Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Qeveria greke ben sikur problemi nuk ekziston fare, dhe i ben presion shqiperise qe duhet ta leshoje kete problem neqoftese kerkon te futet ne BE. Dhe sic thate ju zoti pancho, qe nuk na ben dem neve por grekeve qe iken. Sepse po te mos ishte problem nuk kishin perse te iknin, megjithese presidenti jone moisiu e kishte ne agjende diskutimi me homologun e tij. Une them qe qeveria dhe parlamenti shqiptar te jete me te guximshem me greket, sepse greket vetem kane zerin e forte sepse eshte pjese natos (kontribut me te ulet ushtarak dhe nuk mbaj mend qe kur doli greqia me mission paqe), apo anetare e BE me ekonomine me te ulet ne kete federate.

Nuk ju mbahet mend ne kohen e 97-esh kur greket ishin gati per te na sulmuar, sepse ky vit i qelbur ishta prova litmus qe nje shtet nuk mund te funksionoj pa nje ushtri te afte. Une i jap kohe ceshtjes came dhe nja dy vjet maximumi derisa ti pelcasi ceshtja came si nje bombe ne dore greqise. Shqiperia nuk eshte me e izoluar sic ishte ne rrethanat e 97, por me e hapur dhe transparente rreth problemeve qe kane me shtetet fqinje. Dihet tashme problemi cam deri ne parlamentin europian, por si gjithmone europa nuk don tia dije per shqiptaret, por se shpjeti gjerat do ndryshojne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Igli bukuroshi : 01-11-2005 më 20:51

i/e regjistruar Maska e -ANDI-
    Anëtarësuar
    03-11-2005
    Vendndodhja
    ne itali
    Postime
    5

Exclamation pershendetje

kjo eshte nje ceshtje delikate per te cilen une po jap mendimin timsi shqiptar i thjeshte.sa per ceshtjen came une mund te them se ajo eshte mare neperkembe jo nga greqia por nga vete qeverite shqiptare,sepse greqia ben shume mire qe nuk e pranon sepse asaj nuk mund ti interesoje nje ceshtje e cila eshte ne dem te interesave te saj,dhe faji eshte i shqiptareve ose me mire i qeverive shqiptare te cilat nuk e kane ngritur asnjehere zerin per te,ne mun te lodhemi me vite duke bere protesta te cilat kane vleren e sensibilizimit por kurre nuk do te na cojne ne zgjidhjen e saj nqs qeveria shqiptare nuk i lot kembet dhe te filloje bisedimet zyrtare per zgjidhjen e saj,dhe kryeministri grek nuk eshte se kishte frike nga camet qe u largua ai per mua beri shume mire dhe bravo i qofte bile sepse ai luan politiken e shtetit te tij si grek qe eshte dhe nuk mund ti interesoje nje ceshtje ne dem te interesave te greqise,kurse ne nuk jemi treguar te zote keto vjet te luajme te pakten nje politike proshqiptare,qeveria shqiptare duhet te gjeje rrugen institucionale per zgjidhjen e saj,ne gjukatat greke.
    pershendes te gjithe shqiptaret kudo qe jane

pergjigjja nuk eshte shteti jone ose demokracia e gjykatave greke

Citim Postuar më parë nga -ANDI-
    kjo eshte nje ceshtje delikate per te cilen une po jap mendimin timsi shqiptar i thjeshte.sa per ceshtjen came une mund te them se ajo eshte mare neperkembe jo nga greqia por nga vete qeverite shqiptare,sepse greqia ben shume mire qe nuk e pranon sepse asaj nuk mund ti interesoje nje ceshtje e cila eshte ne dem te interesave te saj,dhe faji eshte i shqiptareve ose me mire i qeverive shqiptare te cilat nuk e kane ngritur asnjehere zerin per te,ne mun te lodhemi me vite duke bere protesta te cilat kane vleren e sensibilizimit por kurre nuk do te na cojne ne zgjidhjen e saj nqs qeveria shqiptare nuk i lot kembet dhe te filloje bisedimet zyrtare per zgjidhjen e saj,dhe kryeministri grek nuk eshte se kishte frike nga camet qe u largua ai per mua beri shume mire dhe bravo i qofte bile sepse ai luan politiken e shtetit te tij si grek qe eshte dhe nuk mund ti interesoje nje ceshtje ne dem te interesave te greqise,kurse ne nuk jemi treguar te zote keto vjet te luajme te pakten nje politike proshqiptare,qeveria shqiptare duhet te gjeje rrugen institucionale per zgjidhjen e saj,ne gjukatat greke.
    pershendes te gjithe shqiptaret kudo qe jane
    O andi megjithese qenke i ri ne kete forum duhet te dish se eshte shume i eger.. . Gjithashtu cehstja shqiptare ne rajon nuk shikohet vetem se camet protestuan dhe papulias iku nga shqiperia i turbuar apo i merzitur, sepse dihet qe nje autoritet qeveritar do mbroje interesat e ppopullit te vet. Arsyeja eshte se shqiperia nuk ka muskul per me be dicka vetem. Dhe kjo vjen vetem si pasoje e ecjes se interesit amerikan, i cili eshte pro shqiptar, qe po ben politiken e kosoves per pavaresi dhe jo pavaresi te kushtezuar sic ndihet administrata e qeverise aktuale. Greket bile thojne "hajdeni dhe hapni shkola shqip per emigrantet", dhe kjo tall dhe e ben qesharake politiken e jashtme te shqiperise e cila nuk eshte ne gjendje te hapi nje institucion te tille. Por nga ana tjeter shqiperia eshte shume e re ne politiken e botes se jashtme, sepse enveri luante vetem me boten komuniste e cila u permbys dhe permbysi dhe ne, tani shqiperia si asnji shtet tjeter ne rajon me forcat e veta po mban KOMANDOt ne Irak dhe ne afganistan, pra kemi permisime, dhe miqte tane jane mesuar me nje shqiperi te mbyllur nga bota dhe te paafte por do permisohet.

Perderisa greket kane kete opinion shme te keq per shqiptaret, kur te shkojne perpara gjygjit cfare gjykatesi do kene, pra greke te cilet here here ndryshojne dhe nuk njoh ndonje rast ce gjykatat greke te kene dhene drejtesi per te drejtat e shqiptareve te cilet jane rrahur barbarisht nga policia greke. Boll me keto arsyetime te cilat jane varr i vetevetes per camet, qe tani te shkojne ne gjykatat greke, qe pervec perbuzjes nga qeverite shqiptare por tani ti cojme vete perpara kasapeve dhe gjygjeve "demokratike dhe europiane" greke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Igli bukuroshi : 06-11-2005 më 13:32

Citim Postuar më parë nga shekulli
    Berisha flet, për herë të parë, pas incidentit Moisiu-Papulias

Kryeministri: Pronat e çamëve do të zgjidhen me traktatin e ’96-ës

N.Perndoj

TIRANE - Kryeministri Sali Berisha ka deklaruar gjithashtu dje se do të ngihen grupe pune për të shqyrtuar problemin e çështjes çame. Ai bëri me dije gjithashtu se për këtë problem ekziston një traktat, duke iu referuar pikërisht dokumentit të vitit 1996. “Ekziston një traktat lidhur me pronat e qytetarëve shqiptarë në Greqi dhe pronat e qytetarëve grekë në Shqipëri. Qeveria që shkoi, siç e dini, tetë vjet nuk bëri asgjë, natyrisht do të krijohen grupet e punës për ta shqyrtuar këtë problem”,- tha ai. Traktati, i nënshkruar në vitin 1996 nga dy ministrat e Punëve të Jashtme, të Shqipërisë dhe Greqisë, Alfred Serreqi dhe Theodhoros Pangalos, ka hyrë në fuqi në vitin 1998, pasi është ratifikuar nga parlamentet e dy vendeve. Por si draft është hartuar që në vitin 1992, pra, që kur PD-ja erdhi për herë të parë në pushtet. Në nenin 15 të dokumentit është parashikuar zgjidhja e çështjeve të pronave që zotërojnë shtetasit e njërit vend në vendin tjetër, nëpërmjet krijimit të lehtësirave ligjore. “Secila nga palët kontraktuese do të përballojë mundësinë e heqjes brenda kuadrit të saj ligjor të pengesave që vështirësojnë gëzimin e pasurive që kanë shtetasit e njërës palë në territorin e palës tjetër”, - thuhet në nenin 15 të Traktatit të Miqësisë.
    Ndoshta lufte nuk bejme por diplomacia gjen proceduren e vet, bravo sala. Tani vetem veproni sepse veprat dhe nenet jane bere.

i/e regjistruar Maska e -ANDI-
    Anëtarësuar
    03-11-2005
    Vendndodhja
    ne itali
    Postime
    5
    per iglin
    po mor burr shqiperia nuk ka kellqe te dale ne arene e vetme por te pakten qeveritaret te mo behen servile si u be per 8 vjet qeveria e meparshme.une nuk jam me asnje force politike por te pakten te mbrojne interesat e popoullsise si i mbron maqedonia apo shtete te tjera te ballkanit,po ku na paskan grekett prona ketu mor sic thot sala qe une nuk jam kundra tij se po ben dicka ne vend,para 70 apo 80 vjetesh greket punonin te tokat e shqiptareve kur na dolen pronare te atyre tokave,ata moren pronesi ne vitet 90 kur u be ndarja e pare e tokave te cilat ju dhane padrejtesisht argateve greke.po ti a e kupton se po nuk u be qe tani dicka nuk ka kohe me,sepse shteti grek ka nxjere nje ligj i cili skadon ne 2005 per ata persona qe pretendojne te kene toka ne greqi te paraqiten ne gjukatat greke se ndryshe ato toka do tju shiten .gjith te mira

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Ndëron jetë presidenti i Kosovës Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  2. Digjen flamujt e presidencës në Kosovë nga veteranët e UÇK-së
    Nga Nice_Boy në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 04-01-2006, 11:16
  3. Maskrat greke mbi çamet
    Nga alibaba në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 16:43
  4. Raporti i Kai Aides për Kosovën në OKB
    Nga Harudi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-10-2005, 17:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •