Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

Tema: Mrekulli

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Postime
    726

Mrekulli

Mund te them se te gjith besojm ne Zot.. besoj se dhe ata qe thon nuk besojn tek Zoti sa here qe ndodhen ne fushen e betejes fillojn e therasin emrin e tij.

Kete tem po e hap nqf ju anetar ju ka ndodhur dicka extraordinare.. mbrekullira...dicka te lidhur me Zotin.. besoj do ishte kenaqesi per te gjith ne nqf ju do deshironit te ndani nje histori te pabesueshme qe ju ka ndodhur ne lidhje me Zotin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Reina : 21-09-2003 mė 17:01
    Be yourself and you will always be in fashion.

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    Duhet ta ndiesh qe ndiejme ne muslimanet qe te kuptosh se ceshte mrekullia por mrekulli me te madhe se besimi ne zemer skam pare megjithese kam pare shume mrekulli jashte trupit enderra ndodhi ne jete por mrekulline me te madhe e kam ne zemer te ben sikur po fluturon me krahe sikur ske halle merzitje strese etj qe sti shpjegoj dot me goje se me mire per to flet zemra qe i provon.

dhe dicka mos i thuaj at sepse eshte Zot jo at ose perendi qe vjren nga fjala perendon e cila eshte shume e keqe te perdoret per Zotin sepse ai nuk perendon.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    Miami Beach, Florida
    Postime
    41
    Zoti ekziston paralel me boten tende. Domethene ekziston gjate kohes qe ekzistojme. Nje pytje beini vetes. Sikur te mos kishit lindur fare, a thua se do ta dinit se Zoti ekziston? Po apo jo? Sipas kesaj teorise time te thjesht the jo te perpunuar, kur lindim ne dhe vime ne jete bashke me te (me ne/me jeten) vjen/lind dhe Zoti. Keshtu qe mbase, theksoj mbase... jemi ne ata qe krijojme Zotin dhe jo Zoti qe na krijon ne? <--me medyshje dhe akoma dure kerkuar pergjigje.

Do isha kurjoz te hidhni disa mendime dhe sygjerime te tjera.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    Miami Beach, Florida
    Postime
    41
    Postuar mė parė nga KOMFORT LUX
    hajde diskutim intelektual hajde

ti thua meqe lindim ne ateher lind edhe bote se ska qene para lindjes tone kjo eshte ajo qe doje te thoje ne mos gaboj
    E para e punes do te te kuptoja me mire sikur te beje lidhje korrekte gramatikore. (Mezi po te marr vesh)

E dyta. Po flasim per fene dhe Zotin jo per krijimin e botes. Zoti dhe feja jane te krijuara nga njeriu jo nga bota (toka, natyra). Bota me aq sa dim ne deri tani ka ekzistuar perpara njeriut, dhe feja ka lindur si pasoj e lindjes se njeriut. E koncepton dot se ca dua te them? Mendohu dhe mos u nxito per tu pergjigjur.

1. Toka/bota ekzistonte biliona vjet para nesh. Debati se si, qysh tek akoma po studiohet. Shume teori ekzistojne.

2. Zhvillimi ose moszhvillimi i njeriut vetem po germon cipen e kesaj qe ne i themi jet me aq sa konceptojme.

3. Bota nuk vjen verdalle dhe na ndjek ne nga prapa, ne i vime botes verdalle. - You can quote me on this.

Me falni se dola nga tema.

Persa i perket mbrekullive jeta vet eshte mbrekullia me e madhe qofte kjo krijuar nga Zoti apo Natyra tema do jet e hapur gjithmone per debat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga julian : 21-09-2003 mė 18:19

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    une per vene time kam nje kenaqesi shpirterore brenda qenies time sa nuk di si tia shpjegoj sikur mjalti le shije te mebel ne goje dhe besimi me le nje shije te embel ne zemer .per kete duhet ta provosh qe ta konceptosh.mbasi iu bera muslimane mesova ti jap vlere trupit dhe shpirtit ta ruaj trupin nga ato gjera qe me demtojne dhe njekohesisht dhe shpirtin .Feja me mesoi mynyren e te fuksionuarit te fenomenve dhe mynyren si te perballem me to ose si ta perballoj kompleksitetin dhe veshtirsite ne kete jete ,spara ndjej stres dhe smerzitem ndonjehere .E keqa qe me vjen me duket emire dhe e mira me duket shume e mire.Sot isha semure me grip temperature te larte isha i gezuar se mbas shume kohesh u semura sepse semundja per trupin eshte pastrim nga gjynahet.Bera nje dush lexova suren e pare te kuranit dhe ja u bera esell per kete te betohem ne Zotin qe eshte nje dhe ska tjeter po sme besove se nuk di te genjej.Pata nje ngritje inetelktuale po e quaj ne kuptimin e shkaqeve pasojave dhe analizes se te keqes dhe te mires .Jam realist per jeten dhe anoj pak nga optimizmi asnjeher nuk behem pesimist sepse rregullat fetare te mundesojne qe njeriu mos bie asnjehere ne kete gjendje .meditoj dhe ndjej kenaqesi kur besoj dhe falem gjerat tani per mua kane kend veshtrim tjeter nuk e shikoi jeten me si monotoni ose si proces zhgenjimi por si nje mjete per te fituar nje kenaqesi te perjetshme dhe per tu afruar tek Zoti im i cili na ka krijuar kjo me motivon per te bere pune te mira dhe frika ndaj tij me ndalon nga punet e keqija qe jam krenar kur bej dicka pavarsisht se bie ne kundershtim me mentalitete te gabuara prej te cilave jam krejtesisht i pavarur ndryshimet te shumta kam pas dhe ne karakterin tim i cili nuk pranon tradheti marrje me thashetheme budalleqe te kota vlereson njeriu sipas parimeve dhe jo sipas pasurise ose postit nuk ia kam nevojen askujt por vetem Zotit tim i dashur me shoket dhe i bute me armiqte kur e meritojne i tregoj dhe vendin me ndihmen e Zotit .keto jane shume prej ndryshimeve brenda vetes time .

jashte saj cdo gje me duket e bukur dhe mallengjehem shpirterisht kur shikoj cdo gje si krijesa te Zotit dhe te perkryera ne krijim qofte dhe nje milingone po ta shikosh si ajo furnizon shtepine e saj punon me cdo gje zemra e besimtarit kenaqet dhe i sjell atij kenaqesi .te gjitha keto jane per kete bote dhe ne boten tjeter shpresojme te na fusi Zoti ne xhenet me meshiren e tij dhe te shikojme fytyren e tij sepse nuk ka kenaqesi me te madhe kur robi do te shikoi Zotin e vet.Do ta harrojne xhenetin fare dhe cdo gje qe ka ne te.Por kjo eshte per boten tjeter se njeriu do kete cilesi te tjera ne xhenet.

cte them me me qindra histori te tjera qe deshmojne per besimin e drejte dhe te vertete.qe ska kohe ti permend tani.

i/e regjistruar Maska e gazi_21
    Anėtarėsuar
    21-07-2003
    Vendndodhja
    Dynjaja
    Postime
    6
    Vertet kjo bote ka nje qellim dhe vet njeriu si krijese ka nje qellim dhe seshte krijuar kote po e krijoj i Gjithdijshmi, dhe Ai Fuqiploti dhe ka mrekullina si ne vet njeriun ashtui edhe ne ne natyre e hapsire .
    po mendoni pak dhe pastaj nxjerreni nje perfundim...
    Ke frike Allahun

i/e regjistruar Maska e Engelchen
    Anėtarėsuar
    31-10-2005
    Postime
    11
    Une besoj shume ne zot dhe mrekulline e perjetoj sa here qe i lutem per dicka dhe ai ma ploteson, ne disa raste me plotesohet deri ne detaje ajo qe kerkoj nga ati im ne qiell.
    Po te luteni me gjith zemer do te perjetoni me siguri edhe ju mrekulli te tilla.

Pershendetje.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    me duket se i thone 'mrekulli'...

mrekullia me e madhe e jetes time? qe kam lindur ne nje familje liberale dhe qe nuk i besoj fese si ideologjia me helmuese botrore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-07-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    58
    Une per vete besoj shume ne Zot dhe mendoj qe jo vetem qe ekziston por dhe qe eshte nje mrekulli ekzistenca e tij. Vete ne jeten dhe ne shpirtin tim e kam ndjere prezencen e Zotit ,por jane ndjenja dhe ndjesi te brendshme qe asnje person i jashtem nuk mund ti arrij ti kuptoj pa i provuar ne shpirtin e vet. Per ekzistencen e Zotit do t`ju tregoj nje legjend te vertet qe i afrohet pak a shume legjendes se flijimit. Nuk ka per qellim t`ju preki, por per te kuptuar qe Zoti ekziston dhe na zgjedh ne bijet e vet per qellimet e veta te larta.....

Zoti, një mëngjez duke bërë rutinën e zakonshme, po vrojtonte me kujdes New York-un dhe po shikonte një kortezh të heshtur mortor që po kalonte përgjatë rrugës Alle Boulevard. Njerëzit qanin dhe në heshtje vajtuese po shoqëronin arkivolet e mbuluara me flamurin amerikan. Zoti u bë kurioz dhe u afrua, u shëndërrua në person normal dhe pyeti njerëzit e korteut:
    Ç`farë ka ndodhur ? Përse këta arkivole ? Këtyre deleve të perëndisë ç`farë u ka ngjarë ?
    Dhe njëri nga kortezhi iu përgjigj me lot në sy anglisht:
    - Bënte shumë ftohtë dhe të zotët e shtëpisë ndezën boilerin e sistemit të ngrohjes dhe monoksidi i karbonit nuk i lejojë që të zgjoheshin më,qofshin të bekuar nga perëndia !
    Zoti u prek shumë nga këto fjalë dhe i pikëlluar u nis drejt shtëpis së tij mes reve. U fut në studion e tij dhe thërriti sekretaren dhe urdhëroi që ti sillte statistikat mbi monoksidin e karbonit dhe po thoshte me vete:
    -Ky monoksidi i karbonit shumë shqetësime po më krijon, në fillim efektin “Serë”, po më merr njerëzit nëpër galerira dhe hapi statistikat e New York-ut, u habit me ato që lexoi dhe nuk u besonte syve. Si është e mundur që i kishte shpëtuar kjo çështje ?
    - Jo kjo s`është e drejtë, gjithë këto dele të perëndisë ikin nga New Yorku prej monoksidit të karbonit , urgjentisht duhet ndaluar një barbari e tillë. Ndaloi çdo punë dhe u nis për në New York.
    Duhet të zgjedh një njeri të shenjtë, që flijimi i tij të ndalojë këtë krim të rëndë. Filloi të kërkonte personazhin e duhur dhe duke fluturuar mbi New York dëgjoi një zë të bukur që e bëri për vete dhe disa tinguj të ëmbël dhe gazmor, ndaloi dhe u mahanit nga zëri i magjishëm dhe u afrua tek dritarja e shtëpisë. Bëhej ditëlindja e një çuni të vogël dhe ai zë i mrekullueshëm vinte nga një këngëtare që me energjinë e saj elektrizonte gjithë shtëpinë.
    Zoti shtangu , u mahanit dhe po dëgjonte i lumtur këtë zë të magjishëm.
    Sa zë i bukur, po mendonte: - Sa i këndshëm, jam krenar që e kam krijuar, kjo është perfektshmëria.
    Krijesë e bukur, zë i mrekullueshëm dhe shumë simpatike, qëndroi që ta dëgjonte. Kënga pushoi dhe njerëzit filluan ta duartrokisnin këngëtaren duke brohoritur:
    Bravo Anita, të lumtë! Të lutem dhe një këngë tjetër.
    Zoti u habit me dashurin dhe respektin që këta njerëz tregonin për këtë këngëtare, u shëndrua në një person normal dhe hyri brenda.
    Dëgjonte një gjuhë tjetër.
    - Ah, po këta janë Albanian, popull i mrekullueshëm me tradita dhe histori të lavdishme, i vetmi popull në Europë që nuk ka sulmuar ndonjëherë popujt e tjerë. Dhe po i shikonte me vëmëndje dhe buzëqeshi:
    - Paskam bërë racë të bukur, shiko ç`farë tiparesh, shiko ç`farë karakteri dhe për një moment u ndje krenar për fantazinë e tij.
    Asnjëri nuk po e përzinte, përkundrazi po e ftonin të merrte pjesë në banket dhe i afruan të hante dhe të pinte. I buzëqeshnin me dashamirësi këtij të panjohuri, që Zoti ishte shëndruar. Anita i buzëqeshi dhe Zoti i kërkoi një këngë. Anita e papërtuar ja kushtoi këngën dhe nëpër dhomë filluan të fluturonin tingujt magjik të zërit të saj. Pasi mbaroi kënga Zoti e duartrokiti me entuziazëm, e falenderoi dhe e puthi në ballë Anitën, u përshëndet me të gjithë dhe u nis i lumtur drejt shtëpisë së tij, mes reve madhështore.
    Të nesërmen thërriti sekretaren e vet dhe i tha:
    - Të lutem më sill statistikat e shqiptarëve në amerikë.
    - Sekretarja u përgjigj:- Si urdhëron Zot, dhe vajti në arkivat dhe ja solli.

Zoti hapi statistikat dhe mbeti i shtangur.
    Të shkretët këta shqiptarë - tha ai, dhe një rrudhë e thellë iu shfaq në ballin e pastër dhe fisnik.
    Paskan gjithë këto probleme: Probleme dokumentash po e po, shtëpit më të vjetra të Amerikës po se po, haj...haj...haj si është e mundur ?! Unë i pashë vetë dje ishin shumë bujar dhe inteligjent, përse janë kaq të përçarë ? Përse kaq probleme etnie ? – Jo delet e mia të bekuara, nuk është mirë kështu, këtu duhet vënë dorë patjetër, dhe u zhyt në mendime të thella. Dhe në këto momente i erdhi para syve fytyra hyjnore e Anitës, zëri i saj i magjishëm, buzëqeshi dhe thirri:

- EUREKA !

Po atë mbrëmje la çdo punë dhe u nis në New York. Ishte data 15 korrik 2004. Gjeti shtëpinë e Anitës dhe u fut pa zhurmë në shtëpinë e përgjumur dhe po vrojtonte. Pa Hazbien dhe tha: Grua e mirë dhe bujare.
    Iu afrua një krevati të vogël dhe u mahanit nga bukuria hyjnore e Siborës dhe e puthi në ballë.
    Iu afrua krevatit të Anitës, nga fytyra e përgjumur rrezatonte një buzëqeshje lumturie. Duket që është e lumtur dhe beson shumë tek mua - po mendonte Zoti. Më mirë po e lë të mahnis popullin e vetë me zërin e saj të mrekullueshëm dhe e puthi në ballë, këtë krijesë perëndie. Tek po largohej, Anita hapi sytë dhe i buzëqeshi e lumtur.
    Zoti i tha: - Nuk ke frikë nga unë, nuk gërthet ?
    Anita buzëqeshi dhe iu përgjigj: - Përse duhet të gërthas, unë ty të njohë, je gjëja më e bukur që unë kam takuar në këtë botë. Ty ndoshta nuk të kujtohet, por ti më dhurove zërin e mrekullueshëm kur unë linda dhe të falenderojë nga zemra.
    Zoti vazhdoi: - E do jetën ?
    Anita: - E dua shumë jetën, jam e lumtur kam një mama të
    mrekullueshme,një vajzë që quhet Sibora e që është e bukur si dielli. Po Zot, jam shumë e dashuruar me jetën, po pse ma bën këtë pyetje ?
    Zoti u trishtua dhe tha: - Lëre, lëre është mëkat bija ime të të kërkojë një sakrificë të tillë.
    - Fol Zot tha Anita,- Unë besoj në ty dhe lutem çdo ditë, dëshirat e tua për mua janë detyrime.
    Zotit i dolën dy pika loti nga sytë nga fjalët që dëgjoi dhe me dhimbje në zemër i tha:
    - Unë kam menduar të të bëj fli ty e bekuar Anitë, për të shpëtuar mijëra jetë të pafajshme nga monoksidi i karbonit dhe sidomos jetën e bashkatdhetarëve të tu, të cilët janë të parët që mund të vdesin, sepse jetojnë në shtëpira tmerrësisht të vjetra të shkretët. Por meqë ti e do kaq shumë jetën unë mendojë.....
    Anita e ndërpreu me buzë në gaz: - jo Zot, dëshirat e tua për mua janë ligj, dhe kur bëhet fjalë për të shpëtuar jetë njerëzish unë jam gati për çdo lloj sakrifice dhe kur flitet për popullin tim që e dua aq shumë çdo flijim për të është një detyrim dhe nder.
    Zoti u mahanit nga ato që dëgjoi, buzëqeshi dhe i tha: - Dakort.
    Anita e ndërpreu:
    - Të lutem Zot i madhërishëm mund të më jepësh dhe katër muaj kohë që të mbarojë disa punë muzikore që kam lënë përgjysëm, të mbarojë të paktën një CD me titullin “Çdo gjë është e mundur” që dua t`ja dhurojë të përfunduar popullit tim. Dhe një kërkesë do të doja të më plotësoje, të lutem më lejo që të shikoj qoftë dhe tre ditë popullin tim, tokën amtare, publikun tim të dashur që më mungon aq shumë, të përgjërohem dhe u ul në gjunjë para zotit me lotë në sy.
    Zoti buzëqeshi dhe i tha:
    - Dakort, mund të shkoni bija ime.
    Hem, tha Anita e trishtuar, kam problem dokumentat, kam nëntë vjet në amerikë dhe akoma nuk mi kanë dhënë.
    Zoti u prek shumë dhe tha:
    - Ah ju të mjerët shqipëtar, sa po vuani për këto dokumenta që nuk ju lejojnë të shikoni tokën e bekuar shqipëri, në të ardhmen Anita, të jap fjalën e nderit që këtë problem do ta zgjidh, tani për tani po të bëj vetëm ty dokumentat për në shqipëri, me një kusht, kur të vesh në shqipëri mos të këndosh, vetëm të ç`mallesh dhe të përshëndesësh popullin tënd. Anita u habit nga kjo kërkesë dhe e pyeti e shqetësuar:
    - Pse nuk duhet të jap koncert ?
    Zoti me buzë në gaz e qetësoi:
    - Anita, po të them një sekret, unë jam i dashuruar me zërin tënd hyjnor i cili më pëlqen jashtëzakonisht dhe nëqoftëse ti këndon në shqipëri, mua më kthehet mendja dhe nuk të flijoj.
    - Okej – tha Anita e qeshur. Nëqoftëse ti ke vendosur, do të bëhet dëshira jote.
    Atëhere – i tha Zoti:- Takohemi në nëtëmbëdhjetë tetor pasi në këtë datë kam lënë takim me Nënë Terezën të cilën e respektoj shumë dhe do t`i them të të rrijë afër gjatë gjithë kohës, ndërsa për mamin dhe për goxën tënde do të mendoj unë. Zoti pa në fytyrën e Anitës një ndjenjë tmerri dhe aty kuptoi rëndësinë e këtyre dy personave në jetën e Anitës dhe i tha:
    - Ç`farë dëshëron ?
    Anita me dhimbje në zemër i tha :
    - Engjëllin e vogël Sibora e dua me vete që të më jap forcë në këtë mision hyjnor edhe mamin dëshiroj të vijë me ne sepse vetëm ajo kupton kërkesat tona dhe na do fort.
    - Okej - i thotë Zoti i mallëngjyer, vetëm se kam një kërkesë:
    - Urdhëro - përgjigjet Anita
    - Dua që ti dhe Sibora të merrni pjesë në korin hyjnor të engjëjve, se jam i impresionuar shumë nga zëri i saj fëmijnor dhe melodioz.
    Anita buzëqeshi dhe e falenderoi për këtë vlersim kaq të lartë dhe tha:
    - Të lutem jo për mua, po për goxën dhe për mamin mendo për një flijim të qetë dhe të ëmbël mes ëndërrimeve.
    Zoti me një trishtim të thellë në sy i tha:
    - Do të bëj ç`është e mundur që ardhja juaj në parajsë të jetë sa më e lehtë. Asnjëherë nuk kam bërë marrveshje me djallin për asnjë problem të botës, por meqë flitet për fatkeqin New York dhe për jetën e mijëra njerëzve do ti kërkoj djallit disa njerëz shumë të këqinj që janë shokët e tij, të bëjnë disa punime në shtëpinë tënde. Mos u mërzit e dashur Anitë, në fillim do të dëgjosh shumë thashetheme se për fatin e keq djalli do të bëjë punën e vet, ndoshta do të gjesh edhe shumë pengesa, forcat e këqija do të mundohen të ta errësojnë rrugën, ta shuajnë dritën hyjnore të hënës, por ju kapuni fort të tria dhe krijoni një trekëndësh sepse unë shumë shpejtë do të ndërhyjë dhe do të ulë qiellin e parajsës mbi New York dhe do t`ju ndriçojë rrugën.
    Dhe Zoti me një zë të vajtueshëm vazhdoi:
    - Për koncertin tënd do të mendojë unë, do të thërras gjithë artistët e lobit shqiptar në amerikë të cilët të duan dhe të respektojnë në mënyrë të veçantë dhe zëri i tyre i bukur, ndjenjat e tyre atdhetare, dashuria e tyre për ty të të shoqërojnë gjatë gjithë kohës dhe ti tu shërbesh atyre si pikë bashkimi kombëtar.
    Agu i mëngjezit po binte mbi horizontin e New York-ut, Zoti ndërpre fjalën e puthi Anitën në ballë, të njëjtën gjë bëri me nënë Hazbien dhe vogëlushen Sibora, u dha bekimin dhe u nis të zgjidh hallet e shumta të botës. I qetë që kishte gjetur solucionin e problemit të monoksidit të karbonit dhe kishte shpëtuar mijëra jetë të pafajshme njerëzish.
    Zoti bekoftė gjithė shqiptarėt

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Reina sallat ta beren temen!

megjithate ja ta ve une pak ne vize...
    mrekullia me e madhe qe ka bere xhaxhi zoti ne jeten time eshte qe njofi prindrit e mi me njeri tjetrin para nja 23 vitesh dhe ata linden nje djal kshu si padashje dhe pastaj mbas shume mendimesh, mua!..imagjino mos ta kishte ber zoti te ishin takuar prindrit e mi une nuk do eksistoja! (tani kush zot ishte qe i beri te takohen se di se njerin e kam me renja muslimane dhe tjetrin me kshu nga ato te krishteret)

kam plot mrekullira te tjera pervec kesaj qe linda une.. do ti sjell me vone

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perkthimi i librit "Jezusi ne Islam"
    Nga Maximus*_NY nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-09-2015, 02:49
  2. Bota mrekulli
    Nga psfrojdi nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 08:46
  3. Mrekulli te Islamit
    Nga Era1 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 15:14
  4. Kur'ani fisnik sfidė dhe mrekulli
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-07-2004, 20:23
  5. Mrekulli
    Nga Muslim nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-04-2003, 11:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •