Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: Ndihme!

Betimi i Hipokratit
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081

Ndihme!

Para disa muajsh e kam bere nje pyetje te tille dhe morra shume pergjigje te mira.duke u bazuar qe anetaret e forumit shumica kane pervoje ne lidhje me keto ceshtje.dua sa me shpejt ta marr nenen time ketu per nja 3 muaj.mirpo ceshtja eshte delikate.e di se cfare dokumentash duhen per vize turistike por si tia bej ja si qendron ceshtja.Ajo eshte e ve(babai me ka vdekur).
    tia bej une dokumentat .une kam rroge shume te mire,shtepi,taksa paguaj shume mirpo statusi ngec jam me azil politik.edhe vellain e kam ketu eshte me azil.pra kjo me duket se mund ta bej te veshtire ceshtjen .une kam nje vella atje i martuar dhe nje moter ne zvicer.tani nuk e di mos ato mendojne qe ajo vjen dhe skethehet.
    Varianti tjeter-une kam dhe dajen ketu qe ka green card dhe qe eshte ketu per gjate kohe.por punen se ka te mire(cook) spaguan kure taksa dhe nuk eshte shume ne rregull me shtetin.ai do bej nje operacion ketu dhe mund ti dergoje nje ftese gjasme te jete ketu motra(nena ime) .mirpo ai ketu ne te njejten menyre e solli te shoqen e tij para nja 5 vitesh e cila e shkeli ligjin u kethye pas 7 muajsh dhe e cila u semure ketu.ne kete rast nena sduhet te tregoje qe ka femijet ketu apo jo? a mund ta kapi ambasada e ti thote qe ti ke femijet e tu atje.

Varianti i fundit-ti beje ftese ndonje tjeter psh nje kushuriri im qe ska te njejtin mbiemer me te dhe ta ftoje gjasme per vizite.edhe ne kete rast sduhet te tregoje qe ka femije ne usa.

e shikoni sa delikate.ska avokat qe ta zgjidhi kete LOL
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Ambasada si hy aq thelle. nqs don me ta dhane ta jep dhe pike e maro.

Mami ime shume e re ne moshe 38 vjecare ka marre vizen e pare per ne
    Usa, normalisht vize turistike.Ka paraqite librezen bankare, dhe nje libreze
    biznesi nga dyqanet qe kemi atje. Sa per vertetime qe la burrin e djalin
    kendej as nuk ja ka kerku kush. Une dhe ajo kemi hyre ne te njejten jave
    per te marre vizat ne ambasade. Dhe ate se ka pyet kush se edhe vajza
    jote mori vize.....Vetem se i ka thane te kushrina do shkoj per qejf.
    Tash 4 vjet ajo merr viza sa here qe do.....dhe se ka asnje pike problemi.
    Dhe asnje here se pyesin ne do shkosh te vajza apo ku, po deshten me
    ta dhane ta japin. Nje plus qe ajo e ka pase pashaporten mbushe me viza
    te tjera per ne Europe e vende te ndryshme.
    Po une di shume raste qe nuk ju a japin, nena e shoqes time ka hyre 6 here
    dhe me leter nga doktori se do lindi vajza dhe ka nevoje per nenen afer
    dhe sja kane dhene. Keshtu ta provojne nje here se nuk i dihet.
    Dhe ti vetem garancine do cosh asgje tjeter.....ste kerkojne taxa etj etj.
    Hajt ishalla e merr....se eshte shume keq kur shkon dhe te kthejne.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga miki_al2001
    Para disa muajsh e kam bere nje pyetje te tille dhe morra shume pergjigje te mira.duke u bazuar qe anetaret e forumit shumica kane pervoje ne lidhje me keto ceshtje.dua sa me shpejt ta marr nenen time ketu per nja 3 muaj.mirpo ceshtja eshte delikate.e di se cfare dokumentash duhen per vize turistike por si tia bej ja si qendron ceshtja.Ajo eshte e ve(babai me ka vdekur).
    tia bej une dokumentat .une kam rroge shume te mire,shtepi,taksa paguaj shume mirpo statusi ngec jam me azil politik.edhe vellain e kam ketu eshte me azil.pra kjo me duket se mund ta bej te veshtire ceshtjen .une kam nje vella atje i martuar dhe nje moter ne zvicer.tani nuk e di mos ato mendojne qe ajo vjen dhe skethehet.
    Varianti tjeter-une kam dhe dajen ketu qe ka green card dhe qe eshte ketu per gjate kohe.por punen se ka te mire(cook) spaguan kure taksa dhe nuk eshte shume ne rregull me shtetin.ai do bej nje operacion ketu dhe mund ti dergoje nje ftese gjasme te jete ketu motra(nena ime) .mirpo ai ketu ne te njejten menyre e solli te shoqen e tij para nja 5 vitesh e cila e shkeli ligjin u kethye pas 7 muajsh dhe e cila u semure ketu.ne kete rast nena sduhet te tregoje qe ka femijet ketu apo jo? a mund ta kapi ambasada e ti thote qe ti ke femijet e tu atje.

Varianti i fundit-ti beje ftese ndonje tjeter psh nje kushuriri im qe ska te njejtin mbiemer me te dhe ta ftoje gjasme per vizite.edhe ne kete rast sduhet te tregoje qe ka femije ne usa.

e shikoni sa delikate.ska avokat qe ta zgjidhi kete LOL
    Miki akoma se solle nenen ti ? LOL
    Nejse ky rasti yt eshte me te vertet pak delikat , pasi statusi yt nuk eshte i sigurte nese ajo do hyj atje dhe do ja japin .
    Varianti me i mire nga keto qe ke paraqitur me lart do ishte daja ( vllai i nenes , ska me afer ) por ti thua ai ska paguar ndonjehere taksat ? Si eshte e mundur qe mos paguash taksat ne usa ?E cuditshme ne fakt , se dhe cash po ti marresh te pakten duhet te deklarosh dicka .. nejse kjo puna e taksave eshte minus i madh , pasi aty ste falin ato ... se kur ti coj ftesen me duket duhet te paraqisi dhe kopje te 3 viteve te fundit te taksave .. ose nese i con thjesht nje ftese ( meqe operohet ) pa dokumenta te tjera prape qendron frika , se ndoshta sja japin .
    ( Por dicka duhet ta kesh parasysh , qe kur nena jote te hyj ne ambasade duhet te paraqisi aty me sa te kete mundesi prova te forta qe ajo do kthehet , psh statemente bankare qe ka te ardhura te mira , ndonje prone , ndonje biznes .. etc etc si puna ketyre .. sepse ka shume rendesi )
    Megjithate une te sugjeroj ta provosh , fundja fundi nuk do humbesh gje , se keshtu me hamendje nuk zgjidhim gje , vecse duke e provuar .

Good luck pra .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Betimi i Hipokratit
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    shkodrane dhe pink falemnderit.une ne fakt them me dajen te provoj sepse taksa skerkojne ato po ai i ka marr cash gjithome dhe asnjehere ne jete ska paguar taksa.problemi qendron se po iu futen ato creditit dajes eshte skandaloz.sic e kontrollojne ketu ta zejme nje kompani per 1 minut edhe ato mund ta shikojne duke e futur ssn.por brenda ketyre diteve do vendos.flm gjithsesi.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ambasada nuk ja shef credit file qe ka ai , aktivitetin e tij e ketu .

Taxat nese ti kerkojne atje thjesht duan te verifikojne qe je ne rregull me qeverine , se cben ti me credit file-n tend ketu , i paguan apo jo billat nuk shkojne aq larg .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Tema tė Ngjashme

1. Varfėria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •