Po hap kete teme pas nje ndodhie te ketyre diteve, ndjehem vertet i indinjuar me disa njerez.
Ngjarja:
Shkoj ne nje takim te parapergatitur me dy vajza qe deri momentin qe i takova i mendoja si shtresen e intelektualizmit shqiptar! Ne biseden e zhvilluar midis meje dhe atyre dy vajzave lindi problemi i preferences se kombesise, dhe njera nga vajzat e cila ishte sarandiote ma tha pa piken e drojes qe preferoj te jem me mire nje greke sesa shqiptare! E pyeta pse nuk shkon ne greqi, mu pergjigj qe duhet te mbaroj studimet ketu. Ne komentet e asaj vajze une gjeta nje materializem te pamase qe ishte e afte per hir te mireqenies te mohonte kombesine e saj!!!
Pa piken e turpit me tha qe ky vend nuk te ofron asgje, pse duhet te rri ketu. Njeriu mund te shkoje te jetoje ku te doje por jo te mohoje vendlindjen e tij.
Une i them kesaj vajze njekohesisht dhe i uroj qe te jetoje ne greqi, por kurre me s'duhet ti thote vetes shqiptare, pasi jam i sigurte per fjalen e pleqve qe te merr malli per guret e sokakut.
Mbase e gjykoj ashper se ishte teper e re per mendime te pjekura, por qe gjithsesi nje neveri mu shfaq per ate person dhe do desha ta ofendoja fort por ja qe se bera sepse thjesht nuk isha aty per ate pune.
Vertetesine e ketij postimi mund ta konfirmoje nje Forumiste e pranishme ne castin e dabatit
Pyetja ime per ju bashkeforumas:
Do te mohonit atdheun tuaj per mireqenien personale.
Dito.
Krijoni Kontakt