Postuar mė parė nga
Qerim
Titullin e huazova nga nje film i vjeter shqiptar ,qe e kam pare ne femijerine time.
Ideja per kete teme me eshte ngacmuar nga thenia e nje ish-mikut tim.Dikur ai me tha "aty ku u takuan myslymanizmi dhe krishterimi, aty linden gjerat me te mira".
Konkurrenca, lufta per ekzistence ,pervec te keqijave te saj, ka edhe te mira.
Cliron nje energji te re, krijon ide te reja,zhduk budallallekun.
Shembuj ka shume.
Ish-Bosnia dikur ne Jugosllavi ka qene vendi me i mire, Sarajevo qyteti me i bukur.
Gjirokastra, qyteti me te cilin mburremi kaq shume, nuk eshte gje tjeter vecse, nje perputhje e arkitektures myslymane me ate ortodokse.Berati gjithashtu.
Skenderbeu u be Skenderbe, pasi mesoi shume nga kultura myslymane dhe e bashkoi ate me kulturen e krishtere te vendlindjes se tij.Nje rast tjeter eshte ai i George Tenet, James Belushi etj.Me sa kam degjuar greket qe erdhen nga Turqia ,jane me te pasurit ne Greqi.
Miqte e mij te femijerise qe vinin nga familje te perzjera fetare, me dukej se kishin dicka ne plus, qe une nuk e kisha.
Ndosha e kam tepruar.Pres komentet tuaj ne lidhje me kete bashkim, me kete energji qe clirohet kur takohen dhe bashkohen 2 kultura te ndryshme, 2 cililizime.
Krijoni Kontakt