Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nausika i ka perforcuar prirjet me edukim keshtu qe do bjere ne sy patjeter ne keto tema (ta saktesoj, per mire ).

Citim Postuar më parë nga Zogu_ne_fluturim
    Shkurt, termi "burg" perdoret jo ne kuptimin e nje mbeshtjellje lendore per shpirtin, dhe jo si kafaz per shpirtin, por si rrezik qe ne te verbohemi para trupit per te harruar shpirtin.
    Po te lexohet vetem titulli, pyetja mund te kuptohet ne shume menyra. Nje kuptim tjeter interesant yti, sidoqofte mesazhi i Kryeplakut te le te kuptosh qe termi "burg" eshte perdorur pikerisht si pengese e shpirtit te vertete qe ndodhet brenda trupit.
    Me sa duket Derrida me shoke nuk e kane gabim kur thone qe nje tekst asnjehere nuk ka nje interpretim te vetem.

Kur perparesia eshte ne avantazh te trupit, atehere ketu mund te presim katastrofat me te medha, dhe kjo eshte provuar shume e shume ne histori. Kurse kur shpirti trajtohet si nje "diçka" qe ka perparesine ndaj trupit, atehere ketu mund te presim veprat me te medha nga ana e njeriut.
    Perputhet dhe me mendimet e mia.

Citim Postuar më parë nga Nausika
    Paragjykimet, nenvleftesimet/vleresimet qe ngrihen ne base te pamjes se jashtme jane te ceketa dhe per mua pa vlere...Paragjykime te tilla nuk kane force goditese nqs. njeriu eshte i rehatshem ne trupin e tij per ate qe eshte.
    Jane force larguese. Ata qe largohen nuk e meritojne te jene prane, apo jo?
    Vleresimet e pamjes se jashtme kane vleren e tyre. Jane te pavlefshme nese zgjerohen per te bere vleresimin e botes se brendshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 26-10-2005 më 08:09

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Trupi nuk eshte burg por mjeti yne per tu prezantuar, krijuar kontakt etj. sado me me madhe te jete rendesia e shpirtit nga ajo e trupit, perseri trupi eshte i domosdoshem (ne kete bote te pakten se me pas sdi ctju them )

Megjithese pamja e jashtme nuk tregon 100% ate cka eshte brenda nje njeriu, une mendoj se shume gjera mund te kuptohen nga nje njeri duke u nisur vetem nga pamja e jashtme. Personalisht mendoj se trupi (dmth pamja e jashtme) ndikon drejtpersedrejti ne formimin e karakterit te nje personi (te qenit i bukur ose i shemtuar psh. ndikon tek shumica e njerezve) si dhe ne gjendjen shpirterore dhe mendore ne momente te caktuara.

te mos ndikohesh nga trupi eshte nje sfide shume e veshtire por jo e pamundur pasi ka njerez qe me te vertete jane shume rehat dhe ne harmoni me trupin e tyre pamvaresisht nga mendimet (paragjykimet) e te tjereve.
    To look life in the face....

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Njeriu eshte njeri per aq kohe sa eshte trup e shpirt bashke.Pra kur trupi me shpritin jane NJE= NJE_RI.
    Kur shpirti eshte pa trupin , nuk eshte me njeri por eshte fantazem , engjell, zane , shtojzovalle, perralle.... (.... autor libri..... lol etj etj).
    Po kur trupi eshte (shume i bukur) , gezhoje fare. Dmth nje trup pa shpirt, (por trup i gjale levizes e me pamje njeriu). Pamje njeriu-trup madje me gjithe nje gje si koke ne krye, por qe edhe koka eshte gezhoje (bosh) megjithese pash eshte e mbuluar me floke te bukur (kacurela te gjate ta zeme), i rrethuar me vrima te bukura (vrimat qe i quajme shqisa) sy, buze-goje, veshe....?
    Kush me thote cfare eshte burgu -- guacke-trup shume i bukur, por fare bosh brenda? ?????? Vec mos me thoni se nuk ka trupa te bukur, dhe qe jane bosh , pls. Sepse njoh nje lende , trup shume te bukur, dhe qe po cmend boshlleku qe ka brenda. (nuk po them se ky trup i bukur, ka brenda nje shpirt te keq, ose te pabukur, por iu betohem se nuk ka fare shpirt aty brenda trupit te bukur (...) cfare quhet ky lloji trupi?
    edhe nje here

trupi me gjithe shpirtin brenda tij , quhet njeri.
    shpirti i parrethuar me trup quhet fantazem
    po trupi bosh cfare quhet?pls!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar më parë nga macia_blu
    po trupi bosh cfare quhet?pls!
    .....reality!
    Summertime, and the livin' is easy...

Larguar Maska e GrifshA_
    Anëtarësuar
    21-02-2005
    Postime
    361
    Ka raste kur mendoj qe trupi eshte burg per njeriun. Por kjo jo ne lidhje me gjykimin qe merr nga nje x apo y person.Sepse ne kete rast, do thoja eshte vule, me shume sesa burg. Nje vule qe ne baze te imazhit, te ben te mundur te kapercesh nje porte, ose te presesh me ore te tera (jo vetem ne kuptim e pare te fjales!). Ndersa burg eshte per faktin e thjesht qe ne nje moment te vecante nuk mund te shkoj aty ku une deshiroj, por jam e lidhur fort me trupin dhe me duhet te jem atje nga ana fizike...panvarsisht se ajo mendore, ka marre krahe...dhe kush e di se ku ka gjetur prehje
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Ekzistojne shume teorira, fera, botekuptime, analiza etj. qe mundohen te shpjegojne qenjen njerezore. Sipas disave njeriu eshte trup edhe shpirt kurse sipas disa te tjereve eshte vetem trup, e keshtu me radhe. Por kete teme pak e interesojne teorite mbi njeriun...

Shikoj nga njehere veten ne pasqyre..... dhe me duket si dicka krejtesisht e huaj, e cila dicka do me gjimoje nje jete te tere. Sapse ky trup, kjo fytyre..... jam une per te tjeret.

Nuk kam asnje problem me trupin edhe fytyren time.... por ndjehem gjithmone se nuk jam ky personi i pasqyres, jam dicka tjeter qe te tjeret nuk munden te shikojne (dhe as une nuk mundem te shikoje tek te tjeret).
    ti cuno ku jeton te arrish ne kete faze psiqike? pse e ndien veten keq? E ke larg familjen?

Kryeplaku promete i lidhur,
    Anëtarësuar: 12-09-2002
    Vendndodhja: Tek ujevara e Melankolise ne malin e Trishtimit

Bota keshtu eshte, mblidhe veten djale se sikur 1000 gjera te besh ti nuk ke per te ndryshuar asgje. E po ndryshove zor se do i gezosh. Mundohu te jetosh nje jete me te qete dhe mos iu fut thelle ketyre mendimeve se truri si nje fije shkrepse eshte, e le do te digjet. Megjithate puna jote.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Si i njoha Nanon dhe Berishën.
    Nga BlueBaron në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 23-01-2008, 19:21
  2. Fjalori latin-shqip i Frank Bardhit
    Nga King_Gentius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-01-2006, 23:46
  3. D'Alema per Kosoven
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-01-2006, 08:43
  4. Maskrat greke mbi çamet
    Nga alibaba në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 16:43
  5. Raporti i Kai Aides për Kosovën në OKB
    Nga Harudi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-10-2005, 17:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •