Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Si menyre per mendimin tim eshte me e mire me pak dhimbje mendoj un .. ama me mjetet qe jan ne Shqiperi duhet te jete teper e rrezikshme tamam sic tha Leila nuk esh e sigurt nesa nena jeton apo jo .. cfare kafshesh qe jane bere dhe duke ditur qe kete e bejne per perfitim vetem qe te marrin ca leke me shume tregon se sa keq eshte situata atje kur per leke behen gjera te tilla nga ana tjeter shteti cben ?????????
    duhet bere dicka patjeter

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Evelyn per me pak dhimbje eshte epiduralja enkas
    Sidoqofte une nuk jam dakort me ata qe thone qe ne perendim keshillohet lindja me operacion.Nje lindje e tille shton rrezikun ne shtatezanite e tjera sepse mitra demtohet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga fejer_nagy
    Odeon_Relax aka 'Dito', nuk ke perse te habitesh. Fenomeni qe ke pershkruar me lart ndodh edhe ne boten perendimore. Domethene, edhe ne vendet e zhvilluara kapitaliste, shumica e femrave shtatzena i nenshtrohen te njejtes procedure. U caktohet nje date, nje dite, nje ore, kur do te kryhet operacioni qe tua 'nxjerrin' foshnjen; pra nuk presin qe femija te lind ashtu normalisht, sic thua ti.
    Sic e sheh, jo vetem 'nenat shqiptare' i nenshtrohen nje trajtimi te tille, po edhe 'nenat e tjera'.
    NA MO DJALKE se ikam lindur nja dy femi une dhe kam qen prezent nga a-z ne boten kapitaliste.

1-Kur nje grua ngel shtazane behen llogarite sipas dites se fundit te mestruazioneve dhe nepermjet nje modeli unik boteror del pak a shume me perafersi data e lindjes keto veprime ketu ne boten kapitaliste i kryen mjeku i familjes ose gjinekologu.

2-Kur vjen kjo date gruaja ka shenjat e veta qe e detyrojne te shkoj dhe te paraqitet ne spital, sic jane dhimbjet e forta ose humbja e ujrave te plancentes .

3- Kur ka humje te kosiderushme te ujrave dhe nuk arrin te lind normalisht
    mund te behet operim ose te stimulohet per lindje te parakohshme.

4-Kur kalon data e caktuar dhe gruaja nuk ka asnje shenje lindje ata jane te detyruar te presin deri ne dy jave pas dates se caktuar , dhe me te kaluar kjo kohe e perseri nuk ka shenja par lindje provokohet lindja me ilace.
    a- duke lyer uterin me nje lloj xheli qe provokon dhimbjet dhe nese edhe kjo nuk ka efekt pra ska shenja te lindjes i behet nje surum ku ne te hidhet nje ilac qe sja di emrin por qe provokon lindjen e menjehershme , dhe vetem pas ketyre nese nuk japin rezultat mund te nderhyet kirugjikisht.
    5- operazioni kryhet vetem ne rastet kur femija eshte ne rezik per arsye te ndryshme ose nena nuk ka fuqi ta linde ate vete.

Ketu jasht keshillohet gjithmon lindja normale.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga green
    S'te mbetet vec te thuash qe mjeket e sotem jane kanibale. Leku ka shkaterruar dhe fashitur ate imazhin "humanitar" te tyre. Jane cdo gje tjeter pervecse humanitare.
    lol Green ke vene re tani qe doktoret po i bejne dhe reklame praktikave private te tyre ne TV. Si flet leku kudo.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Perse rreth 90% e femrave para viteve 1990 kryenin lindje normale dhe tashme jo, mos valle femrat shqiptare paten evolim fizik apo atrofizim fizik!!! Problemi me madhor qendron tek vete sistemi mjekesor i cili nuk zbaton 1/1000 e librit te shejte te Hipokratit dhe keta mjeke nuk do te silleshin ne kete menyre makabre.
    femra nuk eshte njelloj si para 1990 dhe si eshte sot ne shqiperi. ke pare numrin ekspotencial te kancerit tek njerezit ne shqiperi apo ne bote?

Njeriu eshte prekur nga koka-kolat, ushqimet me materiale prezervative, viruset jane bere me te forta, klima ka ndryshuar etj.

Dito zoteri duhet te kuptosh se vetem nje nate "me hene te cudtshme" krijohen zbatica dhe batica me qindra tonela uje levizin me metra te tere, po trupi i njeriut qe ka uje? nje shembull thashe une!

raste abuzimi ka, por mos moho cfare ka arritur natyra jo vetem ne shqiperi por dhe ne bote te krijoje ne 2-3 dekadat e fundit. ne SHBA 50% e femrave lindin me operacion.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    po fundi i botes po vjen o fetare!

Citim Postuar më parë nga s0ni
    lol Green ke vene re tani qe doktoret po i bejne dhe reklame praktikave private te tyre ne TV. Si flet leku kudo.
    Personalisht nuk i kam xhan fare (doktoret). Dhe kete ta them me te vertete. Eshte shume qesharake dhe e trishtueshme menyra si eshte katandisur ky profesion.

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anëtarësuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    Citim Postuar më parë nga fejer_nagy
    Odeon_Relax aka 'Dito', nuk ke perse te habitesh. Fenomeni qe ke pershkruar me lart ndodh edhe ne boten perendimore. Domethene, edhe ne vendet e zhvilluara kapitaliste, shumica e femrave shtatzena i nenshtrohen te njejtes procedure. U caktohet nje date, nje dite, nje ore, kur do te kryhet operacioni qe tua 'nxjerrin' foshnjen; pra nuk presin qe femija te lind ashtu normalisht, sic thua ti.
    Sic e sheh, jo vetem 'nenat shqiptare' i nenshtrohen nje trajtimi te tille, po edhe 'nenat e tjera'.

e ne c'bote e paske pare dhe degjuar ti kete???
    sepse une kurre se kam degjuar dhe se kam pare nje fenomen te tille, vetem nqs kalon data shume, ose femija ka probleme te dale,
    ktu tamam behet qimja tra

Eshte e vertete qe kane dale" jashte mode" lindjet normale per shume arsye, plus qe siguracionet paguajne me shume. Tani eshte kohe biznesi dhe "ndjenja humane" sikur ka dale boje', keshtu qe o burra, masakroje tjetren ( shume here pa shkak) qe te rrjepim sa me shume leke...ndersa per orare per lindje, si pak e egzaxhiruar, por se di ndoshta ne vendin ku jeton ti, ndodhin cudira!!!
    Enya-Adiemus

udhetare.... Maska e Klaraaa
    Anëtarësuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    181
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    po fundi i botes po vjen o fetare!

Bota eshte e mbushur me njerez dhe jo fetar!
    Enya-Adiemus

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga green
    Personalisht nuk i kam xhan fare (doktoret). Dhe kete ta them me te vertete. Eshte shume qesharake dhe e trishtueshme menyra si eshte katandisur ky profesion.

Green ,

Pse e vret mendjen sesi eshte katandisur ky profesion , kur ty si individ ste lene gje mangut . Se cbejne me kompanirat e siguracioneve , eshte biznes me vete . Dhe ne fakt mire e bejne se fundja ato jane paret tua / te miat dhe te gjithe njerezve te tjere qe po i mbajme dhe paguajme siguracionin shendetsor dhe kur jemi top si molla .

Une pervete kam eksperience me spitalet ketej , dhe jam mese e kenaqur si me insurence si dhe pa te . Keto me nje dore te hedhin por me tjetren te presin .
    Nje rast konkret kisha tani shpejt me nje njeriun timin qe erdhi thjesht si vizitor ne usa , apo te jatin e nje shoqes time qe erdhi me nje kembe ne varr dhe iku 10 vjet me i ri . Pale mos tja filloj me lindjet ne usa , ne dac ne lindje normale si dhe ato me operacione ( kur dhimbjet dhe pasojat me pas jane ku e ku nga ato te kasapeve ne shqiperi ) .

Kurrsesi nuk mund ta krahasojme spitalet , maternitetet dhe klinikat me gjendjen e shqiperise dhe me pafytyresine qe kane sot doktoret shqiptare ( qe doktore i thencin vetes ) .

by the way Te pershendes ..
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •