Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-05-2010
    Postime
    1

Greke dhe romake teatro në Shqipëri.

mëngjes shumë të mirë nga Spanja. I shkruani përmes një përkthyesi, nuk flas shqip. Unë jam duke bërë kërkime mbi greke dhe romake teatro. Unë këtë verë do të udhëtojë në Shqipëri për të vizituar disa teatro të lashtë. Për të organizojë udhëtimin tim do të ketë nevojë për disa informacione qe kam. Unë do të jem e lumtur, nëse dikush mund të më ndihmoni. Unë duhet të dini:

A / A ka një teatër të vjetër në Antigoneia? Cila pjesë e qytetit të vjetër është?
    2 / A ka ndonjë të dukshme mbeturinat e një ish-vogla-Odeon-Teatri në Sarandë?
    3 / Kur në Klos City është teatër i dytë, teatër që nuk është gërmuar, teatër e verilindje?

Çdo informacion do të jetë shumë i mirëpritur. Ju faleminderit.

---------------------------------------------------------

Greek and Roman theaters Albania.

Very good morning from Spain. I write through a translator, do not speak Albanian. I am conducting a study on Greek and Roman theaters. This summer I will travel to Albania to visit several ancient theaters. To organize my trip would need some information that I have. I would be happy if someone could help me. I need to know:

1 / Is there an old theater in Antigoneia? What part of the old city is?
    2 / Are there any visible remains of a former small-Odeon-Theatre in Saranda?
    3 / Where in Byllis City is the second theater, theater that is not excavated, the theater of the Northeast?

Any information will be very welcome. Thank you.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Byllis
    Situated at the end of a surfaced road from the town of Ballsh, Byllis occupies one of the most impressive positions of any National Park in Albania. It lies on a long, flat-topped hill high above the Vijosa river valley with spectacular views towards Vlora, Apollonia and the sea. First occupied in the 5th century BC the inhabitants seem to have migrated from the nearby city of Nikeia (modern Klos) to this more suitable site.
    Byllis was the major centre of the Illyrian tribe of the Bylliones and the city was provided with a whole series of monuments and buildings in the Hellenistic fashion. A circuit of stone walls encircles the city and within were an agora with stoas and a large theatre, a stadium, gymnasium and a regular street grid with houses.
    The city continued to be occupied into the Roman period and late antiquity. At this late date it was dramatically changed in line with other late-antique urban centres. A new set of walls was constructed from spolia taken from the earlier monuments, dramatically reducing the walled area on the south-western side of the old city. These 6th-century walls are among the most impressive late antique monuments to be seen in Albania.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Antigoneia, was the chief inland city of ancient Chaonia. Pyrrhus of Epirus, the founder, named it after one of his wives, Antigone, daughter of Berenice.
    Its ruins are located just south of the village of Saraqinisht in the Antigonë municipality, Gjirokastër District, Albania. Now that area has been declared a National Park by the Albanian Government. The ruins are accessible from Gjirokastër by car or by nature trail

Citim Postuar më parë nga hayedorojo Lexo Postimin

mëngjes shumë të mirë nga Spanja. I shkruani përmes një përkthyesi, nuk flas shqip. Unë jam duke bërë kërkime mbi greke dhe romake teatro. Unë këtë verë do të udhëtojë në Shqipëri për të vizituar disa teatro të lashtë. Për të organizojë udhëtimin tim do të ketë nevojë për disa informacione qe kam. Unë do të jem e lumtur, nëse dikush mund të më ndihmoni. Unë duhet të dini:

A / A ka një teatër të vjetër në Antigoneia? Cila pjesë e qytetit të vjetër është?
    2 / A ka ndonjë të dukshme mbeturinat e një ish-vogla-Odeon-Teatri në Sarandë?
    3 / Kur në Klos City është teatër i dytë, teatër që nuk është gërmuar, teatër e verilindje?

Çdo informacion do të jetë shumë i mirëpritur. Ju faleminderit.

---------------------------------------------------------

Greek and Roman theaters Albania.

Very good morning from Spain. I write through a translator, do not speak Albanian. I am conducting a study on Greek and Roman theaters. This summer I will travel to Albania to visit several ancient theaters. To organize my trip would need some information that I have. I would be happy if someone could help me. I need to know:

1 / Is there an old theater in Antigoneia? What part of the old city is?
    2 / Are there any visible remains of a former small-Odeon-Theatre in Saranda?
    3 / Where in Byllis City is the second theater, theater that is not excavated, the theater of the Northeast?

Any information will be very welcome. Thank you.
    Anything that you call Roman or Greek theater was in fact built and served to authoctones. The name Roman and Greek is just a convencional term, and very often used to hijack the original culture, in order to represent them in a status of a lack culture and civilisation. That is completely wrong. Everything related to a developed culture in antiquity, is aboriginal and not imported, with few exemptions.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    are u sure zeus?

amphitheatres are aboriginal culture

mah
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 31-05-2010 më 17:20

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ku ishte kjo rruspija qe kerkon thiatro grek ne klos??

Citim Postuar më parë nga white-rider Lexo Postimin
    are u sure zeus?

amphitheatres are aboriginal culture

mah
    Qyteterimi ne ate qe ne e quajme tani Shqiperi, nuk fillon me greket dhe romaket, per kete te siguroj. Por nese te vrau veshin termi aboriginal, qe une e perdora per te treguar banore te hershem vendas, mund ta zevendesosh me native apo indigenous, por kjo nuk do ta ndryshonte shume kuptimin e pergjigjes time, apo thelbin e saj.
    Per me teper, meqe ke permendur Byllionet, a thua keta njerez nuk kishin monumentet e tyre te artit dhe kultures, por priten qe te vinin greket ti ndertonin?
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    me keqkuptove, po nejse.

thuhet qe e ka themeluar neoptolemus biri i akilit, por keto jane perralla mitologjike me personazhe inekzistente.
    B-yllis ka qene qe nga fillimi nen sundimin e mbreterve Ilire duke filluar qe me Bar-dhyllin.

Ndryshuar për herë të fundit nga land : 01-06-2010 më 03:50

E di qeni ku fle lepuri. Maska e lepurush
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    ku ishte kjo rruspija qe kerkon thiatro grek ne klos??

eSHTE ROSPIE MASHKULL:P ME ORGJINE O GREKE O SERBE ,DHE BON SI SPANJOLLE :P
    DON ME TREGU QE QE JU NUK KENI GJO TEATRO QE NA MARSHIN TE KEQEN :P

[
    Ndryshuar për herë të fundit nga lepurush : 01-06-2010 më 06:18
    Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •