem te Kohes Ditore.Tere ate per te cilen une shkrova dhe prezentova Z.Idrizi ua sqaron me drejteperdrejte edhe ne aspektin profesional fetar.Se alarmi eshte celur nuk ka me dileme por deri ku do te shkoje kjo pune do te shihet shume shpejti.Nese arrij ta gjej kete tekst do ta postoj.

Arrow

Ju ftoj te gjitheve qe keni mundesi ta lexoni shkrimin e Imamit Zekirija Idrizi ne numrin e sotem te Kohes Ditore.Tere ate per te cilen une shkrova dhe prezentova Z.Idrizi ua sqaron me drejteperdrejte edhe ne aspektin profesional fetar.Se alarmi eshte celur nuk ka me dileme por deri ku do te shkoje kjo pune do te shihet shume shpejti.Nese arrij ta gjej kete tekst do ta postoj.

Postimi Nr. 26 "RELOADED"!!!!!

Na eshte bere me dije perhapja e sekteve, ne menyre shume te qarta nga Profeti Muhammed a.s.:

- „Me tė vėrtetė ata qė ishin para jush nga Pasuesit e Librit, janė ndarė nė 72 sekte dhe kjo Fe do tė ndahet nė 73 (sekte). 72 janė nė Zjarr dhe njė nė Parajsė, dhe ky ėshtė Xhemati." [Transmetuar nga Ahmed dhe Ebu Daud, dhe ėshtė shpallur hasan nga el-Hafidh (Ibn Haxher)] „

Nga,
    ZeM
    “Tė mos ishte feja Islame, populli shqiptar do tė ishte shumė mė tepėr nė numėr, por jo shqiptar-F.Konica

i/e regjistruar Maska e Luarasi
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    108
    Bravo Shkupi, bravo. Jam plotsisht dakort me te gjitha qe ke shkruar. Desha te shtoj nje pikpamje timen te cilen e fitova kur isha ne Shkup. Vizitat e numerta ne Shkup me kane lene pershtypjen me te keqen sa i perket praktikimit te fese te nje mase injorantesh qe e jetojne jeten e tyre si te hipnotizuar. Kur i shoh keta njerez me, vjen ne koke thenja qe "Feja eshte opium per masen" dhe keta jane narkomanet me te mbedhenje te ketij opiumi fetar qe fatkeqsisht nuk egzistojne qendra rehabilitimi, sepse rehabilitimi i ketyre do te behej vetem po te kishim "time machine" me te cilen do te udhetonim mbrapa ne kohe per ti civilizuar baballaret e tyre qe i kane instaluar idejat fetare sikur ato te ishin te vetmet ne bote. Keta injorante antishqiptare jo vetem qe cojne uje ne mullirin e armikut por gjithashtu shkaktojne nje efekt negativ te Islamit. Une jam mysliman sepse e kam trasheguar nga te parit e mij, ma kane lene amanet gjyshrit dhe kam menduar te mbetem i tille. Por koheve te fundit kam frike se kjo fe ne familjen time do te perfundoj me mua duke mare parasysh efektet anesore, ideologjija indirekte antikombetare dhe lirija e individit dhe keqinterpretimet qe na vijne nga mjekrat. Keta mekatare te vertete nuk jane ne gjnedje te lexojne nga libri qe e ka shkruar natyra dhe pervec asaj keqinterpretojne edhe Kuranin.

i/e regjistruar Maska e burim980
    Anėtarėsuar
    13-03-2005
    Postime
    85

Problemi eshte tek individi.....

Lart posh lexova disa shkrime por nuk pash azgje te re pervec asaj qe kam ndegjuar dhe po ndegjoj me vitet te tera posaqerisht vitet e fundit pas aty 11shtatorit spektakulare.........dhe thash qe mos citoj asnje se do te ishte shkrim i pa funde.........

Amerika ,Holanda gjithashtu,Belgjika,Kanada ,Gjermanija etj etj.... kah moti meren si shtete demokratike e perparimtare, arsya kryesore perse keto shtete jan ber bartesit e civilizimit modern dhe ne cka ata thyren e mburen eshte "E DREJTA E NJERIUT"
    qe do te thote se ne keto vend ka me qindra e mijra besime e sekte te regjistruara, te shetysesh neper rruget e ketyre shteteve sheh kultura te ndryshme takon njerez te ndryshem nga ngjira e lekures,veshje te ndrishme zakone e pershendetje te gjithllojshme dhe keta ket e quajene demokraci...qe une dery diku e pershendes...

E ti kthehemi problematikes qe ka prekur autory i temes.

Te ofendojshe e te shashe nje besim qe pjesa dermuese e popllates beson une kisha propozuar qe ne ket raste te meresh me vetveten se problemi qendron mun tek ty.....
    Te kritikosh ndonje pa baze e pa argumente i thuan "shtremsi"ose modernistet do ti thoshin "I paemancipuare".
    Besimin qe theksoni ne teme ne asnje moment nuk ben ndarjen e nacionalitetit me besimin por per kundrazi thyren qe te respektohen dhe te vlersohen njejte....
    nese doni argumente per kete dotju nxjer sa te doni.....

E te dal aty ku fillova a nuk e patem boll te mendojme gjithe njesoj per 50vite ne kohen e komunizmit perse mos te lejojme qe njerzit te veprojne e te besojne ashtu ata si mendojne se eshte me mire a nuk eshte kjo pasuri per nje popull a ka te drejte dikush dikujte ti tregoj se si te veshet e cka te besoje e nese se po kush ja dha te drejten dhe me cfar argumentesh e arsyjesh.......
    komshiun e shokun e zgjedh vet se sta inponon njery dhe prandaj zoty e ka krijuar boten kaq te ndryshme e te bukur qe ne mundemi me zgjedh vet se ku do te jetojme me cilin do te bisedojme dhe shoqerohemi....

Perfundimi ime eshte se njeriu se pari duhet te njohe vetveten e pastaj , jam i bindur se problem me rethinen nuk dote ket kure.....

Shqiptaret e maqedonise shkojne drejte bashkimit ekonomik me shqiptaret e shqiperise dhe kosoves dhe drejte bashkimit institucional drejt bashkimit europjan do te ishte pergjigja ime ne kete teme

Me respet nga Burim per te gjith!!!

Anėtarėsuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Nuk e shava fejen por individet dhe grupacionet qe ne emer te saj (pa e patur mandatin dhe legjitimitetin) mbjellin urrejtje, padituri, kthim prapa dhe simbolika te mbrapshta. Disa here e thash se per fat te keq keto mjekrra me sukses e kane mbjell friken nder njerez se gjoja nese flet kunder tyre paskesh folur kunder fese. Ju lutem beni dallimin se keto dy gjera nuk kane lidhje me njera tjetren. Fundja ne emer te fese se vertete luftuan Irani dhe Iraku dhe 1.5 milion musliman u vrane ne kete lufte.
    Demokracia eshte pjelle e zhvillimit dhe progresit e per te arritur atje na duhet nje emancipim te madh. Nuk mund ta quani demokraci lirine e mjekrrave per te ideologjizuar (helmuar) ambientin jodemokratik tek neve. Fundja ata e shfrytezojne "demokracine" ndersa nuk i permbahen kritereve te demokracise por hedhin ne ajer musliman dasmor (gra e femi) ne emer te fese.

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Fundja ata e shfrytezojne "demokracine" ndersa nuk i permbahen kritereve te demokracise por hedhin ne ajer musliman dasmor (gra e femi)
    Kujt i referohesh këtu? Kam përshtypjen se po flet për shtetet e "mirëfillta demokratike" që vranë qindra dasmorë (gra, fëmi) në Afganistan, duke shfrytëzuar "demokracinë" si pretekst.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fjollat : 22-11-2005 mė 04:21
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

Anėtarėsuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    E vertete fjolla (muslimane e shqiptare) e aq me e vertete kur muslimanet mjekrra te cilet aq shume i mbron ti hedhin ne ajer musliman. Ske faj se fundja e zbaton nje urdher. E keni direktive nga nena parti per ti mbrojtur keto vlera te cilat ju kane marr ne kontroll.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Nga Manastiri filloj Pranverė e re me Demokracinė e Re
    Nga Progres nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 13:28
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •