Close
Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 179
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ndersa ti Livein, mund te marresh edhe analizosh kete hebre evangjelist te konvertuar ne ortodoks, po deshe.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une per vete nuk njoh ndonje musliman BESIMTAR qe te jete kthyer ne protestant, as katolik, as ortodoks. Kjo ngjet edhe mes katolikeve BESIMTAR vs musliman e ortodoks, si edhe ortodoks BESIMTAR vs musliman edhe katolik.
    Nuk te kuptoj mire.
    Do te thuash se nuk njeh asnje musliman besimtar te jete bere i krishtere, apo katolik te jete bere ortodoks?

Une njoh njerez te tille.
    Se sa besimtare kane qene, kete nuk e di. Por kush me garanton se dhe pasi u bene ortodokse, ata u bene vertet besimtare?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Behet pra fjale per konvertime klerikesh protestante ne ortodoks, nderkohe qe nuk ngjet ASNJEHERE e kunderta.
    Livein ka sjelle nje shembull me klerikun grek Stilianos Harallambakis...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 25-11-2005 mė 08:28
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Cfare u be Stilian Harallambi, protestant? Kurrsesi...Ne fakt ai eshte afetar.

Ai, nuk eshte vecse nje tip, psh si Noli qe praktikisht ishte mese shumti ateist, kontestonte fene si dukuri borgjeze per te shtypur masat e varfera, e ne te njejten kohe ishte edhe prift!!!!

Por, nuk mund te gjesh figura ortodokse ekuivalente me Jeroslav Pelikanin e dhjetra te tjere si ai, qe te lejne ortodoksine ne shkembim te evangjelizmit. ASNJE...Kurse e kunderta PO....e jo vetem PO por Po me dhjetra e pse jo qindra raste.

Madje edhe midis katolikeve e ortodokseve, ne forma nderkombetare, numri i konvertimeve anon katolik per nga ortodoks, edhe behet fjale per nderrim krejtesisht te besimit. Ortodokse te kthyer ne katolike me se shumti jane uniatet, qe jane ortodokse qe per arsye politike e etnike njohin papen.

NE FAKT, deshmia e tyre i DETYRON ungjilloret ti bejne pyetje serioze besimit qe kane, nqs kane sinqeritet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 25-11-2005 mė 08:53

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Cfare u be Stilian Harallambi, protestant? Kurrsesi...Ne fakt ai eshte afetar.
    Kėshtu tė intereson tė thuash ty? E po mirė le ta lėmė si thua ti. Pastaj ti mė quan edhe mua ateist! Me kėtė llogjikė qė pėrdor ti, ne nuk mund tė tė sjellim kurrė fakte ty.

Pėrsa i pėrket shkrimit qė mė rekomandove tė lexoj, dua tė them se e lexova pėrsėri. Ajo qė nuk keni kuptuar ju ėshtė se fakti se zbuluat se kisha protestante nuk ka ngjashmėri me kishėn e shekullit tė parė, nuk do tė thotė se kisha Ortodokse ėshtė ajo qė ka ruajtur brez pas brezi origjinalitetin e kishės sė parė. Se si vini nė kėtė pėrfundim njė Zot e di!

Njė problem pra qė egziston me shkrimet e atyre personave tė konvertuar nė Ortodoksi ėshtė se ata sjellin vazhdimisht fakte kundėr kishės protestante. Edhe njė herė po ta them, unė bashkohem me shumicėn e gjėrave tė shpjeguara nė shkrimet e kėtyre personave nė lidhje me Shkrimet dhe Kishėn. Pra ata kanė tė drejtė kur flasin pėr ēėshtjen e Sola Scriptura si dhe pėr individualitetin e besimit protestant. Aty ku ata gabojnė ėshtė kur nxjerrin si pėrfundim se kisha Ortodokse ėshtė ajo qė u ka ngelur besnike mėsimeve tė apostujve. Njė mashtrim i madh.

Ajo qė unė dua tė kuptosh, pasi gjithmonė nė debatet qė ti bėn me mua sjell gabimet e Luterit dhe tė protestantėve, ėshtė se unė nuk jam protestant. Nėse dėshiron tė mė luftosh mua, gjej fakte pėr kishėn e Watchman Nee, apo pėr kisha tė tilla tė ngjashme nė historinė e kishave. Unė u pėrkas atyre kishave qė nuk kanė emėr, pushtet dhe kllasa (pra klerikė dhe laikė). Unė u pėrkas atyre kishave ku fjala mė e pėrdorur dhe mė dominuese ėshtė fjala "vėlla".

Por nga ana tjetėr, pamvarėsisht nga gabimet e shumta qė mund tė kenė ungjillorėt, pėr njė gjė jam i sigurtė; shumica e tyre janė tė krishterė tė vėrtetė, nė kundėrshtim me shumicėn e ortodoksėve. Ajo qė kam vėnė re nga shkrimet e ish ungjillorėve ėshtė se pamvarėsisht se ata theksojnė gabimet e ungjillorėve, nuk i kanė akuzuar kurrė ata si heretikė. Pra, jam mė se i bindur se ata ish ungjillorė i konsiderojnė protestantėt e sinqertė, vėllezėr nė Krisht.

P.S. Tė rekomandoj tė lexosh librin "The Torch of the Testimony" nga John Kenedy i Indisė.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Cyclotomic

nuk mund te gjykohet ashtu sic ben ti (jashte retorikes edhe kontekstit aq me teper atij ballkanik). Sepse...pastaj i bie qe, meqe Serbet kane per miq vetem Zotin edhe greket (ruset i paskan lene jashte), atehere, meqe greket edhe shqiptaret jane dy popuj miq nga po udheheqesi i ndritur shqiptar (edhe meqe ne Ferizaj u mbajt nje simpozium me rastin e datelindjes se Leverit), , na behet nje vellazerim nderballkanik qe c'vete more c'vete...

Po Stefan Dushanin, mik a kane greket? Mirepo, nqs se kane mik, atehere lindin kontradikta.

Pra, dalim tek ajo ideja, qe ne Ballkan ka vend per retorika qe mund ti bejne te gjithe popujt vellezer si edhe armiq, sipas rastit.

Ne fakt, sikur vete Iliret te kishin mbijetuar ne Ballkanin perendimor, ka shume mundesi, qe sot, me transformimet, urrejtja edhe konkurrenca do te ishte po aq e flakte sac eshte sot.

Ti e di me mire se une pse Greket dhe Serbet jane miq sonte, dhe mos harro se indirekt edhe Rusi(vajza carit e filloi gjith kete mesele) eshte atje. Pergjigjen e ke tek kurorat mbreterore. E ate teme mund ta shtjellojme gjere e gjate.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Livein

ti ke qene i pari qe e ke permendur Stilian Harallambin ne forum, ndersa une kam qene i pari qe kam sjelle kuotim nga shkrimet e tij. Sic e mban mend edhe vete, ne shkrimet e tij ai tallet me krishterimin, jo thjesht ortodoksine, se pse perdoret numri TRE, ose veprimi i Tre herte ne psh pagezim. Eshte njelloj si te kritikosh se pse Engjejt therrasin Shenj, Shenjt, Shenjt eshte zoti Sabaoth. A nuk mjafton vetem nje shenjt eshte Zoti Sabaoth?!

Nje njeri qe flet me perspektiva te tilla flet vete per veten se cfare eshte.

Megjithate, une po ju pyes juve, Stilian Harallambi u be gje evangjelist? A mund t eme jepni juve mua nje reference qe ta vertetoje kete gje?

Mos me numeroni me Stilianin edhe Stalinin, meqe ka qene ne seminar ortodoks e ka studiuar per prift?!

Po edhe sikur tjua fal une Stialian Harallambin, a mundet ky ta kontrapeshoje MORINE e atyre qe ju kam sjell me siper?

Apo doni me?

Livein, ti diten qe ke menduar se nuk i takon nje dominacioni (nga ato qe permend une), ti faktikisht ke krijuar nje dominacion me vete, me strukture te veten qofte edhe te pastrukture, me doktrine te veten, me paragjykimet e veta.

Do te vije dita qe ti do ta kuptosh kete gje vete, jo domosdoshmerisht, por gjasat e atyre qe ecin me sinqeritet jane te medha te shkojne ne kete drejtim.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja shikojeni edhe John Whiteford-in. Ka qene protestant madje mos gaboj pastor.

Lexojeni, meqe keni qejf kete term, DESHMINE e tij ketu

Sic ju thashe, nqs jeni te sinqerte, juve nuk mund te mbyllni syte para ketij shkrimi.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Livein

ti ke qene i pari qe e ke permendur Stilian Harallambin ne forum, ndersa une kam qene i pari qe kam sjelle kuotim nga shkrimet e tij. Sic e mban mend edhe vete, ne shkrimet e tij ai tallet me krishterimin, jo thjesht ortodoksine, se pse perdoret numri TRE, ose veprimi i Tre herte ne psh pagezim. Eshte njelloj si te kritikosh se pse Engjejt therrasin Shenj, Shenjt, Shenjt eshte zoti Sabaoth. A nuk mjafton vetem nje shenjt eshte Zoti Sabaoth?!
    Ai nuk tallet as me Ortodoksinė as me Krishtėrimin. Ai vė nė dukje ritet magjike dhe aspak biblike tė kishės Ortodokse.

Megjithate, une po ju pyes juve, Stilian Harallambi u be gje evangjelist? A mund t eme jepni juve mua nje reference qe ta vertetoje kete gje?
    Ai krijoji kishėn e tij ortodokse, por qė fatkeqėsisht nuk ka as edhe nje ndryshim me praktikat e kishave ungjillore. Bija e tij ėshtė evangjelike (jo evangjeliste, siē i quani ju grekėrit) si dhe dhėndrri i tij. Sigurisht qė ai i konsideron ungjillorėt (evangjelikėt) vėllezėr nė Krisht, ashtu si ata persona qė ti sjell kėtu qė i janė konvertuar nė ortodoksizėm. Ndėrsa ti i quan ata persona, heretikė, ateistė etj.

Po edhe sikur tjua fal une Stialian Harallambin, a mundet ky ta kontrapeshoje MORINE e atyre qe ju kam sjell me siper?
    Ka sa tė duash ish ortodoksė qė janė bėrė ungjillorė. Nė fakt ata u konvertuan nė Krisht, por ngaqė qėlloi qė ta njohin Krishtin nė kėto kisha u bėnė edhe ungjillorė. Por ti nuk i pranon "omologjitė" (dėshmitė) e njerėzve tė thjeshtė. Kur ėshtė puna pėr tė numruar ortodoksėt nė botė, ju i futni ata persona pa teklif nė shifrat tuaja, por kur vjen momenti qė disa prej tyre i largohen ortodoksisė, ata pėr ju nuk kanė qenė asnjėherė ortodoksė. Kjo ėshtė logjika jote?

Megjithatė po tė sjell edhe njė ish-ortodoks tė famshėm. Metalinos, Kostas Metalinos ėshtė emri i tij. Fillo dhe kėrko pėr tė dhe do shohėsh se si punoi Zoti nėpėrmjet tij. Komuniko me ata miqte e tu Grekė dhe lutju qė tė tė gjejnė librin "Epese o Dhinatos" (Έπεσε ο Δυνατός). Dhe aty do shohėsh se si nga njė ateist u kthye nė njė predikues tė flaktė tė kishave ortodokse dhe pasi u dėbua nga kjo kishė, u bė nismėtari i lėvizjes mė tė madhe ungjillore nė Greqi.

Livein, ti diten qe ke menduar se nuk i takon nje dominacioni (nga ato qe permend une), ti faktikisht ke krijuar nje dominacion me vete, me strukture te veten qofte edhe te pastrukture, me doktrine te veten, me paragjykimet e veta.
    Paraardhėsit e mi kanė patur fatin e madh tė pėrndiqen, tė burgosen dhe tė egzekutohen nga fetarėt. Sot, i bie qė tė quhem heretik, ateist, apo njė person qė ka krijuar njė denominacion mė vete. Lavdi Atit!

Do te vije dita qe ti do ta kuptosh kete gje vete, jo domosdoshmerisht, por gjasat e atyre qe ecin me sinqeritet jane te medha te shkojne ne kete drejtim.
    Nė Ortodoksinė e sotme, kurrėn e kurrės. Ha, ha, imagjinoj veten njė laik qė nuk bėn asgjė tjetėr veēse tė qėndrojė nė kėmbė pėr njė orė ēdo tė Djelė pėr tė dėgjuar ndonjė predikim tė ndonjė prifti. Mos e thėntė Zoti qė tė ndodhė njė skllavėrim i tillė. Hėm, e imagjinoj veten njė prift me rrogė. Mos e thėntė Zoti nė skllavėrim tė tillė.

Ata qė kanė shijuar Manėn qė zbret nga qielli, nuk mund tė kthehen prapa tek buka dhe qepa e Egjiptit!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Sola Scriptura

.........................
    Siē tė thashė njė herė, shko tregojua kėto shkrime protestantėve, jo mua.

Nėse do tė debatosh me mua, gjej gabimet e mia, jo tė protestantėve.

Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  2. Valbona Bozgo - Hamėndje
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-10-2006, 15:41
  3. E papėrballueshmja - tregim
    Nga whisper nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 19-12-2004, 20:57
  4. " Eja,dashuri perseri !! "
    Nga Letersia 76 nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-09-2002, 16:29
  5. Te urrej....dhe perseri te dua!!!!
    Nga Ngrohtesia nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 21-07-2002, 18:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •