Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-08-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    16

Dashuria është ndjenjë apo......

Dashuria eshte fjala me e njohur ne bote dhe ndoshta edhe me e keqkuptuara.
    Te gjithe duam dike ,prinderit, motrat, vellezerit, te afermit, nje djale... nje vajze...
    Keni menduar vecse kuptimin e kesaj fjale?
    Mendoni se ka lidhje me fjalen dua (deshiroj)?
    Si e kuptoni kur dashuroni dike? Kushdo qofte ky, akoma edhe macen apo qenin tuaj.
    Eshte dashuria vetem nje ndjenje???
    Nese ti qe po lexon kete teme dashuron dike perpiqu ta shprehesh me fjale ate qe ndjen.

me respekt
    djaloshi

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Dashuria nuk mund te jete vetem ndjenje....as nje gje...as gjithcka...
    Sipas meje, te gjithe kane menyren e tyre te te perjetuarit dhe te jetuarit te dashurise. Jo te gjithe dashurojne njelloj dhe me te njejten force. Por, ja qe te gjithe dashurojne....

Dashuria ime nuk njeh kufij....une kurre nuk mund ta mas forcen e shpirtit tim per te dashuruar. Ketu nuk e kam fjalen per marrina...por per shkrirje dhe simfoni shpirtash...e kam fjalen per ate lloj ndjesie a ndjenje qe e ben njeriun me te mire, me te perkryer....
    nejse
    Tingujt e heshtjes së mendimeve te pathëna
    perplasen në detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmët keqaz mbulojnë
    U mpiksën tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Sinqeritet.Korektesi.
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Dashuria eshte nje nga ndjenjat me te forta qe mund te perjetoj njeri.Sigurisht qe dhe ndahen ne kategori,nuk mund te vihen ne te njejtin vend dashuria per nenen dhe per te dashuren.
    Dashuria eshte ajo qe te con ne qiell nga lumturia dhe gjithashtu te con ne skutat me te erta te shpirtit.

Nuk mendoja kur,se humbja e qenit tim do te me conte ne nje trishtim dhe nje renie psikologjike kaq te madhe,dhe akoma nuk mund ta besoj se nuk do ta shoh me.ishte sikur humba nje pjese timen,sigurish dashuria qe kisha per te me cuan ne kete gjendje.por gjithashtu ajo qe me beri pershtypje ishte dashuria e kafshes per njeriun,priti sa u ktheva dhe dha shpirt.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-08-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    16
    Sigurisht egzistojne shume lloje dashurish.
    Seicila prej tyre ze nje vend te vecante ne zemren e cdo njeriu.
    Do te doja te mbeteshim ne dashurine midis nje djali dhe nje vajze (thjesht si shembull).
    Qelloi qe ne jeten time te provoj kete dashuri. Dhe pas kesaj pervoje mund te them se njeriu nuk di te dashuroje. Dashuria pashe se kishte disa rregulla te pa shkruar te cilat njeriu nuk i di por i meson. E di qe nuk jam as i pari as i fundit qe dashurova, prandaj ju ftoj ta diskutojme kete teme.
    Madje vazhdoj edhe me nje pyetje: Si e tregoni (shprehni) ju dashurine tuaj?

Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Si e shprehim dashurine ndaj nje mashkulli?!
    Une psh, dashuroj me cdo pjese te trupit dhe te mendjes.Eshte nje lloj unisoni i brendshem te cilit i bindem jo fare pa arsye. Une e ndiej se kur e shoh te dashurin tim, gjithe forca e shpirtit me akumulohet tek veshtrimi dhe krijohet nje lloj lidhjeje si magnetike qe nuk na shkeput dot. Kur dua te prek vec duarve me dridhet dhe gjithe qenia ime, e ndiej se dicka leviz brenda meje. Mua nuk me pelqen te flas shume, as te ndodhem ne nje ambient me shume njerez apo shume te ndricuar. Ka ca gjera ne fakt, si puna e ndjenjes qe nuk kane fare nevoje per fjalen as per te tjeret, sepse ne disa raste mund te shkaterroje nje lidhje. Ka ca gjera qe kuptohen, dhe normal qe i dashuri im duhet te lundroje edhe ne skutat e gjendjeve te mia. Nese jo...........
    Por, para se te arrihet ne nje ngopje me perdorimin e fjaleve kalohet periudha e komunikimit mes te dyve, periudhe e cila eshte nje test me vete. Zot sa i urrej fjalet!!!!!!!! Shpesh behen shume tiranike!!! Dhe pesha e tyre eshte vertet e rende. Per te shmangur keqkuptimet te duhet vertet shume takt, dhe te kesh takt do te thote te durosh, dhe te durosh do te thote te mbash nervat, dhe nervat eshte e veshtire te mbahen....
    Nejse,
    Por edhe heshtja ka te metat e saj. Me pelqen te shpreh gjithcka me partnerin, ate qe me pelqen dhe ate qe me neverit, ate qe me mundon. Me pelqen ti them vetes "po" kur ka te drejte, "ndoshta" kur dyshon dhe "jo" kur nuk deshiron, po e njejta sjellje edhe me partnerin.
    Nejse, jane nje mori gjerash, si veshtrimi, prekjet, puthjet, fjalet,veprat (etj) qe arrijne te japin imazhin e dashurise time. Aftesia e nje personi per te dashuruar, ose me mire le ta quajme art, shfaqet tek transmetimi i ndjenjes tek tjetri. Por dihet qe nuk mjafton vetem te duash, duhet edhe te shperblehesh per ate qe jep. Mrekullia ndodh kur te dy dashurite takohen ne momentin dhe ne vendin e duhur se bashku me personat e duhur. Kur njeri nga keta tre komponente mungon ose nuk eshte ashtu sic duhet, ku dihet se me te rendesishmit jane vete personat, dihet se nuk ka per te ndodhur mrekullia, pra ajo dashuria e madhe te cilen ne e kemi patur gjithmone ne mendjet tona.
    Nejse,
    eshte shume bukur te dashurrosh, ndoshta ajo eshte nje nga ndjenjat me te fisme dhe me te nderuara te njeriut.
    E perditshmja eshte nje tallaz me vete...dhe dashuria eshte nje shkendije drite ne terrin diteve te njeriut...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-08-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    16
    flm puhiza!!!

Gjithcka ne dashuri shkon mire......
    derisa egoizmi nuk ka dhene prezencen e tij!!!!

Dhe aty kupton se dashuria nuk eshte thjesht nje ndjenje.....
    Ne ate cast therritesh te flijosh ate qe ka (ndoshta) me shume vlere per ty ne kete bote VETEN TENDE!!!!!

Cfare do te besh???????

Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Ej,

ajo qe ka vlera per mua,duhet te kete dhe per te dashurin tim...qe te jete me e forte.
    Nuk besoj se dashuria ka vend per egoizma...kush dashuron edhe logjikon por me shume ndien
    apo jo?

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    Postuar më parë nga Puhiza
    Ej,

Nuk besoj se dashuria ka vend per egoizma...kush dashuron edhe logjikon por me shume ndien
    apo jo?
    Po.

Megjithate po me mbushet mendja qe ajo puna e mrekullive s'eshte e thene te kete ato 3 faktoret (momentin,vendin,personin)
    Por po i le shpjegimet per here te tjera.

ps: te njof gje une ty?

i/e regjistruar Maska e MEDEA
    Anëtarësuar
    22-05-2002
    Vendndodhja
    jamaica
    Postime
    301
    une mendoj se dashuria eshte nje gjendje mendore, psikike. eshte alkimi, eshte e nevojshme...eshte nje gjendje e vecante te cilen njeriu e quan ndjenje.
    Tregome kush je, dhe atehere do te di te shprehem me pasion! L.Buscaglia

Anëtarësuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Kush kerkon lumturine duhet te dashuroje, me gjithe forcen e shpirtit, gjithcka....

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •