Shkup, 26 shtator
Dje pasdite në Parlamentin maqedonas ka ndodhur një rrahje mes deputetëve të partive poltike shqiptare. Konfrontimi fizik fillimisht ka filluar në sallën e Kuvendit maqedonas mes deputetit të PPD së Abdylhadi Vejselit dhe atij të atij të BDI së Hajrullah Duraku e më pas ka vazhduar edhe mes disa deputetëve të tjerë nëpër korridorin e organit ligjëvënës. Bëhet e ditur se nga Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare Menduh Thaçi është sulmuar edhe nënkryetarja e BDI së Teuta Arifi, e cila ka marrë lëndime dhe një gazetar, ndërsa më vonë është dashur të ndërhyjnë edhe forcat speciale për të qetësuar situatën. Ky inciden ka ndodhur gjatë debatit parlamentar për ndryshimet në kodin zgjedhor, kur Vejseli kishte akuzuar deputetët e BDI së se janë realizues të politikave të opozitës maqedonase dhe të Presidenti Cërvenkovski dhe se sipas tij e tërë politika e BDI së është antikombëtare. Vejseli tha se këto fakte që sipas tij janë të pamohueshme kanë bërë që të sulmohet fizikisht nga deputeti i BDI së Sadullah Duraku. Nënkryetarja e BDI së Teuta Arifi ka deklaruar se Kryetari i PDSH së Menduh Thaçi është kërcënuar me likuidimin e të gjithë deputetëve të BDI së. "Kryetari i PDSH së Menduh Thaçi mu drejtuar me fjalë jashtëzakonisht fyese duke thënë se nëse nuk vazhdon mbledhja pasdite, grupi parlamentar i BDI së dhe të gjithë deputetët nuk do të munden të dalin të gjallë nga parlamenti, kurse e para në listën e tyre për likuidim isha unë Teuta Arifi?. Ajo ka shtuar se në dalje të sallës z. Thaçi e ka sulmuar fizikisht, duke tentuar që ta ndalte, por me atë rast ka intervenuar Shërbimi i Sigurisë së Parlamentit maqedonas. Opozita maqedonse është e bindur se Kryetari i Parlamentit dhe Kryeministri janë shkaktarë të nxitjes së këtij incidenti.
Krijoni Kontakt