Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Alban1

logjika jote eshte e dobet dhe bie ndesh me Biblen. Ne postimet e mia te mesiperme, une morra persiper te te tregoj ty, i bazuar vetem ne Bibel, se Maria biblikisht eshte Nena e Zotit, se biblikisht eshte Mbretereshe, se Biblikisht eshte e Panjolle, se biblikisht ajo mund te ndermjetojeprane Zotit per njerezit.

Kundershtimi yt ne postimin tend te mesiperm eshte ky: E shkrojta kete sepse kishte derguar seminaristi nje postim ku thoshte se ata qe jane larte jane akoma duke punuar me keta poshte nderkohe qe bibla thote se Perendia atyre u ka thene Ju lumte sherbetor te mire dhe besnik ejani hyni ne gezimin e Atit tim dhe keshtu qe ata e kane perfunduar detyren e tyre ketu ne toke .

Kjo logjike, qe meqe besimtaret e vdekur kane hyre ne gezimin e Atit dhe prandaj nuk mund te ndermjetojne per ne, eshte anti-biblike!

Pse?

Edhe Krishti, pas Ringjalljes, u lavderua nga Ati dhe hyri ne prehjen e Tij, megjithate Krishti njekoheisht tha se eshte gjithmone i pranishem me NDERMJETIMIN e Tij te panderprere tek Ati.

Nqs te krishteret imitojne Krishtin sa jetojne ne toke dhe ndajne lavdine e Tij ne qiell, perse ata edhe pas vdekjes nuk po e ndiqkan Krishtin ne misionin e pranise se Tij ne Kishen (edhe ate tokesore) dhe Ndermjetimin e Tij?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mesia4ever,

gabimi yt ne kete postim tendin: Sepse Jezusi (a.k.a. Fjala, Biri) ka ekzistuar gjithmone qe nga perjetesia, ndersa Maria eshte vetem nje njeri per kete nuk mund ta quash. Ketu Kisha Ortodokse dhe ajo Katolike dallon nga Ungjilli. Apostujt predikuan Jezusin e jo nenen e tij apo nuk eshte keshtu?!...

..qendron ne ate se ti merr vetem njerin aspekt te Krishtit, dmth natyren hyjnore te Tij, qe ekziston nga perjetesia, keshtu qe meqe kjo eshte nga perjetesia, sipas postimit tend ti nxjerr perfundimin se Maria, si njeri i perkohshem, nuk mund te ndaje Tituj te perjetshen te te perjetshmit.
    Kjo logjike eshte anti-biblike dhe bie ndesh edhe me vete mesimin tend ungjillor protestant.

Pse?

Sepse, sikurse meson Bibla dhe sikurse besojne edhe ungjilloret protestante, Krishti kishte DY NATYRA ne NJE PERSON. Nga keto dy natyra, hyjnorja eshte e perjetshme, pa fillim e fund, ndersa natyra njerezore ka FILLIM dhe ky fillim eshte ne MARIEN, kur Krishti u mbars ne TE.
    Fitorja e Krishtit mbi mekatin, duke e bere ate Mbretin e vertete clirimtar te Izraelit shpirteror, u be pikerisht ne te DYJA keto NATYRA dhe TITULLI MBRET pra i takon te dyja natyrave ne Personin e Krishtit. Keshtu qe nuk mund te thuhet me se Krishti eshte Mbret vetem ne natyren hyjnore te Tij, mdryshe, po te ish keshtu, AI nuk do te mund te ishte Mbret-clirimtari i njerezve, sepse nuk do te kishte asgje te perbashket me ta. Edhe nqs ai nuk do te mund te behej mbret-clirimtar edhe ne natyren e Tij njerezore, Atij as qe do ti hynte ne pune Misherimi per shpetimin e njerezve.

Nga kjo del, se Krishti ishte mbret ne te dyja natyrat, pra si Perendi-njeri edhe se Maria duke qene Nena prej ku Krishti mori natyren e tij njerezore duke e bashkuar me ate Hyjnore ne nje Person, behet NENA e Krishtit Perendi-njeri dhe njekohesisht Mbretereshe sepse eshte Nena e Mbretit.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mesia4ever,

gabimi yt ne kete postim tendin: Sepse Jezusi (a.k.a. Fjala, Biri) ka ekzistuar gjithmone qe nga perjetesia, ndersa Maria eshte vetem nje njeri per kete nuk mund ta quash. Ketu Kisha Ortodokse dhe ajo Katolike dallon nga Ungjilli. Apostujt predikuan Jezusin e jo nenen e tij apo nuk eshte keshtu?!...

..qendron ne ate se ti merr vetem njerin aspekt te Krishtit, dmth natyren hyjnore te Tij, qe ekziston nga perjetesia, keshtu qe meqe kjo eshte nga perjetesia, sipas postimit tend ti nxjerr perfundimin se Maria, si njeri i perkohshem, nuk mund te ndaje Tituj te perjetshen te te perjetshmit.
    Kjo logjike eshte anti-biblike dhe bie ndesh edhe me vete mesimin tend ungjillor protestant.

Pse?

Sepse, sikurse meson Bibla dhe sikurse besojne edhe ungjilloret protestante, Krishti kishte DY NATYRA ne NJE PERSON. Nga keto dy natyra, hyjnorja eshte e perjetshme, pa fillim e fund, ndersa natyra njerezore ka FILLIM dhe ky fillim eshte ne MARIEN, kur Krishti u mbars ne TE.
    Fitorja e Krishtit mbi mekatin, duke e bere ate Mbretin e vertete clirimtar te Izraelit shpirteror, u be pikerisht ne te DYJA keto NATYRA dhe TITULLI MBRET pra i takon te dyja natyrave ne Personin e Krishtit. Keshtu qe nuk mund te thuhet me se Krishti eshte Mbret vetem ne natyren hyjnore te Tij, mdryshe, po te ish keshtu, AI nuk do te mund te ishte Mbret-clirimtari i njerezve, sepse nuk do te kishte asgje te perbashket me ta. Edhe nqs ai nuk do te mund te behej mbret-clirimtar edhe ne natyren e Tij njerezore, Atij as qe do ti hynte ne pune Misherimi per shpetimin e njerezve.

Nga kjo del, se Krishti ishte mbret ne te dyja natyrat, pra si Perendi-njeri edhe se Maria duke qene Nena prej ku Krishti mori natyren e tij njerezore duke e bashkuar me ate Hyjnore ne nje Person, behet NENA e Krishtit Perendi-njeri dhe njekohesisht Mbretereshe sepse eshte Nena e Mbretit.
    Ne fillim e pata fjalen per Marine e jo per Jezusin... Une sa kam mundur ta kuptoj Biblen, ky liber askund nuk thote se Maria duhet te adhurohet apo nderohet (me lutje te perseritshme qe behen ne kishe katolike qe po ashtu jane anti-biblike) sepse nuk ka kurrfare karakteristike hyjnore, pra eshte thjesht nje qenie njerzore. Dhe jashte Bibles askush nuk mund te nxjerre doktrina te veta sic kane bere kisha katolike dhe ortodokse. Ky eshte mendimi im.

Mateu 12:44-50

44 Atëherë thotë: "Do të kthehem në shtëpinë time, nga kam dalë"; po kur arrin e gjen të zbrazët, të pastruar dhe të zbukuruar;

45 atëherë shkon e merr me vete shtatë frymëra të tjera më të liga se ai, të cilët hyjnë dhe banojnë aty; kështu gjendja e fundit e këtij njeriut bëhet më e keqe nga e mëparshmja. Kështu do t'i ndodhë edhe këtij brezi të mbrapshtë''.

46 Ndërsa ai vazhdonte t'u fliste turmave, ja nëna e tij dhe vëllezërit e tij po rrinin jashtë dhe kërkonin të flisnin me të.

47 Dhe dikush i tha: ''Ja, nëna jote dhe vëllezërit e tu janë atje jashtë dhe duan të flasin me ty''.

48 Por ai duke iu përgjigjur, i tha atij që e kishte lajmëruar: ''Kush është nëna ime dhe kush janë vëllezërit e mi?''.

49 E shtriu dorën e vet drejt dishepujve të vet dhe tha: ''Ja nëna ime dhe vëllezërit e mi.

50 Sepse kushdo që kryen vullnetin e Atit tim që është në qiej, më është vëlla, motër dhe nënë''.

Respekt

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ne fillim e pata fjalen per Marine e jo per Jezusin...
    Ne baze te atyre qe ke shkrojtur, ti ke thene se Maria nuk mund te quhet Mbretereshe, titull qe ajo e merr ne RELATE me te Birin e saj Jesu, sepse, the ti, te pakten keshtu kuptohet ai tekst, sipas fjaleve te tua: Sepse Jezusi (a.k.a. Fjala, Biri) ka ekzistuar gjithmone qe nga perjetesia, ndersa Maria eshte vetem nje njeri per kete nuk mund ta quash

Ky lloj shpjegimi eshte gabim dhe shpjegimin per kete ta kam dhene ne postimin tim te mesiperm. Madje po ti futemi sterhollimeve teologjike, eshte shpjegim MONOFIZIT, herezise se shek.4 qe thote se Krishti ka vetem natyre hyjnore, ndersa natyra njerezore eTij, qe e mori kur u misherua, u perpi ne natyren hyjnore te Tij.

Pra, nga shpjegimi im del se, nga titujt qe Kisha i njeh Marise, me teper se sa lavderohet Maria, MBROHET vete IDENTITETI i Krishtit. Mohimi i titujve Marise, CON AUTOMATIKISHT ne shtremberime kristologjike, pra ne cenim te mesimit se Krishti ishte me te vertete Perendi EDHE njeri.

Fakti qe Krishti u tha se kushdo qe ben vullnetin e Atit eshte nena motra dhe vellai im, ME TEPER se sa UL vlerat e MARISE, ngre lart ato te njerezve te tjere.

Pa lexoje pak se si u mbush me Fryme te Shenjte Elizabeta e ema e Gjon Pagezorit sapo degjoi pershendetjen e Marise dhe ajo GRUA e MOSHUAR dhe per te cilin ungjilli thote se ishte njeri i drejte i FOLI me perulje te THELLE nje femije 15 vjecar sic mendohet te kete qene MARIA ne ate kohe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 10-10-2007 më 02:27

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Alban1

logjika jote eshte e dobet dhe bie ndesh me Biblen. Ne postimet e mia te mesiperme, une morra persiper te te tregoj ty, i bazuar vetem ne Bibel, se Maria biblikisht eshte Nena e Zotit, se biblikisht eshte Mbretereshe, se Biblikisht eshte e Panjolle, se biblikisht ajo mund te ndermjetojeprane Zotit per njerezit.

Kundershtimi yt ne postimin tend te mesiperm eshte ky: E shkrojta kete sepse kishte derguar seminaristi nje postim ku thoshte se ata qe jane larte jane akoma duke punuar me keta poshte nderkohe qe bibla thote se Perendia atyre u ka thene Ju lumte sherbetor te mire dhe besnik ejani hyni ne gezimin e Atit tim dhe keshtu qe ata e kane perfunduar detyren e tyre ketu ne toke .

Kjo logjike, qe meqe besimtaret e vdekur kane hyre ne gezimin e Atit dhe prandaj nuk mund te ndermjetojne per ne, eshte anti-biblike!

Pse?

Edhe Krishti, pas Ringjalljes, u lavderua nga Ati dhe hyri ne prehjen e Tij, megjithate Krishti njekoheisht tha se eshte gjithmone i pranishem me NDERMJETIMIN e Tij te panderprere tek Ati.

Nqs te krishteret imitojne Krishtin sa jetojne ne toke dhe ndajne lavdine e Tij ne qiell, perse ata edhe pas vdekjes nuk po e ndiqkan Krishtin ne misionin e pranise se Tij ne Kishen (edhe ate tokesore) dhe Ndermjetimin e Tij?
    Logjika ime nuk eshte e dobet fort i nderuari seminarist sepse i besoj Perendise se gjalle, por nqs ty te duket keshtu atehere kemi logjiken e Perendise qe smund ta arrije as logjika jote as e imja.Tani kuptoje qarte se Krishti eshte Perendi dhe eshte normale qe ai ndermjeteson per ne. Por Ai nuk tha gjekundi qe njerezit e tij do te ndermjetesonin kur te vdisnin ne mish e kam fjalen sepse ne fryme ata jane te gjalle me Te. Tani ne te krishteret e ndjekim Krishtin ketu ne toke dhe imitojme Ate per gjerat qe Ai na tregoi neve nepermjet shkrimeve dhe ne shkrime nuk gjendet asnje fjale qe thot se ne pas vdekjes do te ndermjetesojme dhe vet Jezusi nuk e ka thene kete gje , por ti eshte e mira ti lexosh shkrimet sipas kontekstit qe aty flitet.Kur te jemi ne qiell nuk kemi me nevoje per te ndermjetesuar sepse jemi balle per balle me Perendine dhe as per njerezit poshte nuk mund te ndermjetesojme sepse kemi hyre ne gezimin e Atit dhe jo thjeshte ne prehjen e tij .Ne prehjen e tij hyjme qe ketu ne toke me ane te besimit tek Krishti sic thuhet tek hebrenjte ne kemi hyrje ne prezencen e Tij me ane te besimit.Dhe kur thuhet se te lumte sherbetor i drejte dhe besnik thuhet pra qarte se ne kemi sherbyer ketu ne toke dhe kjo sherbese shperblehet me fjalen te lumte sherbetor i mire i drejte dhe besnik dhe do te kete sigurisht shperblime te tjera qe pershkruhen ne bibel .Pra gjithmon pas kryerjes se detyres ka nje shperblim dhe ne do ta kemi nje te tille ne qiell dhe shperblimi tregon per perfundimin e detyres tende ketu ne toke behet fjale vetem per Ata qe besojne tekKrishti dhe qe besuan e qe do te besojne .Sa per Elizabeten ajo thirri me ze te larte duke kenduar kur u mbush me Frymen e Shenjte sepse kishte ardhur prane saj prezenca e Perendise dhe ajo filloi te profetizonte per Jezusin dhe jo per marian per marian ajo tha vetem qe eshte e privilegjuar sepse i ishte dhene te ishte mbajtsja e mbretit te mbreterve dhe e di perse iu dha asaj ? sepse ajo i besoi Perendise kur engjelli i tha qe do te ngelej shtatzene ajo ne fund the le te behet sipas fjales tende dhe duhet te kuptosh se ajo fjal nuk ishte e engjellit por e Perendise pra ajo tha le te behet sipas fjales se Perendise ne kete menyre ajo shpali se i besoi Perendise sepse Perendia shikon njerezit duke kerkuar dike qe e kerkon me gjithe zemer dhe qe do i besoj fjales se tij.Keshtu pra vemendja e Elizabetes ishte perqendruar tek femija qe ajo mbante ne bark qe eshte pra vete Jezusi Perendia.I gjith shkrimi eshte frymezuar nga Perendia per ta drejtuar njeriun tek Ai dhe vetem Ai dhe jo tek ndonje njeri tjeter dhe as tek guret e kishes se lacit dhe as tek druret e kishes orthodhokse.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albani1

ketu pyetjet i ke shtruar ne forum ortodoks dhe keshtu, edhe nqs nuk i kupton apo nuk do ti kuptosh pergjigjet, kjo eshte ne doren tende, duhet ti pranosh duke kufizuar postimet e tua BOSHE!

Ti prape edhe ne postimin tend te mesiperm ke NJE THES me gabime teologjike dhe qe bien ne kundershtim me vete fjalet e tua.

1.

Tani kuptoje qarte se Krishti eshte Perendi dhe eshte normale qe ai ndermjeteson per ne. Por Ai nuk tha gjekundi qe njerezit e tij do te ndermjetesonin kur te vdisnin ne mish e kam fjalen sepse ne fryme ata jane te gjalle me Te.

Tani duhet ta kuptosh se i gjithe ky kuotim eshte KOT, i pakuptimte.

a) Krishti nuk ka te drejten ekskluzive te ndermjetimit, SEPSE eshte Perendi. MEQE ti na flet me Sola Scriptura sipas qejfit, NE ASNJE vend te Scriptures nuk na thuhet NDERMJETIMI qenka veti vetem e Perendise. Aq me teper qe eshte qesharake te mendosh qe Perendia ndermjeton per njerezit.....!!!!

Keshtu qe derisa nuk eshte thene asgjekundi qe ndermjetimi eshte vecori e Perendise, eshte qesharake te kerkosh se duhet te thuhet ne Bibel se shenjtoret ndermjetojne!

b) Megjithate, ne Bibel THUHET se Shenjtoret ndermjetojne dhe se ndermjetimi eshte vecori e JETES shpirterore.

Ndermjet dhjetra shembujve te ndermjetimit ne te gjithe Biblen, une po permend nje, Jeremia 15:1

Por Zoti më tha: "Edhe sikur Moisiu dhe Samueli të paraqiteshin para meje, zemra ime nuk do të anonte për këtë popull; dëboje nga prania ime; le të ikë!

2.

Kur te jemi ne qiell nuk kemi me nevoje per te ndermjetesuar sepse jemi balle per balle me Perendine dhe as per njerezit poshte nuk mund te ndermjetesojme sepse kemi hyre ne gezimin e Atit dhe jo thjeshte ne prehjen e tij

Edhe ne kete kuote ka nje sere gafash te tjera. Te qenit balle per balle me Perendine nuk e afekteson (ndikon) fare vecorine apo nevojen e ndermjetimit, aq me pak per keq, perkundrazi e ben ndermjetimin nje vecori me efikase, pasi perderisa ndermjetonim ndersa nuk shihnin qarte (dmth gjate kohes qe ishin ne toke) dhe megjithate ndermjetimi kishte sukses, aq me teper tashti qe shenjtoret jane prane Perendise, ndermjetimi i tyre do te jete edhe me i lehte.

Sic te thashe, Perendi-Njeriu Krisht, pas Ringjalljes edhe pse u kthye ne Lavdine e Tij, PRAPE tha se do te NDERMJETONTE dhe se do te ishte i pranishem deri ne fund te koherave. Biblikisht, ESHTE MARREZI te mendosh se shenjtoret qe imituan dhe i shkuan pas Krishtit sa ishin ketu mbi toke, do te bejne nje jete te vecuar nga ajo e Krishtit atje ne qiell...

Persa i takon Maries, po, lavderimi qe ne i njohim asaj, ate lavderim qe ia ka dhene Krishti, ia njohim per shkak te Krishtit dhe pikerisht per shkak te Krishtit e nderojme sikurse beri Elizabeta, ndersa e dime qe protestantet as sa Elizabeta se nderojne Marien as me gjeste e as me doktrine.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Albani1

ketu pyetjet i ke shtruar ne forum ortodoks dhe keshtu, edhe nqs nuk i kupton apo nuk do ti kuptosh pergjigjet, kjo eshte ne doren tende, duhet ti pranosh duke kufizuar postimet e tua BOSHE!

Ti prape edhe ne postimin tend te mesiperm ke NJE THES me gabime teologjike dhe qe bien ne kundershtim me vete fjalet e tua.

1.

Tani duhet ta kuptosh se i gjithe ky kuotim eshte KOT, i pakuptimte.

a) Krishti nuk ka te drejten ekskluzive te ndermjetimit, SEPSE eshte Perendi. MEQE ti na flet me Sola Scriptura sipas qejfit, NE ASNJE vend te Scriptures nuk na thuhet NDERMJETIMI qenka veti vetem e Perendise. Aq me teper qe eshte qesharake te mendosh qe Perendia ndermjeton per njerezit.....!!!!

Keshtu qe derisa nuk eshte thene asgjekundi qe ndermjetimi eshte vecori e Perendise, eshte qesharake te kerkosh se duhet te thuhet ne Bibel se shenjtoret ndermjetojne!

b) Megjithate, ne Bibel THUHET se Shenjtoret ndermjetojne dhe se ndermjetimi eshte vecori e JETES shpirterore.

Ndermjet dhjetra shembujve te ndermjetimit ne te gjithe Biblen, une po permend nje, Jeremia 15:1

Por Zoti më tha: "Edhe sikur Moisiu dhe Samueli të paraqiteshin para meje, zemra ime nuk do të anonte për këtë popull; dëboje nga prania ime; le të ikë!

2.

Edhe ne kete kuote ka nje sere gafash te tjera. Te qenit balle per balle me Perendine nuk e afekteson (ndikon) fare vecorine apo nevojen e ndermjetimit, aq me pak per keq, perkundrazi e ben ndermjetimin nje vecori me efikase, pasi perderisa ndermjetonim ndersa nuk shihnin qarte (dmth gjate kohes qe ishin ne toke) dhe megjithate ndermjetimi kishte sukses, aq me teper tashti qe shenjtoret jane prane Perendise, ndermjetimi i tyre do te jete edhe me i lehte.

Sic te thashe, Perendi-Njeriu Krisht, pas Ringjalljes edhe pse u kthye ne Lavdine e Tij, PRAPE tha se do te NDERMJETONTE dhe se do te ishte i pranishem deri ne fund te koherave. Biblikisht, ESHTE MARREZI te mendosh se shenjtoret qe imituan dhe i shkuan pas Krishtit sa ishin ketu mbi toke, do te bejne nje jete te vecuar nga ajo e Krishtit atje ne qiell...

Persa i takon Maries, po, lavderimi qe ne i njohim asaj, ate lavderim qe ia ka dhene Krishti, ia njohim per shkak te Krishtit dhe pikerisht per shkak te Krishtit e nderojme sikurse beri Elizabeta, ndersa e dime qe protestantet as sa Elizabeta se nderojne Marien as me gjeste e as me doktrine.
    Tani ti ke kuptuar dicka gabim une nuk thashe qe ndermjetesimi nuk eshte per njerezit por vetem per Perendine ,lexoje mire ate qe e kam shkruar se skam ndermend te ta shkruaj prap.Gjithashtu shenjtoreve u eshte dhene te ndermjetesojne por behet fjale vetem per shenjtoret qe jane ketu ne toke pra ne te krishteret ose ndjekesit e jezusit .Ne jemi shenjteruar me ane te gjakut te Krishtit.Gjithashtu Jezusi tha
    Une gjithmone qendroj ne te djathe te Atit per te ndermjetesuar per ju .
    Per ke e kishte fjalen ?
    per ne te krishteret.
    Sigurisht qe nuk duhet ta kuptosh gabim nuk them se Jezusi qenron aty vetem per kete gje po se edhe per kete gje sepse ai vet tha keshtu.
    Tani lexoje nga fillimi deri ne fund ate shkrimin tek jeremia sepse do te kuptosh kontekstin dhe do te gjesh qe nuk thuhet ajo qe ti deshiron te thuhet.
    Ku qendron pra gabimi im se qenkam ne kundershtim me fjalet e mia dhe ku eshte gabimi teologjik?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

.................................................. .................................................. ............................

Ne letren e tij te pare, Sh. Joani thote: “ shqyrtoni mire çdo shpirt, per te pare se ne te vertete ka Shpirtin qe vjen nga Zoti…” , dhe eshte tamam kjo qe Ortodoksia ka bere gjithnje, duke paralajmeruar nga “ mirakujt” dhe nga “shfaqjet” e ndryshme… - sa e lehte eshte ndonjehere te biesh viktime…, me kete une nuk dua asnjehere te mohoj qe disa shfaqje mund te jene te verteta, por atje ku ve re tentativa eretike per te modifikuar shpetimin si thelb, te Krishtit, per ta zevendesuar me nje tymuese dhe te zbehte “devotshmeri” te Maries.
    Maria, eshte “me e larta”, eshte krijesa me e lavdishme, eshte Theotokos, Nena e Zotit ndermjeton gjithnje e ne vazhdimesi per shpetimin e shpirterave tane.
    Ortodoksia e Shenjte kultin e drejte te Tereshenjtes, te Permbibekuares, te Lavderuares dhe gjithmone Virgjeres Mari, E Tereshenjta Dei para te cilen kurre nuk do te ndalojme ta kendojme, “ eshte me e adhurueshme se Keruvimet dhe ne te njejten kohe me e lavderueshme se Serafimet”, “ e para nga te shpetuarit”, “ kufiri midis te krijuares dhe te pakrijuares”.
    Si edhe afermon Sh. Grigor Pallamas; “ bashkon me qiellin, natyren dredharake te razes njerezore”.
    Siç kendohet bukur neper manastiret tona “ Platytera ton Ouranon” ( me e gjere se vet qielli), pasi do te permbaje ate qe nuk permbahet.
    Maria ka nje rol shume te rendesishem per shenjterimin tone, por eshte e tepruar ta bejme “ Koesenciale” o te “Njeqeneshme” me Trinitetin, derisa edhe aty kane arritur ta bejne nje me Zotin, si edhe propagandonin eretiket ne kohe te ndryshme nga fillimet e krishterimit e deri ne kohet moderne…, psh. nga fundi i 700- tes , ne France midis katolikeve romane ( organizzata sacro cuore – tip konventi o murgesha), ishte perhapur devocioni i sholles se kapuces se Marise. Po edhe ne kohet e sotme psh. ne fund te viteve 60’ – fillimi i 70’, sekti i Koliridianeve thonin : “ qe Maria eshte e njeqeneshme me Zotin” – HEREZI PURO!!!
    ( Epifani: Panarion, 78,11.24; 79A 7 ) – “ Nuk duhet ti nderojme te shenjtet, me shume se sa eshte e drejte…), dhe vazhdon akoma “Maria nuk eshte Zoti, dhe as nuk e ka marre trupin nga qielli, sikur te mos ishte lindur prej nje burri dhe nje gruaje. Trupi i Maries eshte i shenjte, por nuk eshte Zot. Eshte e virgjer ne lindjen e Krishtit, dhe qendron e denje per jetet e jeteve me nderime, por qe nuk ne eshte dhene ta adhurojme. Ai qe Maria adhuron, eshte Ai qe lindi nga trupi i saj. Nderohet Maria, por adhurohet Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte. Asnje te mos adhuroje Marine”.
    Po ne te njejten kohe, edhe Sh. Ambrogio nga Milano afermonte: “ Maria ishte tempulli i Zotit, jo Zoti i tempullit, keshtu duhet te adhurojme Ate qe vepronte ne tempull”.( Ambrogio, De Spiritu Sancto, lib. III kap. 11, n 80 ).
    Une nuk di çte them per keto “shfaqjet” e Kajros, por me ngjan si ato te Fatimes, Medjugorjes, Guadalupes,Santiagos, Civitàvecchia,Cestokowa,Palermo,etj …, dhe kush ka me le ti numeroje.
    Nuk me duken qarte ose me mire hebitem me ( ne fillim ishin 3 sekrete pastaj u bene 10…) keto sekrete?! te cilat jane per te miren o te pakten qe i perkasin njerezimit pa perjashtim…, pse te mbeten, SEKRETE…nuk ju duken pak te çuditeshme keto shfeqje me gjithe sekrete???
    Pershendetje.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    .................................................. .................................................. ............................

Ne letren e tij te pare, Sh. Joani thote: “ shqyrtoni mire çdo shpirt, per te pare se ne te vertete ka Shpirtin qe vjen nga Zoti…” , dhe eshte tamam kjo qe Ortodoksia ka bere gjithnje, duke paralajmeruar nga “ mirakujt” dhe nga “shfaqjet” e ndryshme… - sa e lehte eshte ndonjehere te biesh viktime…, me kete une nuk dua asnjehere te mohoj qe disa shfaqje mund te jene te verteta, por atje ku ve re tentativa eretike per te modifikuar shpetimin si thelb, te Krishtit, per ta zevendesuar me nje tymuese dhe te zbehte “devotshmeri” te Maries.
    Maria, eshte “me e larta”, eshte krijesa me e lavdishme, eshte Theotokos, Nena e Zotit ndermjeton gjithnje e ne vazhdimesi per shpetimin e shpirterave tane.
    Ortodoksia e Shenjte kultin e drejte te Tereshenjtes, te Permbibekuares, te Lavderuares dhe gjithmone Virgjeres Mari, E Tereshenjta Dei para te cilen kurre nuk do te ndalojme ta kendojme, “ eshte me e adhurueshme se Keruvimet dhe ne te njejten kohe me e lavderueshme se Serafimet”, “ e para nga te shpetuarit”, “ kufiri midis te krijuares dhe te pakrijuares”.
    Si edhe afermon Sh. Grigor Pallamas; “ bashkon me qiellin, natyren dredharake te razes njerezore”.
    Siç kendohet bukur neper manastiret tona “ Platytera ton Ouranon” ( me e gjere se vet qielli), pasi do te permbaje ate qe nuk permbahet.
    Maria ka nje rol shume te rendesishem per shenjterimin tone, por eshte e tepruar ta bejme “ Koesenciale” o te “Njeqeneshme” me Trinitetin, derisa edhe aty kane arritur ta bejne nje me Zotin, si edhe propagandonin eretiket ne kohe te ndryshme nga fillimet e krishterimit e deri ne kohet moderne…, psh. nga fundi i 700- tes , ne France midis katolikeve romane ( organizzata sacro cuore – tip konventi o murgesha), ishte perhapur devocioni i sholles se kapuces se Marise. Po edhe ne kohet e sotme psh. ne fund te viteve 60’ – fillimi i 70’, sekti i Koliridianeve thonin : “ qe Maria eshte e njeqeneshme me Zotin” – HEREZI PURO!!!
    ( Epifani: Panarion, 78,11.24; 79A 7 ) – “ Nuk duhet ti nderojme te shenjtet, me shume se sa eshte e drejte…), dhe vazhdon akoma “Maria nuk eshte Zoti, dhe as nuk e ka marre trupin nga qielli, sikur te mos ishte lindur prej nje burri dhe nje gruaje. Trupi i Maries eshte i shenjte, por nuk eshte Zot. Eshte e virgjer ne lindjen e Krishtit, dhe qendron e denje per jetet e jeteve me nderime, por qe nuk ne eshte dhene ta adhurojme. Ai qe Maria adhuron, eshte Ai qe lindi nga trupi i saj. Nderohet Maria, por adhurohet Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte. Asnje te mos adhuroje Marine”.
    Po ne te njejten kohe, edhe Sh. Ambrogio nga Milano afermonte: “ Maria ishte tempulli i Zotit, jo Zoti i tempullit, keshtu duhet te adhurojme Ate qe vepronte ne tempull”.( Ambrogio, De Spiritu Sancto, lib. III kap. 11, n 80 ).
    Une nuk di çte them per keto “shfaqjet” e Kajros, por me ngjan si ato te Fatimes, Medjugorjes, Guadalupes,Santiagos, Civitàvecchia,Cestokowa,Palermo,etj …, dhe kush ka me le ti numeroje.
    Nuk me duken qarte ose me mire hebitem me ( ne fillim ishin 3 sekrete pastaj u bene 10…) keto sekrete?! te cilat jane per te miren o te pakten qe i perkasin njerezimit pa perjashtim…, pse te mbeten, SEKRETE…nuk ju duken pak te çuditeshme keto shfeqje me gjithe sekrete???
    Pershendetje.
    Aleluja me ne fund dicka e vertete por jo krejtesisht sepse jo vetem qe nuk duhet adhuruar dhe jo vetem qe nuk eshte shfaqur e as nuk do te shfaqet ndonjehere por dhe nuk eshte e vertete qe eshte krijesa me e lavderueshme por te gjith mekatuan dhe e humben lavdine e Perendise po keshtu edhe maria por kur i besoi Krishtit Ajo u shpetua dhe iu dha dhurat falas plotesia ne Krishtin ashtu si edhe neve .dhe jovetem kaq sepse Zoti eshte i paanshem dhe jo vetem kaq por se as engjejt nuk kane kult As marise nuk i eshte rezervuar ndonje kult por vetem jetea e perjeteshme qe e marrin te gjith ata qe besuan.I vetmi lavderim me kenge dhe adhurim ose kult a ku di une se si mund ta quash por ne fakt nuk eshte kult por eshte te shfaqesh lavdine e Perendise pra kjo gje eshte rezervuar vetem per Perendine .Amen

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Aleluja me ne fund dicka e vertete por jo krejtesisht sepse jo vetem qe nuk duhet adhuruar dhe jo vetem qe nuk eshte shfaqur e as nuk do te shfaqet ndonjehere por dhe nuk eshte e vertete qe eshte krijesa me e lavderueshme por te gjith mekatuan dhe e humben lavdine e Perendise po keshtu edhe maria por kur i besoi Krishtit Ajo u shpetua dhe iu dha dhurat falas plotesia ne Krishtin ashtu si edhe neve .dhe jovetem kaq sepse Zoti eshte i paanshem dhe jo vetem kaq por se as engjejt nuk kane kult As marise nuk i eshte rezervuar ndonje kult por vetem jetea e perjeteshme qe e marrin te gjith ata qe besuan.I vetmi lavderim me kenge dhe adhurim ose kult a ku di une se si mund ta quash por ne fakt nuk eshte kult por eshte te shfaqesh lavdine e Perendise pra kjo gje eshte rezervuar vetem per Perendine .Amen
    O mor alban mor alban…, po kush tha qe e Tereshenjta, e Permbibekuara, e Lavderuara, gjithmone Virgjeresha dhe Zonja jone Mari, Nena e Zotit Krisht, nuk mund te jete shfaqur ndonje here…???
    Une nuk jam asgje per te kundershtuar nje fakt si ky! Nuk mund te jem i pranishem gjithkund…, mendo s’kontrolloj dot xhepat e mi…, jo dukuri si keto…
    Shiko dhe lexo mire…, une dyshoj ne disa raste, pasi mund te strumentalizohen dhe ka mundesi!
    Pastaj ti djale i mbare, kujdes dhe mos ji kaq prezuntuoz se nuk eshte e thene (qe ke gjithnje te drejte), nese ti pohon qe Zoti Krisht eshte Zoti!!!, atehere si mund te shashe nenen e Tij???
    Thuhet; Lindja jote, o Hyjlindese gezoi e ndriti tere gjthesine, se prej teje shkelqeu Dielli i Drejtesise, Krishti Perendia yne…, si pra e ve ne dyshim ti qe pohon ne Krishtin? Si keshtu ti thua qe edhe Maria, ishte mekatare dhe humbi lavdine e Perendise?
    Zonjen qe eshte e pafjetur per ndermjetime dhe shpresen tone te patundur per çdo mbrojtje, varri dhe vdekja s'e zoteruan dot, se ishte Nena e Jetes dhe perseri ne jete e çoi, Ai qe banoi ne gjirin e saj te virgjer...(shkurtorja), po ku ti gjesh ti keto libra...
    KTHEU MBRAPSHT E STUDIO MIRE…

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja e Gjergj Kastriotit - Skënderbeut
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 163
    Postimi i Fundit: 10-07-2023, 16:32
  2. Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 30-11-2015, 21:55
  3. Debati mbi Ditën e Çlirimit
    Nga dardajan në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 23-02-2006, 04:50
  4. Vepra bizantine ne Shqiperi?
    Nga zeus në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 22-01-2006, 03:51
  5. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •