Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
O mor alban mor alban…, po kush tha qe e Tereshenjta, e Permbibekuara, e Lavderuara, gjithmone Virgjeresha dhe Zonja jone Mari, Nena e Zotit Krisht, nuk mund te jete shfaqur ndonje here…???
Une nuk jam asgje per te kundershtuar nje fakt si ky! Nuk mund te jem i pranishem gjithkund…, mendo s’kontrolloj dot xhepat e mi…, jo dukuri si keto…
Shiko dhe lexo mire…, une dyshoj ne disa raste, pasi mund te strumentalizohen dhe ka mundesi!
Pastaj ti djale i mbare, kujdes dhe mos ji kaq prezuntuoz se nuk eshte e thene (qe ke gjithnje te drejte), nese ti pohon qe Zoti Krisht eshte Zoti!!!, atehere si mund te shashe nenen e Tij???
Thuhet; Lindja jote, o Hyjlindese gezoi e ndriti tere gjthesine, se prej teje shkelqeu Dielli i Drejtesise, Krishti Perendia yne…, si pra e ve ne dyshim ti qe pohon ne Krishtin? Si keshtu ti thua qe edhe Maria, ishte mekatare dhe humbi lavdine e Perendise?
Zonjen qe eshte e pafjetur per ndermjetime dhe shpresen tone te patundur per çdo mbrojtje, varri dhe vdekja s'e zoteruan dot, se ishte Nena e Jetes dhe perseri ne jete e çoi, Ai qe banoi ne gjirin e saj te virgjer...(shkurtorja), po ku ti gjesh ti keto libra...
KTHEU MBRAPSHT E STUDIO MIRE…
nuk kam share marien por fjala e Perendise thote se te gjithe pa perjashtim e humben lavdine e Perendise dhe mekatuan keshtu qe nuk perjashtohet se maria si njeri por duke besuar te fjala e perndise ajo u shpetua dhe u shfajesua nga mekati me ane te besimit si abrahami qe u drejtesua per shkak se i besoi Zotit.
Edhe nuk thuhet lindja e saj sikur ajo qe lindi po personi qe do te lindete pra Krishti ishte lindja e saj dhe vetem Ai jep shprese
Jezusi tha
Une jam rruga e verteta dhe jeta dhe askush nuk shkon tek Perendia vetem permes meje
Keshtu qe perjashtohet mundesia qe te shkosh tek Perendia permes ndonje personi tjeter
Lexo ti mire dhe une sigurisht qe po vazhdoje te lexoje dhe jam shume i kenaqur amen
Zoti te bekofte ne gjithshka