Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    ...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428

Sa keni kuptuar nga eksperienca e jetes?

Me pak fjale me ngacmon ideja se si mendon gjithsecili per jeten.

JETA eshte:
    -Nje gare me pengesa nga materniteti der ne varreza.
    -Nje ure ndermjetese midis mos-ekzistences dhe eternitetit.

Disi me ndryshe, dua te them. -A eshte jeta nje mundesi qe rastesisht ose fatmiresisht (apo fatkeqesisht) i ka rene per pjese njeriut? Nje mundesi ku njeriu te jetoje per te fjetur, per te ngrene, per te pire (vazhdon ajo tjetra me rime), per te shkuar ne pune, per te shkuar ne shkolle, per te qare per te qeshur dhe pastaj te asgjesohet?

Apo eshte dicka me shume? Dicka e nderthurur midis anes materiale dhe shpierterore? Dicka qe duhet te vej ne pune imagjinaten, ndjenjat, lidhjet e gjerave me njera tjetren.

Si mendoni? Do doja te dija vetem mendimet tuaja sipas llogjikes, dhe perpara se te pergjigjeshit, ndoshta hapi i pare do te ishte meditimi. Te shikuarit rreth e perqark, per te kuptuar ca je, ca po ben, pse ?

P.S: I lutem misionereve, dhe ekstremisteve te te gjitha besimeve. Kjo teme nuk eshte per citate nga librat e shenjte, as per te folur per fene ne menyre direkte.
    Kjo eshte dicka nga maturia qe keni arritur nga keto vite jete, llogjika qe keni fituar per te kuptuar JETEN sipas pikpamjeve te gjithsejcilit.

Jeni te mirpritur te jepni mendime te zgjuara dhe te thjeshta!
    HOLLAND...

Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323
    Jeta plako eshte parazit, jeta eshte Zot, jeta eshte gjithcka, ne jemi thjesht ngarkuesit e jetes, sklleverit e saj. Jeta ngeli ne rruge dhe vendosi te na hypi persiper. Them se jemi sklleverit e saj, sepse po ta mendosh nuk kemi shume rugezgjidhje, njeri nuk na pyeti nese duam te jetojme, dhe kur papritur vijme ne jete, gjithcka eshte bere gati per ne, kemi dy prinder te cilet as vete se dine se pse, por qe jane shume te zellshem te kujdesen per ne. Ti pyesesh pse keni kaq shume merak? Pse kujdeseni kaq shume? Ndoshta se dine pergjigjen e sakte. Ndoshta s'e dine qe jane te njejtat arsye themelore qe bejne kafshen te kujdeset per te vegjlit e saj, qe bejne edhe njeriun. Na rrisin, e na bejne gati te nisim krijimtarine tone, pra te sjellim jete tjeter. Ne pastaj perserisim te njejten gje, e kshtu me radhe. Ne proces e siper, Jeta eshte treguar shume dinake, e si puna e atij gomarit qe ne c'do kthese gjen nga nje karote, ashtu edhe ne, bejme seks, e shijojme. Lind pyetja, pse kaq shume? Sepse Jeta pati frike se mos nuk benim seks. I beri penisin e vaginen super organe, i ngarkoi me lloj lloj receptora ndjenjash sa s'plasin. Bejme femi, vdesim per ta. Pse kaq shume? Sepse Jeta pati frike se mos i linim e ngordhnin. A me kupton? Gjithcka eshte e programuar per ne. Te duket sikur kto vlera jane qellime, por po ta mendosh jane te gjitha mjete. Mjete qe ne te vazhdojme te jetojme. Pak a shume si egjyptianet. Ndertimi i piramidave nuk do ishte i mundur pa mjetet e shumte manipulues, qe per egjyptianet ishin qellime. (nje dokumentar ne ndertimin e Gizes vendosa ta ndiqja nen efektin e kanabisit, edhe ishte llahtar... komplet piramide, everything made sense, c'do gure qe ngrihej kishte kuptim.)
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
    Sa shumė vėllezėr paska patur!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    jeta eshte egzistence (ne kuptimin me te gjere te fjales).

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    jeta eshte egzistence (ne kuptimin me te gjere te fjales).
    shume gabim! jeta eshte nje tas me trahana ne kuptimin me te plote, me te gjere, me specifik te fjales. Lum ai qe e ka lugen me te madhe
    Summertime, and the livin' is easy...

◄█ Lionel Messi █► Maska e AIRON^BOY
    Anėtarėsuar
    13-12-2002
    Vendndodhja
    ♥ Camp Nou ♥
    Postime
    2,012
    Jetes mund ti japesh disa percaktime....

Ndersa un them nje variant: Qe jeta eshte nje loje, qe duhet ta vazhdosh deri ne fund
    ◄█ Barcelona e MADHE █►

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Nga jeta kam mesuar si te mos e vras trurin per nnjerez apo gjera qe sja vlen dhe ti kushtoj vemendje vetes , dhe atyre qe dua me shume

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Po prisni more djema, prisni ta perfundojme njehere jeten e pastaj ju themi ē'kemi mesuar, sepse ju flisni sikur kam vdekur une dhe tani t'ju jap intervisten

prisni se jam akoma andej nga mesi

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Me verte qe "Life is a bitch " ..

Se nuk i trajton gjithe njerezit njesoj , ca i hedh dhe i pret .. ca i hedh dhe si pret me , ca i hedh dhe i mban lart pezull ... etj si puna e kesaj .. hedhjes ta kam llafin . lol

Megjithate eshte akoma heret te flasim sic thote Zogu qe eshte ne mes .. dhe ne qe jemi akoma ne fillim ..

Megjithate do thoja jeta eshte lufte per te gjithe , lufte per ekzistence .. per te krijuar nje jete sa me te rehatshme dhe me te gezueshme , te gjithe mundohen per nje qellim .. por varet sa ja dalin mbane . (por te pakten disa dine ta vleresojne at the end )
    Ka nga ato qe kane lind me kemish kur i thone dhe abuzojne me jeten , ndonese e kane ne favorin e tyre qe kur kane lere , po hey kjo eshte jeta again .

Si perfundim ... ne fund eh ceshte jeta ... we will see .. ne fund te jetes sone .

Deri atehere ... kalofshi mire , dhe enjoy life .. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Cfare kam mesuar nga jeta?
    Nga jeta kam mesuar qe cdo person ka per te kaluar momentet me te kendshme dhe me te dhimbshme. Faktori me i rendesishem i jetes eshte qe qe i cakton njerzit ne grupe. Grupi i te varferve, grupi i kriminelave, grupi i te pasurve...grupi i semurve etje. Gjithashtu te jetosh varet nga njerzit qe te rrethojn dhe nga eksepriencat e jetes...Jeta te iken ne castet kur se pret...kjo gje me duket e cuditshme dhe shpesh here mendoj: pse disa njerez kan mundesi te jetojn, kurse te tjeret...mbase jeta i cakton njerzit qe duhen te jetojn...nese kjo eshte arsyja atehere s'eshte e cuditshme qe disa njerez veprojn ne nje menyre qe e konsiderojm imoral...pra jeta na zhvillon karakterin, te dhuron ndjenja (apo te stimulon) te ndihesh i lumtur, i trishtuar, i stresuar etje...gjithashtu na meson per realitetin...nga eksperiena e jetes kam mesuar qe cdo njeri shkon ne faze te ndryshme te jetes: fazi inosent, fazi i dituris, fazet immorale/morale, etje. Te tere perjetojn keto faze ne menyra te ndryshme.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Desert Fox Maska e bayern
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Une kam kuptu vec i gjo sen. Kam kuptu qe te gjithe bojn sikur kan kuptu po ala se kan haberin se kush o ndryshimi i pites edhe i simites.

Nga nje mik qe ju do te miren. Edhe fap poshte deres.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Per ta kuptuar nese PC e pranon lojen shiko ketu...
    Nga lisian nė forumin Lojra nė kompjuter
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 02:24
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 14:42
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-12-2008, 13:04
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Thjesht Per Te Kuptuar Dicka Me Shume.
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-11-2005, 17:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •